IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Сега да не вземе да падне цената ,нали в Софикс ще влиза .....стегнете се
    Същите коментатори при всяка корекцийка подбират се няколко удобни числа и се почва. А капиталът продължава да си ръсте стабилно с още 2 млн за полугодието.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

547 хил загуба от продажба на дма, 339 хил обезценка на дма, 30 хил отписани и обезценени вземания

срещу 3183 хил последващи оценки на инвестиции в акции и дялове, 1363 хил финансови приходи, 183 хил излишъци от активи, 19 хил отписани задължения,

т.е. 916 хил срещу 4748 хил при 2791 печалба преди данъци и малцинствено участие - щеше да има загуба от над милионче без еднократните ефекти
      Сега да не вземе да падне цената ,нали в Софикс ще влиза .....стегнете се

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Но пък еднократните разходи не ги смятате
        547 хил загуба от продажба на дма, 339 хил обезценка на дма, 30 хил отписани и обезценени вземания

срещу 3183 хил последващи оценки на инвестиции в акции и дялове, 1363 хил финансови приходи, 183 хил излишъци от активи, 19 хил отписани задължения,

т.е. 916 хил срещу 4748 хил при 2791 печалба преди данъци и малцинствено участие - щеше да има загуба от над милионче без еднократните ефекти
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение

Това е истината няма какво да се лъжем , но при тях това е във почти всеки отчет
          Но пък еднократните разходи не ги смятате

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

ако не беше преоценката на акциите в трейдинга, щяха да са на загуба
            Това е истината няма какво да се лъжем , но при тях това е в почти всеки отчет

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
              дано да падне още, че имам да допълвам към пакетчето ми. Не оценявайте Доверие като компания, която ще расте, а като подценена компаниа, т.е. текущият отчет и конкретно печалбата не са от съществено значение. Ако стане вече пет лева, тогава вече лично ще я категоризирам като компания за растеж (като примерно Софарма и Монбат сега) и печалбата ще има значение.Това поне си мисля аз!
              че аз никога не съм мислил че ще расте

за сравнение 2016 и 2006

http://www.doverie.bg/attach/76_Kons...DOVUHL2006.pdf
              http://www.doverie.bg/attach/831_Con...12_2016_bg.pdf

за 10 години не е мръднала групата, любимия показател на батя СК е нагоре с 3 милиона , печалбите още идват само от еднократни ефекти.

как се оценява толкова зле управлявана компания? ск ако считате че активите са подценени но трябва и да се има предвид цената на парите във времето защото този ск не изглежда да се увеличава нито да потича към акционерите защото донев спря дивидентите веднага след като придоби Доверие
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• дано да падне още, че имам да допълвам към пакетчето ми. Не оценявайте Доверие като компания, която ще расте, а като подценена компаниа, т.е. текущият отчет и конкретно печалбата не са от съществено значение. Ако стане вече пет лева, тогава вече лично ще я категоризирам като компания за растеж (като примерно Софарма и Монбат сега) и печалбата ще има значение.Това поне си мисля аз!

Коментар

• Аз пък непопитан ще ви кажа следното - този конкретно отчет НЯМА да го чета.

Коментар

Продават се нерантабилните бизнеси /активи и е нормално да има някаква корекция при част от продажбите. Този ръст на мед. разходи съм убеден че не е постоянен но ще трябва да се ровим и да чакаме следващият отчет.
                    ако не беше преоценката на акциите в трейдинга, щяха да са на загуба

Коментар

• Продават се нерантабилните бизнеси /активи и е нормално да има някаква корекция при част от продажбите. Този ръст на мед. разходи съм убеден че не е постоянен но ще трябва да се ровим и да чакаме следващият отчет.

Коментар

Само от продажба/обезценка на ДМА имаме близо милион загуба. Разходите за външни медицински услуги нагоре с 1.2 млн лева което не е заради повече служители. - 545 хил право на строеж. Та набързо толкова да спомена.

Застраховането не е рентабилно? Как стигна до този извод ?
                        Разходите са медицински услуги са с 1.2 млн. повече, поради ръст в застрахователните премии и нямат еднократен ефект!

Коментар

Само от продажба/обезценка на ДМА имаме близо милион загуба. Разходите за външни медицински услуги нагоре с 1.2 млн лева което не е заради повече служители. - 545 хил право на строеж. Та набързо толкова да спомена.

Това че имат 1 млн.лв загуба от продажба на ДМА е доста обезпокоително относно реалната стойност на ДМА-тата им по балансова стойност. А разходите за медицински услуги е нормално да растат поради ръста на заплатите и най-вероятно поради по-големия им брой пациенти/застраховани, но не мисля че това са еднократни ефекти. Единствено разходите за право на строеж може да се приемат за еднократен ефект.

Коментар

Точно това те питам, какво имаш предвид под добри резултати?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

не, няма милиони еднократни разходи!
                              За Веко и да го чакаш и да не го чакаш ... 7.62 млн. разходи за придобиване на инв.
                              Застраховането има добри резултати? - какво разбераш под добри резултати, ръст на приходите и никаква рентабилност ли?

Коментар

Това е водещо в момента. Но аз пък харесвам отчета - эастраховането и Бриколажа са с много добри резултати. Хидроизомат и той е на печалба а това от много време не се е случвало.

Капитала скача от 73млн на 75 млн! За Веко нека първо го видим в отчета защото все още не е включен, та ще видим точните цифри. Има и милиони еднократни разходи а не само приходи!
                                не, няма милиони еднократни разходи!
                                За Веко и да го чакаш и да не го чакаш ... 7.62 млн. разходи за придобиване на инв.
                                Застраховането има добри резултати? - какво разбераш под добри резултати, ръст на приходите и никаква рентабилност ли?
                                Last edited by 4f4; 28.08.2017, 16:18.

Коментар

Working...
                                X