IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ЦветомирК Разгледай мнение
    Цените на имотите наистина тръгнаха надолу...

[ATTACH=CONFIG]n3838607[/ATTACH]

има и добра новина, защото търговците домати търсят масово гаражи под наем за складови помещения за стоката си.
    Цветомире ,
    Имам инвеститори за Банско ,продаваш ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Без да сме се чували с Кристин, миналия ми кредит беше на 6,8% в Allianz + надбавка основния лихвен на БНБ, който през последните 3г. на погасяване беше 0,00. Сега съм на 4,28 ГПР към ССВ от 1 май. Инфлацията избуши лятото, а основния ми доход качи оттогава с 25% от размера на вноската. Наемите, които прибирам-константа величина.
      Това всичкото знаеш ли какво означава?
      Че е време кредиторите да вдигнат цената на кредитите.
      Причината е че с това ТЕ се защитават от инфлацията.

Коментар

• Цените на имотите наистина тръгнаха надолу...

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-12-01 220342.jpg
Views:	1
Size:	39.6 КБ
ID:	3838607

има и добра новина, защото търговците домати търсят масово гаражи под наем за складови помещения за стоката си.

Коментар

• Кога се пука балона при имотите ???
          Когато и последния човек на улицата е категорично убеден че цените няма да паднат,както е в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ако ти се е обадила Лагард ок,ама на тия бг банкерите не им вЕрвай...
            Без да сме се чували с Кристин, миналия ми кредит беше на 6,8% в Allianz + надбавка основния лихвен на БНБ, който през последните 3г. на погасяване беше 0,00. Сега съм на 4,28 ГПР към ССВ от 1 май. Инфлацията избуши лятото, а основния ми доход качи оттогава с 25% от размера на вноската. Наемите, които прибирам-константа величина.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Бай Пеше, Този път мисля че грешиш за догодина. Ще има пари достатъчно в държавата. Хинт 5 млрд + НОВ дълг + парите за вируса от ЕС.
              Сега малко бакалски сметки - тока от сегашните 50 лева ще стане 100 лева, парното от 100 лева сега ще стане 200 лева за 6 месеца през годината, храната на месец от 1500 лева ще стане 2000 лева. Как мислиш това се отразява на покупката на имот който напоследък започва от 200 000 лева ? И някой който е готов да ги плати ? Прибави към това очаквано увеличение на доходите от НАД 10% за догодина.
              Нещата които се случват ще се отразят на надценили себе си касиерки от Лидъл с апарти във Вазов на кредит....И продължава окрупняването. Имоти ще купуват/притежават все по-малка част от хората
              Казах не съм специалист по темата възможно е да греша.Но какво да правя такова ми е усещането.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

До 2025г. ме урежда идеално да са заспали лихвите, даже , ако както ме уверяват моите двама приятели -банкери задържат до пролетта на 2026г. ще повторя играта с Allianz
                Ако ти се е обадила Лагард ок,ама на тия бг банкерите не им вЕрвай...

Коментар

Някъде гледах прогнози за доходите у нас за няколко години напред. Та беше нещо от рода на - 10-8-6-5.... Т.е. доходите ще се увеличават не малко в пари, обаче този път инфлацията ще изяде всичко..., че и отгоре за 90% от хората....Демек тези с кредитите почри сигурно ще имат нараснали разходи НАД доходите, а а ко и лихвата се вдигне ще стане съвсем сложно, но поне тя до 2025 ще е бетон у нас....:-)
                  До 2025г. ме урежда идеално да са заспали лихвите, даже , ако както ме уверяват моите двама приятели -банкери задържат до пролетта на 2026г. ще повторя играта с Allianz

Коментар

Апсоллутно сериозно, до 2025 мисля, че няма да има ипотечки / нови/ над 4%
                    У нас и в ЕС. Ще разберем след 3-4 години дали съм сгрешил.
                    ПП ок да уточня. може и да има, ако официалната инфлация е продължително над 10% с подскоци до 15%.....
                    Ама ако не познаеш - ще си праснеш ли един бустер?!
                    А?
                    Готов ли си да се обзаложиш?!

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Бетон , 2025 , ти почерпил ли си се с нещо ?! Ама така по сериозно ?
                      Апсоллутно сериозно, до 2025 мисля, че няма да има ипотечки / нови/ над 4%
                      У нас и в ЕС. Ще разберем след 3-4 години дали съм сгрешил.

ПП ок да уточня. може и да има, ако официалната инфлация е продължително над 10% с подскоци до 15%.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                        Имам усещането, че този път ще намажат най-много хората с кредитите, хората с депозитите ще изядем дървото.
                        Яжте го, това ви е работата - с мисленето че пари се множат на депозит или в имот. Б0стански илюзии

Коментар

Може, ама започнат ли да вдигат поголовно доходите и да взимат заеми каквито взимат всяка седмица ще се облажат кредитополучателите.
                          Кредитополучателите почти винаги са прецакани , знаеш нале ?!

Коментар

Някъде гледах прогнози за доходите у нас за няколко години напред. Та беше нещо от рода на - 10-8-6-5.... Т.е. доходите ще се увеличават не малко в пари, обаче този път инфлацията ще изяде всичко..., че и отгоре за 90% от хората....Демек тези с кредитите почри сигурно ще имат нараснали разходи НАД доходите, а а ко и лихвата се вдигне ще стане съвсем сложно, но поне тя до 2025 е бетон у нас....:-)
                            Бетон , 2025 , ти почерпил ли си се с нещо ?! Ама така по сериозно ?

Коментар

Хем е така хем не съвсем. От описаните проценти от теб тези 80% никога не са били купувачи, средната класа е основно с кредити макар и да има изключения / аз мисля че съм към нея/, а богатите 10% са с кеша... Тези дето купуват описаните други имоти не са просто от 10те процента, а от онези 1%....Съвсем друго ниво и да едва ли се интересуват от панелки в Гоцето....
                              Отново си противоречиш , тия 1% финансират строителите момко , а тия богаташите с кеша доста преди момента в който пазара дръпне ръчната са изчезнали, аз им викам богатите спекуланти , и те с наеми не се занимават ,има изключения но са по скоро заради човешки характеристики !!! от 80% бедни купуват и още как, кредити заеми и кво ли не , щото поминъка некъде си е под нулата .

Коментар

Може, ама започнат ли да вдигат поголовно доходите и да взимат заеми каквито взимат всяка седмица ще се облажат кредитополучателите.
                                Някъде гледах прогнози за доходите у нас за няколко години напред. Та беше нещо от рода на - 10-8-6-5.... Т.е. доходите ще се увеличават не малко в пари, обаче този път инфлацията ще изяде всичко..., че и отгоре за 90% от хората....Демек тези с кредитите почри сигурно ще имат нараснали разходи НАД доходите, а а ко и лихвата се вдигне ще стане съвсем сложно, но поне тя до 2025 ще е бетон у нас....:-)

Коментар

Working...
                                X