IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ....

Бамките знаели , какво знаят че те фалираха масово и им дадоха пари ей така от държавата навсякъде. Те не могат да почнат да работят и трябва да е сляп някой за да не го вижда..не могат защото не знаят как и не искат да работят.Не ми разправяй че са добре защото са толкова кухи , колкото и застрахователите които ми хвалиш..нищо няма да си вземат хорицата и накрая ще има един колективен рев.Тези хора нито искат , нито знаят , нито могат и накрая ги и мързи..да ти кажа какво ще стане - едно нищо. Твоите куци теории си ги запази , представи си също съм ги чел тези глупости. Да се тиражира лъжа , да се примиряват всички с лъжата...е няма такова общество което да отиде към прогрес по този начин.
    D.Y.F-091066

Коментар

• marandi

Не ме учи завоалирано..златни сечения дрън..дрън..От огромно значение е че се лъже , от тези лъжи стигнахме дотук.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Хмм ...,

сакън, че имото-притежателите ще вземат да вдянат основния проблем, а именно, че имотката не е официална разплащателна единица и после, че ще им се отпусне кредит, ама ако се докажат доходи, иначе греда ....?

Да развием нещата малко по-насетне. Простите безимотни граждани из развитите държави, пишат разни лица с % в полиците си и като се смарангясат, наследниците им намазват по някоя кинта, дет' да я прайкат кот' си сакат после.

"Умните" БГ-станци масово се наследяват имотки, които после се оказват, че не можело да се делят и отгоре им са виснали 100 маймуни по бащина и мамина линия и почват едни панаири, ко шъ прайм.

Мо'а да хортувам до утре колко прост тря'я си да слушаш мантрата за имотките като смисъл на животЯ, че "имот не се продавал" и т.н. и т.н.

===================================

Маранди, абе ти май наистина ни имаш за прости. Някога по въпроса за депозитите бях казал, че няма дълъг период не само в България, а и по света, в който в крайна сметка да си на печалба от депозит. Дълъг период казвам - над 15 години. Сега ти казвам същото и за застраховките. Навремето жената била направила две застраховки без да ми каже. Накарах я веднага да ги анулира. Тя оставила едната ( сватбена), по която след навършване на 18 години на наследника, сме щели да получим парици. Каза ми за това след 10 години. Оставихме я до 22та година и когато я изтеглихме, вместо 2000 и незнамколкоси лева, получихме....60 лева. Купихме един чадър за тези пари.
        Аз имам застраховки, ама от вида - застраховано имущество и стоки на фирмата, някои имоти и т.н. Година за година. А този тъпан да изсипвам на застрахователите всяка година парици и да чакам да ги взема след хикс години вече съм го бил, и съм го слушал как други го бият. Изобщо не искам да ми се говори за застрахователна култура, че така било на Запад и т.н. Какво ми дреме, че на Запад имало масово зомбирани хора?Ей, какъв свят, бе!!? Всеки гледа да ти вземе парите, без да произведе и един пирон. И все неговият продукт бил най-добър. Айде няма нужда!
        Реваха вчера разни злобари, че щяло да има данък лукс. Сега нямало да има. Хай да се преместят, поне за днес в другата тема и да злобеят, че спекулантите трябвало да се регистрират по ДДС.
        Държавата все гледа да ни го зачука. Няма гаранция, че утре поредният идиот няма да обложи с данък печалба и да регистрира по ДДС всички застраховани, че и да ги накара авансово да плащат данък печалба. Аман! Защо ни трябва да се подиграваме един на друг - днес на мен режат главата, утре твоята ще отрежат. Осмисли това.
        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Що се правиш на луд , ясно казвам кредитополучателите нямат доходите които декларират че имат и - ЛЪЖАТ ! Това всеки го знае , и как няма да се разсипе финансовата система ?
          Трейдъров,

ти пак не вдяваш за какво хортува Русата ми кратуна. Мнозина имото-притежатели правят автоматичен паралел между оценката на недвижимостите им като залог пред баМка и съответната сума в книжни парици.

Просто подсказвам къде е Г-точката на проблема, а т.е. че обикновено се искат доходи насреща ( без значение дали лъжат за тях или - не ). Демек, подобен паралел е неуместен.

Има там едни златни британски сечения, които прилагат баМките и оттам се вижда, че когато не се спазват, закъсването за ликвидност е налице, а оттам до фалитеца остават милиметри. Същото е и при 'орицата.

Посричай малко за баМките да не се излагаш кат' кифла

Чиърс на бебетата сладки!

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
            Добре, ясно, че човека ще плати двойно и тройно за апартамента си, а какво ще стане ако обезценката на еврото скочи? Няма ли човека да спечели? За мен това е с голяма вероятност. Както и на долара и на юана и т.н.
            Има по-голяма вероятност да му се спраскат шортите от плащане, отколкото да чака еврото да се срине, и да му се обезцени кредита. Доскоро се надяваха лева да падне, сега еврото, а някои, като Данчо от Пощата, чакат швейцарския франк да се срине. Абе всеки чака нещо.

Коментар

• Добре, ясно, че човека ще плати двойно и тройно за апартамента си, а какво ще стане ако обезценката на еврото скочи? Няма ли човека да спечели? За мен това е с голяма вероятност. Както и на долара и на юана и т.н.
              Още си спомням как имахме заем все още 1990г за апартамента си и го платихме след няколко години с месечна заплата.
              Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
              Когато си прав, прав си. Точно така е.
              Един колега ме уверяваше, че най-голяма далавера било да се тегли максимален кредит за максимално дълъг срок. Той изтегли 85К Евро за 30 години за 4-стаен панел в Красна поляна + 15К Евро потребителски за 7 години за ремонт и обзавеждане.
              Сега, той е инженерче и е нормално да не са му много ясни нещата, макар че поне би могъл да сметне колко ще му излезе в крайна сметка апартаментът при ГПР по ипотечния кредит 9-10% и ГПР по потребителския - 11-12%. Страшното е, когато хора, завършили с отличие финанси в УНСС, те убеждават в същото.
              А за банките, не съм пробвал всички, защото май накрая ще стане работата с една от тях, без такива обезпечения.
              Last edited by troika; 10.11.2010, 14:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                По въпроса за кредитите - момента обиколих няколко от големите банки в България и обезпечението което ми искат спрямо пазарни цени на имотите които искам да заложа, дори при занижени цени(реални) е 400-500% от стойността на кредита.
                Че защо си ходил в големи банки с голям пазарен дял? Иди в малките.

Докато българите се увличат по тъпи реклами и робуват на имена, големите банки ще се гушат за тяхна сметка.

Имах един колега, който си държеше парите в една от големите банки. Като се разприказвахме, се оказа,че банковите такси, които му събират са почти двойно по-високи отколкото моята малка банка ми събира. На въпроса ми, защо не я смени, той отговори -Щото Банката Х е голяма. Е, какво те топли, че е голяма, да не би да си вложил милиони в нея? Отговор: А бе...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                  Защо трябва лихвите да бъдат ниски? Кредитът не е за всеки, това не е право на всеки гражданин. Банките са частна собственост и те си решават на кого да отпуснат и на кого не. В други постове съм писал - за много от получателите на ипотечни кредити лихвата не е от никакво значение - за тях най-важното е било да им се отпусне сумата и да си купят жилище, а пък после каквото стане. Погледни и от страната на банките - ако кредити се теглят и при висока лихва, защо да я намаляват? Те губят по този начин. Когато хората спрат да теглят на високи лихви, тогава ще ги намалят
                  Когато си прав, прав си. Точно така е.
                  Един колега ме уверяваше, че най-голяма далавера било да се тегли максимален кредит за максимално дълъг срок. Той изтегли 85К Евро за 30 години за 4-стаен панел в Красна поляна + 15К Евро потребителски за 7 години за ремонт и обзавеждане.
                  Сега, той е инженерче и е нормално да не са му много ясни нещата, макар че поне би могъл да сметне колко ще му излезе в крайна сметка апартаментът при ГПР по ипотечния кредит 9-10% и ГПР по потребителския - 11-12%. Страшното е, когато хора, завършили с отличие финанси в УНСС, те убеждават в същото.
                  Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• troika

Гледай после шоуто , оценителите им са ала бала - безотговорни. Така както искат голямо обезпечение по кредитите , ще се окаже че пак са раздали кредити за които продажбата на обезпечението не покрива дадения от тях кредит ! АНАРХИЯ , АНАРХИЯ ...
                    D.Y.F-091066

Коментар

• panther

Те вече я прилагат дори , но още се правят на прости и се занимават с доходите на кредитополучателите...да ги изследват уж.Нищо не съм измислил..
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Тя работата с кредитите според мен вече е изтървана от гледна точка, че Българите са задлъжнели доста спрямо доходите си. Един вид не размера на кредита е голям - 30 милиарда евро, примерно Гърция е с 300 млд. евро и това за тях е голям дълг а са горе-долу колкото нас население.
                        Но от друга страна си мисля, че нашите банки не изпращат цялата си печалба и главници навън а използват и местен капитал, което означава, че част от лихвите остават в България, което е добре. Тука не съм сигурен в това което пиша, нито имам точна статистика, просто обръщам внимание на въпроса.
                        По въпроса за кредитите - момента обиколих няколко от големите банки в България и обезпечението което ми искат спрямо пазарни цени на имотите които искам да заложа, дори при занижени цени(реални) е 400-500% от стойността на кредита.
                        Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Те точно това правиха от 2003 г. насам, просто не го афишираха толкова явно. Не проверяваха подробно доходи, а приемаха на доверие декларациите на кредитополучателите. Свръхобезпечава кредитите на 200% и повече процента.

Защо трябва лихвите да бъдат ниски? Кредитът не е за всеки, това не е право на всеки гражданин. Банките са частна собственост и те си решават на кого да отпуснат и на кого не. В други постове съм писал - за много от получателите на ипотечни кредити лихвата не е от никакво значение - за тях най-важното е било да им се отпусне сумата и да си купят жилище, а пък после каквото стане. Погледни и от страната на банките - ако кредити се теглят и при висока лихва, защо да я намаляват? Те губят по този начин. Когато хората спрат да теглят на високи лихви, тогава ще ги намалят

Коментар

• трейдъре, ти измисли нова банкова теория. Айде няма нужда - банки/лихвари има от хиляди години, няма нужда да им да даваш акъл.

@себулба
                          Еми като направят примерно двоен данък за всички + още 20% за имоти над 300 000.
                          Бедния Ганю ще се кефи че той е прецакан, ама по-богатите са още по-прецакани - и ето ти малко рейтинг за бат' разбойко

Много западни държави имат прогресивно облагане на имоти и доходи. Ние също доскоро имахме прогресивно подоходно.
                          Явно доста хора не са съгласни с теб и смятат че тези данъци са справедливи и/или ефективни.
                          Някой казал ли е, че трябва да има нещо справедливо в данъците, всъщност?

Коментар

• Първоначално изпратено от panther Разгледай мнение
                            Ами да почакаме да видим.
                            Няма нужда да се прави растящ данъка, стига само да го направят двоен и ефекта ще е същия.
                            Остава да видим дали дупедатите са готови да си платят за малко рейтинг.
                            Що за рейтинг? А и това си е един доста несправедлив данък, така, че най-вероятно няма да се случи...

Коментар

• Zashtontcho

Доходите не подлежат на проверка , не може да ги проверят нито подробно , нито не подробно. Те чисто и просто са едно твърде относително явление с което банките трябва да спрат въобще да се занимават , проверка на доходите си да си прави този който получава кредит и проблема си е негов , а да върже като обезпечение на банката нещо което струва два пъти повече. Банките трябва да ползват за оценка на обезпеченията отговорни оценители , които да са затраховани за грешка и ако се случи такава банката да си търси парите от застрахователя на оценителя.Може да се направи фин. система която да работи като часовник и не е вярно че кредитирането няма да е ефективно...лихвите наистина ще станат адекватни на състоянието на икономиката , а не обратни както е в момента.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                Данък лукс вероятно няма да има
                                Ами да почакаме да видим.
                                Няма нужда да се прави растящ данъка, стига само да го направят двоен и ефекта ще е същия.
                                Остава да видим дали дупедатите са готови да си платят за малко рейтинг.

Коментар

X