IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
    Статията не съществува, моля придържайте се към менюто за навигация.

Какво толкова беше написано, че вече го няма?

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
      Стига си говорил глупости, английските купувачи са мижав процент и като брой, и като капитали в сектора
      абе по курортните места имаше доста . в цифри това , което имам като данни варира от 148 млн евро до 455млн през последните 4-5 год. всъщност май са най-големият чуждестранен инвеститор в НИ в България .
      Last edited by all_trader; 06.09.2010, 19:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
        Не съм съгласен!
        Огромната част от пазара на НИ беше (и все още е, и ще бъде) движен от хората, които купуват жилище с цел да си го ползват. Така наречените First Home Buyers, за да използваме английската терминология, която в случая е точна.
        това май не е много така . поне не при курортните селища където също балонът беше огромен . там се наиграха и доста чуджденци освен българите . за големите градове може по да е верно това което казваш .

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
          Точно това е мноооого малоумна инвестиция. Възвръщаемост до 4% годишно е сравнима с реалната годишна инфлация - точно в България да инвестирам кеш в имоти с цел отдаване под наем е чиста загуба.
          прав си . затова цените ще трябва да падат още . такава възвръщаемост е смешна и на база надутите цени на имотите .

Коментар

• сметката излиза ОК само ако си построиш едно малко блокче с 15 апартемна дадеш 5 като обезщетение за парцела и с остналите 10 си играеш на рентиер като юридическо лице за да си призпадаш амортизации и други разходи така сметката може и да излезе на + дори за 7-8 години

ама да разправяте как ще си си купиш от пазара дори и на сегашната намалена уж "пазарна цена" и ще ги избиваш от наеми са пълни глупости и си е чисто набалбукване...
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
              Тези които са имали кеша да купят 5-6 апартамента и да ги дадът под наем, защо да не продялжават да купуват?!? Говоря за кеш не за заем. Рентиерството е мнооооого сладка дейност и който е намазал знае какво е.
              Точно това е мноооого малоумна инвестиция. Възвръщаемост до 4% годишно е сравнима с реалната годишна инфлация - точно в България да инвестирам кеш в имоти с цел отдаване под наем е чиста загуба.

Коментар

• http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=601073f

Коментар

• No money, no credit

No money, no credit, на всеки инвеститор и при всяка инвестиция целта е максимимизиране на печалбата. Вярно е, че на фона на общата инвестиция един месечен наем от 200-300 евро не е голям, но аз гледам на инвестицията като дългосрочна и нискорискова. Имотите са минали през доста кризи и за разлика от други инвестиции са излезли сухи. Кеша и депозитите излизат с един голям минус при една хиперинфлация и обезценяване на лева.
                  Това за локацията в близост до метростанция за мен е важно защото това е един + при отдаване на имота под наем.Аз също не ползвам обществен транспорт, но не означава, че и наемателят не ползва. От опита който имам дори и чуждестранни шефове наемащи мой имот пътуват с метро:-)

Същото е и за ТЕЦ а. Едни наематели го искат, други предпочитат инвертори. Но всички го искат заради топлата вода неограничена от лимита на бойлера:-)

Това са мои вижданя.Разбира се всеки куповач има свои:-)
                  Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                    Ще се опитам да отговоря:
                    Тези които са имали кеша да купят 5-6 апартамента и да ги дадът под наем, защо да не продялжават да купуват?!? Говоря за кеш не за заем. Рентиерството е мнооооого сладка дейност и който е намазал знае какво е.

Апартаменти нови има много. Половината от тях нямат акт 16 и веднага изпадат от моята класация. Който иска завършен имот , но без разрешения за ползване-моля. Примери десетки за хорица които няма как да получат заветният документ заради административни и финансови проблеми. Голяма част от апартаментите ( софия) са в пустоща.Няма инфраструктура, няма ТЕЦ, няма канал.За метро, градски, училища и детски в близост да не говорим. Затова изборът от огромен се преоформя до минимален. Всеки си има и лични предпочитания. Те още повече отсяват избора. За мен лично това са: последен етаж без скосяване, голяма тераса мин. 12-15 квадрата, гледка към Витоша до метростанция. Като сложа изискването, че искам сделките да са на реална стойност и... какво да купувам. Кеш има, имоти няма:-)

Проблема ще се задълбочава.
                    Така, частично съм съгласен с теб, но както писах в една друга тема, дохода от ренти не обезсилва капиталовите загуби, възвращаемостта е толкова смешна, че не бих желал да я коментирам. А така желаната локация до метрото не ме кефи, аз предпочитам да си се търкалям с личния автомобил, в годината най-много един път да ми се наложи да ползвам обществен транспорт. За ТЕЦа нямам желания да се женя и да съм абонирам до гроб за тях. За другото си прав, но да те питам къв процент от хората купуват със свободен кеш и какво купуват? Разбирам идеята ти с кешови пари купуваш качествен имот, а моята идея че и качествените имоти ще се обезценяват, защото покрай сухото гори и мокрото, защо хората са склонни на компромиси когато става дума за 5-10 хил евро, особено ако са на кредит.
                    Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                      Може ли да се включа във вашата дискусиея?
                      По-долу в темата се дебатираше колко добри са нашите архитекти, а от друга страна се говори, че няма качествени имоти, от трета страна всичко качествено си държало цената и се купувало, но да питам от кой? Тези които купиха по 5-6 апартамента дали продължават да купуват? Тези с лошите ипотеки дали смятат да продават, а банките на каква стойност ще оцени качественият апартамент и на колко хора ще дадат кредити? Колко апартамента са обявени за продажба и те качествени ли са или скъпи? Дали всичко, което е завършено до ключ е ЛУКС и на комуникативно място в близост до спирка на и училище? Ето такива въпроси ме вълнуват, как не видях една обява за завършен апартамент нов, който да не е лукс и на комуникативно място. Вярно е че българина има култ към имотите и децата си, затова децата ни са глезли и глезльовци и живеят с родителите си до 30-40год. възраст и чак бабата и дядото като предадат Богу дух продават каквото имат и купуват самостоятелно апартаментче.

Ще се опитам да отговоря:

Апартаменти нови има много. Половината от тях нямат акт 16 и веднага изпадат от моята класация. Който иска завършен имот , но без разрешения за ползване-моля. Примери десетки за хорица които няма как да получат заветният документ заради административни и финансови проблеми. Голяма част от апартаментите ( софия) са в пустоща.Няма инфраструктура, няма ТЕЦ, няма канал.За метро, градски, училища и детски в близост да не говорим. Затова изборът от огромен се преоформя до минимален. Всеки си има и лични предпочитания. Те още повече отсяват избора. За мен лично това са: последен етаж без скосяване, голяма тераса мин. 12-15 квадрата, гледка към Витоша до метростанция. Като сложа изискването, че искам сделките да са на реална стойност и... какво да купувам. Кеш има, имоти няма:-)

Проблема ще се задълбочава.
                      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        За Варна голяма част от фърст байърите не бяха местни, а "амбициозни" млади от Лудогорието, Шумен, Добрич, Силистра.По-късно именно те създадаха и недостига на места в детските градини. Само 2 години по-рано имеше закрити групи и групи с деца на разл. възраст- 3и 4 годишни. Това ти го казвам от личен опит и мога да ти дам и имената на детските градини.
                        Подмамени бяха от "по-добрите възможности", които им дава големият град, ама, че в този град само за транспорт им трябват още едни 200 лв на месец..кой ти го отчита.Такива легенди/небивалици съм чувала, които явно са захранвани от маркетингови стратегии, че да се чуди човек къде е здравият разум на тези иначе с претенции хора.
                        Към днешна дата може и да съжаляват, но едва ли ще си го признаят. Варна не предлага високи заплати.
                        Много е трудно да се върнеш с провесено чело у дома.
                        Е то и в София е същото, даже в по-голяма степен.
                        Имам предвид, че имотите се купуват с цел лично ползване, а не с цел спекула. Щото тука във форума се въртят някакви небивалици как едва ли не всеки втори апартамент по време на бума бил купен от спекуланти с цел препродажба и бърза печалба.
                        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Според теб упадъка ще е вечен , спокойно и БСП и ДПС могат да бъдат превзети от хора с добри идеи..десни както ги наричаш ти. Щом още правиш разлика между ляво и дясно.
                          Нито аз ще съм вечен, нито упадъка, мен ме интересува в обозримо бъдеще 3-5 години, какво ще се случи, аз я карам като при социализма на петилетки
                          Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• No money, no credit

Според теб упадъка ще е вечен , спокойно и БСП и ДПС могат да бъдат превзети от хора с добри идеи..десни както ги наричаш ти. Щом още правиш разлика между ляво и дясно.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                              Не съм съгласен!
                              Огромната част от пазара на НИ беше (и все още е, и ще бъде) движен от хората, които купуват жилище с цел да си го ползват. Така наречените First Home Buyers, за да използваме английската терминология, която в случая е точна.
                              За Варна голяма част от фърст байърите не бяха местни, а "амбициозни" млади от Лудогорието, Шумен, Добрич, Силистра.По-късно именно те създадаха и недостига на места в детските градини. Само 2 години по-рано имеше закрити групи и групи с деца на разл. възраст- 3и 4 годишни. Това ти го казвам от личен опит и мога да ти дам и имената на детските градини.
                              Подмамени бяха от "по-добрите възможности", които им дава големият град, ама, че в този град само за транспорт им трябват още едни 200 лв на месец..кой ти го отчита.Такива легенди/небивалици съм чувала, които явно са захранвани от маркетингови стратегии, че да се чуди човек къде е здравият разум на тези иначе с претенции хора.
                              Към днешна дата може и да съжаляват, но едва ли ще си го признаят. Варна не предлага високи заплати.
                              Много е трудно да се върнеш с провесено чело у дома.
                              Last edited by val/she; 04.09.2010, 10:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Защо разсъждаваш така , няма как да имат системен доход хората. Ако нямат никакъв доход как въобще ще преживеят ? То им е все тази дали ще загубят от кредита..и залога по него или ще си загубят дохода. Все за загуби си говорим и когато дохода който губиш е сериозен това са си загуби и то добри. Проблема е липсата на смисъл в цялото това упражнение , трябва икономиката да се управлява така че да няма загубени доходи. Не търси дисциплиниращ ефект от загубите , по скоро ефекта се свежда до още обществена деградация , демогравски упадък..ниска раждаемост и недъгаво поколение , което ще си издуха наследството без да се замисли дори. Ама как забравили хората ! Да живеят с лошите спомени ли ? За мизерията...
                                Не беше до доход, а до начин на мислене. И преди не им стигаше дохода, да купят тези цени, та се нагалагеше да се финансира на 120%, при 35 години, при завишени оценки, при ниски проценти за първите години. Това НЕ Е до доход и жилищна нужда, да ме прощаваш. Спекулативен пазар с официална 40% премия досега.

Коментар

Working...
                                X