If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Нека аз споделя месечните си разходи в провинцията на тричленно семейство ............
1.Наем - 350
2.Ток,вода - 80 - 180 /в зависимост от сезона/
3. бензин - 100+50/ поддръжка,винетки,данъци/
4.храна - 800
5. дете - над 300
6.кредити - 500
7. лични нужди /за мен и жената/ - 300+300/ цигари,дрехи......../
8.интернет - 80 /нали съм форекс играч,трябва и резервна линя /
9.Телефони - 120 +++++++++/като бях към М-тел мошиник инженеринг стигаха и до 400 лв./
Тук не са включени непредвидени разходи,данъци за Дянков,почивки на море,планина,екзотични дестинации ..........
По бедно от това не е живот, а оцеляване
Едно време имаше една сметка - ако си само на хляб, сирене и лук, не ти стигаше средната заплата в БГ ...
Тия сметки са малко ала-баланица
Какво го умувате толкова ? 1000лв кредит - 3000лв стабилен доход. На единия от двамата, а не общ ! Жената както тръгне да бременее и да сменя памперси, от общият доход остава единия, и се запределя не върху 2ма, а върху 3,4 и т.н. Две години ревем по форумите как банката клати, ама защо никой не им потръси сметка за "папа" кредитите ? Помните ли ги :
Нека аз споделя месечните си разходи в провинцията на тричленно семейство ............
1.Наем - 350
4.храна - 800
5. дете - над 300
6.кредити - 500
9.Телефони - 120 +++++++++/като бях към М-тел мошиник инженеринг стигаха и до 400 лв./
Тук не са включени непредвидени разходи,данъци за Дянков,почивки на море,планина,екзотични дестинации ..........
Точно! Дори,бих казал, че разходите за колата са доста ниски. 50 лева месечно не покриват дори каското, ГО, винетката, данъка и техническия преглед, да не говорим за разни ремонти. При мен цифрата е около 300 лева средномесечно (ремонти и поддръжка, гориво, застраховка, винетка, технически преглед, ГО, данък).
Сега сложи още едно дете (аз имам две), такса за частна детска градина/ясла или гледачка (600-700 лева), сложи втора кола за жената (когато си с 2 малки деца и двамата работите далеч от къщи, не е лукс а необходимост)... И нека после някой ми обяснява как с 1400 лева в София едно семейство си живее добре и кара нова кола на лизинг и ходи на почивка - да бе, да.
Never underestimate the predictability of stupidity
няма смисъл от нови! 2 от тях са в престижни квартали! с леко усилие маго да купя още един...ама това са подробностти! има и данъци все пак както е отбелязано ....
Я сподели ти лично или семейството ти, ако имаш такова, с колко лева на месец преживяваш/преживявате?
1.Наем - 350
4.храна - 800
5. дете - над 300
6.кредити - 500
Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
私は最高のトレーダーだ
Да bbzz24, точно така, с 1 400 лв. се живее прилично, може да се изплаща кола и да се ходи на море. Двамата получават общо число след облагане 1600 лв. (мъжът примерно 1000, жената 600 лв., типично семейство с нормални доходи) и дават 200 лв. за потребителския от 15 000 лв. Остават им 1 400 лв.
Ето, коригирал съм твоите сметки:
380 - 400 лв. за храна (по 60 лв. на седмица за 2мата, общо 240, за мъжа 5 лв. на ден по 22 дни или 110 лв., жените си ядат неща от вкъщи или пият кафе на работата, харчат доста по малко 30-50 лв. на месец).
150 лв. ток и вода, по 30-40 лв. гсм на двамата + 20-40 лв.кабелна/интернет + 10 лв. за входа на блока - 280 лв. битови сметки.
Дачия на лизинг + каското - 300 лв. на месец.
150 лв. на месец гориво и обслужване, сложи по 15 лв. месечно средно за гражданската - ето ти 165 лв. + 25-50 лв. за жената карта транспорт - ето ти 200 лв. за двамата транспорт.
Дотук 1 180 лв. месечно. Остават още 220 лв., които да харчат за дрехи или "излизане" или кафе. Ако се понапънат малко, може да свалят разходите в някои категории и да спестят някой лев и за море. Примерно двамата ако не са пушачи, става лесно. Ако пък са пушачи, ще скатаят някой лев от храната и транспорта.
Кажи обаче, ако се доверят на някой брокер като бертрам или теб и се набухат с 900-1000 лв. ипотека за 25 години напред, как ще живеят с 600 кинта на месец? Сериозен спад в стандарта ще има, както казах, евтина бира и голф2ка на газ
Я сподели ти лично или семейството ти, ако имаш такова, с колко лева на месец преживяваш/преживявате? Като гледам какво си написал, вариантите са два - или имаш доста по-висок месечен доход и правиш свободни съчинения, или нямаш никакъв доход и си живееш все още при мама и тати и идея си нямаш какво е да живееш сам или да храниш семейство.
Двама души с общ нетен доход 1400 лева можеха да живеят прилично по гореописания начин през 2002-а. Казвам го от личен опит, защото точно през 2002-а се изнесохме с жена ми под наем и общият ни доход беше точно толкова. В момента семейство с 1400 лева в София е обречено на мизерия, дори да няма нито лев дългове. Ако плаща наем/ипотека, нещата вече клонят към трагедия.
Тия цифри, дето си ги дал, ако ги умножиш по две, ще получиш горе-долу реална картинка. За нормален живот в София едно семейство се нуждае от минимум 2000 лева нетен семеен доход и то ако няма дългове. А ипотеки, коли на изплащане, екскурзии - тия неща просто можеш да ги забравиж, освен ако не смяташ да живееш като скот. Точно каквото правят голямата част от ипотекарите, между впрочем.
Never underestimate the predictability of stupidity
За да не навлизам в подробности, но с жена ми имаме общо 3 апартамента....това за притеснилите се!
браво
когато успееш да купиш ти 2-3 апартамента.. се похвали. Наготово и баба знае. А относно това , че си роден в София - ами люлин, младост,надежда и дружба са пълни с родени в софия софиянци, които надменно наричат селяни всички живеещи извън софия.
бъди здрав
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
няма да навлизам в коментари спрямо местния шовинизъм, който също си има своя чар и определено предизвиква свежи моменти.
Накратко, статистически около 5% от населението на ЕС успява да се класира в графата на финансово независимите. За целта месечния доход на чиляк трябва да е около 4к евро и нагоре и тук има един "тънък" момент - само, че да се запази такъв за срок от 20 години и нагоре.
Вчера зяпах статс-а за 2009 г. по брутните премии в застраховането за ЕС. Средно на чиляк се падали около 1570 евра годишно за застраховки.
От тях 1000+ евра по живото/годишно и към 550 по общо. За сравнение в БГ-стан по животозастраховане се падат по 22 евра годишно на чиляк ( по памет ), което учудващо контрастира на "заможността", която струи от тази тема на форума.
И понеже жилища има бол, освен да си ги "мерим" на кого колко са и къде сякаш други форми за "общуване" не остават. Не е много градивно, ама пък вече е "универсалното лекарство" за всякакви питанки, отнасящи се до стандарта на живот на БГ-станеца. Мо'е сме в л*айната, ама си имаме жилище.
Както и преди съм казвал ще трябва да минат още 2-3 поколения след прехода ( 1 вече мина ), за да се проумее, че водата е мокра, небето е синьо и че никъде по света професионалното рентване на жилища в болшинството си не се извършва от физически лица, а от юридически. Демек от всяко дърво - свирка не става.
Мързелът е голяма работа, ама малцина могат да си го позволят.
Ай, чиърс на бебетата сладки
П.П. Иначе винаги ми е било забавно да чета как някой довчера лочил парцуцата на баща си, "рязко" се издигнал над "тълпата" ... ама обикновено максимум до 2-3 години и после поизчезват тия люде. Досадното е, че на тяхно място винаги се появяват нови и нови, които пак ще трябва да изчакаме да профукат всичко, че да се появят поредните "нови" и така. Аз лично се уморих да броя изгряващите дЗвиЗдИ в БГ-стан ...
Ами роден съм в София. Собствено жилище и т.н! Та не знам кой е селяндур! Аз нямам вина за ниския стандарт! Просто исках да кажа, че сметките са грешни по културно! А по грубо е нормално с общ доход 1500-2000 лева на семейство и 800-1200 лева ипотека на същото е нормално да им е ниско качеството на живота! честито селяндури още веднъж! За да не навлизам в подробности, но с жена ми имаме общо 3 апартамента....това за притеснилите се!
abe ne sa takiva razhodite!
1/ za hrana okolo 600 lv
2/ za restoranti i zabavlenia- 400 minimum/tuk i bitovia alkoholozam/
3/benzin 100 lv na mesec sredno
4/za pochivka 2000-5000 lv na godina
5/ telefoni 50-100 za dvamata/zavisi kolko govoryat/
6/ tok, kabelna 40-80
7/ dete ako imash pone 100 lv na mesec
8/ sled tova veche naem ili ipoteka
9/ chestito selyanduri.....
10/ koito si ima jiliste e nai-dobre/toest sa mislili kato sa go pravili/ КИРИЛИЦА!
като ти гледам поста,май ти си социално глупав селяндур
Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
私は最高のトレーダーだ
Кажи обаче, ако се доверят на някой брокер като бертрам или теб и се набухат с 900-1000 лв. ипотека за 25 години напред, как ще живеят с 600 кинта на месец? Сериозен спад в стандарта ще има, както казах, евтина бира и голф2ка на газ
пич,
я зачети малко кой какво е писал преди да дрънкаш глупости... кой съм агитирал да взима с ипотечен.
това със ЧСИ и реалната цена са пълни глупости за този етап от развитието на пазара ни.
бъди здрав
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар