If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А финансиране от къде, холдинга не е от печелившите ! Активи имат много, предполагам кредити ще се теглят или ще спретнат увеличение на капитала.
Ако има сделка няма как да минем без увеличение на капитала за такава голяма сума и то за банка. Цената е 80 милиона лева и според мен поне половината ще е от нов капитал. Знаем на колко беше последното увеличение та имаме отправна точка за разсъждение.
Ако има сделка ще има свикване на ОСА. В крайна сметка все още преговарят а и има вероятност да не стигнат до сделка, все пак това е трети опит за покупка на банка след неуспешните опити за Токуда и друга молдовска банка.
По принцип ако нямаш предварително споразумение не искаш разрешение от централната банка ....да видим влязох на 1.68 средно ще гледам мача
Продава държава, а и от това, което чета, молдовската банкова система е с пословично лоша репутация - пране на пари, източвания и т.н. Иначе, да, откъм коефициенти, тази цена изглежда много ниска дори и спрямо нашите банки.
Имаше криза 2014 и решиха да вкарат чужди инвеститори заради МВФ...при миналият опит сами са се отказали и според мен сега са много близо защото в техните медии не се съобщава за друг кандидат като миналия път.
Продава държава, а и от това, което чета, молдовската банкова система е с пословично лоша репутация - пране на пари, източвания и т.н. Иначе, да, откъм коефициенти, тази цена изглежда много ниска дори и спрямо нашите банки.
"В края на миналата година холдингът е учредил ново дъщерно дружество - "Доверие инвест", с 5 млн. лв. капитал"
- тази новина странно защо не беше оповестена , а иначе при покупка на 100- 200 акции следва уведомление ?
И още нещо - мисля че при инвестиция/сделка от порядъка на 40 мил.евро даже и на дъщерно дружество би трябвало да има разрешение от ОСА,така както повелява чл.114 на ЗППЦК.
Ако има сделка ще има свикване на ОСА. В крайна сметка все още преговарят а и има вероятност да не стигнат до сделка, все пак това е трети опит за покупка на банка след неуспешните опити за Токуда и друга молдовска банка.
"В края на миналата година холдингът е учредил ново дъщерно дружество - "Доверие инвест", с 5 млн. лв. капитал"
- тази новина странно защо не беше оповестена , а иначе при покупка на 100- 200 акции следва уведомление ?
И още нещо - мисля че при инвестиция/сделка от порядъка на 40 мил.евро даже и на дъщерно дружество би трябвало да има разрешение от ОСА,така както повелява чл.114 на ЗППЦК.
Много е вероятно. Текущо е вътре. Мен ме притеснява тълкуването по линия на консолидацията със Софарма, но нейният дял в момента падна доста и позволява да влезе и ДОХ, което е с доста ниско тегло.
Коментар