IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Най-големия Болшой театр са антифеновете на имотите във форума фимоти. Този форум трябва да се кръсти антиимотен форум или както предложих един път - форум за всичко останало и още нещо. Тук поне виждам инвеститори в нещо. Дори да инвестираш във старо желязо ще си обект на уважение в сравнение с онези мишоци които плюят държавата както и всеки вид инвестиции, но най-вече имотите защото не могат да си ги позволят. Някои от тях твърдят че влога е инвестиция. Това мога да го докажа ако цитирам няколко поста, но не ми се занимава и не желая да разводнявам и спамя темата. От там измислих термина "влогар". Това е човек желаещ да си купи жилище, но поради слабите си възможности се залъгва с временен влог докато дойде големия срив. Така той плюе висиоките според него цени на имотите, в същото време възхвалява влога. Такива индивиди се подвизават в имотните форуми. Както всяко нещо в България и това е нещо тотално сбъркано. Не е ли логично феновете на инвестиция в имоти да намират място в тези форуми, а не такива печални образи?!
    ............
    И във имотните форуми и тук има един куриоз който не мога да си обясня. Бих го нарекал "феномен на завистта". Когато започвам да пиша, дори без да изтъквам някои мои инвестиции или предимства, започват да ми отговарят хора които никога не съм запомнил по ник или почерк, но те ме знаят. Много често тези участници са по цяла година имат 2-3 мнения, но неистово не се удържат да напишат отговор- най-често безмислен на мой постинг. Това ме ласкае защото показва отношение дори и отрицателно.
    От този пост ,като страничен наблюдател аз разбирам следното:
    Купил си някакъв имот/и на върха на ценовия балон и сега се опитваш да убедиш останалите , че си инвеститор . Тук няма да намериш разбиране, защото повечето сме спекуланти по душа.
    Не искам да купя нещо на което цената му спада всеки ден,амортизира се,ликвидността му граничи с 0 -та. Не бъди нагъл, а дай смислени доводи,защо да заробваме хиляди евра в покупка на имот?
    Каква е средносрочната и дългосрочната переспектива на такава инвестиция.
    За колко време се връща тя- 20-50 години?
    Защо няма реален пазар на имоти в БГ?
    Защо една миризлива къща в Бояна струва колкото имение в Лос Анджелис?
    Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
    私は最高のトレーダーだ

Коментар

Явно хора които очакват понижение на жилищните имоти, пък то не се случва започват да се изнервят. Нищо лошо няма някой да си изпуска нервите. Лошото е, че дори и пред явната тенденция да си сляп.
      Айде поредния будала дето се наинвестирал в имоти и сънува покачване на цените.

Коментар

• Явно хора които очакват понижение на жилищните имоти, пък то не се случва започват да се изнервят. Нищо лошо няма някой да си изпуска нервите. Лошото е, че дори и пред явната тенденция да си сляп.

Коментар

Най-големия Болшой театр са антифеновете на имотите във форума фимоти. Този форум трябва да се кръсти антиимотен форум или както предложих един път - форум за всичко останало и още нещо. Тук поне виждам инвеститори в нещо. Дори да инвестираш във старо желязо ще си обект на уважение в сравнение с онези мишоци които плюят държавата както и всеки вид инвестиции, но най-вече имотите защото не могат да си ги позволят. Някои от тях твърдят че влога е инвестиция. Това мога да го докажа ако цитирам няколко поста, но не ми се занимава и не желая да разводнявам и спамя темата. От там измислих термина "влогар". Това е човек желаещ да си купи жилище, но поради слабите си възможности се залъгва с временен влог докато дойде големия срив. Така той плюе висиоките според него цени на имотите, в същото време възхвалява влога. Такива индивиди се подвизават в имотните форуми. Както всяко нещо в България и това е нещо тотално сбъркано. Не е ли логично феновете на инвестиция в имоти да намират място в тези форуми, а не такива печални образи?!
          ............
          И във имотните форуми и тук има един куриоз който не мога да си обясня. Бих го нарекал "феномен на завистта". Когато започвам да пиша, дори без да изтъквам някои мои инвестиции или предимства, започват да ми отговарят хора които никога не съм запомнил по ник или почерк, но те ме знаят. Много често тези участници са по цяла година имат 2-3 мнения, но неистово не се удържат да напишат отговор- най-често безмислен на мой постинг. Това ме ласкае защото показва отношение дори и отрицателно.
          Смотан, погледни как е кръстена темата и се разкарай като не ти изнася
          Никой не ти е виновен че си притежател на ПАСИВИ.

Коментар

............
            Онези от онзи форум са и тук. И уж си схватливо момче, а не можа да разбереш, че разделение на "имотни" и "влогари" няма. Ако си инвеститор избираш най-доброто за твоите вложения. Ако имотите са подценени то инвестицията в тях е ОК, но ситуацията далеч не е такава. За пример луксозните имоти дадени по-долу. Трябва да си кон с капаци и да нямаш никаква идея какво да си правиш парите за да ги дадеш за тези имоти. С парите за който и да е от посочените луксозни имоти ще построиш три подобни, но всеки има право да предлага. Не напразно са на мода в този сайт задрасканите цени - ще ги задраскват още дълго. Така че , ако си инвестирал в нещо подобно, този който ще задрасква ще си ти, а "инвеститор" не обича тази дейност с химикалката.

Коментар

Не е ли логично феновете на инвестиция в имоти да намират място в тези форуми, а не такива печални образи?!
              Инвестиция в имотки успешно предвид обхвата ( 90% ) в БГ-стан, ще могат да отиграят малцина - природни закони.

От тоя форум само някоколко бебета са ми направили впечатление, че рентват професионално, демек през юридическо лице и с ясна схема и визия. Факт е, че някои ги оплюват, но за който го влече този вид инвестиране, могат доста да научат от тях. На мен като схема ми е ясно, но не ме влече, щото се занимавам с по-динамични неща.

Та, отплеснах се, малцина ще успеят да си изградят успешен модел ( за да говорим за инвестиция ). За целта трябва доста опит, четене и действие, а не философстване

Коментар

• Най-големия Болшой театр са антифеновете на имотите във форума фимоти. Този форум трябва да се кръсти антиимотен форум или както предложих един път - форум за всичко останало и още нещо. Тук поне виждам инвеститори в нещо. Дори да инвестираш във старо желязо ще си обект на уважение в сравнение с онези мишоци които плюят държавата както и всеки вид инвестиции, но най-вече имотите защото не могат да си ги позволят. Някои от тях твърдят че влога е инвестиция. Това мога да го докажа ако цитирам няколко поста, но не ми се занимава и не желая да разводнявам и спамя темата. От там измислих термина "влогар". Това е човек желаещ да си купи жилище, но поради слабите си възможности се залъгва с временен влог докато дойде големия срив. Така той плюе висиоките според него цени на имотите, в същото време възхвалява влога. Такива индивиди се подвизават в имотните форуми. Както всяко нещо в България и това е нещо тотално сбъркано. Не е ли логично феновете на инвестиция в имоти да намират място в тези форуми, а не такива печални образи?!
                ............
                Last edited by LANDLORD 31; 03.10.2010, 19:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                  Какво го умувате толкова ? 1000лв кредит - 3000лв стабилен доход. На единия от двамата, а не общ ! Жената както тръгне да бременее и да сменя памперси, от общият доход остава единия, и се запределя не върху 2ма, а върху 3,4 и т.н. Две години ревем по форумите как банката клати, ама защо никой не им потръси сметка за "папа" кредитите ? Помните ли ги :

"Банката не се интересува от вашите доходи - само от стойността на вашия имот" ?
                  http://vbox7.com/play:916ee162
                  Е, това ми се струва леко преувеличено. 1000 лева вноска по кредит (общо по всички кредити, ако семейството има няколко) при 3000 лева общ нетен месечен доход на семейството е напълно ОК. Дори да забременее и роди, съпругата ще получава 80% от заплатата си докато детето навърши годинка, тоест семейният бюджет няма да е сериозно ощетен. Разбира се, след като дететео стане на една година, ще трябва да се наеме гледачка или да го дадат в ясли или на Бабин дом :-)
                  Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от ivgor Разгледай мнение
                    Е-е-е-е Сахибе, и тоз форум ли налази бре . Не разбра ли, че където и да отидеш, няма кой да те признае за велик инвеститор заради имотите ти в Редута и Радомир .
                    Остави го да се посмеем

Чиляк, който сравнява имотките ( като вид актив/пасив ) и финансов инструмент като баМков депозит, си е за Болшой театър. Разликата между двете е, че много малко са инструментите ( активите ), при които има държавна защита, каквито са депозитите да кажем. За сравнение при имотките няма държавна защита Та, да сравняваш несравними неща си е повод за стомашни спазми.

Ако, трябва още малко да доразвия нещата, демек да пусна един "нишан" - корелацията между финансова култура на населението е право-пропорционална на икономическата активност на дадена държава и оттам на нейния просперитет.

Демек, ще обърна наопаки това, което казах - докато разни финансови неграмотници проповядват невежеството си ( имотки vs депозити ), икономиката стагнира все повече и това се връща като бумеранг обратно към тях под формата на спад в цената на т.нар. им "активи" ...

Досадното е, че си вярват и са толкова тъпички, че доживотно няма да схванат какво съм им казал в този си пост

Чиърс на бебетата сладки!

П.П. Иначе, той тоя е чат-пат добре - иди във форума на имоти да скиваш за какви "светила" на икономиката и финансите иде реч
                    Last edited by marandi; 03.10.2010, 19:07.

Коментар

..........
                      Ти не си умник. Ти си Дистерикат. .......................
                      Е-е-е-е Сахибе, и тоз форум ли налази бре . Не разбра ли, че където и да отидеш, няма кой да те признае за велик инвеститор заради имотите ти в Редута и Радомир .

Коментар

• с наем в рамките на 500 лв. се променя ситуацията! Пак ме обвиниха, че съм селяндур... Просто това се реалностите! То и с 300 лева може да се живее....ама не е работа!

Коментар

...............
                          Мани ги тия измислени герои от приказките. Дори и в големите градове горепосочената сума е доста завишена. Това са хора от типа: "Преди да получа 3000лв. доход няма да живея т.е. няма да си купувам жилище, а ще живея на квартирка докато не направя големия удар. Няма да се женя, докато не направя големия удар. Няма да правя деца докато не видя голямата заплата, която никога не идва. Те са във вечното очакване да получат голямата печалба за да започнат живота си. Играят на големо, но после някой им свива перките и те или се примиряват или умират бедни и неразбрани в мизерната квартирка.(НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ). Уф даже много написах!
                          Не е завишена. Средният доход в София е около 1000 лева. Както вече казах, семейство с общ доход около 2000 лева може да живее сносно, ако не изплаща ипотека.
                          Иначе си прав, че мнозина от чакане на големия удар/голямата заплата/голямото наследство си пропиляват живота в мизерия. Което пък не означава, че всеки без собствено жилище трябва да скочи на ипотека. Въпросът е да си направиш добре сметката и да прецениш рисковете. Ипотекарите скачаха в дълбокото с твърдото убеждение, че цените на имотите ще растат вечно, заплатите също, лихвите ще намаляват, а инфлацията ще им "яде" кредита. В момента на собствен гръб научават колко неправи са били.
                          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Не е до удари , а до възможности. Ползваш кредити, които може да си позволиш, а не които мислиш, че може да си позволиш след време. Да не се налага цялата фамилия да ти плаща дълговете, и ревеш по вратите на приятелите си за пари, ей така, както си на "голямата заплата".

Коментар

...............
                              Мани ги тия измислени герои от приказките. Дори и в големите градове горепосочената сума е доста завишена. Това са хора от типа: "Преди да получа 3000лв. доход няма да живея т.е. няма да си купувам жилище, а ще живея на квартирка докато не направя големия удар. Няма да се женя, докато не направя големия удар. Няма да правя деца докато не видя голямата заплата, която никога не идва. Те са във вечното очакване да получат голямата печалба за да започнат живота си. Играят на големо, но после някой им свива перките и те или се примиряват или умират бедни и неразбрани в мизерната квартирка.(НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ). Уф даже много написах!
                              Жалка
                              Ако баща ти разбере че не учиш, а киснеш по форумите ,ще ти скъса д-то то бой
                              私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Ако със жена ти не сте някакви свинчоци по 140 кг. двамата, не виждам просто как изплюсквате 800 лв. месечно за храна. Я дай някаква разбивка, какво купувате, в какви количества?

Ти ако си наистина от провинцията, а не София, Варна, Пловдив, Бургас или Стара Загора, и публично кажеш, че всяко семейство с под 3 000 лв. доход мизерства, си си изял боя
                                От Стара Загора съм.
                                Двамата с жената сме общо 140 кила. Аз 95,тя 45
                                Плюскаме качествена храна бе колега. Не ядем боклуци - дупета,сланина,нокти ,рога ..................
                                私は最高のトレーダーだ

Коментар

Working...
                                X