IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
    Много лесно!!! За справка-Франция-1789г.; Русия-1917;
    Май си пропуснал България 1944
    A propos, конкретно за България - дори тогава, при национализацията на всички банки, длъжниците пак не са се отървали, а е трябвало да връщат заемите си в ДСК.

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
      Ха-ха-ха-ха и какво, сега очакваме великата революция на брокерите ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
        Ааабе,
        как може да е прецакан тоя, които има кинти, за сметка на тоя, който няма и един спукан грош в джоба, а има тонове дългове ?
        При тая инфлация, която толкова я чакате, дребните длъжници, и то баш по ипотеки, ще го издухат отвсякъде. Ще има ред такси, ред лихви, ред бой.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
          Удряш го на лични нападки и обиди. Типичен българин си ти - злоба, посредственост и ненавист. Дано не я предадеш на децата си, щото е заразна да знаеш.

Явно тук повечето тролчета сте така - обсебили сте един подфорум и който се опита да каже нещо смислено и аргументирано, което противоречи на "това, което ви иска", става лош. Иначе, каквото и да каже един трол с 1000 или 8000 мнения, аз само мога да си го изместя от единия крачол в другия ...
          зачеса където най-боли

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq
            пхаха
            леле сельо
            анон как те за4еса то4но там където най боли
            Удряш го на лични нападки и обиди. Типичен българин си ти - злоба, посредственост и ненавист. Дано не я предадеш на децата си, щото е заразна да знаеш.

Явно тук повечето тролчета сте така - обсебили сте един подфорум и който се опита да каже нещо смислено и аргументирано, което противоречи на "това, което ви иска", става лош. Иначе, каквото и да каже един трол с 1000 или 8000 мнения, аз само мога да си го изместя от единия крачол в другия ...

Коментар

Ох, пак ли ти, Трольо? Пак си се разтревожила за другите душицо ... Моите дългове са 0 лева и 0 стотинки. Депозитите ми в банки ... доста > 0 лева.

И понеже си един дървен трол ще ти нарисувам схемката каква е и защо ще го издухат кредиторите, които всъщност са (все още) такива като мен с депозит.

Значи, аз строя МОЛ да кажем. Отивам до банка Х, вкарвам някакви връзки и комисионни и банката ми дава примерно 100 милиона от парите на ... вложителите, които са основно пенсионни фондове и дребни душици с депозити. Тоест, в дъното на веригата "великите" кредитори, дето никога не са го издухали в историята, са бачкатори на заплата спествяващи яко. След време се оказва, че МОЛ-ът ми е празен и фалира. Банката прибира МОЛ-а и го дава на ЧСИ, който го препродава на друг тарикат за 1 лев и дългове - това стана наскоро в Румъния. Впоследствие банката отписва едни 50 милиона, които се опитва да възстанови като увеличи ножицата м/у депозити и кредити. От фалиралият инвеститор може да вземе единствено джанки, щото оня работил чрез АД или ООД с капитал 1 милион. Само, че ако имаш 10 такива "енвеститора" на клона на една банка, в един момент следва "бау".

В банката душицо има изискване за 10% наличен кеш. Привлекли са 100 лева, имат налични 10 лева. И първите, които ще направят транзакции към други банки при катастрофа, ще бъдат връзкарите на банката, нема да е anon76 или Ixeos.

И не ми прави никакви паралели със САЩ. Там си имат ФЕД, който си печата до откат. Знаеш ли, че всъщност най-големият кредитор на американската икономика не са китайците с мизерните си 2 трилиона, ами ФЕД с близо 6 трилиона. Ще питаш как така става, че американската икономика дължи сама на себе си?! Ами щото има бол балъци вярващи и купуващи дълговете им (а.к.а. доларите). А те ги продават щедро щото май не смятат много да ги обслужват.
              пхаха
              леле сельо
              анон как те за4еса то4но там където най боли

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                Да Г-20 обрекоха имотите. А цената на хартийките тепърва ще тежи на кредитополучателите.
                Вальо,

и аз мисля така. Тези, които са дали пари, няма да се откажат от тях.
                За една нормална инфлация от 1% може да говорим, обаче след кризата. А за очакваната хиперинфлация и обезценка на парите...няма как да стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  И тука идва кардиналния въпрос:

Всички депозити са издухани, хората нямат грам пари, тогава колко ще струват имотЯта?
                  Или стане така, че парите станат безполезни хартийки, както много апокалиптици или по-тъочно ипотекари предричат/искат, колко ще струват имотЯта? И като никой не иска безполезни пари срещу какво ще се разменят имотЯта?
                  Да Г-20 обрекоха имотите. А цената на хартийките тепърва ще тежи на кредитополучателите.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Защо мислиш , че не е възможно. Не съм казал подобно нещо , но по принцип не е невъзможно и не са право корелативни наемите с цените на имотите чак толкова.Няма нищо гарантирано , невероятно изглежда да се случи. Добре как са пораснали цените в големите градове толкова много без да се повишат наемите подобаващо..и да ги следват точно.
                    Ми лесно са порасли ве - като са се обезлюдили малките градове и народа е напирал в големите, надул е балона защото се смяташе че колкото и безумно скъпо да купиш - утре ще струва още повече.
                    Да, възможно е. И после е възможно спад 40-60% за година и половина, ей-го че и това стана. И това е едва началото, чакай ЧСИ-тата да влязат сериозно в играта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                      Не че разбирам, ама щом банката прибира мола и го продава на друг за един лев и дългове, новия купувач не трябва ли да продължи да изплаща кредита?
                      Пише за Румъния.

Ама доколкото знам за БГ, всичко което мине през съдия-изпълнител след продажбата му няма тежести. Разликата от тежестта преди продажбата и цената на търга се поема от стария собственик. Демек ако цената е над дълга, стария собственик си прибира разликата, ако цената е под дълга, стария собственик продължава да дължи разликата.За АД и ООД е същото като физическо лице с разликата, че за фл няма фалит.

Коментар

В банката душицо има изискване за 10% наличен кеш. Привлекли са 100 лева, имат налични 10 лева. И първите, които ще направят транзакции към други банки при катастрофа, ще бъдат връзкарите на банката, нема да е anon76 или Ixeos.
                        И тука идва кардиналния въпрос:

Всички депозити са издухани, хората нямат грам пари, тогава колко ще струват имотЯта?
                        Или стане така, че парите станат безполезни хартийки, както много апокалиптици или по-тъочно ипотекари предричат/искат, колко ще струват имотЯта? И като никой не иска безполезни пари срещу какво ще се разменят имотЯта?

Коментар

Наскоро, не повече от 2 месеца, четох някаква статия, че парите във фонда за гарантиране на влоговете бяха тъкмо прехвърлили 1 милиард лева, при обща стойност на влоговете май 35 милиарда. Не съм твърде сигурен за цифрите, ама в този порядък бяха +/- 50% . С една дума тоя гаранционнен фонд не покрива и 5% от от всички пари.

Значи, аз продължавам да твърдя, че в дъното на уравнението ще последва една хубава контролирана инфлация и в ЕС и в САЩ, с която ще се изчистят дълговете за сметка на кредиторите и ще се направи рестарт на системата. Просто ако аз имам 500 лева заплата и дължа 50 000 лева, да ме бият, заплашват, всичко да ми вземат, не могат да си избият парите от мен. Та тази инфлация ще се случи. Преди нея ще има изтощителни опити да се замаже положението с рязане на харчове, което ще доведе до структурна дефлация на първо време. Та според мен в следващите 2-3 години, ще гледаме филма "спестовност + дефлация". След това "абе тая работа така не става, печатай бруте!". Накрая стойност ще имат акциите на добри компании в стоки от първа необходимост, суровините (почти всички) и някои по-читави имоти (без тия от затворен тип с много скъпа месечна издръжка и голям на брой живущи).

Най-прецакани ще се явят кешовиците накрая. Което ме навежда на мисълта дали да инвестирам в акции или суровини, предвид, че покрив над главата си имам ...
                          варианта ,които описвас е мноого по веройтен за US-има една много добра статиа в ФТ отпреди polovin година про4ети я!Независимо ,4е фед са голям кредитор.Г 20 го показа ясно!

sorry za pravopisa-bez bg klaviatura

Коментар

След време се оказва, че МОЛ-ът ми е празен и фалира. Банката прибира МОЛ-а и го дава на ЧСИ, който го препродава на друг тарикат за 1 лев и дългове - това стана наскоро в Румъния. Впоследствие банката отписва едни 50 милиона, които се опитва да възстанови като увеличи ножицата м/у депозити и кредити. От фалиралият инвеститор може да вземе единствено джанки, щото оня работил чрез АД или ООД с капитал 1 милион. . .
                            Не че разбирам, ама щом банката прибира мола и го продава на друг за един лев и дългове, новия купувач не трябва ли да продължи да изплаща кредита?

Коментар

Ох, пак ли ти, Трольо? Пак си се разтревожила за другите душицо ... Моите дългове са 0 лева и 0 стотинки. Депозитите ми в банки ... доста > 0 лева.

И понеже си един дървен трол ще ти нарисувам схемката каква е и защо ще го издухат кредиторите, които всъщност са (все още) такива като мен с депозит.

Значи, аз строя МОЛ да кажем. Отивам до банка Х, вкарвам някакви връзки и комисионни и банката ми дава примерно 100 милиона от парите на ... вложителите, които са основно пенсионни фондове и дребни душици с депозити. Тоест, в дъното на веригата "великите" кредитори, дето никога не са го издухали в историята, са бачкатори на заплата спествяващи яко. След време се оказва, че МОЛ-ът ми е празен и фалира. Банката прибира МОЛ-а и го дава на ЧСИ, който го препродава на друг тарикат за 1 лев и дългове - това стана наскоро в Румъния. Впоследствие банката отписва едни 50 милиона, които се опитва да възстанови като увеличи ножицата м/у депозити и кредити. От фалиралият инвеститор може да вземе единствено джанки, щото оня работил чрез АД или ООД с капитал 1 милион. Само, че ако имаш 10 такива "енвеститора" на клона на една банка, в един момент следва "бау".

И не ми прави никакви паралели със САЩ. Там си имат ФЕД, който си печата до откат. Знаеш ли, че всъщност най-големият кредитор на американската икономика не са китайците с мизерните си 2 трилиона, ами ФЕД с близо 6 трилиона. Ще питаш как така става, че американската икономика дължи сама на себе си?! Ами щото има бол балъци вярващи и купуващи дълговете им (а.к.а. доларите). А те ги продават щедро щото май не смятат много да ги обслужват.
                              Дори да е вярна схемата ти и банката да даде фира, депозитарят губи в най-лошия случай депозита си. Ипотекарят обаче НЕ ГУБИ дълга си, както се надяват мнозина - просто продължава да дължи, ама не на банката, а на едни дебеловрати момци с 2 пръста чело, които са купили дълга му на безценица от фалиралата банка.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon76
                                Мен пък ме навежда на мисълта, че нямаш кеш.
                                Знаеш ли кои са кредиторите, че да ги прецакаш?

Коментар

Working...
                                X