Джонка, и ти ли мислиш, че валутата не се обезценява?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
А защо не споменеш каква беше цената през 2021ва (1.4 лв/кг), а малко преди това (0.9 лв/кг) ?
А брокерите ще го закъсат(е) мнооого сериозно, никакви лъжи как уж били скъпи материалите и това орпавдавало 100% надценените боклуци ново строителство вече няма да минават.
ПС: Една фурна NEFF в момента ми я предлагат на цена 2200 лева, края на 2021 купих същия модел за 2350. Два климатика Панасоник тогава бяха общо 3800 лева с монтажа, сега по-нов модел пак същите пари. Цените в Мавриции не са мръднали изобщо спрямо 2022, даже ресторантите не са отпечатали нови менюта.
Парите нали се обезценяваха с 20% годишно и депозитите изгаряли, какво стана?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман Investor Разгледай мнение
Кольо, направи икономически анализ, не ми задавай въпроси!
Ако ти е по-лесно анализът ти може да включва и посочените от теб цени.......
Предоставената от теб информация беше малко подвеждаща, затова уточних
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз си го правя за мен, две седмици в годината се събират да стоя там, искам да ми е ОК и да си каня приятели като отида.Всичко вътре го правя изцяло от естествено дърво и камък - плочи от баира наблизо. Просто имам много пара за харчене в момента. Пазарната не ме интересува честно казано, то и за моята вила няма пазар, продават парцели на смешни цени по 20-30 лева квадрата. 2008 вървяха по-скъпо парцелите. Един глупак на 200 метра от мен продал 2 декара в регулация с изумителна гледка за 50.000 лева. Тъпунгери селски. Друг пък беше водил фалшиви свидетели и беше на косъм да си извади нот. акт по давност - бил го ползвал той, а то там е джунгла, какво ти ползване... И там стопирах процеса в последния момент, сега онзи горчиво съжалява за тази си глупост. Алчна и крадлива пасмина навсякъде.
А спекулата е дива. Ами след като могат да продават временно с промоции на 50%, значи тази инфлация е напълно измислена. На момента могат да паднат цените наполовина и пак да са на печалба. Просто алчност, липса на контрол от институции и глупави българи, които купуват на тези цени.
младите хора не харесват провинцията.
Нито искат да чистят дворове, нито да метат мухи, нито да набиват пари в селски имот.
Имам само една братовчедка, която харесва селото и си ходи, но не се разбираме с нея и дори като отидем на общото ни село, не се търсим. Всеки си има къща. Преди години дори искаха да се настаняват в моята и да ги пусна. Аз обаче не дадох.
За лошите отношения са виновни техните, не ми се разказва цялата история.
Поздрави
Коментар
-
А защо не споменеш каква беше цената през 2021ва (1.4 лв/кг), а малко преди това (0.9 лв/кг) ?
Ако ти е по-лесно анализът ти може да включва и посочените от теб цени.......Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеВ Швеция се настройват за край на срива на пазара на имоти
За първи път от една година повече участници в проучване очакват покачване на жилищните цени, отколкото спад
започвайте да се настройватеLast edited by X_Y; 12.06.2023, 13:10.
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
В Швеция се настройват за край на срива на пазара на имоти
За първи път от една година повече участници в проучване очакват покачване на жилищните цени, отколкото спад
започвайте да се настройватеLast edited by X_Y; 12.06.2023, 13:09.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман Investor Разгледай мнение
цена на строителното желязо:
- 01.2022 г. - 3-3,50 лв./кг
- 02.2023 г. - 2-2,3 лв./кг
- 06.2023 г. - 1,90 лв./кг
посоченият месец е ориентировъчен
Може ли някой да направи икономически обоснован анализ на тенденцията (тренда по новому)?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Икономиката ви е бавна. Не хваща ежедневните проблеми и посъпване на всичко. Стабилността която беше преди години замина. Един комарник за пред вратата или прозореца е три пъти по скъп от 2016. Да не говорим за материали, плочки, лепила, мебели...цигулките не съм ги проверявал скоро...
цена на строителното желязо:
- 01.2022 г. - 3-3,50 лв./кг
- 02.2023 г. - 2-2,3 лв./кг
- 06.2023 г. - 1,90 лв./кг
посоченият месец е ориентировъчен
Може ли някой да направи икономически обоснован анализ на тенденцията (тренда по новому)?Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеКолеги,наема ли се някой тук с прогноза, кога да чакаме повишение на цените и колко % ще е то ?
До тогава - плато.
При наемите повишението ще е по-сериозно
- 1 like
Коментар
-
Икономиката ви е бавна. Не хваща ежедневните проблеми и посъпване на всичко. Стабилността която беше преди години замина. Един комарник за пред вратата или прозореца е три пъти по скъп от 2016. Да не говорим за материали, плочки, лепила, мебели...цигулките не съм ги проверявал скоро...но имотите даже забавиха ръста си. Но евтино и отрицателен знак в следващите години няма да видите. Не знам кога ще ви огрее, нито на какви цени. Има да разсъждвате тука докато усетите че 40% надолу ще е невъзможно да купите даже и у Волуяк.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз си го правя за мен, две седмици в годината се събират да стоя там, искам да ми е ОК и да си каня приятели като отида.Всичко вътре го правя изцяло от естествено дърво и камък - плочи от баира наблизо. Просто имам много пара за харчене в момента. Пазарната не ме интересува честно казано, то и за моята вила няма пазар, продават парцели на смешни цени по 20-30 лева квадрата. 2008 вървяха по-скъпо парцелите. Един глупак на 200 метра от мен продал 2 декара в регулация с изумителна гледка за 50.000 лева. Тъпунгери селски. Друг пък беше водил фалшиви свидетели и беше на косъм да си извади нот. акт по давност - бил го ползвал той, а то там е джунгла, какво ти ползване... И там стопирах процеса в последния момент, сега онзи горчиво съжалява за тази си глупост. Алчна и крадлива пасмина навсякъде.
А спекулата е дива. Ами след като могат да продават временно с промоции на 50%, значи тази инфлация е напълно измислена. На момента могат да паднат цените наполовина и пак да са на печалба. Просто алчност, липса на контрол от институции и глупави българи, които купуват на тези цени.
Ами ето, сам виждаш. Цените са диви само в София. Другаде са нормални общо взето тук таме с некое надценено. А даже и без пари хубави парцели. Ок, но почнеш ли да строиш ще ти се завие свят.Last edited by bulgarian lev; 12.06.2023, 03:11.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Аз се надявам всичко да е дива спекула и да спихнат. Знаеш ли един и същ гардероб и мебели от 460 до 890 лв. В различни магазини и фирми за обзавеждане същото. Айде да се шибат с манафите.
А пък ти си обзаведи кухнята с 25К лва от дъб и иди продай под пазарна цена 20%. Смешки и ти съчиняваш.
А спекулата е дива. Ами след като могат да продават временно с промоции на 50%, значи тази инфлация е напълно измислена. На момента могат да паднат цените наполовина и пак да са на печалба. Просто алчност, липса на контрол от институции и глупави българи, които купуват на тези цени.Last edited by ejonny2376; 12.06.2023, 02:06.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар