Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не се притеснявай, изкуствения интелект и CBDC ще ги оставят на улицата още догодина.
А тея от Boston Dynamics ще оставят и много бачкатори без раб, гледай:
https://www.youtube.com/watch?v=-e1_QhJ1EhQ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Ами смятай какъв недостиг на кадри има щом назначават подобни некадърници.
А тея от Boston Dynamics ще оставят и много бачкатори без раб, гледай:
https://www.youtube.com/watch?v=-e1_QhJ1EhQLast edited by better; 29.06.2023, 22:34.
Коментар
-
2.2%, но само за първата или втората година, после не се знае. И операторите започнаха с такива "оферти". Примерно Виваком, казват интернет само за 1 лв на месец, гледаш ситния шрифт пише "за първите 6 месеца, след това 30-40 лв" или нещо подобно.
Няма как банката да ти дава 3% год лихва по депозит (отказах разбира се) и в същото време да дава и кредит на 2,2%, абсурдно е това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Аз нямам достатъчно умствени способности, че да си обясня как банка ще дава кредити на 2,2% и лихви по депозити на 3%. Но е интересно за наблюдение, изумително даже.
Няма как банката да ти дава 3% год лихва по депозит (отказах разбира се) и в същото време да дава и кредит на 2,2%, абсурдно е това.
- 2 Харесвания
Коментар
-
На теб ли да вярвам или на Инвестора? Рецесията в Германия давала възможност за България:
да се изказват по отношение на цените на имотиту
.....
ти какво би очаквалпрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
На теб ли да вярвам или на Инвестора? Рецесията в Германия давала възможност за България:
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Много пъти съм бил на кафе с г-н Иванов/може и да не е жив вече ,че беше на години/ ,който беше директор на метрото когато Бойко беше кмет на София ,та Иванов беше взел къщи на децата в Австрия и ми казваше как 2008 година след кризата мениджъри са почвали като работници във фирми за озеленяване .Толкова за кризите
Какво прави страната ни привлекателна в икономически аспект за германските инвеститори, коментира Иван Тихов от Германската бизнес асоциация BVMW eV Bundesverband
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Демографията не играе. В големите и средноголемите държавни и частни организации 20-30% от работните места са напълно излишни.Съществуват по много причини, но най-вече: 1. за да няма социално недоволство; 2. Заради лични отношения от всякакъв вид; 3. За да се спести някаква безсмислена работа на по-ценните кадри. Но хипотетично ако в някакъв бъдещ момент ножът опре до кокала... не се знае знае ли се.
Ще има пресявка и просто на по-можещите ще им се наложи да работят малко повече (като свършена работа и като време). Което не е нещо лошо, на някои хора просто ще им се намали времето за фейсбук, тик-ток, фитнес, паузите за кафе и цигара и т.н.
В частните фирми щом държат подобни хора те са свързани с приятели на собственика или по друга линия. Така че няма да ги уволнят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andrei_k Разгледай мнение
Не знам за демографския срив,но като гледам колко некадърен народ започва работа си е доста стряскащо. Днес отивам да направя превод в една банка на касата ме бавиха половин час,даже колежката и се притесни и пита от колко време (една година) работи в банката и един превод от 100 лв не може да направи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Аз бих препоръчал нещо като това - мястото е хубаво, може да си го ползва човек лично, на приятели и роднини да дава или изцяло за нощувки.
https://m.imot.bg/details/1c166790090326963
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеПри тоя демографски срив е нереално да се очаква висока безработица при каквато и да е криза. Ситуацията в България е много по-различна от 2008г.Съществуват по много причини, но най-вече: 1. за да няма социално недоволство; 2. Заради лични отношения от всякакъв вид; 3. За да се спести някаква безсмислена работа на по-ценните кадри. Но хипотетично ако в някакъв бъдещ момент ножът опре до кокала... не се знае знае ли се.
Ще има пресявка и просто на по-можещите ще им се наложи да работят малко повече (като свършена работа и като време). Което не е нещо лошо, на някои хора просто ще им се намали времето за фейсбук, тик-ток, фитнес, паузите за кафе и цигара и т.н.
Коментар
-
Аз нямам достатъчно умствени способности, че да си обясня как банка ще дава кредити на 2,2% и лихви по депозити на 3%. Но е интересно за наблюдение, изумително даже.
- 1 like
Коментар
-
Тази лихва е за депозит.
Коментар
-
Дано да не е от ония фирми регнати с 2 лв капитал.
Четох по въпроса, че има много дела напоследък заради това неправомерно увеличаване на сумите по договорите. Юриста го обясни, че ако няма такава клауза в договора нямат право да увеличават нищо, но ако няма и клауза за компенсации също не могат да ги задължат да платят, единствено потърпевшия трябва да докаже какви вреди е претърпял (имущтествени, емоционални, пропуснати ползи и т.н.) за да отсъдят нещо в негова полза.
Коментар
Коментар