IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• здравейте на всички.сядам и гледам ударили сме новия стар връх на дау.сега е 20.12 часа и от тук нататък сеира е открит. успех на късите и много много късмет на късаците

Коментар

• Ха честито нов ол тайм хай

Архи - сбъркал си нещо борсите човече. Че по значителна корекция ще има - ще има, ма кога ще е...се не знае, пазаря може те фалира ако все така си шортиш.

По добре се насочи към наша Софка - там поне 5-6 има дето реват за шортене, по скъпи и от хамериканци

Коментар

• некъв с превръзка на очото , гнида , се изказала че сами сме си виновни за прехода , а брокерчетата кой ги командва удрииии тая гнида

Коментар

• кукло тръц айде не се страхувай ще ви избърша виж софка какво прави айде и вие 3 %

Коментар

• Бях заложил за продан нещо на bid-a, преди отваряне. Минаха от високото през мен и надолу и ме оставиха непродаден, все едно съм невидим.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Не е така Линкдин, Амазон и Тесла имат брутален брутен марж на печалба. Амазон генерират към то 5 милиарда кеш на година, а брутната им печалба е към 20 милиарда или 3 пъти повече от Фейсбук, а е на същата пазарна капитализация. Т.е. те могат да изкарат печалба във всеки един момент, ако не инвестират в растеж.

Реално от тези аз бих държал дългосрочно само Амазон, но чакам срив на американския пазар за да влеза.
              Ами ще ги видим кво ще генерират амазонците. За сега все в червения сектор. А оценката височка.
              А Тесла не ги виждам. Залагат на куц кон. Тез батерии за нищо не стават. Много слаба технология. Ако си купят лиценз от Болоре или направо да им ги поръчват, може и да издаянят малко, ама надали.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                Е да де, само че с тази разлика, че спрямо изброените, тази е единствената, която има адската рентабилност и печели не малко кинти и в номинално изражение. Другото избушеняк.
                Не е така Линкдин, Амазон и Тесла имат брутален брутен марж на печалба. Амазон генерират към то 5 милиарда кеш на година, а брутната им печалба е към 20 милиарда или 3 пъти повече от Фейсбук, а е на същата пазарна капитализация. Т.е. те могат да изкарат печалба във всеки един момент, ако не инвестират в растеж.

Реално от тези аз бих държал дългосрочно само Амазон, но чакам срив на американския пазар за да влеза.

Коментар

То това е причината да расте, всякакви алгоритми за търговия основани на бързи сделки и следване на тренда са в играта с Фейсбук, Тесла, Амазон, Туитър.
                  Е да де, само че с тази разлика, че спрямо изброените, тази е единствената, която има адската рентабилност и печели не малко кинти и в номинално изражение. Другото избушеняк.

Коментар

Ами то конкуренция и то 100%ен еквивалент, дори по-добър си има и сега в лицето на Гугъл+. Както виждаш, не върви.
                    А и никои не е казал, че ще се женя за тази акция. Това не е акция за дъното на портфейл, просто е адски удобна за търговия, защото има добра волатилност и тренда е в подкрепа. Перфектна е отвсякъде.
                    То това е причината да расте, всякакви алгоритми за търговия основани на бързи сделки и следване на тренда са в играта с Фейсбук, Тесла, Амазон, Туитър.

Коментар

За 2015 очакваната печалба е 1,68 долара на акция или ПЕ от 37. Най-високото очаквано е 2,02 или ПЕ 31. Да примеме че 2015 ще се търгува на ПЕ 50 това означава че цената ще се качи за две години до 84 долара или за две години ще направи общо 34% доходност или по 15,8% на година при риск значително надвишаващ този на пазара.

Т.е. ако две години печалбата расте с яки темпове, ако нищо неприятно не се случи, ако продължават да бъдат модни, ако не излезе някаква друга конкуренция и така нататък възможни неприятни неща то ще се търгуват на ПЕ само два пъти по-високо от това на СП.

За мен компания в чиято цена са заложени само позитивни възможни изненади не е компания която искам да притежавам. Предпочитам тези в които са заложени само негативни изненади
                      Ами то конкуренция и то 100%ен еквивалент, дори по-добър си има и сега в лицето на Гугъл+. Както виждаш, не върви.
                      А и никои не е казал, че ще се женя за тази акция. Това не е акция за дъното на портфейл, просто е адски удобна за търговия, защото има добра волатилност и тренда е в подкрепа. Перфектна е отвсякъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                        А сега погледни форуърд коефициентите, и по възможност не само за 2014
                        както казах, тея коефициенти не ме вълнуват, за мене това е overbought и толкоз .. гледам предимно графиката прекалено далече са от SMA100 и SMA200 няма значение какви числа пускат и други глупости на квадрат ..

Коментар

Airbus вече си имам, много добра хартия.

А за черните в Африка малко бъркаш. Не само, че пият бира, ами и ще се накачулят всичките във фейса. Сега не могат, просто щото нямат нет и компове. Ама те компове, никога няма да имат, щото ще ползват телефони и таблети, а нет ще им се пусне. А приходите за фейса ще са точно от бирата и други разни от тоз род. Толкоз по въпроса.
                          абе то така си мислеха май и GM мисля бяха или други някви, като рекламираха там, изръсиха сумай ти милиони за реклама и после йок печалби от продажби, размислиха и казаха на faceboko айде у лево ...

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                            ей ги и двете .. за мене е overbougt ...
                            аа ей и тука малко сравнение ..
                            А сега погледни форуърд коефициентите, и по възможност не само за 2014

Коментар

Да де, ама през тези година-две ръстове на печалбата, цената на акция къде ще отиде? Излишно е да те питам, ако си сигурен, че е балон дали би я шортил.
                              За 2015 очакваната печалба е 1,68 долара на акция или ПЕ от 37. Най-високото очаквано е 2,02 или ПЕ 31. Да примеме че 2015 ще се търгува на ПЕ 50 това означава че цената ще се качи за две години до 84 долара или за две години ще направи общо 34% доходност или по 15,8% на година при риск значително надвишаващ този на пазара.

Т.е. ако две години печалбата расте с яки темпове, ако нищо неприятно не се случи, ако продължават да бъдат модни, ако не излезе някаква друга конкуренция и така нататък възможни неприятни неща то ще се търгуват на ПЕ само два пъти по-високо от това на СП.

За мен компания в чиято цена са заложени само позитивни възможни изненади не е компания която искам да притежавам. Предпочитам тези в които са заложени само негативни изненади

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                                бат snaky за мене компания е нещо където прави, човърка, произвежда, Airbus, Swatch, Heineken да вземем например, от всичко има полза и се прави нещо, произвежда се, онова там клюкарника и пилето висят у въздуха бате ... майната им ...
                                И негрите у Африка даже пият Heineken, и ги боли фара, че не си чатат у facebуко
                                Airbus вече си имам, много добра хартия.

А за черните в Африка малко бъркаш. Не само, че пият бира, ами и ще се накачулят всичките във фейса. Сега не могат, просто щото нямат нет и компове. Ама те компове, никога няма да имат, щото ще ползват телефони и таблети, а нет ще им се пусне. А приходите за фейса ще са точно от бирата и други разни от тоз род. Толкоз по въпроса.

Коментар

Working...
                                X