IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
    Ами те 5-те стотинки ще ги вземат ама не знаят каква ще е цената на актива в последствие.....някои колеги говорят и за 60 стотинки.......как да си вземе човек при това положение?!?Печалбите на холдинга не впечатляват.....ама никак даже,да не говорим че трябва поне няколко тримесечия ръст!.......поне някои активи да продаваха,че имат много!

Е то всеки може всеки да каже каквото си иска, и аз мога да кажа цена 3 лв ама дали е реална...Вярно малко се е свила печелбата, обаче пасивите също са намалели значително .

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
      Ами те 5-те стотинки ще ги вземат ама не знаят каква ще е цената на актива в последствие.....някои колеги говорят и за 60 стотинки.......как да си вземе човек при това положение?!?Печалбите на холдинга не впечатляват.....ама никак даже,да не говорим че трябва поне няколко тримесечия ръст!.......поне някои активи да продаваха,че имат много!
      Точно така! 4-5 стотинки дивидент въобще не покриват волатилния риск, а както видяхме съвсем скоро, левчето не е недостижима цел. Нефалиралите през 2012-та помнят, че акцията без проблем падна и под 70 стотинки. Дивидентът трябва да е 20-30 стотинки, за да си позволи човек да рискува с покупка на по-голям пакет акции. Всичко останало си е спекула с цената, както е било до сега.
      BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Първоначално изпратено от Solid149 Разгледай мнение
        Тук продавачите май не се вълнуват от 5те стотинки дивидент, които могат да вземат след 5 дена
        Last edited by спекуланта; 03.08.2016, 22:16.

Коментар

• Тук продавачите май не се вълнуват от 5те стотинки дивидент, които могат да вземат след 5 дена

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
            Не са го правили до сега и не виждам причина да го правят !

Не знам дали си въобразявам, но според мен групата напоследък започна да става все по разбираема за дребните инвеститори :-)
            Има още мнооого какво да се желае в това отношение !
            Вероятно 1 от причините да има толкова излизащи от позицията - и дребни и едри инвеститори ( а и липсващи купувачи ) е недостатъчното инфо за стратегиите и действията на управляващите тази толкова сложна структура.
            А имат толкова много възможности.

Коментар

• А?! Тук имаше подем, цени от над 1.40?
              Какво се случи?
              The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнение
                Проблемът е, че Химимпорт са публични само на хартия. Толкова много се усеща липсата на ангажираност от страна на мениджмънта, че никой просто не смее да повярва, че акцията е стабилна и че дивидент ще има всяка година.

Дивидентът по привилегированите акции не може да служи за пример, защото там всичко беше по задължение от времето на емитирането на акциите.

ПДНГ/ГАЗ - капка в морето, в сравнение с цялата холдингова група. Въобще не можем да правим сравнение.

Някой надолу беше писал, че трябва да видим няколко поредни години с дивидент, за да можем да вярваме, че всичко е "нормално" и предвидимо. Моето лично мнение е, че цената през следващите месеци няма да се промени съществено, без значение от дивидента.
                +1
                съгласен съм с теб....възможно е да видим и цени около номинал есента че дори и по надолу....според мен покрай този дивидент се получи еуфория и някои инвеститори решиха че това е дъно което трябва обезателно да се вземе
                Не е препоръка!!!
                "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Проблемът е, че Химимпорт са публични само на хартия. Толкова много се усеща липсата на ангажираност от страна на мениджмънта, че никой просто не смее да повярва, че акцията е стабилна и че дивидент ще има всяка година.

Дивидентът по привилегированите акции не може да служи за пример, защото там всичко беше по задължение от времето на емитирането на акциите.

ПДНГ/ГАЗ - капка в морето, в сравнение с цялата холдингова група. Въобще не можем да правим сравнение.

Някой надолу беше писал, че трябва да видим няколко поредни години с дивидент, за да можем да вярваме, че всичко е "нормално" и предвидимо. Моето лично мнение е, че цената през следващите месеци няма да се промени съществено, без значение от дивидента.
                  BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                    Също така не са и раздавали дивиденти по прости акции. Не казвам, че така ще стане, просто го допускам като вариант
                    Пднг?
                    Или по известно като ГАЗ?

Коментар

Не знам дали си въобразявам, но според мен групата напоследък започна да става все по разбираема за дребните инвеститори :-)
                      Също така не са и раздавали дивиденти по прости акции. Не казвам, че така ще стане, просто го допускам като вариант
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        И аз мисля по същия начин с едно условие - на къде ще се насочат тези печалби. Смятам, че е възможно печалбите на Хима да се редуцират сериозно за сметка на някое друго дружество. По този начин ще си спазят обещанието, но въпреки това няма да има излизане на сериозни капитали. Дано не съм прав!

Last edited by DD; 01.08.2016, 22:18.

Коментар

Или според мен плащания на дивиденти по обикновените книжа ще станат регулярни!

Спокойна вечер !
                          И аз мисля по същия начин с едно условие - на къде ще се насочат тези печалби. Смятам, че е възможно печалбите на Хима да се редуцират сериозно за сметка на някое друго дружество. По този начин ще си спазят обещанието, но въпреки това няма да има излизане на сериозни капитали. Дано не съм прав!
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                            Те имат дивидентна история по привилегията. Остава само да затвърдят дивидента и по обикновенните.

Ако търсят стабилност на акциите си дали не е по - добре да вземат принципно решение на ОС че като дивидент ще се разпределя 30-50 % от печалбата. И всяка година в зависимост от конюктурата да се определя конкретния процент в диапазона 30 - 50 %

Да много е странно, че дивидента при прив. книжа се пренебрегва като дивидентно плащане. Нека не забравяме и вече от няколко години дивидентните плащания по ПДНГ. Според мен мениджмънта е съвсем на ясно, че дивидентна доходност се изчислява и влиза в моделите една когато има плащания от поне
                            3 - 4- години, но както споменах според мен е мит, че групата не плаща дивиденти.
                            До този момент плащането на дивидент по прив. акции можеше да предизвика правни казуси, които в БГ са с много неясен изход поне на този етап :-))
                            Или според мен плащания на дивиденти по обикновените книжа ще станат регулярни!

Спокойна вечер !

Коментар

• Какво стана с оня на аска, продаде ли или днес само се ослушва?

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                                Ц, не вярвам !!!
                                Дивидента е фактор, когато е постоянен ! Нека показажат дивидентна история пък тогава може да се набалончват като имотите на софарма или трейдинга. Може да се окаже, че дивидента - еднократен, съответно цената би трябвало да прави лупинги, но спекулантите също не са вчерашни и чакат да се убедят още преди да решат да се осланят ли на тази акция или не
                                не е препоръка
                                Те имат дивидентна история по привилегията. Остава само да затвърдят дивидента и по обикновенните.

Ако търсят стабилност на акциите си дали не е по - добре да вземат принципно решение на ОС че като дивидент ще се разпределя 30-50 % от печалбата. И всяка година в зависимост от конюктурата да се определя конкретния процент в диапазона 30 - 50 %
                                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X