IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След днешното раздвижване на ЦЦБ е време и ЧИМ да дръпне на север. На първо време 75 стот. ще са лесни, а до Коледа 80+ очаквам

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      Това е една много неефективно управлявана организация, все още функционираща все едно сме в 90-те години.

Добре, че е банката и пенсионните, иначе да са дали фира досега.

Резултатите на хартия са добри, стабилни са през годините, това е огромен холдинг, днес едни компании от него ще дърпат, след време други, диверсификацията ги прави издръжливи на циклични промени и гъвкави. Инвестиция тук дава едновременно изложение към много бизнеси и диверсификация. Не може да се очакват движения тип "Шели". Ако бяхме нормална държава и борса, на Хим щеше да се гледа, като на български вариант на BRK с оглед съчетанието на различни бизнеси в една компания, но пък липсва промяна на портфейла с оглед пазара. Хим има огромни възможности, но от години липсва някоя съществена сделка, придобиване, което да раздивижи пазара. Много са постигнали, може и повече.

Има разлика между това, какво представляват активите и самата акция, ангажираността им към миноритарите. Всички малки инвеститори тук са недоволни, чувстват се излъгани и са със средна в пъти над пазаранта, прави са.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Най -добрата !Всички са на загуба без маджо.

Коментар

• Яка артия, ама толкова яка, че даже за диверсификация не се препоръчва

Коментар

• Това е една много неефективно управлявана организация, все още функционираща все едно сме в 90-те години.

Добре, че е банката и пенсионните, иначе да са дали фира досега.

Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
            Компанията, като дейност, се управлява добре, трябва да се промени нагласата спрямо малките акционери. Съмнявам се някой, без изрично да провери в момента, да знае кой изобщо е ДВИ. Освен от г - н Керезов, не знам през годините да е идвала информация от друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Глупости, води с 53.5% и до сутринта ще станат поне 55, защото остава да се отчитат само гласове зад граница
              Много ги разбираш..тия фалшификации накрая ще им излезнат през носа, както и на нас за съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от аl4en Разгледай мнение

Мара.. Мая Санду загуби изборите..
                Глупости, води с 53.5% и до сутринта ще станат поне 55, защото остава да се отчитат само гласове зад граница

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение
                  Искате да кажете, че това е една добре управлявана чиста акция?!
                  Мара.. Мая Санду загуби изборите..

Коментар

• Искате да кажете, че това е една добре управлявана чиста акция?!

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Бях забравил, че 2013-а акцията беше на подобни нива. Все пак всичко бе по - различно, много вода изтече от тогава. Най - силно впечатление, поне на мен, графиката прави, че след 2020 продължава плавно надолу, когато почти няма акция, която да не качи в пъти.

С търговия тук не могат да се изкарат пари, скача с по 1-2 ст., за да има някакъв смисъл, трябва да се изтъргуват над 100 000 бройки, но с тази ликвидност е невъзможно да ги минеш на добра цена.

Компанията, като дейност, се управлява добре, трябва да се промени нагласата спрямо малките акционери. Съмнявам се някой, без изрично да провери в момента, да знае кой изобщо е ДВИ. Освен от г - н Керезов, не знам през годините да е идвала информация от друг.
                      След 2020 е като ЕКГ на мъртвец

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение

Голяма графика

И как точно го търгуваш?
                        Бях забравил, че 2013-а акцията беше на подобни нива. Все пак всичко бе по - различно, много вода изтече от тогава. Най - силно впечатление, поне на мен, графиката прави, че след 2020 продължава плавно надолу, когато почти няма акция, която да не качи в пъти.

С търговия тук не могат да се изкарат пари, скача с по 1-2 ст., за да има някакъв смисъл, трябва да се изтъргуват над 100 000 бройки, но с тази ликвидност е невъзможно да ги минеш на добра цена.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Като гледам разместванията по пенсионните фондове, дори най-обикновени хора - бъдещи пенсионери, бягат от фондовете на групата, какво да говорим за акционерите. Кофти мажоритари, пълно безхаберие по отношение на публичния статут на компаниите в групата, непрозрачно управление, врътки между свързани компании и т.н., и резултата го виждаме.
                          един стадион не можаха да посрояt!

като гледам как им гласуват 30 млн.лева за строежа на смешния стадион във Варна...явно са силни с властниците от mediapool"Кой получава собствеността и кой парите

До този момент парцелите под стадиона са дадени от Община Варна, а отделно правителството отдели 30 милиона лева за довършването на съоръжението.

Контролът върху стадиона остава изцяло в ръцете на "Химимпорт", който ще запази досегашния си дял от 65%.

Проектът за нов градския стадион на Варна започва официално през 2005 година, когато общината дава целия терен на тогавашния градски стадион "Юрий Гагарин" плюс околни парцели. "Химимпорт" участва с парична вноска от 22 милиона лева и придобива 65% от акциите срещу 35% за общината.

Стадионът е в портфолиото на голямата варненската строителна компания "Планекс", която го рекламира на сайта си https://planex-bg.com/proekti/stadion-varna/ . Собственикът на "Планекс" е председателят на Варненския общински съвет Христо Димитров.

"Аз гледам прагматично и за мен, ако увеличението на капитала се случи, това ще е добре за Варна, тъй като стадионът ще бъде достроен в рамките на година", коментира на 25 октомври Христо Димитров, цитиран от "Дневник"."

https://www.mediapool.bg/stadion-var...ews364589.html

Коментар

Аз имам ХИМ и продължавам да го търгувам активно
                            Голяма графика

И как точно го търгуваш?

Коментар

хахаха, ами чудесно, продължавай

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Някои хора по трудния начин разбирате в какви компании не трябва въобще да се инвестира ! До скоро беше голям оптимист и пълнеше с тонове !

Коментар

Working...
                                X