IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Maddy Разгледай мнение
    Кога се очаква да се изплати дивидента?
    Съдейки по плащанията на гарантирания дивидент по привилегированите акции за предходните години - някъде към самия край на максимално допустимия период, който е 3 месеца от датата на ОСА, където е гласувано решението, т.е. най-късно на 27-ми октомври дивидентът трябва да е изплатен.

Химимпорт нямат репутация да плащат каквото и да било по-рано от максимално допустимия срок. Ако законът го позволяваше, сигурно и с години щяха да бавят плащанията по дивидентите...

P.S. Колегата balarev ме изпревари за няколко секунди.
    BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Първоначално изпратено от Maddy Разгледай мнение
      До три месеца след решението на ОС.

Коментар

• Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнение
        Да припомня, че който иска да купи акции с право на дивидент за тази година, може да го направи днес или най-късно в понеделник!

Коментар

• Да припомня, че който иска да купи акции с право на дивидент за тази година, може да го направи днес или най-късно в понеделник!

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
            Колега написал съм, че 4,2 стотинки е нетен дивидент ;-)
            9-те стотинки, които споменаваш по-горе са дължими до три месеца след ОСА догодина. Сиреч за да бъдат разпределени трябва да има завършена фин. година, чийто отчет ще бъде приет на следващото ОСА, но ще се гледа книгата към 15,06,2016. Или всеки може да си ги сметне- конвенцията е 30/360 за пропорционално изминалите дни през 2016г. до дата на на конверсията.

Спокойна вечер !
            Привет,

Благодаря за разяснението, просто исках да бъда полезен !

Коментар

Ясно!

Аз го гледам през призмата на обикновените акции, без никакви привилегии. Имайки предвид комбинацията от вечно слънчево и лунно затъмнение около дейността на Химимпорт, един дивидент от 4-5 стотинки мен лично не ме блазни въобще. И да не забравяме, че дивидентът по привилегированите акции беше задължителен за гласуване и гарантиран от проспекта по емисията, докато дивидентът по обикновените акции е сега за пръв път и... ами догодина може и да го няма. А пък може и да го има. Или пък да го няма. Кой знае...

Отделно можем пак да повдигнем въпроса колко може да се вярва на отчетите на Химимпорт, но човек все на нещо трябва да вярва, когато прави някакви анализи и отчетите са единственото нещо, което дава някаква насока.

Не е като да нямам акции тук, даже напротив, но опитът ми с Химимпорт през годините ме научи, че е полезно за здравето човек да е малко скептичен.
              Тук всички са си достатъчно скептични все още, ама не си го признават, налЕ )))
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение
                Здравей,

Само едно уточнение !

Размера на дивидента ( ако ги държат 14 дни след ОСА ) ще бъде само в размер на 4,2... стотинки чисто ще бъде !
                А останалите 19.... стотинки + около 9 стотинки ще имат право само тези, които са имали притежателите на прив. акции към 15.06.2016 !!!

Колега написал съм, че 4,2 стотинки е нетен дивидент ;-)
                9-те стотинки, които споменаваш по-горе са дължими до три месеца след ОСА догодина. Сиреч за да бъдат разпределени трябва да има завършена фин. година, чийто отчет ще бъде приет на следващото ОСА, но ще се гледа книгата към 15,06,2016. Или всеки може да си ги сметне- конвенцията е 30/360 за пропорционално изминалите дни през 2016г. до дата на на конверсията.

Спокойна вечер !

Коментар

Тази година притежателите на прив. акции ( които вече не съществуват) ще вземат ( ако ги държат 14 дни след ОСА):
                  - веднъж чист дивидент 0,18981 лева
                  -втори път чист дивидент 0,042лева
                  което прави 23 стотинки дивидент!
                  ееее питам те многознайко като видя,че има такъв дивидент и можеш да смяташ купи ли си акции или само пишем ей така да се намираме на работа.

Vale1 - никой не казва, че това е върха на сладоледа, но нека все пак да не махаме с лека ръка и постигнатото до този момент!!!!

Mamita и аз си купих тогава и много се изкефих когато цената се изстреля. По спомен цената отиде доста над 2 лева за малко над една година ;-)))))
                  Здравей,

Само едно уточнение !

Размера на дивидента ( ако ги държат 14 дни след ОСА ) ще бъде само в размер на 4,2... стотинки чисто ще бъде !
                  А останалите 19.... стотинки + около 9 стотинки ще имат право само тези, които са имали притежателите на прив. акции към 15.06.2016 !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                    За дивидента не се знае, за редовен ще говорим след 10 г., ако неизменно радават всяка година, всичко друго си е инцидентно събитие.

Отчетите в този си вид не ми допадат особено последните години, конспиративни теории няма да обсъждам.

Прекален оптимизъм и сляпо поклоничество в която и да е компания и мажоритар наиситина не е полезно.
                    На 1.20 къде виждаш прекален оптимизъм, даже обратното. Като стане 12 лева тогава ще ставаме поклонници

Коментар

Ясно!

Аз го гледам през призмата на обикновените акции, без никакви привилегии. Имайки предвид комбинацията от вечно слънчево и лунно затъмнение около дейността на Химимпорт, един дивидент от 4-5 стотинки мен лично не ме блазни въобще. И да не забравяме, че дивидентът по привилегированите акции беше задължителен за гласуване и гарантиран от проспекта по емисията, докато дивидентът по обикновените акции е сега за пръв път и... ами догодина може и да го няма. А пък може и да го има. Или пък да го няма. Кой знае...

Отделно можем пак да повдигнем въпроса колко може да се вярва на отчетите на Химимпорт, но човек все на нещо трябва да вярва, когато прави някакви анализи и отчетите са единственото нещо, което дава някаква насока.

Не е като да нямам акции тук, даже напротив, но опитът ми с Химимпорт през годините ме научи, че е полезно за здравето човек да е малко скептичен.
                      За дивидента не се знае, за редовен ще говорим след 10 г., ако неизменно раздават всяка година, всичко друго си е инцидентно събитие.

Отчетите в този си вид не ми допадат особено последните години, конспиративни теории няма да обсъждам.

Прекален оптимизъм и сляпо поклоничество, в която и да е компания, и мажоритар наистина не е полезно.
                      Last edited by k.o.; 04.08.2016, 12:48.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Не ми е целта да се заяждам с теб, ядосвам се на всички, които говорите, че дивидента бил малко, бил мижав и какви ли не глупости чета от както стана известен.
                        Хайде сега да сметнем :
                        веднъж имаме 17 736 380 лв. - под формата на дивидент и веднъж 10 784 082 лв пак дивидент или близо 28 600 000 лева. Еееее хайде сега да ги сметнем като % от печалбата за 2015 г. и да видим колко са публичните компании, които раздават такъв дивидент и като % от печалбата ( не смятаме тук АДСИЦ-ите) и като абсолютна стойност.
                        Колега сега разбираш ли защо се ядосвам са мрънкалниците и хейтърите?

Лека вечер !
                        Ясно!

Коментар

• Не ми е целта да се заяждам с теб, ядосвам се на всички, които говорите, че дивидента бил малко, бил мижав и какви ли не глупости чета от както стана известен.
                          Хайде сега да сметнем :
                          веднъж имаме 17 736 380 лв. - под формата на дивидент и веднъж 10 784 082 лв пак дивидент или близо 28 600 000 лева. Еееее хайде сега да ги сметнем като % от печалбата за 2015 г. и да видим колко са публичните компании, които раздават такъв дивидент и като % от печалбата ( не смятаме тук АДСИЦ-ите) и като абсолютна стойност.
                          Колега сега разбираш ли защо се ядосвам са мрънкалниците и хейтърите?

Лека вечер !

Коментар

Тази година притежателите на прив. акции ( които вече не съществуват) ще вземат ( ако ги държат 14 дни след ОСА):
                            ееее питам те многознайко като видя,че има такъв дивидент и можеш да смяташ купи ли си акции или само пишем ей така да се намираме на работа.

Vale1 - никой не казва, че това е върха на сладоледа, но нека все пак да не махаме с лека ръка и постигнатото до този момент!!!!

Mamita и аз си купих тогава и много се изкефих когато цената се изстреля. По спомен цената отиде доста над 2 лева за малко над една година ;-)))))
                            Многознайко такъв, знаеш ли дали съм имал привилегировани акции или просто си чешеш езика? И защо реши, че задължително трябва да купувам дори да съм имал такива? И въобще защо се заяждаш?

Коментар

Точно така! 4-5 стотинки дивидент въобще не покриват волатилния риск, а както видяхме съвсем скоро, левчето не е недостижима цел. Нефалиралите през 2012-та помнят, че акцията без проблем падна и под 70 стотинки. Дивидентът трябва да е 20-30 стотинки, за да си позволи човек да рискува с покупка на по-голям пакет акции. Всичко останало си е спекула с цената, както е било до сега.

Коментар

Точно така! 4-5 стотинки дивидент въобще не покриват волатилния риск, а както видяхме съвсем скоро, левчето не е недостижима цел. Нефалиралите през 2012-та помнят, че акцията без проблем падна и под 70 стотинки. Дивидентът трябва да е 20-30 стотинки, за да си позволи човек да рискува с покупка на по-голям пакет акции. Всичко останало си е спекула с цената, както е било до сега.
                                Да, помня онези времена на под 70 ст. Аз си взех тогава един пакет от 8000 акции на 65 ст. и след като се изстреля излзох на 1.2, а акцията продължи до 1.7 лв. Така че имам едно наум, че като се натиска дълго време цената после се изстрелва като ракета. Тогава пак се пишеше по форума, че акцията щяла да отиде на 5-10 стотинки

Коментар

X