IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
    Нещо Китай се клати, ама здраво.
    Първата и третата имотни компании, както и една банка са зле.
    Отделно, икономиката е във най-бавния си разстеж от 20-на години, демографията е зле, инфлация има.
    Света не купува така здраво вече.
    11 млрд$ са напуснали фондовият им пазар за 13 дена.
    Едно здраво разстърсване там, ще свали потреблението и цените на суровините глобално, предизвиквайки световна рецесия.
    Не че САЩ не очакват това и са готови за него, гледайки със неутрален кравешки поглед, поради десетина причини.
    Една финансова криза е във сметката от дълбоката държава. СБДС-тата почти са готови.
    Мисълта ми е, мислете и за дъждовни дни, САЩ е на ръба финансово, а има нужда да пусне животворния принтер на всяка цена, че не се търпи вече с тия лихви и това затягане.
    А и избори идват, Байдън е на дъното, а Тръмп точи зъби.
    Само, че им трябва сериозен Повод, разбирай, страх и паника.
    А тука, пак ще уцелят няколко гълъба със един изстрел, най-малко подсичайки временно най-големия враг и неговото отроче БРИКС, ако незабелязано спънат Дракона.
    Тайван?
    ако Китай е в ъгъла може всичко да се случи и някоя сутрин да осъмнем с мазало
    тотално чупене на веригите за доставки бетер ковида, че и по-зле

в режим на рекордни дефицити и уж непечатене САЩ едва ли ще са в състояние да подпират и Украйна и Тайван и нещата ще станат грозно сложни
    Last edited by bertram; 29.08.2023, 23:17.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Нещо Китай се клати, ама здраво.
      Първата и третата имотни компании, както и една банка са зле.
      Отделно, икономиката е във най-бавния си разстеж от 20-на години, демографията е зле, инфлация има.
      Света не купува така здраво вече.
      11 млрд$ са напуснали фондовият им пазар за 13 дена.
      Едно здраво разстърсване там, ще свали потреблението и цените на суровините глобално, предизвиквайки световна рецесия.
      Не че САЩ не очакват това и са готови за него, гледайки със неутрален кравешки поглед, поради десетина причини.
      Една финансова криза е във сметката от дълбоката държава. СБДС-тата почти са готови.
      Мисълта ми е, мислете и за дъждовни дни, САЩ е на ръба финансово, а има нужда да пусне животворния принтер на всяка цена, че не се търпи вече с тия лихви и това затягане.
      А и избори идват, Байдън е на дъното, а Тръмп точи зъби.
      Само, че им трябва сериозен Повод, разбирай, страх и паника.
      А тука, пак ще уцелят няколко гълъба със един изстрел, най-малко подсичайки временно най-големия враг и неговото отроче БРИКС, ако незабелязано спънат Дракона.
      Last edited by Бедният брoкер; 29.08.2023, 22:58.

Коментар

• Нищо кой знае какво. В общи линии идеята е, че златото бая поскъпна последните години, докато среброто изостава и е далеч от върхове. Копачите с много сребро са де факто множител. PAAS, AGI, HL...

Предполагам можеш и през опции на SIL да постигнеш същото, ама някои от хартиите си заслужават държане.

Иначе от най-големите копачи AEM е най-доброто, но пък акциите на NEM изглеждат малко по-добре ценово.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Златото е на милимунди от своя връх за всички времена. В същото време добивачите са далеч от върховете. Как, защо, докога... Аз тука виждам нещо. Бих го нарекъл арбитраж, ама оня ден ми обясняваха, че не ползвам правилно термина. Тука много добре уцелих посоката, ама покрай Полиметал и Sibanye реално нещата не се получиха идеално.

А помниш ли какво обяснявах за експозиция към сребро с множител. Я погледни за последните 12 месеца среброто.

Иначе вече е време за QQQ да слиза.
          Терзо каква ти е идеята за среброто? На мен лични добивните метали са ми доста далечни, но факт че металите са горе а копачите долу? Това със среброто с множител съм го пропуснал.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
            Пепи, малко си в грешка!
            Тук играта не е да разпознаеш тренда. Нито да си по-умен от другите. Играта е да спечелиш пари!

А да - за Агрия позна, но на никой не му пука за тренда, щото там има стабилен финдамент
            Така ли ? И как ще спечелиш пари ако грешиш тренда?
            Откъде ви намират такива "капацитети" в този форум

И много интересен пример даваш, без да го усетиш заради глупостта си. Агрия казваш, "здрав" фундамент ,тренда не бил важен,цената пада ,но всички балъци си мислят,че печелят пари.И как печелят, може ли да обясниш?
            Last edited by petrg5s; 29.08.2023, 17:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              Терзиев до колко % спад е ок за вход за QQQ ?/приблизително/
              Не съм по теховете; те изпуснах фейса под 100. Като цяло 40% трябва да слезе най-малко, за да ми стане интересно нещо. Освен ако не пуснат открито печатницата. Даже може да пробвам едно стегнато бързо късо през sqqq.

Днес много яко помпане на немските колиби. Чак съмнително.

GRAND CITY PROPERTIES : Upgraded to Buy by Goldman Sachs Today at 04:45 am Share Goldman Sachs's analyst Jonathan Kownator raises his rating from Neutral to Buy. The target price has been lifted and is now set at EUR 8.80 compared to EUR 7.50 before.

Отделно отчета на Adler за ръст на наемите...
              Last edited by terziеv; 29.08.2023, 13:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Единственото важно е да разпознаеш тренда .Видя се,че тук нито един ( с изключение момчето което шорти ябълката) ,нито видя,нито в последстие осъзна,че идва или че тече корекция в Sp500 .И то говорим за средносрочни движения !
                Смятай какво е нивото и колко "печелят"
                Пепи, малко си в грешка!
                Тук играта не е да разпознаеш тренда. Нито да си по-умен от другите. Играта е да спечелиш пари!

Ама с демо акаунт не става.

И да си го кажем честно - голяма част от твоите прогнози също не са верни, поне тези на БФБ. Я се чети какво си писал за Дрона, Алтерко, чичовите акции... А да - за Агрия позна, но на никой не му пука за тренда, щото там има стабилен финдамент

Коментар

• Ай стига сте се заяждали ,аман !

Човек не може едно въпросче да зададе

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                    Иначе ако още не си разбрал никой не желае дискусия с теб
                    Ниската интелигентност не ти позволява да прецениш глупостите които пишеш !
                    Как продажбата на 1 кг физическо злато в Европа е по-сигурно и по-лесно от това да купиш акции на Алтерко ???? Обясни ми това и женската логика зад тези дебилизми ????

И хем не искаш дискусия с мен,хем само ме цитираш с глупави коментари как почвал нов бичи тренд при 5.5% фЕД лихви
                    Ох,уникални риби

Коментар

• Ето драсни два реда на Блумбърг да не слагат имената на "онлайн дюкяни" че се излагат:

https://www.bloomberg.com/profile/co...Z:AV#xj4y7vzkg

https://schelhammer.at/

Иначе ако още не си разбрал никой не желае дискусия с теб, всекидневно демонстрираш че една кукувичка на стенен часовник има по добри социални умения - просто имам свободно време и нямам проблем да припомням на хората че си имаме работа с тежка форма на трол. Макар че мисля че е излишно защото ти го правиш това толкова умело с и такъв финес че просто всички останали сме излишни.

Коментар

Относ СП500 - ето въпросното мнение. Ако беше внимавал малко щеше да видиш че цитирам статистика и имаме допускане. Аз допускам че сме в нов бичи тренд и използвам за мерило средният размер на бичи цикъл който е правил пазара на база 100 години история. Не броя вълни, не чертая тренд линии, не ме интересуват пълзящите средни, осцилатори, кендъли.

.
                        Къв нов бичи тренд като от една година вече сме в инверсия на кривата на доходност
                        Според различните матуритети , тя е най-дълбката то 1980.М2 растежа пада с рекордни темпове,той нов бичи тренд сънувал "експерта"
                        Лихвите на ФЕД 5.5% , асенчо нов бичи тренд смятал ,че почва

Не първи клас,в детската градина си още !
                        И по- добре намали писането,защото след всеки пост показаваш все по-ниско ниво !
                        Last edited by petrg5s; 29.08.2023, 12:03.

Коментар

• Терзиев до колко % спад е ок за вход за QQQ ?/приблизително/

Коментар

За да имаме такава не крещим и не обиждаме другият участник само защото не сме на неговото мнение, не го разбираме или вярваме че той греши.
                            Ама на много невинни овчици се правим
                            Бързо забравихме как след всеки пост на Петърчо го цитирахме със злобни и дебилно глупави коментари и заяждания.За да се направим на по вървежни, неволно се подхърляше и Ефект на Дънинг – Крюгер,макар и да не го разбирахме какво е всъщност .
                            После като ни натириха носа ,друга песен почнахме да пеем.Културни дискуси почнахме да желаем

И стига си лъгал,срам нямате ли ве ?
                            Каза,че продажбата на 1 кг злато от БГ към Европа в онлайн дюкан ,на който сайта не се отваряше или беше някъв много бъгав и си спомням ,че ти го скрииншотнах,та това било "по-сигурно' и "по-лесно" от покупката на акции на Алтерко.Само за това получаваш титалата "Баш Глупак" на форума

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Златото е на милимунди от своя връх за всички времена. В същото време добивачите са далеч от върховете. Как, защо, докога... Аз тука виждам нещо. Бих го нарекъл арбитраж, ама оня ден ми обясняваха, че не ползвам правилно термина. Тука много добре уцелих посоката, ама покрай Полиметал и Sibanye реално нещата не се получиха идеално.

А помниш ли какво обяснявах за експозиция към сребро с множител. Я погледни за последните 12 месеца среброто.

Иначе вече е време за QQQ да слиза.
                              Аз набих 1000 долара в bank of america-вдиганаха дивидента + екс ще взема сега ,цената е на 52 седмичната най-ниска с потенциал за едни 20-25%,фрашкани са с пари ,знам че не е много но ще реинвестирам дивидента ,малко диверсификация в това перо като чат от портфолиото

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Терзийката ще се сблъска с пазар на който малко хора могат да играят и да спечелят
                                Кавръче,
                                ако зад думите ти стояха пари, щеше отдавна да ти е станало ясно, че Пепи джафка най-силно срещу най-добрите спекуланти... и нямаше да го цитираш като индийски класик

Но... само с гледане трудно се поумнява... трябва да си готов да платиш и за някой урок от Пазара

Коментар

Working...
                                X