IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Напълно подкрепям MrSamGold!

Имотите са пълна набутвация за съвременния начин на живот.

Пълнене на S&P/Nasdaq ETF e 100 пъти по - добре от инвестиции в имоти за живеене или под наем. Даже да удариш голяма сума на момента е по - добре от това да чакаш удобен момент. Time in the market. НЕ timing the market.

Буташ 30 години по 1000 лева и си милионер и отгоре. После си зимаш едно двустайно на Несебър за пенсионерство или в Гърция.

НО, за жената и семейството, гнездото е важно, а за мъжа семейството е дълг и чест. Така, че не винаги рационалното решение е по - правилното.

MrSamGold гледай да изкараш кинта на борсата, защото съвременните каки си искат апартамент до мола а цените до парадайза са соленки 200k EUR за голям апарт с двоен гараж.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSamGold Разгледай мнение

По-надолу казах, няма нищо по хубаво от това да си имаш твое си местенце. Но ако цената на това е жилищен кредит, идиотски надута цена, влощаваща се среда (защото София става България и инфраструктурата почва да става трагична) , тогава нещата рязко се променят.

Все още нямам и семейство, не виждам причина сам човек да се хвърля в такава покупка. Дет се вика, и 2 стаи са ми достатъчни : ).

утре може ме залюбят, след 2 години може сме трима ... тогава бих мислил по друг начин, но засега .. това е моята гледна точка. Както и на много други млади хора, защото в тази тема повечето хора са си 30+ според мен .. Викам да споделя някоя по-свежа гледна точка : )
      +1
      щом си отворен и не чакаш статично си ОК. Дългът е лост, с който може да поместиш планина (уж), но и лостът тежи особено ако се налага да го носиш 20-30 години.

Постановката сега или никога е възможно най-грешния подход за взимане на решение особено за големи(скъпи) покупки. Голяма част от 'спецовете' тук са 50+ и вероятно се усеща, че за тях наистина времето лети и гледат от тази гледна точка и вероятно са си прави за себе си. За един човек около 30-те нещата са съвесем различни и хоризонтът е много по-далеч и не виждам причина един 50+ човек да казва, че един 30г човек трябва да мисли и действа като че сега е краят на кариерата му , развитието му и въобще спад в жизнените показатели.

успех

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

По-надолу казах, няма нищо по хубаво от това да си имаш твое си местенце. Но ако цената на това е жилищен кредит, идиотски надута цена, влощаваща се среда (защото София става България и инфраструктурата почва да става трагична) , тогава нещата рязко се променят.

Все още нямам и семейство, не виждам причина сам човек да се хвърля в такава покупка. Дет се вика, и 2 стаи са ми достатъчни : ).

утре може ме залюбят, след 2 години може сме трима ... тогава бих мислил по друг начин, но засега .. това е моята гледна точка. Както и на много други млади хора, защото в тази тема повечето хора са си 30+ според мен .. Викам да споделя някоя по-свежа гледна точка : )
        Ми и аз на 28 гонех полите, ти кво си мислиш че съм гледал тренда ли. Първара гарсонерка когато си купих таман се бех оженил точно на твоите години изплющях 5500$, свята пара за мен по това време.
        Като станете трима и ще те стегне шапката и айде...под наем докато иде детето в Университета. Ама малки деца малки харчове, големи деца големи харчове. Така че добре си вееш байряка ама мислиш ли за после. Ако бях сам с моя доход сега и на твоя акъл щях да карам всяка седмица с различна кака па току виж някоя напише у форума - купете имот бре, пичове. Времето лети бързо.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Майстор си в разтягането на локуми, спор няма

Недей да ми обясняваш на мен, обясни на клетниците, които подведе, че и още им даваш надежда.

Голям грях носиш, Бертраме, голям!
          греха не е признат следователно ––––––––>>>> грях няма. А надежди да се дават е доста християнско. Тъй, че клетниците сами са си виновни, пък и без клетници ------->>>>няма наематели и обитатели на помещения в жилищата отредени за деца. :-) (така по-добре ли звучи Рубла?)
          Last edited by the Judge; 03.08.2021, 20:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

При комунизЪма хората със средни доходи можеха да си купят москвич алеко и панелка в Клуцохор, в София не даваха да припарят. Те и сега могат да си купят там, ама не сакат. И лада не сакат.
            Ако си мислиш че ОПЕЛ от 80-те е по убав от лада и москвич МНОГО СЕ ЛЪЖЕШ.
            Панелките и къщите БЯХА НОВИ.
            Айде да видим в кое село можеш да си купиш/построиш НОВА КЪЩА с 1000лв заплата.
            За моята съм дал 150к ЛЕВА ЛИЧНО МОИ ПАРИ. Айде да видим как ще ги извадиш с 1000лв заплата?
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Недей да ми обясняваш на мен, обясни на клетниците, които подведе, че и още им даваш надежда.

Точно това, което ти е обяснил Бертруцио, е точно така. Не се измъквай от темата със стари локуми.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Berti умря комунизма когато хора със средни доходи си купуваха жилище и живееха нормално.
                Сега среден доход - получаваш един среден отзад от хазяина/бамката
                демек за 30г сме станали по бедни е за сметка на 1000 богопомазани
                При комунизЪма хората със средни доходи можеха да си купят москвич алеко и панелка в Клуцохор, в София не даваха да припарят. Те и сега могат да си купят там, ама не сакат. И лада не сакат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Извинявай, че ще ти отговоря аз, но ти изобщо не си разбрал какво ти е написал колегата по форум. Не става дума ,че сега си много дърт на 28 г. ,а това, че когато наистина одъртееш без собствено жилище ще ти е трудно да оцелееш.
                  Младостта е прекрасно нещо и само тогава си мислим ,че "всичко което хвърчи се яде" Прав си ,че днес можеш да си живееш както искаш, но много скоро няма да е така или поне се надявам да не е така и да имаш малко по-сериозно отношение към живота.
                  Сега да не си помислиш, че те карам да купуваш НИ. Не ! Нямам такива намерения, наематели също са нужни на купилите/ наследилите / и т.н.

Коментар

• много хора си мислят, че притежават даден недвижим имот, а предвид добрата дълговечност на този тип активи и нуждите им поддръжка, данъци и тн в много случаи се оказва, че имотите ни притежават и вместо имота да служи на нас ние служим на имота... това е особено актуално по линия на тъмните прозорци.

Коментар

На 28 съм много дърт, прав си. Карам си ранната зима на живота. Малко тъпо аргументче, ама някои хора в тая тема са прави - тука мнозинството пишещи са тотално неадекватни субекти.

Извинявай, че ще ти отговоря аз, но ти изобщо не си разбрал какво ти е написал колегата по форум. Не става дума ,че сега си много дърт на 28 г. ,а това, че когато наистина одъртееш без собствено жилище ще ти е трудно да оцелееш.
                      Младостта е прекрасно нещо и само тогава си мислим ,че "всичко което хвърчи се яде" Прав си ,че днес можеш да си живееш както искаш, но много скоро няма да е така или поне се надявам да не е така и да имаш малко по-сериозно отношение към живота.
                      Сега да не си помислиш, че те карам да купуваш НИ. Не ! Нямам такива намерения, наематели също са нужни на купилите/ наследилите / и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ти какво купи в последните 6 години?

да беше взел алтерко и атера, когато ви ги 'рекламирах' уж да се оттърва от тях нямаше да съм ти толкова крив.
                        БФБ не ми е по вкуса, много лесно се манипулира, а аз имам проблеми с доверието.

Ако ти кажеш какви имоти си купувал, ще споделя и аз

Коментар

ти какво купи в последните 6 години?

да беше взел алтерко и атера, когато ви ги 'рекламирах' уж да се оттърва от тях нямаше да съм ти толкова крив.

Коментар

мога да ти обясня откъде идва изкривяването, но не знам има ли смисъл....

фирма с 100 човека персонал, които взимат нето да речем около 1500 средно + двама съдружници, които взимат по 100 000 (сто хиляди) месечено.
                            та въпросът в задачата е колко е средната заплата ако се гледа тази извадка само.

и бъди сигурен много фирми са така, защото подобни практики се използват за да не се налага разпределение на печалби. над един размер на заплатата най-изгодния начин за разпредление на печалбата е именно през голяма заплата за собствениците.

та като изключим ИТ-та, малко меринжей и държавни търтей... забрави учител, полицай и тн да взимат такива пари, а те са много

не пропускайте и пенсионери и учащи, които имат малък или никакъв доход... като се разпредли става ясно, че не са толкова розови нещата

ножицата санчо...ножицата.

Коментар

няма проникновение, а обяснение на средно-статистическата благодат,която се излиза над нас според статистиката.

говоря си чат-пат с хора от тези малкото с многото доходи и да ти кажа един чистосърдечно си призна един ден вика "чудя се тия моите хора с кой акъл ходят по банки за ипотеки на тия цени"...
                              Не ми следиш мисълта. Какво значение има за цените дали 1 ще купи 10 или 10 по 1? Кое е по-добре дългосрочно за наемите 10000 да отдават по един или 10 по 1000.

Коментар

няма проникновение, а обяснение на средно-статистическата благодат,която се излиза над нас според статистиката.

говоря си чат-пат с хора от тези малкото с многото доходи и да ти кажа един чистосърдечно си призна един ден вика "чудя се тия моите хора с кой акъл ходят по банки за ипотеки на тия цени"...
                                Berti умря комунизма когато хора със средни доходи си купуваха жилище и живееха нормално.
                                Сега среден доход - получаваш един среден отзад от хазяина/бамката
                                демек за 30г сме станали по бедни е за сметка на 1000 богопомазани
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X