Първоначално изпратено от Zdravko74
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NOK Разгледай мнение
Някой ще съжалява, друг ще се радва. Тук баланса е ясен.
Мен по скоро не ми излиза равенството между маркет кап-а на ЦКБ и Хим. Елементарната математика показва че или едното трябва много да поевтинее или другото яко да отскочи.
+ предполагам, че не твърдиш, че маркет кап-а на ЦКБ = Хим ?
+ нещо такова е : 0.75хЦКБ + х = Хим . Въпроса е - колко е х?Last edited by petyob; 13.01.2025, 13:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от конан Разгледай мнениеСкоро ще съжаляват продалите.
Мен по скоро не ми излиза равенството между маркет кап-а на ЦКБ и Хим. Елементарната математика показва че или едното трябва много да поевтинее или другото яко да отскочи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеНяма непродаваема банка, в случая ЦКБ особено ако имаш и собствена втора Тексимбанк ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от borislav96202 Разгледай мнениеЗа деветмесечието консолидираната им печалба е около 32 ст. на акция, а цената на самата акция - 75 стотинки.
Парите в брой са им толкова, че могат да си изкупят всички собствени акции по номинал - 10 пъти.
Иначе дългосрочно купилия на тези нива няма как да загуби,стига да му е здрава психиката.Както каза някой по долу "Пазарите могат да останат ирационални по-дълго, отколкото можете да останете платежоспособни."Last edited by danetha; 02.12.2024, 16:14.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
Консолидират банка, така че това нищо не означава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от borislav96202 Разгледай мнениеПарите в брой са им толкова, че могат да си изкупят всички собствени акции по номинал - 10 пъти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
да повторим мисълта "Пазарите могат да останат ирационални по-дълго, отколкото можете да останете платежоспособни."
ама ако искаш нещо по-конкретнотук като продадат невярващите, тогава ще се върнат едни големи ... наричаха го "алигаторът" в тази тема , и този момент ще съвпадне с раздаване на дивиденти, макар, че тук при тези цени е по-умно да е обратно изкупуване, но мажо ми се струва малко неузрял за тези неща ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Много неясноти има в думите ти - рано или късно, ще избухне или .... "ще избухне"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от internet_trol Разгледай мнениеВ дългосрочен план всички сме мъртви. Дай нещо по-конкретно.
ама ако искаш нещо по-конкретнотук като продадат невярващите, тогава ще се върнат едни големи ... наричаха го "алигаторът" в тази тема , и този момент ще съвпадне с раздаване на дивиденти, макар, че тук при тези цени е по-умно да е обратно изкупуване, но мажо ми се струва малко неузрял за тези неща ..
Last edited by petyob; 02.12.2024, 11:46.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнениеРано или късно и тук ще избухне, нали ви е ясно.....
- 1 like
Коментар
Коментар