Първоначално изпратено от конфуций
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
Керезов каза на ОС, че е против обратно изкупуване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеНа тези ниски цени от години, едно търгово би обрало почти всички акции за без пари, но не вярвам да го направят. Ако се вложат парите, които вече доста години пестят от дивиденти, за обратно изкупуване на акции, цената ще се нормализира, че под 1 лв. не изглежда хубаво.
При много компании, които бяха стотинки, а са на светлинни години под нивото на "Химимпорт", настъпи катарзис, защо не и тук, но да, зависи напълно от мажоритаря.
Коментар
-
На тези ниски цени от години, едно търгово би обрало почти всички акции за без пари, но не вярвам да го направят. Ако се вложат парите, които вече доста години пестят от дивиденти, за обратно изкупуване на акции, цената ще се нормализира, че под 1 лв. не изглежда хубаво.
При много компании, които бяха стотинки, а са на светлинни години под нивото на "Химимпорт", настъпи катарзис, защо не и тук, но да, зависи напълно от мажоритаря.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеТук имам усещането, че самите те си натискат акцията да не качи случайно...засичал съм Реал финанс като прадавач, а то си е ИП обслужващо групата, случаен спекулант там няма.
Керезов си шитна личните акции при един ръст над левче, щото явно знае че няма да ходи нагоре, и му дреме на...
Относно г-н Керезов - той е единствения ,който ни обръща поне малко внимание и разговаря с нас миноритарите.
За съжаление - той движи само част от оперативните работи в холдинга и доста неща не зависят от него.
Едно от тези неща е търговията с акции на дружества от холдинга и той даже е малко идеалист в това отношение,като според мен си мисли ,че нашата борса е нормална и нещата се движат от новини ,отчети,спекуланти и т.н.,както е навсякъде по света,което за съжаление не е вярно.
Относно акциите му - си в заблуда - той не е продал и 1 акция през последните години - виж справка от списъците на присъстващите на ОСА на ХИМ през последните години.
На последното събрание през септември тая година той си има също толкова акции както и на предните ОСА ,а и от тогава цената не е минавала 75-80 стотинки.
И пак призовавам колегите по добре забравете за известно време търговията с акции на дружества от холдинга .
Както при групата на Софарма ,така и тука няма реална търговия и можем да спечелим нещо само ако собственика разреши.
п.п. Усещането ти според мен е вярно.Last edited by vale1; 31.10.2024, 23:00.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Тук имам усещането, че самите те си натискат акцията да не качи случайно...засичал съм Реал финанс като прадавач, а то си е ИП обслужващо групата, случаен спекулант там няма.
Керезов си шитна личните акции при един ръст над левче, щото явно знае че няма да ходи нагоре, и му дреме на...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеОт доста години не обръщах особено внимание на БФБ, но гледам флагмана май закотвен на пристана. Капитализацията му почти като на ФНИБ, все едно е с 4 - 5 офисчета. Много наглед избушеняци скокнали 2-3х и повече за няколко години, дали ще се види и тук раздвижване? Няма да започвам старата тема за активи и потенциал.
Може би има все още няколко спекуланта ,които се мъчат нещо да изкарат,но срещу собственика нямат никакъв шанс.
Затова по добре е да не я търгуват по позициите на холдинга.
Па барем някога като видят ,че няма ликвидност собственика да реши да приложи и тука модела от групата на Холдинг Варна.
Коментар
-
От доста години не обръщах особено внимание на БФБ, но гледам флагмана май закотвен на пристана. Капитализацията му почти като на ФНИБ, все едно е с 4 - 5 офисчета. Много наглед избушеняци скокнали 2-3х и повече за няколко години, дали ще се види и тук раздвижване? Няма да започвам старата тема за активи и потенциал.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
То миноритарните ги мързи да отидат на общото събрание и ходят 5 човека, ти за смислени колективни действия говориш. :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеРибаря е шампион по куци прогнози, но ти си му сериозна конкуренция.
Ами защото портфейла ти намалява с бързи темпове и страдаш на практика от неговите точни прогнози
Ако печелеше,щеше ли да си толкова негативен?.Не
Коментар
-
Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение
Крайно време е да се запъти твърдо над 1 лв. И да пълзи после плавно към 2
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеАз на БФБ като цяло съм на добра печалба, само тук си стискам загубата и се надявам цената да се умножи по 2 или 3 или повече. Може да съм наивен, но мисля, че има такъв потенциал. Инвеститорите(дребните) са прецакани - има голяма печалба но не се прави нищо за цената - нито дивидент, нито обратно изкупуване. Препоръчвам на дребните да не си хвърлят хартиите, а да видим какво може да направим заедно. То ще е добре за борсата като цяло. Едното е да се съберем 5% и да свикаме проверяващи(квестори ли се наричаха) - да влезат и да видят какво става с холдинга, къде отиват парите на акционерите. Мисля, че и КФН би трябвало по някакви параграфи да защити дребните акционери - щото е очевидно погазването на интересите им ..
Коментар
-
Аз на БФБ като цяло съм на добра печалба, само тук си стискам загубата и се надявам цената да се умножи по 2 или 3 или повече. Може да съм наивен, но мисля, че има такъв потенциал. Инвеститорите(дребните) са прецакани - има голяма печалба но не се прави нищо за цената - нито дивидент, нито обратно изкупуване. Препоръчвам на дребните да не си хвърлят хартиите, а да видим какво може да направим заедно. То ще е добре за борсата като цяло. Едното е да се съберем 5% и да свикаме проверяващи(квестори ли се наричаха) - да влезат и да видят какво става с холдинга, къде отиват парите на акционерите. Мисля, че и КФН би трябвало по някакви параграфи да защити дребните акционери - щото е очевидно погазването на интересите им ..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнениеЕх, не идвате да гледате цирк. Керезов каза, че щели да започнат да дават дивидент, като цената на акциите стане 2 лв. Дори не могат да проумеят, че ако не раздават дивидент и левче им е много.
+ дивидентът трябва да зависи от други фактори, като състояние и преспективи, а не от цената на хартията. Той и преди май се е майтапил с дивидент една боза от 6ст. , но аз не съм го виждал лично
+ при такава цена е много по-добре обратното изкупуване вместо дивидент. За това неща да е ставало дума?Last edited by petyob; 18.09.2024, 19:08.
Коментар
Коментар