Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТвърде съм уморен за да влизам отново в тази дискусия с детайли. Миналият път го направих, когато твърдях, че ръста ще е минимум 2,5 процента. Какви глупости пишеха насреща ми и дори когато се случи ми говорят, че са били прави защото въпреки, че се случило нещо различно от очакванията им то то не било правилно. Каквото и да напиша само ще си загубя времето и нерви да споря за очевидни неща с тролове. Според мен не хващаш общата картина на външните пазари, но и това е дълъг въпрос, който не ми се обсъжда в момента. Пожелавам ви лека и доходна търговия. На Sofix да бие мечки.
Ами тази, над 3.5% БВП го дават, но защо БОРСАТА НЕ ИЗПРЕВАРВА ДАННИТЕ ????
И защо не разбирате, че без външни инвестиции, няма да имате и 10% ръст на борсата !!!
Турция в региона и Полша са първенците, ако не са те, умирате прави, ЕТО СЕГА единия съсед е УДАРЕН ОТ РУСКА МИНА, КАКТО И ПОВЕЧЕТО СТРАНИ В РЕГИОНА!!!???
Докато има ЧЕРВЕНА ЗАПЛАХА, НИЩО добро наоколо и тук не ни очаква!!! Това е!!
НЯМА КАК В ЕДНА ИКОНОМИКА ПОСТРОЕНА ПО РУСКИ ТЕРТИП, МЕКО КАЗАНО СЪС КОНСТИТУЦИЯ ИЗМИСЛЕНА ОТ ЧЕРВЕНИ ПРАЗНИ ГЛАВИ ДА ИМАШ РЪСТ ИЛИ НЕЩО СМИСЛЕНО !!!!!
КОЙ И КОГА ЩЕ ДОЙДЕ ДА ИНВЕСТИРА ТУК, ПУТИН ЛИ????? КОГА И КАК ??Last edited by DutyFree; 02.03.2016, 09:49.
Коментар
-
Инфлация
Първоначално изпратено от DutyFree Разгледай мнениеДа де, но за да допуснат инфлация, ще трябва да има проценти отгоре БВП, което още не е станало!!! И тези милиарди са КОЛИЧЕСТВЕНИ УЛЕСНЕНИЯ !!!! Виж те си какво значи това!!!
Ще има 10х увеличение на БВП , но то ще е номинално ...
Лошите кредити - те там е проблемът.
Един пример : Средностатистическият британец на възраст м/у 70-79 години има 31500 лири кредит.При годишен доход 21 300 - колко ли ще върне , а при компаниите ,ако се разровиш ....
В Щатите е още по-яко , а за БРИКС-а да не говорим
А когато се задвижват големите колела, малките ще се спукат от въртенене е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеРъста 2000-2007г се основаваше на приемането ни в ЕС. Тогава в ЕС все още имаха надежда , че БГ бързо ще навакса и ще направи реформи- сега не е така.Получени са 4 отрицателни доклада.
Според тебе сега Борисов не е ли проруски и каква е връзката със скъпите горива.Модела е същия, а трябва да се промени.Това са твои лъжи , че съм защитавал Пеевски.Моля да посочиш факти..Защо след твоите големи ръстове на БВП вземаме все нови милиарди дългове..Според Дянков даже сме в дългова спирала..Защо вместо да се покачва бавно , Борсата бавно се свлича.Толкова си заслепен от верноподаниеството си към модела , че едва ли ще признаеш фактите. Сега можеш ли да направиш прогноза- кога ще видим ръст на Борсата след оптимистичните ръсове на икономиката
ЕДВА СЕГА СЕ ВИЖДА ПРИ Лук ОЙЛ, Ако БЕШЕ ГО ВИДЯЛ, ТОГАВА СЕГА НЯМАШЕ ДА СЕ ЧУДИШ, КЪДЕ И КАКВО ТИ СЕ СЛУЧВА!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DutyFree Разгледай мнениеАми нещо пак си противоречиш с реалността, НА БАЗА НА КАКВО ЩЕ РАСТЕМ, НА БАЗА ФАКТИ И ДОВОДИ И ТО ИКОНОМИЧЕСКИ!!!!??????
Ето сега ДАУ ДЖОУНС СЕ ВЪРНА, виж днес пазара ти, как ще го отрази!!!
Коментар
-
Ръста 2000-2007г се основаваше на приемането ни в ЕС. Тогава в ЕС все още имаха надежда , че БГ бързо ще навакса и ще направи реформи- сега не е така.Получени са 4 отрицателни доклада.
Според тебе сега Борисов не е ли проруски и каква е връзката със скъпите горива.Модела е същия, а трябва да се промени.Това са твои лъжи , че съм защитавал Пеевски.Моля да посочиш факти..Защо след твоите големи ръстове на БВП вземаме все нови милиарди дългове..Защо след като е свален Орешарски няма наказани за КТБ и откраднатите 5 милиарда.Според Дянков даже сме в дългова спирала..Защо вместо да се покачва бавно , Борсата бавно се свлича.Толкова си заслепен от верноподаниеството си към модела , че едва ли ще признаеш фактите. Сега можеш ли да направиш прогноза- кога ще видим ръст на Борсата след оптимистичните ти ръсове на икономикатаLast edited by Kiro; 02.03.2016, 09:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНикога не съм казвал 1000 пункта. Дори пропускам отговора в анкетата на бигбеар на въпроса на какъв Софикс бихте продали. Твърдиш, че имам политически пристрастия обратни на възгледите ми само защото ти казах, че правиш абсолютно погрешни изводи. Твърдението, че не може да растем в условия на корупция и на най бедна държава в ЕС е откровенна глупост. През периода 2000-2007 бяхме, бедна, гладна, корумпирана мафиотска държава но софикс порастна 20 пъти. Това твърдение е принципно и в него няма никакви политически пристрастия. Интересно как е възможно твърдението за ръста на БФБ от 2000-2007 да е доказателство за симпатии към ГЕРБ? Освен това съм крайно прозападен във вижданията си. Аз съм последният човек, който ще ги отрече. Казах, че въпреки проблемите ни ще растем. Казах, че миналата година сбъркаха с прогнозите и ще сбъркат пак. Казването на факта за ръста през 2015 година и грешната прогноза на ЕК не е симпатия към ГЕРБ. Толкова е силна омразата ти, че ти се привижда каквото си поискаш, което няма връзка с действителността. Спомням си, че симпатизираше на правитеството на Пеевски/Орешарски и беше срещу протестите на които симпатизирах. Възможно е да имам неточни спомени на които да съм си базирал мнението днес. Ако е така се извинявам. От там дойде идеята, че нямаш омраза към модела а само когато нашите не са там. Тоест когато мафията е без Борисов на власт е добра а когато същата мафия е с Борисов на власт е лоша. Това означава лично отношение не към модела и олигархията а към конкретна личност. Аз винаги не харесвам мафията. В момента пак не ми харесва управлението. ГЕРБ постепенно се превръща в казионна организация на икономичеслите кръгове, които управлеваха ДПС, но растеж ще има въпреки това. Когато Хунтата около Орешарски срути КТБ, спря еврофондовете и прие проруска и анти европейска позиция пак имахме ръст на икономиката. Бизнес цикъла е много мощен и въпреки проблемите пак ще растем.
Ето сега ДАУ ДЖОУНС СЕ ВЪРНА, виж днес пазара ти, как ще го отрази!!!
Нямате капиталов пазар, а и е развиващ се, скоро няма да видим факти за развитието му, а и след КТБ, направо 3-5 години най малко лутане!!!
И това което ти пиша сега и пиша от години насам, може да ти струва много !!!!
Коментар
-
Никога не съм казвал 1000 пункта. Дори пропускам отговора в анкетата на бигбеар на въпроса на какъв Софикс бихте продали. Твърдиш, че имам политически пристрастия обратни на възгледите ми само защото ти казах, че правиш абсолютно погрешни изводи. Твърдението, че не може да растем в условия на корупция и на най бедна държава в ЕС е откровенна глупост. През периода 2000-2007 бяхме, бедна, гладна, корумпирана мафиотска държава но софикс порастна 20 пъти. Това твърдение е принципно и в него няма никакви политически пристрастия. Интересно как е възможно твърдението за ръста на БФБ от 2000-2007 да е доказателство за симпатии към ГЕРБ? Освен това съм крайно прозападен във вижданията си. Аз съм последният човек, който ще ги отрече. Казах, че въпреки проблемите ни ще растем. Казах, че миналата година сбъркаха с прогнозите и ще сбъркат пак. Казването на факта за ръста през 2015 година и грешната прогноза на ЕК не е симпатия към ГЕРБ. Толкова е силна омразата ти, че ти се привижда каквото си поискаш, което няма връзка с действителността. Спомням си, че симпатизираше на правитеството на Пеевски/Орешарски и беше срещу протестите на които симпатизирах. Възможно е да имам неточни спомени на които да съм си базирал мнението днес. Ако е така се извинявам. От там дойде идеята, че нямаш омраза към модела а само когато нашите не са там. Тоест когато мафията е без Борисов на власт е добра а когато същата мафия е с Борисов на власт е лоша. Това означава лично отношение не към модела и олигархията а към конкретна личност. Аз винаги не харесвам мафията. В момента пак не ми харесва управлението. ГЕРБ постепенно се превръща в казионна организация на икономичеслите кръгове, които управлеваха ДПС, но растеж ще има въпреки това. Когато Хунтата около Орешарски срути КТБ, спря еврофондовете и прие проруска и анти европейска позиция пак имахме ръст на икономиката. Бизнес цикъла е много мощен и въпреки проблемите пак ще растем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнениеНе знам дали е оптимизъм или не ,но без инфлация няма да се разминем ....
Просто е затишие пред буря.
Къде иначе ще се "изпарят" трилионити ,които и ФЕД и ЕЦБ напечатаха ?
Тогава и борсата ни ще подскочи ,и свръх депозирането ще се "изглади" , и лошите кредити ще "оправят " - най-вече .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеСтига си сменял никовете.Ти Дянков за успешен министър ли го имаш.Я си припомни какви ги свърши
.Ти да не си самия Дянков или негов съветник.
Когато се губят пари на Борсата, не знам за какъв оптимизъм може да се говори..Какво като по някоя позиция сме спечелили нещо..Близо 4 пъти под върха сме
.Върни си стария ник да си спомним ти какви си ги писал преди две години
.
Не ме интересува кои управляват, искам народа ми да живее добре и Борсата поне да се върне на предкризисните нива.
Няма как да казваш, че при СТАНИШКО сме били нагоре и да го изказваш, щото товагава не си знаел, че сега вече 7 години сърбаме попарата на ЧЕРВЕНИТЕ ВИ ИДОЛИ, и от там сте доста забъркани, КАКТО И ДА Е, ВАС НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА ЗАЩО ЩЕ СЕ КАЧВА БОРСАТА, А ПРОСТО ЕЙ ТАКА ДА СЕ КАЧВАЛА!!!??НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАЛО, КОЙ УПРАВЛЯВАЛ, АХАХАХА И ТИ СИ ИКОНОМИСТ ЛИ ???
НЕ ПИШИ ПОВЕЧЕ ТУК!!!
АЙДЕ СЕГА И ДА ТЕ ПИТАМ, КОЙ "НАРОД", ЗА ДА КАЖЕШ НАРОД, КАКВО ИМАШ ПРЕДВИД, ЕТНИЧЕСКИТЕ ГРАЖДАНИ, РОМИТЕ, НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИЛИ КОЙ ПО ТОЧНО, ДУМАТА НАРОД Е СЪБИРАТЕЛНА, НЯМА КАК ДА ГОВОРИШ ЗА НАРОДА, щото е смешно и то свързано с капиталов пазар и развитие !!!
Коментар
-
Инфлация
Не знам дали е оптимизъм или не ,но без инфлация няма да се разминем ....
Просто е затишие пред буря.
Къде иначе ще се "изпарят" трилионити ,които и ФЕД и ЕЦБ напечатаха ?
Тогава и борсата ни ще подскочи ,и свръх депозирането ще се "изглади" , и лошите кредити ще "оправят " - най-вече , защото лошите кредити са проблемат.Last edited by Dmirkata; 02.03.2016, 09:17.не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!
Коментар
-
Стига си сменял никовете.Ти Дянков за успешен министър ли го имаш.Я си припомни какви ги свърши
.Ти да не си самия Дянков или негов съветник.
Когато се губят пари на Борсата, не знам за какъв оптимизъм може да се говори..Какво като по някоя позиция сме спечелили нещо..Близо 4 пъти под върха сме
.Върни си стария ник да си спомним ти какви си ги писал преди две години
.
Не ме интересува кои управляват, искам народа ми да живее добре и Борсата поне да се върне на предкризисните нива.
Коментар
Коментар