IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
    Ще се случи.
    Kолкото се случи последните 10г ли....
    Да не забравяме и че над 2/3 от тях си бяха силно дивидентни и се разпределяше над 1/3 от печалбата.
    Заявените намерения за 2016-17 са добри, но да се говори за някаква супернова спираща дъха дивидентна политика е наивно. Още няма никакви гаранции че ще се разпределя и занапред поне същото количество както отминалите 6г - т.е около 18М годишно.
    Акцията си остава силно спекулативна и според мен неподходяща за голям % от диви портфейл.
    Имам едни 4% и не смятам да ги увеличавам, не и преди да стане подценена, т.е под номинал.
    Тук се вслушвам в експерта по номиналите сър Булсон бефебейски...

Мислите ми не са препоръка разбира се за/против инвестиционни решения...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Тонка, както сам казваш - "бъди оптимист"! Въпреки че не съм купувал скоро, аз вярвам на Керезов и смятам, че в следващите поне 3-5 години Хима ще дава около 30% от печалбата си за дивиденти /в тази връзка ще подновя четенето на отчетите им /. Не за друго, просто на този етап не виждам за какво му е да лъже. Виж, ако емитират нови акции или нещо от сорта, ще си променя мнението
      Вярваш на ника Керезов или си ходил и си впечатлен на осато?
      Никакъв ентусиазъм тук след оса. Странно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
        Слави ето тук по долу другаря Сталин/Мarkoci/ най добре го е казал, това е истината
        Напълно съм съгласен.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
          Всяка зряла компания е нормално да отделя 30-50 % от печалбата си за дивидент....иначе няма да се получи
          Слави ето тук по долу другаря Сталин/Мarkoci/ най добре го е казал, това е истината
          Last edited by Zdravko; 29.07.2016, 11:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
            Ще се случи.
            Амин...

Коментар

• Без да съм експерт като всички тук смятам, че дивидент трябва да се дава. Той определя отношението на инвеститорите към компанията и доверието в управлението и. Разбира се дивидент за сметка на печалбите, а не на активите. Да се лежи на кълката, че като расте цената инвеститорите ще са доволни не съм съгласен. Ако е само това когато човек иска някакви средства, следва да продава от акциите си? А ако някой иска акции само за да си ги държи и да им се радва как "ръстът" без да има доход от това не виждам смисъла от такава инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                Тони, това ако се случи и дивидента стане редовен няма да има по хубаво нещо, а и със сигурност доверието в акцията и мажоритаря ще се върне.
                Ще се случи.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  скоро, след година-две и хима ще се включва в дивидентни портфейли! Боже, боже...
                  Тони, това ако се случи и дивидента стане редовен няма да има по хубаво нещо, а и със сигурност доверието в акцията и мажоритаря ще се върне.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    пълни глупости!
                    Понеже си голям разбирач я обясни на нас останалите кое е глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
                      Добре. Къде отива тогава печалбата като не я раздадат като дивидент? Не си я взимат мажоритарните акционери, а остава в компания.
                      Еми ти кажи къде отиват? Напиши колко активи имат и каква печалба извличат от тях. Ти ако беше на тяхно място, щеше ли да ги държиш при подобна възвращаемост ? ЗНачи или са твърде глупави и лоши меринджейни , или има нещо скрито! Ти на кой вариант залагаш? Ако кажеш, че хора, управляващи активи за милиарди в продължение на десетилетие са глупави е наивно, поне според мен ! Да не говорим и че мнооооого малко инвеститори им вярват, че въобще имат някаква възвращаемост!
                      Last edited by 15%; 28.07.2016, 23:13.
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                        Абе направо да раздават по 3 кинта на акция и да я ликвидират таз компанийка...
                        е 3 кинта много малко. Дай 7-8 поне

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          пълни глупости!
                          Добре. Къде отива тогава печалбата като не я раздадат като дивидент? Не си я взимат мажоритарните акционери, а остава в компания.

Коментар

Според мен не е точно така. За какво една компания да отдели да кажем 10 млн. лв. за дивидент, а после да се наложи да вземе заем за 15 млн лв. Когато дивидентът не се разпределя той се капитализира и реално не се губи, а се използва за допълнителното развитие на компанията. А като тя се развива цената й се увеличава и акционерите пак са доволни. За БФБ обаче в конкретната ситуация дивидентът е доход за инвеститорите, защото от пазара нищо друго не могат да получат. Акциите не са нормално оценени според състоянието и перспективите на компаниите.
                            Абе направо да раздават по 3 кинта на акция и да я ликвидират таз компанийка...
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Според мен не е точно така. За какво една компания да отдели да кажем 10 млн. лв. за дивидент, а после да се наложи да вземе заем за 15 млн лв. Когато дивидентът не се разпределя той се капитализира и реално не се губи, а се използва за допълнителното развитие на компанията. А като тя се развива цената й се увеличава и акционерите пак са доволни. За БФБ обаче в конкретната ситуация дивидентът е доход за инвеститорите, защото от пазара нищо друго не могат да получат. Акциите не са нормално оценени според състоянието и перспективите на компаниите.
                              пълни глупости!

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                                Всяка зряла компания е нормално да отделя 30-50 % от печалбата си за дивидент....иначе няма да се получи

Коментар

Working...
                                X