IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ама като им дам акъл за нещо дето им бяга и им светва така накъде е посоката слушкат не врякат много иначе са топ инвеститори

Кавръков ако хората тук те слушат тебе и петърчо за посоката да са се удавили отдавна като вас двамата
    Last edited by RUBLA; 10.08.2023, 09:44. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Чудя ви се на акъла какво му се вързвате изобщо на щуротиите
      Ама като им дам акъл за нещо дето им бяга и им светва така накъде е посоката слушкат не врякат много иначе са топ инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Нищо не си обсъдил това че си постнал прочетено някъде нещо не е обсъждане

И не е проблем да попиташ, но когато ти се отговори ти пренебрегваш казаното и на хората им писна да си губят времето да ти отговарят

Пет пъти ти се каза че фондовете са шитня но ти продължаваш да обясняваш как баш там е истината

Е как очакваш да получавш смислени отговори?
        Чудя ви се на акъла какво му се вързвате изобщо на щуротиите

Коментар

Чакай сега !

Обсъдих най-голямото IPO на NASDAQ за настоящия момент ,и ми се отговаря все едно питам как ще се представя бакалията на бай Гошо !

Това питам пак каква тема е ?За търговия с опции ,за инвестици,за акции ,борси и т.н. или темата за путовете и коловете ?

Това не го разбирам ,акаунта ми не позволява такива опции ,така или иначе ,но ако ще си говорим глупости го кажете и да се приключва
          Нищо не си обсъдил това че си постнал прочетено някъде нещо не е обсъждане

И не е проблем да попиташ, но когато ти се отговори ти пренебрегваш казаното и на хората им писна да си губят времето да ти отговарят

Пет пъти ти се каза че фондовете са шитня но ти продължаваш да обясняваш как баш там е истината

Е как очакваш да получавш смислени отговори?

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Cash secured puts са много добър инструмент да генерираш доходност докато чакаш да купиш компания от списъка ти, недостатък е че акаунта трябва да е по-голям.
            Нямам нищо против но все пак попитах за нещо ново ,нещо интересно ,нещо което не е поредната глупост а съвсем реална компания ,голяма ,с много големи имена зад нея ,лидер с почти никаква конкуренция ?

Коментар

Терзо загуби повече от една година за да научи как работи системата и в момента го поднася на готово

Това че ти не можеш да вденеш материят си е твой проблем

Като искаш да е интересна дискусията купи продай нещо и сподели твоят опит
              Чакай сега !

Обсъдих най-голямото IPO на NASDAQ за настоящия момент ,и ми се отговаря все едно питам как ще се представя бакалията на бай Гошо !

Това питам пак каква тема е ?За търговия с опции ,за инвестици,за акции ,борси и т.н. или темата за путовете и коловете ?

Това не го разбирам ,акаунта ми не позволява такива опции ,така или иначе ,но ако ще си говорим глупости го кажете и да се приключва

Коментар

Е то какво остава да четем само за опции ,колци и путове ,доколкото ми е известно инвестициите не са само покупка и продажба на опции или да прекръстите темата на КОЛ ТЕМА ИЛИ ПУТ ТЕМА ,поне да са наясно хората ?
                Cash secured puts са много добър инструмент да генерираш доходност докато чакаш да купиш компания от списъка ти, недостатък е че акаунта трябва да е по-голям.

Коментар

Е то какво остава да четем само за опции ,колци и путове ,доколкото ми е известно инвестициите не са само покупка и продажба на опции или да прекръстите темата на КОЛ ТЕМА ИЛИ ПУТ ТЕМА ,поне да са наясно хората ?
                  Терзо загуби повече от една година за да научи как работи системата и в момента го поднася на готово

Това че ти не можеш да вденеш материят си е твой проблем

Като искаш да е интересна дискусията купи продай нещо и сподели твоят опит

Коментар

Отговора който Терзо ти даде не те ли навежда на мислъта че вече им писна да ти се връзват на щуротиите

Питаш за щяло и нещяло и очакваш някой да си загуби часове да ти даде качествен отговор който ти после с лекота подминаваш и си плещиш някакви глупости

Ако сам не можеш да преценяваш кое става и кое не става по добре си търси друго занимание тук никой не ти е длъжен да ти прави анализ на всяка прищявка дето си прочел по новините

Коментар

Виж сега ,попитах нещо мисля съвсем нормално и изчистено като въпрос ,или мнение да речем
                      Ако искаш да си изкарваш комплексите ,направи го другаде или по друг начин ?
                      Отговора който Терзо ти даде не те ли навежда на мислъта че вече им писна да ти се връзват на щуротиите

Питаш за щяло и нещяло и очакваш някой да си загуби часове да ти даде качествен отговор който ти после с лекота подминаваш и си плещиш някакви глупости

Ако сам не можеш да преценяваш кое става и кое не става по добре си търси друго занимание тук никой не ти е длъжен да ти прави анализ на всяка прищявка дето си прочел по новините

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Дребосъци някакви. Не се занимавай. Аз ти казах, че си направо за Nvdia. Нали видя - акцията за десет години е 130 пъти нагоре. Догодина още поне толкова. Направо са без пари.
                        Виж сега ,попитах нещо мисля съвсем нормално и изчистено като въпрос ,или мнение да речем
                        Ако искаш да си изкарваш комплексите ,направи го другаде или по друг начин ?

Коментар

В началото на есента ще се листва Арм ?
                          Мсилите ли че е добра за покупка,ще е в евро ,хегемон в архитектурата на чиповете за облачни услуги ,Епъл ,Амазон искат да участва в ипото им ?
                          Дребосъци някакви. Не се занимавай. Аз ти казах, че си направо за Nvdia. Нали видя - акцията за десет години е 130 пъти нагоре. Догодина още поне толкова. Направо са без пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение

Магиариш съм, но точно това се оказа. Сега чакаме да видим ще дадат или не

Благодаря на всички който се отзоваха.

Терзиев - понеже ще копирам на сляпо да не стане грешка ти говориш за лонг колци нали така? И още нещо технически ако купя 5 контракта това би значило 500 акции. Ако опцията е в пари на падеж ще трябва да осигуря кеша за въпросните 500 акции нали така?

Алтернативата ще бъде да затворя опцията ако е в пари преди падежа и генерирам печалба.

Третата опция е цената да е под страйка и да изгубя платената премия за опциите?
                            Така. Идеята беше да се продадат путове на 20 - за премия или на 21,5 за купуване на акцията с по-малко риск/ на по-ниска цена. Вчера бяха доста по-скъпи, защото по обяд абсолютно всичко беше червено.

С кол опции идеята е по-спекулативна - купуваш страйк 23 и се надяваш на добри резултати от данните септември. Днес обаче са бая по-скъпи от вчера и не е такава далавера.

Да купиш 5 контракта не означава, че трябва да имаш пари за 500 акции. Означава, че ако стойността на опциите влезе в парите можеш да избираш дали да продадеш самите опции на печалба или да купиш акциите. Аз много рядко купувам самите акции в такива случаи. Ако продаваш опции, тогава вече е хубаво да имаш парите.

Според мене, опитай двата варианта (продаваш путове / купуваш колци), но с по един два контракта. Рискът идва при продаване - не знаеш колко точно можеш да загубиш. При купуване на опции риск няма, единствено цената на придобиване.

Коментар

• В началото на есента ще се листва Арм ?
                              Мсилите ли че е добра за покупка,ще е в евро ,хегемон в архитектурата на чиповете за облачни услуги ,Епъл ,Амазон искат да участва в ипото им ?

Коментар

• Няма проблем - и без това първо Интерактив трябва да ми разрешат опции в Европа. Бърза работа нямам - когато тогава.

Коментар

Working...
                                X