Първоначално изпратено от MrSi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеОптимист съм за БФБ!
Смятам, че банките косвено започнаха на помпат следващия балон и той ще е бфб и НИ(които така и не изпуснаха парата за разлика от бфб).
Има адски много пари в ПФ и банки. Доходоносни възможности за спестяванията почти няма. Самия аз потърсих алтернатива на депозита си 2008, защото годишна лихва от 4,5% ми се струваше малка - сегашните знаете къде са.
% на кредитиране са на уникално ниски нива - в сряда ме ухажваха с ипотека на 4,8% и потребителски на 6,5% в ДСК(които са консерватични, предполагам че БГ банките ще отправят още по-агресивни условия).
Народа се поуспокои, взеха да пробват нови инициатви, започнаха да стават по-смели и по-добре платени хората.
Вече се заговори за нови IPO-та, което е страхотно и ще привлече погледи към бфб.
See Link е интересен проект който също ще даде възможности за инвеститорите.
Видя се че Софикс не иска да ходи под 400пункта, а и резултатите на някои компании насочват погледите на север. След такива спадове историята показва, че следват доста приятни ръстове. Мисля че ни предстои един бавен и стабилен път нагоре, който ще ни отведе доста на 600пункта. А един ръст с 30-40% ще увлече още доста пари след себе си.
Това, че държавата не подпомага БФБ и от ГЕРБ нямат и понятие от БФБ, наред с всички негативи може да има и позитивен привкус. При нас пазара и читавите компании ще оцелеят по естествен начин - просто ще оцелеят най-добрите ч/з естествен подбор и конкуренция - чиста форма на капитализъм. Докато на други пазари където държавата побутва пазара или където се задължават ПФ да инвестират % на технитте си борси - там рано или късно водата се отдръпва и се вижда кой е без бански.
Поздрави и бъдете оптимисти!
Само качествени компании ще са на мода следващите години.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Оптимист съм за БФБ!
Смятам, че банките косвено започнаха на помпат следващия балон и той ще е бфб и НИ(които така и не изпуснаха парата за разлика от бфб).
Има адски много пари в ПФ и банки. Доходоносни възможности за спестяванията почти няма. Самия аз потърсих алтернатива на депозита си 2008, защото годишна лихва от 4,5% ми се струваше малка - сегашните знаете къде са.
% на кредитиране са на уникално ниски нива - в сряда ме ухажваха с ипотека на 4,8% и потребителски на 6,5% в ДСК(които са консерватични, предполагам че БГ банките ще отправят още по-агресивни условия).
Народа се поуспокои, взеха да пробват нови инициатви, започнаха да стават по-смели и по-добре платени хората.
Вече се заговори за нови IPO-та, което е страхотно и ще привлече погледи към бфб.
See Link е интересен проект който също ще даде възможности за инвеститорите.
Видя се че Софикс не иска да ходи под 400пункта, а и резултатите на някои компании насочват погледите на север. След такива спадове историята показва, че следват доста приятни ръстове. Мисля че ни предстои един бавен и стабилен път нагоре, който ще ни отведе доста на 600пункта. А един ръст с 30-40% ще увлече още доста пари след себе си.
Това, че държавата не подпомага БФБ и от ГЕРБ нямат и понятие от БФБ, наред с всички негативи може да има и позитивен привкус. При нас пазара и читавите компании ще оцелеят по естествен начин - просто ще оцелеят най-добрите ч/з естествен подбор и конкуренция - чиста форма на капитализъм. Докато на други пазари където държавата побутва пазара или където се задължават ПФ да инвестират % на технитте си борси - там рано или късно водата се отдръпва и се вижда кой е без бански.
Поздрави и бъдете оптимисти!Last edited by tony1975; 04.03.2016, 11:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеМного яко ги бия
Това дори не е бой, а си е чисто пребиване
Коментар
-
Първоначално изпратено от DutyFree Разгледай мнениеДобре ве, човек, аз долу какво ти написах и КАКВО ТИ НЕ РАЗБРА?????
БАНКОВИЯТ КАПАН Е КАТО СТРАХА ВИ ОТ БЕЖАНЦИТЕ..ИДВАААТ ХАХАХА
Пишеш ми за Ирландския модел, а знаеш ли че там едно поколение вади доходи за три след себе си и как става това????
Ти мисленето, ти червено, искаш да се развиваш, оставете на младите и образовани хора, да издърпат поне малко, иначе много отчайващо!!!
приложиха друга стратегия и се оправиха.Другите продължават да затъват в блатото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеСАЩ ни превръща в колония набутвайки ни със заеми,вървим по пътя на Гърция,
а трябва да видим опита на Исландия,Ирландия и Унгария.Как те се измъкнаха от
мъртвата хватка на банкерите.
Пишеш ми за Ирландския модел, а знаеш ли че там едно поколение вади доходи за три след себе си и как става това????
Ти мисленето, ти червено, искаш да се развиваш, оставете на младите и образовани хора, да издърпат поне малко, иначе много отчайващо!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеСАЩ ни превръща в колония набутвайки ни със заеми,вървим по пътя на Гърция,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКакво от това пич, ти русофил ли си..Ако си такъв за каква икономика си.Бъди прагматик в икономиката.Такива са САЩ и затова са водеща икономика
Правилно Grosss
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеРеформи,реформи ние като сме прости да видим какво направиха ирландците.
Прекратиха заемите от МВФ и СБ,имитираха голям вътрешен дълг с който покриват
веднага външният дълг и вдигат данъците.Имали са най-големият дефицит в ЕС от 30%
сега нямат дефицит,нямат външен дълг и имат голям икономически ръст.Това само
за 3г.
Значи можели и ставало, ама КЪДЕ БЯХТЕ ДО СЕГА??? хаха
И как да направя връзка с чугуна в главите ви и ИКОНОМИКА И ПРОСПЕРИТЕТ????
Няма скандинавски модели има само ЕДИН ЗА ВАС И ТОЙ Е ЧЕРВЕН И ПО НЕГОВ МОДЕЛ СА ИЗГРАДЕНИ ОТНОШЕНИЯТА ВИ, А ТЕ СА ПОРОЦИ, значи сте шефове на пороци ли само???? Нещо пак е леко смешно!!!
По същата логика червена ПЕЕВСКИ НА 20 ГОДИНИ ИМАШЕ 200 МЛН.ЛВ на КОЙ ГОЛЯМ ХОЛДИНГ Е РЕЗУЛТАТ ТОЯ, МУЛТИГРУП, ДРУГИ ТАКИВА ХОЛДИНГИ ДА СТЕ ГИ ЧУВАЛИ ????
БЪЛГАРИЯ Е С НАД 400 ХОЛДИНГА, СЪС ОФШОРНА СОБСТВЕНОСТ, КОГА И КЪДЕ ПО СВЕТА ИМА ТАКИВА НЕЩА???? И ЗАЩО СЕ ПРАВИ???
ВЪОБЩЕ, ИНФОРМАЦИЯТА ВИЕ КАТО НА ДЕЦАТА ОТ ПРЕДИ МАЛКО, ХАХАХLast edited by DutyFree; 02.03.2016, 11:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/ikonomika-i-p...eformi-212376/
Г. Ангелов: Икономическият растеж трябва да бъде подкрепен с реформи
За да не се стигне до промяна на данъчната политика, трябва да се движат реформите в ключови сектори, каза икономистът
Напълно споделям
Прекратиха заемите от МВФ и СБ,имитираха голям вътрешен дълг с който покриват
веднага външният дълг и вдигат данъците.Имали са най-големият дефицит в ЕС от 30%
сега нямат дефицит,нямат външен дълг и имат голям икономически ръст.Това само
за 3г.Last edited by Grosss; 02.03.2016, 11:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/ikonomika-i-p...eformi-212376/
За да не се стигне до промяна на данъчната политика, трябва да се движат реформите в ключови сектори, каза икономистът
Напълно споделям
И го споделяш, хахахах
Ами те не бяха ли на ХРАНИЛКА В САЩ ИЛИ ТАМ НЯКЪДЕ????
А ВИЕ ОЩЕ ПЛЮЕТЕ ПО ГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ, ПЪК ИСКАТЕ РАЗВИТИЕ!!!???
Коментар
-
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...eformi-212376/
Напълно споделям
Коментар
Коментар