И аз това си мислех, че при тая ниска капитализация като нищо при едно голямо увеличение, някой може да придобие мажоритарния пакет. Или ще трябва да вдигне цената или увеличението ще е малко.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеЯвно има желаещи за инвестиране в холдинга. То не е, като да няма пари за инвестиране. Както някой колега, мисля Тони, беше споменал, че в такъв случай фондовете ще търсят дивиденти след това.
п.п. не ми пречи ако някой приема това за несериозно.. даже ме кефи.. обичам изненадите които съм предвидил и хленча на Изненаданите впоследствие
- 1 like
Коментар
-
Това до 100 млн. е съвсем условно, просто защото закона изисква да има конкретика в устава. Иначе УС може да реши да увеличи от 18,7 на 22,44 млн. лв. номинал /което съвпада и с брой акции защото номинала е 1 лв/. Т.е. на 5 стари акции да се издаде 1 нова като при Алтерко.
Давам го просто като пример за да се разясни принципа, не знам в какво точно съотношение и при каква емисионна цена ще го направят.
Също очакванията ми са за малко нови акции /като при Алтерко/. Първо за да не се прави голямо разводняване и второ за да се избегне риска нежелан инвеститор да придобие голям дял в компанията на изгодна цена, купувайки "бабешките" права на аукциона за неизползвани такива.
Ще гледаме филма, вярвам че ще бъде интересен и мисля да продължа да участвам във всеки от предстоящите епизоди
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nostradamus Разгледай мнениедо размер, не по-голям от 100 000 000 лв. (сто милиона лева),
Какво значи това? 100М акции (100М номинал) по X лв. или 100М лв. и в зависимост от цената съответния брой акции?
Свободната стрелба показва 10мил. акц.(нещо от сорта 2права за 1) на 3,20 ...- няма ли да се включите???
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nostradamus Разгледай мнениедо размер, не по-голям от 100 000 000 лв. (сто милиона лева),
Какво значи това? 100М акции (100М номинал) по X лв. или 100М лв. и в зависимост от цената съответния брой акции?Last edited by 15%; 03.12.2020, 16:22.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Идеята ми е, че това може би е максималната цена на акция от увеличението. НО имаме до 100 х.
Тоест може и да е по-ниска.
Ще видим. Инрересно е.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Така намираме колко би струвала акцията при капитализация от 100 млн. Ти това ли имаш предвид?
Тоест може и да е по-ниска.
Ще видим. Интересно е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение100 000 000/18 736 099(Брой емитирани акции)= 5,33/акцияПътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар