If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Значи, за дедото не си ме разбрал. Това е ранг. Махаме го кат не ти харесва. Не се заигравам. Има го отношението при някои индивиди. А мене нещо като не ме кефи си го казвам. Голям праз. По принцип подминавам, но ако считам нещо за полезно и за други го казвам.
Ти кажи принципно как преценяваш опонент, който не дава аргументи, а минава към лични нападки? Като успешен или не? Като силна личност или като мижитурка?
Аз не съм се засегнал на тема дядо)) що да не ми харесва....
Правилно че го казваш квото не те кефи...това е ок...и така някой като не го кефи квото казваш ти...и той го казва и почва някакъв спор или заяждане)) така е в живота.
По втората част...много много не преценявам нищо.....аз това което съм написъл в книгата си...не само го казвам ами съм го преживял така че е станало мое...и поради тази причина...след като казвам че не трябва да си създаваш крайно мнение за никой...аз това правя в действителност.
Да, може да стигам до крайност да кажа че някой е откровен простак....на фона на това което пише...което не означава че аз го катигоризирам крайно - тоя е простак.
Нямам идея дали някой е успешен или не е успешен тук и честно казано не ми пука.....аз тук говоря по принцип...искам да сблъскам аргументи и принципни позиции....не може да сядя тук и да правя анализ кой къв е. Нито ми плащат за това....да правя психопрофил на някой...нито ми е работа.
В реалния живот има два вариянта ако някой не дава аргументи а минава в лични нападки. Ако завися от него....ще го преценя...ще го използвам и ще го захвърля като ми свърши работа...а междувременно ще го оставя да мисли че владее ситуацията. Ако не ми върши работа...няма да се задържи много в компанията ми. И в двата вариянта...хич няма да си направя труда да го анализирам или да мисля за него дали е успешщен неуспешен...сакат или умственно изостанал....камо ли да тръгна да си губя времето да го убеждавам в нещо което вярвам освен ако това не ми е целта да изградя образ за да го вкарам в капана. )))))
Звучи много студенокръвно...аз не съм такъв...но практически и това го има в живота.
Между другото, едно добро партньорство, независимо в каква област, често е предпоставка за успешен брак. Научаваш слабите и силните страни на ответника, преди те облеят феромоните и да попречат на нормалното функциониране на главния мозък..
да
Но не по тези причини според мен
А защото имате сходен начин на мислене което винаги привлича и е предпоставка за феромони
Но по интересното което искам да отбележа е една тема дето съм засегнал много нашироко пак в моята книга...по отношение на маските които си поставя човек в жвота. Т.е образа който неволно или целансоченно изгражда у околните. Човек непрекъснато слага маски....на себе си. Всъщност....след като не знае кой е...това е единствения начин на живот на човек.
Моята теза е, че ако успяваме да контролираме маската която си поставяме в зависимост от ситуацията в която се намираме, обстоятелствата около нас или човека с когото разговаряме...ще се приближим към успеха в това кеото правим значително.
Сега сме свидетели с този пост....как ТНМ е успяла волно или неволно да изгради определен образ в Миа...след което Миа заключва: "Като цяло,Тнм те виждам като успешна личност!"
Не коментирам кое е вярно и кое не е вярно и това няма значение...само ще обърна внимание на следния невероятно важен факт......
Питам следния въпрос...ако живота се завърти по странен начин....и Миа и ТНМ се срещнат в живота да кажем по важно дело....бизнес или лично....Миа ще има мнение за ТНМ което ще е това...което каза. От тази работа....ТНМ директно има първоначална изгода...щото е създала образ който е да кажем положителен...и Миа ще има някакъв респект около този факт. От ТНМ зависи дали ще продължи с този образ или ще предпочете да създаде и друг. Важното е че базата на която ще започнат отношенията е в следствие на създадения образ. А в зависимост от тази база ще са налице или ще липсват ВЪЗМОЖНОСТИТЕ.
А всъщност има вероятност ТНМ да е сериен убиец....)) Шегувам се...но е възможно. Това което знае Миа за нея....е това което ТНМ е създала като образ.
тезата ми е...че контролирайки образите които ние създаваме - увеличаваме възможностите си. Които пък като такива увеличават шансовете ни за успех в дадена цел.
някой наричат това измама или манипулация. Но това не е измама, след като всичко което правим в живота си е да създаваме образи...и след като нямаме идея кой е първоначалния "истински" образ който имаме....
Всеки се стреми подсъзнателно да се представи в светлината в която желае пред определени хора или в определена ситуация. Някой обаче го правят контролирано.
Темата е наистина много дълга
Не е само от този пост. С Мия 11 си разменяме коментари още от 2012 година, мисля. В една друга весела тема от този форум.
Нещо за маските:
Маски
Бе смешно като в залата за смях.
Развъртаха ме ловко, с реверанси:
сред толкова палячовщини - бях
като на карнавал венециански!
Да се отдам на общия екстаз?
Или да се измъкна от тълпата?
Под тези зверски маски, мисля аз,
човешки са на някои лицата.
С перуки, с маски - всички до един:
кой приказен, а кой - литературен...
Съседът вдясно - тъжен Арлекин,
палач е друг, а друг - карикатурен.
Един изглежда с маската по-шик,
друг пази тя от клюки и въпроси,
а трети вече бърка своя лик
със маската, която вечно носи.
Навлизам в хоровода с весел вик,
но мисъл неспокойна ме обзема -
ако палачът се хареса в миг
и не поиска маската да снеме?!
А ако Арлекин все тъй тъжи,
обиквайки лицето си печално?!
И глупавият израз задържи
глупакът на лицето си нормално?!
Затяга се кръгът около мен,
улавят ме, към дансинга ме тласкат,
приели всички във един момент
естественото ми лице за маска.
Конфети, шум... Но нещо липсва пак.
И всички маски стават прокурори.
Крещят ми, че не съм отново в такт,
и че настъпвам своите партньори.
Зли маски ми се смеят отстрани,
а веселите маски стават злобни,
зад тях се крият като зад стени
лицата им - съвсем правдоподобни.
Аз музите преследвам, но не ще
разкрия същността им анонимна:
ако под тези маски въобще
полулица и полумаски има?!
Аз тайната на маските разбрах.
Анализът на някои показва,
че този равнодушен вид у тях
от слюнки и плесници ги предпазва.
Но ако си подлец без маска ти -
носи я! А при вас?.. При вас е ясно:
защо си скрил под чуждите черти
лицето си, и без това прекрасно?!
Как бих отгатнал честните сърца,
добрите хора как да станат ясни?!
...Разбили биха своите лица
във камък те, ако не носят маски.
Висоцки
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
давай да поцъкаме....грешки всеки прави....особенно с непознати...така се учи човек. И аз не съм добър
Ей това ми е голям хикс. Как така да цъкаш бридж, без никакви предварителни уговорки? Бриджа е такава игра че има стотици системи и од една обява всеки разбира различни неща. Моята елементарна система е обява на точки. Първият обявил няма право на пас след като ги обяви. Например ти казвам 13 точки, ти гледаш твоите 14 и търсим манша. Фит в мажорите или 3 без коз. Аз нямам право на пас, защото не знам колко са ни общо точките. Много обща система но все пак е някаква. Понеже си обичам риска, принципа е че винаги гоним повечето. Примерно с 24 гоним три без коз а с 29 и силен фит си гоним малката каска. Идеята е че по този начин се провокира мислене при разиграването и много често се получават уникални игри. Това обаче не е много удобно в ББО, защото става тъпо като вземеш да мислиш по минута на всяка взятка Шаха на 5 мин е много. Пълно е с хора, които ползват шех мастъра. Аз го играя на 3 минути и пак има такива
Търпимостта е много ценно качество, което освен, че те прави успешен, наистина ти дава инструменти, за да се учиш в живота. Същото е и с толерантността. Чувството за хумор- важен компонент. Като цяло, Тнм те виждам като успешна личност!
Напълно съм съгласен с това.
Но по интересното което искам да отбележа е една тема дето съм засегнал много нашироко пак в моята книга...по отношение на маските които си поставя човек в жвота. Т.е образа който неволно или целансоченно изгражда у околните. Човек непрекъснато слага маски....на себе си. Всъщност....след като не знае кой е...това е единствения начин на живот на човек.
Моята теза е, че ако успяваме да контролираме маската която си поставяме в зависимост от ситуацията в която се намираме, обстоятелствата около нас или човека с когото разговаряме...ще се приближим към успеха в това кеото правим значително.
Сега сме свидетели с този пост....как ТНМ е успяла волно или неволно да изгради определен образ в Миа...след което Миа заключва: "Като цяло,Тнм те виждам като успешна личност!"
Не коментирам кое е вярно и кое не е вярно и това няма значение...само ще обърна внимание на следния невероятно важен факт......
Питам следния въпрос...ако живота се завърти по странен начин....и Миа и ТНМ се срещнат в живота да кажем по важно дело....бизнес или лично....Миа ще има мнение за ТНМ което ще е това...което каза. От тази работа....ТНМ директно има първоначална изгода...щото е създала образ който е да кажем положителен...и Миа ще има някакъв респект около този факт. От ТНМ зависи дали ще продължи с този образ или ще предпочете да създаде и друг. Важното е че базата на която ще започнат отношенията е в следствие на създадения образ. А в зависимост от тази база ще са налице или ще липсват ВЪЗМОЖНОСТИТЕ.
А всъщност има вероятност ТНМ да е сериен убиец....)) Шегувам се...но е възможно. Това което знае Миа за нея....е това което ТНМ е създала като образ.
тезата ми е...че контролирайки образите които ние създаваме - увеличаваме възможностите си. Които пък като такива увеличават шансовете ни за успех в дадена цел.
някой наричат това измама или манипулация. Но това не е измама, след като всичко което правим в живота си е да създаваме образи...и след като нямаме идея кой е първоначалния "истински" образ който имаме....
Всеки се стреми подсъзнателно да се представи в светлината в която желае пред определени хора или в определена ситуация. Някой обаче го правят контролирано.
Еми мексиканците в Мексико, афро-американците (негрите) в Африка, човека кво повече да иска, освен една кока-кола...
ОМГ
Чудя се как щасливите мексиканци и африканци отишли в родината си.... ще профарматират тоя виц като видят американцеа на поточната линия на кока кола....да буха 8 часа на ден по 6 $ да на час...да си произвежда единственното което му е останало като щастие.....
Как ми напомни за ББО- има 6-7години от как не съм влизала, дори паролата съм си затрила. Сега като се сетя, оттеглянето ми от бриджа съвпада с времето, когато се регистрирах в Инвестора и от голямо четене, нямах време вече за игри. Аз играех само любителската, но и там като правиш грешки, някои съиграчи така се разлютяват, че сипеха огън и жупел в коментарите.
давай да поцъкаме....грешки всеки прави....особенно с непознати...така се учи човек. И аз не съм добър
Коментар