Очаквано е да има спад в цените, но колко дълго ще продължи и колко надолу, и достатъчно ли ще е да смъкне имотите, че след няколко години да са по-евтини... Не бих залагал срещу печатницата. Той още преди повече от 10 години Марио Драги ги предупреди предишния път. Мечките ги държат под контрол и далеч от апокалипсиса и фаталния край.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Бъркаш. В момента всички изброени неща са на цени от 2020 година. Примерно електроуредите за кухнята ми в Априлци - не са мръднали грам цените - печки, фурни, индукционни котлони, климатици...Отиват на крак до там да слагат всичко хората. Кухня изцяло масив дъб, с лакове и байцове, ми излиза 5 метра +остров около 25000 лева. Миналата година ми искаха 50к.
В момента материалите - метали, горива, суровини, всичко е яко надолу, Единствено храните не мърдат и то главно заради картела при БГ веригите. Себестойността пада яко на всичко, складовете са заринати със стока а купувачи няма.
Ето, гледай с алуминия какво става:
https://tradingeconomics.com/commodity/aluminum
Строители и инвеститори в имоти масово разпространяват лъжи как била скачала себестойността, а е точно обратното, вие пък използвате лъжите им за да оправдавате цените на безумно надценените си имоти.
А пък ти си обзаведи кухнята с 25К лва от дъб и иди продай под пазарна цена 20%. Смешки и ти съчиняваш.Last edited by bulgarian lev; 12.06.2023, 01:30.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Икономиката ви е бавна. Не хваща ежедневните проблеми и посъпване на всичко. Стабилността която беше преди години замина. Един комарник за пред вратата или прозореца е три пъти по скъп от 2016. Да не говорим за материали, плочки, лепила, мебели...цигулките не съм ги проверявал скоро...но имотите даже забавиха ръста си. Но евтино и отрицателен знак в следващите години няма да видите. Не знам кога ще ви огрее, нито на какви цени. Има да разсъждвате тука докато усетите че 40% надолу ще е невъзможно да купите даже и у Волуяк.
В момента материалите - метали, горива, суровини, всичко е яко надолу, Единствено храните не мърдат и то главно заради картела при БГ веригите. Себестойността пада яко на всичко, складовете са заринати със стока а купувачи няма.
Ето, гледай с алуминия какво става:
https://tradingeconomics.com/commodity/aluminum
Строители и инвеститори в имоти масово разпространяват лъжи как била скачала себестойността, а е точно обратното, вие пък използвате лъжите им за да оправдавате цените на безумно надценените си имоти.Last edited by ejonny2376; 12.06.2023, 01:04.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Колегата Лаконик е топ анализатор по икономика, и сън не ви хваща защото знаете, че е прав!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
Колегата Лаконик е топ анализатор по икономика, и сън не ви хваща защото знаете, че е прав!
това обяснява защо народа се набива в тухли
и бяга от топ анализатори, като охапанпрепоръка е
- 1 like
Коментар
� -
Виж им "инвеститорските решения" и е ясно кой колко и какво разбира.
Точно от такива топ специалисти икономиката и финансите са на сегашното им дередже, а и няма да става по-добре особено за чакащите на перона и пишещите от под моста или от безплатния wifi на Старбъкс. Докато има будали ще има кой да ги мами. Щастието им все ще се отлага, я за в бъдеще, я за в някой друг живот.Last edited by X_Y; 12.06.2023, 10:46.
- 1 like
Коментар
� -
Левон като ти каже добър ден, погледни къде е слънцето. Никога не е давал добри анализи.Last edited by X_Y; 12.06.2023, 10:46.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Нали ти казах, че в Бг всеки е най-компетентен в това, което не е учил и не му е ясно!
Аз нямам нерви да ти пиша фермани и да ти отварям очите, а няма как да го напиша по-добре от колегата топ специалист (няма да му кажа името за да не му правя безплатна реклама).
Айде, сполай ти в нещата, които разбираш!
"Топ анализатора" пише за някакви "нови фундаменти" и измисля нови икономики, а понятията, които използва са му непонятни и папагалства от журналя и политикани, които използват думички ей така за щяло и нещяло. Защо не е по някоя телевизия да се е изтъпанчил, а занимава нас? Че може и някой лев да вземе от участие. Там даже ще му кажат какво да приказва, няма да има нужда да се обяснява и показва невежеството си.Last edited by Kris_; 12.06.2023, 00:56.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Ясно, или пишеш от двата ника, или си страшно заблуден..
От Лаконик бълват само общи приказки и отчаяние.
Казвай какво пиеш и къде да го пращам?
Коментар
� -
Нали ти казах, че в Бг всеки е най-компетентен в това, което не е учил и не му е ясно!
Аз нямам нерви да ти пиша фермани и да ти отварям очите, а няма как да го напиша по-добре от колегата топ специалист (няма да му кажа името за да не му правя безплатна реклама).
От Лаконик бълват само общи приказки и отчаяние.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
За кое по-точно? Че не разбира най-старата измама на планетата?
- 1 like
Коментар
� -
Колегата Лаконик е топ анализатор по икономика, и сън не ви хваща защото знаете, че е прав!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Една стинка не бих поверил на Локиника. Да каже кое е финансовото учреждение, че да знам да го избягвам.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Доста хора продаваха все "на връО". Лаконичния поне е в кеш от 15 месеца, т.е. загубил към 20% от инфлацията. Друг един продаде два столични апартамента през 2017 и се наби в незаконна къща на една туба бензин от София, сега и един апартамент не може да вземе срещу нея. Трети герой продаде в Чайка преди две години и си купи убити коне по 50 хиляди долара. Стопил е апартамента до гараж и половина.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten
за сега ще мишкуват с прогнозите
а наесен ще ги отложат /за първи път/ за догодина
а лаконичния смешник още поне 6-7 години ще се хвали. че продал на връх 2022-ра
петрогъсчо ще му приглася от квартирата в столипиново
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар