IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение

Какво по-хубаво от това да търгуваме една чиста акция?!
    Някои хора по трудния начин разбирате в какви компании не трябва въобще да се инвестира ! До скоро беше голям оптимист и пълнеше с тонове !

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Защото ще се намали фрий-флоута ли или? Най - големите и силни компании в света изкупуват обратно своите акции, не търсим някакви двуцифрени проценти, но е добра практика с редица предимства, в много аспекти превъзхожда дивидента.
      Не че нещо, ама виждали ли сте колко е фрийфлота тук. Много малка част от акциите са свободно търгувани на борсата. Та за какво им е да се занимават с нашето благосъстояние и печалби. А защо продължават да са публична компания - не мога да си отговоря на този въпрос. Може би, защото смятат, че така ще изтрият миналото на собствениците ... Не знам. Но определено като отчети и структура стоят много по-добре от други компании, които на гол тумбак с обещания вдигнаха цената на акцията си в пъти, но резултатите им са много спорни за тези нива на оценка на акциите. Тук е точно обратното. Потенциал има и отчетите им не са никак зле. Защо не върви на горе цената - проста предубеденост според мен.

Коментар

Хаха, припомни ми теорията за чистите акции на проф. Каро. Определено беше иновативна за времето си. Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение

Нормално. Много хора искат да се разделят с тези мажоритари и използват всяка покачване, за да минимизират поне малко и без това огромните си загуби.

Коментар

Нормално. Много хора искат да се разделят с тези мажоритари и използват всяка покачване, за да минимизират поне малко и без това огромните си загуби.
            Като гледам разместванията по пенсионните фондове, дори най-обикновени хора - бъдещи пенсионери, бягат от фондовете на групата, какво да говорим за акционерите. Кофти мажоритари, пълно безхаберие по отношение на публичния статут на компаниите в групата, непрозрачно управление, врътки между свързани компании и т.н., и резултата го виждаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
              Според мен при тези цени толкова дълго време, ако видим акцията да тръгва нагоре, повечето ще са продали до левче точно, защото не вярват, че ще скочи твърде много цената. И това също я натиска на ниски нива. Сега ако скочи с 5 стотинки в аска ще се появят 5-цифрени бройки.

Коментар

• Според мен при тези цени толкова дълго време, ако видим акцията да тръгва нагоре, повечето ще са продали до левче точно, защото не вярват, че ще скочи твърде много цената. И това също я натиска на ниски нива. Сега ако скочи с 5 стотинки в аска ще се появят 5-цифрени бройки.
                Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

Не, не е свързано с фрий-флоута въобще. Няма мисъл, няма идеи, няма никакво желание да са публични. Дразнят се, че въобще ги питаш за дивидент. Дразнят се на предложение за обратно изкупуване. Ако им се предложи двойно листване... и на това ще се дразнят.
                  Ако не желаят да са публични: търгово и делистване.
                  Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Защото ще се намали фрий-флоута ли или? Най - големите и силни компании в света изкупуват обратно своите акции, не търсим някакви двуцифрени проценти, но е добра практика с редица предимства, в много аспекти превъзхожда дивидента.
                    Не, не е свързано с фрий-флоута въобще. Няма мисъл, няма идеи, няма никакво желание да са публични. Дразнят се, че въобще ги питаш за дивидент. Дразнят се на предложение за обратно изкупуване. Ако им се предложи двойно листване... и на това ще се дразнят.

Коментар

Тук са далече от "големи и силни" отдавна вече. Имаше планове за велики неща, но провалът е зловещ.... изглежда потенциалът им е толкоз....
                      Ако се погледне в детайли холдинга, се вижда много добра диверсификация от взаимносвързани и чудесно допълващи се предприятия от различни отрасли, държава в държавата. Ще добавим устойчивостта на групата и липсата на скандали край ключовите лица десетилетия наред, което не е постигнато от никой друг на подобно ниво в България.

Хората си работят и то добре, но че имат там едни акции, на някаква уж борса, не ги вълнува към момента. Може би ще настъпи промяна някой ден.

Коментар

Тук са далече от "големи и силни" отдавна вече. Имаше планове за велики неща, но провалът е зловещ.... изглежда потенциалът им е толкоз....

Коментар

Керезов каза на ОС, че е против обратно изкупуване.

Коментар

• Първоначално изпратено от ярък Разгледай мнение
                            Обединете темата с " Измамници и измамни схеми " и да се свършва....
                            Или да се прекръстят на Историчести парк 2

Коментар

• Първоначално изпратено от ярък Разгледай мнение
                              Обединете темата с " Измамници и измамни схеми " и да се свършва....
                              Точно в 10-ката !!!
                              И не само тази тема,но и за ПИБ-а,и за на чичовия акциите
                              Общо взето цялата БФБ според мен си е за там
                              Контрол нулев,ликвидност нулева,логично %/населението инвестираш на нея,приближава също 0
                              Е,каква е ползата от нея тогава?

Коментар

• Обединете темата с " Измамници и измамни схеми " и да се свършва....

Коментар

Working...
                                X