IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от PPP
    Ами аз съм дълъг и в USD/CAD, само че позицията е по-малка.
    А в GBP/JPY не смятам че сгреших като скъсих, а в самото отиграване.
    Първо, изневерих на принципа си да започвам само с 10к. Второ, добавките ми са на много близки нива. Просто не очаквах толкова голямо движение за толкова къс период. Ако я бях отиграл, както правя нормално, щях да съм разположен така:
    10к от 204
    10к от 205
    20к от 206
    40к от 207
    10к от 208
    10к от 209
    20к от 210
    40к от 211

Така в момента щях да съм със 160к на цена 208.12 и с доста по-малка загуба. Но, както казват хората, простотията не ходи по гората Аз все още съм убеден, че ще излезе.
    Успех
    Вероятно ще се случи следното:
    - пазара ще ти помогне да си извадиш поредното заключение, че не трябва да нарушаваш правилата
    - ще затвориш на загуба - голяма или малка ти си знаеш
    - известно време ще спазваш правилата
    - после пазара пак ще те подлъже, защото ще се окопитиш и лека полека пак ще пробваш да мине номера с игра против тренда т.е. против собствената си сметка
    - въпросът е докога и доколко ще издържиш
    - стискам палци да не се развива пазара както съм описал по-горе,
    но обикновено ПАЗАРА не забравя да накаже, само може малко да се забави

Добре е дето честно си упоменал развитието на твоите позиции, нека и други го правят , а и нека разкажат как са излезли от ситуацията.
    Това ще помогне на всички малки и големи трейдери.
    Споделяйте искрено и Форума ще ви възнагради с повече опит и знания.

Коментар

• Грешно въведена оферта за продажба на акции предизвика вълнения на фондовата борса в Токио в четвъртък, и загуби за компанията на брокера за 27 млрд. йени ( 223,2 млн. долара), съобщи Asahi Shimbun. Брокер на Mizuho Securities Co. въвежда оферта за продажба на 610 хил. акции на J-Com Co. на цена една йена, вместо истинската поръчка от клиент за една акция на цена 610 000 йени (малко над 5 хил. долара).

В четвъртък е първият ден за търговия с акциите на малката компания J-Com Co. след тяхната регистрация на токийската фондова борса. Компанията е емитирала само 14 500 акции, което означава, че поръчката превишава с 42 пъти този брой.

След въвеждането на поръчката, борсовата система алармира, че има голяма разлика между въведената цена и текущата пазарна, но брокерът игнорира това предупреждение и ордера е потвърден. Според брокера често имало такива предупреждения от системата и затова по навик той го е игнорирал.

Официални лица от борсата са позвънили на Mizuho Securities за странната поръчка и от брокерската компания се опитват да я отменят. През това време обаче системата регистрира продажби на акции на J-Com на минимално разрешената цена за деня от 572 хил. йени.

След като от брокерската компания се опитват да възстановят всички продадени акции, цената им се повишава до горната граница за деня от 772 хил. йени. Според представители на Mizuho Securities, компанията е успяла да възстанови 470 хил. акции на минималната цена от 572 000 йени, но останалите 140 хил. акции са купени на много по-висока цена.

Според президента на Mizuho Securities Макото Фукуда, в резултат на грешката загубите са 27 млрд. йени, но могат да достигнат до 30 млрд. йени. Mizuho Securities е дъщерна компания на голямата японска финансова корпорация Mizuho Financial.

В петък търговията с акции на J-Com Co. бе временно прекратена. Премиерът на Япония Джуничиро Коидзуми е поискал от ръководството на борсата да разследва случая.
      In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• ppp

Даже и не си помислям това,че позицията ти няма да излезе.Ще излезе,въпроса е кога?Дано това 211,66 да е края на 5-та.Е,после следва [V] надолу със сериозни цели поне до нивото на [III],а то е около 128-130 .Това сериозно. Много изгодно е за дългосрочна позиция ако не беше гадния СУАП,който те разбива,ако нещо се обърка.Чао!

Коментар

• PPP, аз лично с каквото мога ще ти помогна!
          Малко са хората на този свят, за които си струва да влезеш и в огъня. ТИ ЗА МЕН СИ ОТ ТЯХ! (Но и бат Пето, не е лош човек, да знаеш)
          Тези последните 2 седмици играх на пазара по скоро на майтап, бях много уморен, но утре ще разгледаме пазара и ще търсим някакви решения. ДАНО САМО ДА ИЗДЪРЖИШ ФИНАНСОВО, ПОНЕЖЕ ТАМ НЯМА ДА МОГА ДА ТИ ПОМОГНА!
          А ако си се уморил да стискаш палците, аз мога да те заместя, хехехе.
          Нали за това са приятелите, хехехе.
          Колеги, време е да пораснем не като единици, а като нация. От тук където съм, мисля, че ние струваме много, но така и не разбрахме смисъла на завета на Хан Кубрат (дано да не го бъркам, че много време мина от тогава, хехехе).
          Успехи!

Коментар

• Ами аз съм дълъг и в USD/CAD, само че позицията е по-малка.
            А в GBP/JPY не смятам че сгреших като скъсих, а в самото отиграване.
            Първо, изневерих на принципа си да започвам само с 10к. Второ, добавките ми са на много близки нива. Просто не очаквах толкова голямо движение за толкова къс период. Ако я бях отиграл, както правя нормално, щях да съм разположен така:
            10к от 204
            10к от 205
            20к от 206
            40к от 207
            10к от 208
            10к от 209
            20к от 210
            40к от 211

Така в момента щях да съм със 160к на цена 208.12 и с доста по-малка загуба. Но, както казват хората, простотията не ходи по гората Аз все още съм убеден, че ще излезе.
            Успех

Коментар

• ППП

Ок,колега,всичко е наред.Суапа за нас тук,в БГ ,за Делтата е 2,53 което значи:за 1 лот къса плащаш = 1000*0,000253=0,253$.за 190 лота е съответно 190000*0,000253 =48,07.Той е за 1 ден.За 4 дни е 4*48,07,а за останалите 3 дни от седмицата е още 3*48,07 или 7*48,07=336,50$.Това е сметката!
              Бих искал да ти кажа едно предположение:По мои сметки сега завършва 5-та вълна,но тя има цели 211,15,после 213,74 ;216,77 и накрая 221,66.Първата цел 211,15 е премината,следва 213,74.Пази се от добавки,изкарай позицията и вече недей да влизаш на такива непредсказуеми кросове.С твойте пари би могъл така яко да награбиш долар/кад от сега,че да се кефиш яко след известно време.Разбира се,и тук има цели до към 1.11-1.14,но разликата с П/Й е огромна.Чао!

Коментар

• Юлияне, грешни са ти сметките.
                Първо, когато започнах да продавам сметката ми беше на $11к и нещо. Наистина е много на червено, и вчера добавих 5к, но и да не бях добавял, имах към $1000 Usable Margin останал.
                Второ, не знам как смяташ суапа, но досега съм платил $222.42 за цялата позиция.
                А за избиването на комплекси, не съм имал в предвид теб, а Мечо Памукчиев.
                Успех

Коментар

• Едно уточнение:долното е вярно за съотновение 1:100.Ако твоето е по-малко,все още имаш пари за добавяне към губещата позиция.

Коментар

• PPP

Първоначално изпратено от PPP
                    Здравейте,
                    GBP/JPY продължава да ме мъчи. Преди малко ми се изпълни добавка на 211.50
                    190к на 207.45
                    Имам поставена поръчка за добавка на 212, и това ще е за последно.
                    Сложил съм лимити на 30к на 210, ако коригира дотам да се изчистя малко, но останалите ще ги държа.
                    Успех
                    Здравей,колега,недей да разбираш този месидж като заяждане.Аз се опитах преди две седмици да ти помогна с предупреждение,но ти тогава го изкара избиване на комплекси.Ок.Поизбих ги с писането до тебе.
                    Сега пиша за заради друго: по мои изчисления твоята сметка е на червено отпреди дни и ти вече не би могъл да добовяш към позицията.
                    А ето и сметките:
                    1.СУАП (смятам по нашия 2,53,) За 1 ден при 190 лота ти дължиш 48,07$.За седмица това е ((4*48,07)+(3*48.07))=336,49$
                    2.211,66-207,45=4,21 следователно 421 пипса загуба.421*19=7999$.
                    3.За поддръжка на позиция платена гаранция -тук е 17$ на лот следователно 17*190=3230$.
                    Сега събираме точка 2 и 3,а за т.1 слагам 500$ суап
                    7999+3203+500=11729$. Ти отдавна или си добавил към сметката,или това не е вярно,което пишеш.Само дето си заблудил някои много доверчиви колеги,че така може да се работи.Аз бих ти казал.че дъллга Долар/канадец е доста по-добър за тази , юрбулешка система,извинявай за израза.Първо няма да ти вземат суап,а и гаранцията е 10$,а не 17$.Чао и успех с добавянето!

Коментар

• Kitaicite

zdraveite ,
                      moje li niako da napishe saotnoshenie
                      1 USD / Kitaiskata pari4na edinica ili
                      1 EUR / Kitaiska pari4na edinica .

na galavnata stranica na www.forex.com ne go mernah i niamam registraciata ..
                      s Uvajenie !!
                      Радвам се да се на всякакви убеждения ,
                      не е задължително да са обосновани с доводи . Важно е да

Коментар

• Re: РРР

Първоначално изпратено от supertrader
                        Има надежда за корекция при кабела и еврото , колегата е прав поне за поредното вдигане на лихвата долара трябва да попоскъпне , да се надяваме.Успех !
                        Колеги,за каква надежда за корекция говорите,та ние сега в момента сме в корекция,която според мен за EUR/USD ще достигне можеби до 1.23-25 и оттам по низходящия тренд до около 1.10-11.

Пожелавам успех на всички.....
                        „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
                        Джеси Ливърмор

Коментар

• Re: РРР

Първоначално изпратено от supertrader
                          Има надежда за корекция при кабела и еврото , колегата е прав поне за поредното вдигане на лихвата долара трябва да попоскъпне , да се надяваме.Успех !
                          Докато цената се държи над 1.7400 целта остава 1.79

Коментар

• РРР

D.Y.F-091066

Коментар

• ppp, кабела си стигна 1.756 и сега се очаква корекция , дано измъкнеш тази позиция по-скоро че лихвите бяха лоши за късите ..успех, иначе къси кабел/долар 1.7555 стоп 1.7585

Коментар

• Здравейте,
                                GBP/JPY продължава да ме мъчи. Преди малко ми се изпълни добавка на 211.50
                                190к на 207.45
                                Имам поставена поръчка за добавка на 212, и това ще е за последно.
                                Сложил съм лимити на 30к на 210, ако коригира дотам да се изчистя малко, но останалите ще ги държа.
                                Успех

Коментар

Working...
                                X