Първоначално изпратено от PUL
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Технически нива за 9 декември
investor.bg/article.php?cat=2&id=31253
EUR/USD : Днес двойката се понижи до 1,1766 (144-часова плъзгаща средна), като на 1-часова графика образува обръщаща формация. Индикаторите също са в позитивна конфигурация, като за потвърждение е необходимо трайно задържане над пивотното ниво за днес при 1,1791.
Коментар
-
Мисля, че "вдянах": графиката в
http://www.akmos.ru/
най-вероятно сочи движението на "умните" пари, но за мен терминът "умните" няма друг аналог освен "прекалено многото"... (трябва да имаш прекалено много, за да си срещу тренда, което пак е едно много широко понятие... - няма как да бъде определено еднозначно).
...ще видим дали е така, защото заложилите на GBP и USD се изравняват: очакваме, че "прекалено многото умни" искат да подскажат движението...
Успех, трейдъри!
Коментар
-
Първоначално изпратено от OPASENПървоначално изпратено от seafoamМиличък OPASEN,
много ми е любопитно като почнеш на РЕАЛ какви мисли
ще почнат да те вълнуват. Дотук живееш само с догадки,
но по-нататък ще научиш неща за себе си, които не си предполагал.
И тъй като знаем, че този бизнес е жесток преди всичко,
то подготви себе си за екстремност от емоции, твърдо следвай ПРАВИЛАТА за ММ, а с течение на времето ще осъзнаеш защо е трябвало да се спазват.
Нали знаеш оня виц дето маймуната правила предварителен
сценарий на разговор с Крокодила. Точно така ще стане...
Не забравяй, човек се учи не от книжките, а от своите грешки !!!
Тук Природата нещо е сгрешила... а може би не, защото този бизнес е създаден от Човека.
Сериозно - винаги се радвам на критиците ми, защото не всеки ще ти каже истината в очите. Радвам се за всяко едно мнение, написано по мой адрес и казващо ми колко не съм в час.
Наистина, благодаря на всички, които пишат неща, провокирани от моите мисли!
Късмет на всички и весели празници! ;-)http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от seafoamМиличък OPASEN,
много ми е любопитно като почнеш на РЕАЛ какви мисли
ще почнат да те вълнуват. Дотук живееш само с догадки,
но по-нататък ще научиш неща за себе си, които не си предполагал.
И тъй като знаем, че този бизнес е жесток преди всичко,
то подготви себе си за екстремност от емоции, твърдо следвай ПРАВИЛАТА за ММ, а с течение на времето ще осъзнаеш защо е трябвало да се спазват.
Нали знаеш оня виц дето маймуната правила предварителен
сценарий на разговор с Крокодила. Точно така ще стане...
Не забравяй, човек се учи не от книжките, а от своите грешки !!!
Тук Природата нещо е сгрешила... а може би не, защото този бизнес е създаден от Човека.
Сериозно - винаги се радвам на критиците ми, защото не всеки ще ти каже истината в очите. Радвам се за всяко едно мнение, написано по мой адрес и казващо ми колко не съм в час.
Наистина, благодаря на всички, които пишат неща, провокирани от моите мисли!
Късмет на всички и весели празници! ;-)
Коментар
-
Не искам да разсъждавам вместо вас, но ще покажа един мижав жокер:
http://www.akmos.ru/
където (долу) са дадени настроенията на някаква извадка от играчи на валутните пазари. От петък следя тази графика и се питам защо (?) съотношенията GBP/USD така си и остават 1/3 до 1/4 в полза на USD, след като за по-малко от седмица имаме поскъпване на GBP с около 3 фигури?... Защо мнозинството е на това мнение и не е ли това индикатор за игра ... (оставям вие да довършите, защото опитът ви е къде-къде...).
Аз така си приказвам, но е време да напусна приятното занимание. Може би ме чака още по-приятно (между нас казано: СЪМНЯВАМ СЕ)!
Коментар
-
Някъде, преди месец, някой беше казал за мен, че пиша във форумите под различни никове (преди година пишех като "Ал.", глупаво е, но си забравих паролата и от тогава изоставих този ник...). Сега се замислям върху тази идея, от 7-8 месеца съм си "безимен", но трябва да пиша в тоя форум като "Хартли". Това не е шега, всичко по-долу са негови изводи, аз само направих изчисленията, т.е. снемам отговорността за евентуални загуби и/или пропуснати ползи...
Знаете, че обикновено говоря за кабела и сега: на 4-часовата графика виждам подобие на описаният от Хартли мечи модел - "трите стъпки". По сметките, които направих, очакваният (от Хартли) таргет след 1,7545 е: 1,7375.
За моите наблюдения от подобни движения бях писал вече: сметките са с доста голям резерв и при достигане (АКО ДОСТИГНЕ) 1,7385, най-вероятно ще има още потенциал надолу...
Успех на всички, отивам да отбележа празника.
Щастие и любов на всички бивши, настоящи и бъдещи студенти!
Коментар
Коментар