If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Да ти кажа, най-успешните хора са тази, които започват с мечтите си, а не с парите. Започват с мечтите и намират пари да ги реализират.
Иначе като си кажеш дай първо да направя пари пък после ще се заема с мечтите, в много случаи се оказва че животът е прекалено кратък за такава стратегия.
И какво ти остава тогава? Купуваш си скъп кабриолет, голяма къща, втора къща, любовница... и т.н.
Но нещо липсва...
Има нещо ....... в теб))) ама не знам кво....някакъв подсъзнателен ...хайде да не се наемам да коментирам)
От къде го знаеш това първото твърдение?
Мечтите водят до пари....парите водят до по големи мечти.....а парите прекъсват веригата и си оставяш само с мечти. И по лошо...без мечти.
Казваш нещо липсва...след любовницата и т.н.......разбира се че липсва...ако нищо не ни липсва това е гаранция че сме мъртви.
На тоя който няма кабриолет и 5 къщи ....и на него му липсва освен това което ти разбираш ще му липсва му липсват и къщата, кабрилета и може би любовницата...кой знае))
Живота е прекалено кратък...за да не се стремиш с мечти към пари за да реализираш по големи мечти.
А защото имате сходен начин на мислене което винаги привлича и е предпоставка за феромони
Моят коментар беше шега.
В партньорството не винаги от решаващо значение е сходното мислене. Може да имате различен "ритъм", но взаимно да се допълвате. Това също предпоставка за бушуване на феромоните.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Това не го разбирам, за мен всеки е истински/и всяка маска е част от личността/, но никой не е оригинален.. И още нещо- задачата на маската не е да показва нещо, а да скрие някоя слабост.
Сега сме свидетели с този пост....как ТНМ е успяла волно или неволно да изгради определен образ в Миа...след което Миа заключва: "Като цяло,Тнм те виждам като успешна личност!"
Не коментирам кое е вярно и кое не е вярно и това няма значение...само ще обърна внимание на следния невероятно важен факт......
Питам следния въпрос...ако живота се завърти по странен начин....и Миа и ТНМ се срещнат в живота да кажем по важно дело....бизнес или лично....Миа ще има мнение за ТНМ което ще е това...което каза. От тази работа....ТНМ директно има първоначална изгода...щото е създала образ който е да кажем положителен...и Миа ще има някакъв респект около този факт. От ТНМ зависи дали ще продължи с този образ или ще предпочете да създаде и друг. Важното е че базата на която ще започнат отношенията е в следствие на създадения образ. А в зависимост от тази база ще са налице или ще липсват ВЪЗМОЖНОСТИТЕ.
А всъщност има вероятност ТНМ да е сериен убиец....)) Шегувам се...но е възможно. Това което знае Миа за нея....е това което ТНМ е създала като образ.
тезата ми е...че контролирайки образите които ние създаваме - увеличаваме възможностите си. Които пък като такива увеличават шансовете ни за успех в дадена цел.
някой наричат това измама или манипулация. Но това не е измама, след като всичко което правим в живота си е да създаваме образи...и след като нямаме идея кой е първоначалния "истински" образ който имаме....
Всеки се стреми подсъзнателно да се представи в светлината в която желае пред определени хора или в определена ситуация. Някой обаче го правят контролирано.
Темата е наистина много дълга
Това със слагането на маските си е чиста проба наслагване на защитни брони, с които да скриваме личните си страхове. Някой тук беше казал, че това е , за да не се оставя незащитена личната територия, защото имало опасност разголване на душата и като резултат да се получат депресивни състояния. Но с колкото и слоеве люспи( като лук) да се покриваме само замазваме симптомите, за да се появят с по-голяма сила и още повече слоеве люспи. Но ако се погледне по-навътре и се узнае причината( страховете) и се елиминира, то и нуждата от такива защити отпада от само себе си.
И така ако Миа и ТНМ се срещнат на живо и ако се окаже, че Миа разбере, че ТНМ с карабината е сериен убиец, нищо не пречи на Миа да постави още една рамка, различна от първата, защото тя разсъждава, че човек живее тук и сега и ако си промени възгледите, това значи, че не живее в миналото.
Това, че самите ние още не сме се опознали на 100% е, че имаме години(на кой- колкото са дадени) да научаваме нови неща и затова в един момент показваме един образ, но в последстващ етап- съвсем друг( за добро или лошо).
ПП Какъв ти е ника в ББО, ако решим да поцакаме, ако ни дадат де?
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
По втората част: на мен поне не ми звучи точно студенокръвно, а забързано. Все бързаме нанякъде и за нещо. А на мене винаги ми е интересна мотивацията. Може да е свързано и с работата ми. Искам да знам защо някой прави нещо. Какво го движи.
Това за маските е добро. Старите българи са казвали, че “за едното име, разбирай рапутация, живеем”
Има и хора без маски, а и ма и хора без нищ под маската.
Да. Някой хора наричат маската с положителното име : репутация. До като маската е правилното име но е натоварено с негативизъм поради едни други маски " Истинността" , "Добротата", "Човечността"
На теб ти звучи така....защото си е точно студенокръвно. Бъзането е защото живота е кратък.....а възможностите много. Постигането на успех - води до забавяне и наслаждаване в даден момент. Затова трябва да бързаме към него.
Но в живота има всчико...и всичко е хубаво...и бързането...и потигането на целта...и отдаването в нирваната на успеха....и дори бързането да видим под реалността и насладата във видяното.
някой прави нещо...щото това е живтоа му. Някой не прави нищо - защото това е живота му. Всичко е начин на мислене, мироглед и начин за възпроемане на действителността.
Да ти кажа, най-успешните хора са тази, които започват с мечтите си, а не с парите. Започват с мечтите и намират пари да ги реализират.
Иначе като си кажеш дай първо да направя пари пък после ще се заема с мечтите, в много случаи се оказва че животът е прекалено кратък за такава стратегия.
И какво ти остава тогава? Купуваш си скъп кабриолет, голяма къща, втора къща, любовница... и т.н.
не мога да отговоря на тоя въпрос....и за мен не е важен.
По важното е ...какво искам да постигна аз?
Какви са мечтите ми...и какви са целите ми...затова е приказката че човек е такъв какъвто са мечтите му.
За мен е важен и аз знам кой съм аз.
Второто и то не ми се връзва нещо. Например много хора мечтаят да карат бентли, ама като гледам не ги карат много . Това значи ли че този който кара бентли и този който мечтае за бентли са еднакви? Иначе ми е интересно да чуя какви са конкретно твоите мечти?
най-манипулативната и често срещана маска която човек създава в живота си е: "Аз съм истински".
Това не го разбирам, за мен всеки е истински/и всяка маска е част от личността/, но никой не е оригинален.. И още нещо- задачата на маската не е да показва нещо, а да скрие някоя слабост.
Ей това ми е голям хикс. Как така да цъкаш бридж, без никакви предварителни уговорки? Бриджа е такава игра че има стотици системи и од една обява всеки разбира различни неща. Моята елементарна система е обява на точки. Първият обявил няма право на пас след като ги обяви. Например ти казвам 13 точки, ти гледаш твоите 14 и търсим манша. Фит в мажорите или 3 без коз. Аз нямам право на пас, защото не знам колко са ни общо точките. Много обща система но все пак е някаква. Понеже си обичам риска, принципа е че винаги гоним повечето. Примерно с 24 гоним три без коз а с 29 и силен фит си гоним малката каска. Идеята е че по този начин се провокира мислене при разиграването и много често се получават уникални игри. Това обаче не е много удобно в ББО, защото става тъпо като вземеш да мислиш по минута на всяка взятка Шаха на 5 мин е много. Пълно е с хора, които ползват шех мастъра. Аз го играя на 3 минути и пак има такива
в ББО се играе SAYC и 2/1 масово....или прецизна трефа по рядко. системите са си системи ...и всеки ги знае. И има възможност да напишеш кво играеш точно...и партнъра и оппс да го видят....така че драма няма. Ако играеш нещо специфично кат обърканите условни полски системи )) и имаш партьор го обявявате...и това е.
недей да обясняваш....твойта система...ами като занеш една и ако те влече я модифицирай с партьора)) Има си условни обяви и си длъжен да ги кажеш и може да питаш ако не ти е ясно.....иначе играй квото искаш никой не ти пречи)
Аз не съм се засегнал на тема дядо)) що да не ми харесва....
Правилно че го казваш квото не те кефи...това е ок...и така някой като не го кефи квото казваш ти...и той го казва и почва някакъв спор или заяждане)) така е в живота.
По втората част...много много не преценявам нищо.....аз това което съм написъл в книгата си...не само го казвам ами съм го преживял така че е станало мое...и поради тази причина...след като казвам че не трябва да си създаваш крайно мнение за никой...аз това правя в действителност.
Да, може да стигам до крайност да кажа че някой е откровен простак....на фона на това което пише...което не означава че аз го катигоризирам крайно - тоя е простак.
Нямам идея дали някой е успешен или не е успешен тук и честно казано не ми пука.....аз тук говоря по принцип...искам да сблъскам аргументи и принципни позиции....не може да сядя тук и да правя анализ кой къв е. Нито ми плащат за това....да правя психопрофил на някой...нито ми е работа.
В реалния живот има два вариянта ако някой не дава аргументи а минава в лични нападки. Ако завися от него....ще го преценя...ще го използвам и ще го захвърля като ми свърши работа...а междувременно ще го оставя да мисли че владее ситуацията. Ако не ми върши работа...няма да се задържи много в компанията ми. И в двата вариянта...хич няма да си направя труда да го анализирам или да мисля за него дали е успешщен неуспешен...сакат или умственно изостанал....камо ли да тръгна да си губя времето да го убеждавам в нещо което вярвам освен ако това не ми е целта да изградя образ за да го вкарам в капана. )))))
Звучи много студенокръвно...аз не съм такъв...но практически и това го има в живота.
По втората част: на мен поне не ми звучи точно студенокръвно, а забързано. Все бързаме нанякъде и за нещо. А на мене винаги ми е интересна мотивацията. Може да е свързано и с работата ми. Искам да знам защо някой прави нещо. Какво го движи.
Това за маските е добро. Старите българи са казвали, че “за едното име, разбирай рапутация, живеем”
Има и хора без маски, а и ма и хора без нищо под маската.
Коментар