IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чета често постовете ви, но рядко пиша.

И аз купих недвижимо през 2008 г, на скъпи цени при ниска лихва и в момента си го ползвам и си го харесвам........Отчитам и че с надценката дето я платих можех поне една хубава кола да си взема,

Сетих се, че едно време по обявите имаше термини като "водещ брокер". Говорил съм с доста брокери, ама повечето си бяха утрепки и некомпетентни, и прилагателното "водещ" стои някак ненамясто на човек без кой знае какво образование, който е готов да те закопае, ако не внимаваш, да ти вземе парите и да си останеш без сделка .........има и професионалисти, но са малко......)

Коментар

• all_trader, останаха - виж Себулбата е готов
      Но все пак да почакаме статията да се материализира - да видим на пазара ипотечни кредити на 80% от пазарната оценка при 4% фиксирана ЗА ЦЕЛИЯ ПЕРИОД лихва.
      Защото всичко друго са само думи и нищо повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Май полека-лека нещата с кредитирането отиват да се нормализират, а? Разбира се, все още са далеч са от нормални, но се движат в правилната посока... А и спада на имотите ще бъде ограничен от очакваната по-висока инфлация (което не е радостно, защото ще нарастват само номинално, но не и реално, но все пак по-добре от кинти кеш, те и номинално няма да растат) Безконтролното печатане на пари винаги е водило в крайна сметка до едно и също, така, че няма причина този път да е различно...

нищо ново под слънцето .
        алчните банкери трябва да отпускат кредити за да правят пари . иначе губят . за това и тези реклами навсякъде . ако ви прави впечатление и на билбордове и по ТВ всяка 2ра реклама е на банка отпускаща кредит.
        просто те са толкова богати и имат такъв огромен ресурс ,че могат да си позволят всичко - нон-стоп реклами , отваряне на нови офиси къде ли не ( не случайно въпреки кризата банките бяха единствените , които отваряха офиси и наемаха хора) , купуване на политици , лобизъм и т.н.
        иначе условията единственото променено нещо в положителна посока е фиксираната лихва за няколко год. но в други държави отдавна е така , тъй че нищо ново . имоти се предлагат и до 100% от стойността . и тук нищо ново . а това ,че отпускат кредити нахора с по-ниски доходи изобщо не е добре. искат населението още повече за задлъжнее и тотално да обеднее . после има да се учдат що не взимат кредити хората повече.....
        плюс това кризата в БГ изобщо не е отминала а си бушува с пълна сила . имаме увеличаване на безработицата , намаляване на реалните доходи , жилищата все още са яко надценени а кредитите прекалено скъпи . дали останах още баламурници да взимат кредитите при тези условия?
        Last edited by all_trader; 09.11.2010, 09:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Брокерите сте много нервни нещо Не вървят ли продажбите, въпреки че е края на годината? Вместо да намалявате цените, за да може младите семейства да си купуват жилища и да раждат деца, брокерите надувате цените и гледате само да ги заробите с 30 годишни ипотеки.
          Аман с тия търгове , аз съм участвал веднъж - зимата на 2008г. едни складове построени в село на 20км. от Бургас - бяха обявени всичките за 40 000лв , ние с двама приятели кандидатствахме за 3 бр. за около 20 000лв. - задатък внесен - оферти в срок - търга отменен - след 3 месеца отново всичките на нов търг - за 10 000лв. общо - да не мислиш че си играх отново да кандидатствам?! Тая работа не е като оная работа - купи си първо и тогава ни ги навирай тия оферти и цени.

Коментар

• Банките на лов за клиенти с по-ниски и фиксирани лихви

Промоционалният период е от 2 до 5 години

След като кризата пресуши лихвените приходи на банките, сега те отново се опитват да привличат клиенти с по-изгодни условия. Новото оръжие са по-ниски, и то фиксирани, лихви по ипотечните заеми за първите две до пет години от срока за погасяване.

Освен това се подобряват и други условия - финансирането се увеличава до 70-90% от стойността на жилището в зависимост от вида му, намалява и разполагаемият месечен доход след плащане на вноската, който се изисква от кредитополучателите. Това показва проверка на "Дневник" сред офертите на банките и наблюденията на кредитни консултанти.

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/11...ksirani_lihvi/
            Май полека-лека нещата с кредитирането отиват да се нормализират, а? Разбира се, все още са далеч са от нормални, но се движат в правилната посока... А и спада на имотите ще бъде ограничен от очакваната по-висока инфлация (което не е радостно, защото ще нарастват само номинално, но не и реално, но все пак по-добре от кинти кеш, те и номинално няма да растат) Безконтролното печатане на пари винаги е водило в крайна сметка до едно и също, така, че няма причина този път да е различно...

Цената на петрола отбеляза нов двугодишен връх

Петролът прескочи 88 долара за барел, което е най-високото ценово ниво от октомври 2008
            Last edited by SEBULBA; 11.11.2010, 07:05.

Коментар

Сабулба, много пъти е коментирано, цените, на които завършват търговете, са първоначалните или със 100-200 лв. по-високи от тях. Хората вече се ориентират и познават този пазар, с такива изказвания само спамиш темата и не заблуждаваш никого

Брокерите сте много нервни нещо Не вървят ли продажбите, въпреки че е края на годината? Вместо да намалявате цените, за да може младите семейства да си купуват жилища и да раждат деца, брокерите надувате цените и гледате само да ги заробите с 30 годишни ипотеки.
              Не съм брокер, но не съм съгласен да бъдат оплювани на килограм (колкото и модно да е сега) . Сред тях има и немалко професионалисти, които си вършат добре работата, както и сволач, която кризата я изчисти вече в някаква степен...
              Колкото до търговете, аз съм участвал в няколко и имам по-друго мнение. Ако излезе нещо по-свястно, доста често участниците се "разбират", т.е. търга е нагласен... Когато това не стане, има наддаване и цената отива до близка до пазарната, разлика 10-15% най много... Защо да дават излишни пари на държава, длъжник и ЧСИ? А ако се откажеш да наддаваш, получаваш бонус под масата... А и как да купи човек от търг с ипотека? Поради това тези търгове не отразяват реалната ситуация на пазара, така, че престани да ги навираш! Или си ЧСИ, дето си прави реклама по форумите?

Коментар

• Сънчи,

що се газираш, бря?

От многото методи за оценка на имотки, отдавна бях споменал, че движението на нашенските ще е в посока на ликвидационния метод ( т'ва беше толкова отдавна преди 6-9 месеца нейде, понеже се бях заял с едно сладко бебе, което твърдше, че движението на цените щяло да следва метода на дисконтираните парични потоци като оценка, па аз се заядох и му думах за ликвидационния метод ).

П.П. Ако, питаш бебе Защончо какви други методи за оценка на имотки познава ( а те са доста ), съм сигурен, че няма да ти вдене за какво го питаш даже?

Остави на 'орицата 5-минутната слава поне

П.П.П. Неслучайно бях написал в статията си, че в БГ-стан масово се продават проблеми с голямо "П" и станах неудобен, че дадох безрискова алтернатива с пъти по-голям ефект

Накратко и моето мнение по въпроса, докато в БГ-стан е приватизиран нотариата + ЧСИ-тата и тия същите подобно на брокитата не плащат застраховка "Професионална отговорност", т.е. носят отговорност нула, имотките ще са обречена кауза, въпреки масираните "напъни" от всички страни да вдигнат "мъртвеца".

Но съм съгласен с бебе Винер, че малоумници винаги ще има, които ще движат пазарЯ и на тия при нас им викаме финансови камикадзета, та калкулирам и тях в прогнозите си

Чиърс и по-усмихнато, за да си сладко бебе
                Last edited by marandi; 09.11.2010, 03:07.

Коментар

............цените на кафето, кожените палта, автомобилите и другите не касаят четящите в този форум. Този форум е за жилищни имоти и тук трябва да се публикува информация и осведомявания за жилищни имоти.

Сабулба, много пъти е коментирано, цените, на които завършват търговете, са първоначалните или със 100-200 лв. по-високи от тях. Хората вече се ориентират и познават този пазар, с такива изказвания само спамиш темата и не заблуждаваш никого

Брокерите сте много нервни нещо Не вървят ли продажбите, въпреки че е края на годината?
                  Г-н Частен съдебен изпълнител, всъщност за четящите този форум, може наистина да са по-интересни цените от търгове на митницата, отколкото твоите нон-стоп справки от Камарата ви.Още повече, цените, на които стартират продажбите ви на жилища по никакъв начин не отразяват реалния пазар на имоти.
                  Няма лошо да си пускаш справките, но мисля че с наглото си поведение и безцеремонен тон изобщо не помагаш за подобряване на имиджа ви.Какво ли казва Етичния ви кодекс по въпроса?

Имаш колеги, които са открити и не им липсват оригинални хрумвания http://chrisbrown.log.bg/article.php?article_id=55706

Ясно е, че за всички в кризата е тежко:
                  Председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев: Частните съдебни изпълнители отчитат спад в събираемостта на вземанията
                  ....заради кризата проблемите на хората и на бизнеса са доста сериозни и отчитаме спад в събираемостта – за 2008 година събираемостта е възлизала на 400 млн.лв., а за 2009 година тя е 365 млн.лв. С други думи процентът на спад е доста сериозен. Виждаме го всеки ден – кризата е засегнала всички. В момента е много трудно и за хората, и за бизнеса.
                  http://www.focus-news.net/?id=f14622
                  Но не това е начинът да си рекламираш бранша, в частност и себе си.
                  По-върла атака срещу друг участник в пазара на имоти не бях срещала във форум.
                  Още повече, съпоставяйки нереалните цени - по много причини, включително и заради липса на интерес и последващо, и последващо предлагане от ЧСИ, всяко с минимум 20% по-ниска цена, И тези от обяви от имотни форуми.И това не ти е достатъчно, затова го съпровождаш с нагла лъжа, че тези пари прибира брокера.

Не ми пречи рекламата,която правиш, но не мога да приема арогантния ти и назидателен тон.Моралният аспект си е твой проблем, но наглостта ти е дразнеща.

Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                  Смешник, тотално си зле. Имаше един-двама тапанари като теб, дето също спореха, че цените на търговете завършвали на високи цени. Просто ще ти постна утре на какви цени завършват търговете и ти ще останеш учуден. А да не говорим, че имаше един апартамент, който го пускам за 3-ти път и цената му е паднала с 50% оттогава. А подобни тапанарчета пак плямпаха, че цените на търга щели да са като в imot.bg.

И ако не ти отърва да четеш постовете, можеш да се преместиш в друг форум. Плащай си наема, гледай си децата, обичай си жената и тегли кредит, за да си купиш жилище. На цени от imot.bg. И да изсипеш половината пари на брокера Обаче не ми казвай какво да правя
                  Тук, коректността изисква да добавиш, че и ЧСИ трябва да напълнят кошницата с нениските си такси.

Явно състезание водите с нотариусите и сега сте решили, че е дошло вашето време.

Има няколко положителни неща за търговете на ЧСИ:
                  • Цената - тук се вижда реалната цена. Ако има надуване, се вижда много лесно след 1 месец, че няма желаещи. Следва нов търг, и цената е НАДОЛУ. Ако апартаментът е тотално разрушен, ще струва по-евтино. Със спестените парички ще може да си го обзаведеш по твой вкус, мм
                  • Много трудно се прекратява търг на ЧСИ - Няма го вариантът с брокерите, които те мотаят за сделки или със собственика, който си вдига цената произволно или решава да продаде по-късно.
                  • Има си указано време за оглед - пише го в обявлението за търг. Има си ден и час - можеш да отидеш и да огледаш имота. Така виждаш какво купуваш и си правиш сметка. Ако те мотае оглеждача, се обаждаш на ЧСИ-то и ще отидете двамата. Няма мърдане.
                  • Наддаването се извършва в присъствието на всички участници - можеш да видиш лично кой човек те наддава, няма го варианта брокера да те мотае или собственика да те прецака, като се откаже от сделката с аргумента, че се е появил друг купувач.
                  • Когато купуваш имот от ЧСИ, го купуваш без никакви тежести. Ипотеки, запори, глупости - не те интересуват, имотът го получаваш без никакви тежести.

Сега и някои отрицателни неща:
                  • Поради спецификата на търга, не може да се ползва банков заем. Така голяма част от хората, които искат жилище, не могат да участват в търга. За мен това не е отрицателна нещо, но за други е.
                  • Самите ЧСИ са особен тип хора, като нотариусите. Това значи, че не винаги най-добрия имот ще бъде обявен в интернет, и че не винаги на първа продан цената ще е пазарна. Банките им влияят и в момента всеки имот от банка се пуска на първа продан на надута цена, даже по-висока от тази на най-алчните брокери.
                  • Някои ЧСИ-тата и банките имат особени отношения. Понякога се пуска търг с една цена, след това втори с 80% надолу. След това обаче правят нова оценка и се оказва, че цената на третия търг е 110-120% от цената на първия. Има наченки на брокерски номера, някои ЧСИ-та са се "изброкерили", даже наемат бивши брокери да омайват клиенти
                  • Ако участваш в търг, се налага да преведеш 10% от началната търгова цена по служебната сметка на ЧСИ. Така тези пари "бездействат", докато не завърши търга.
                  • Ако не спазваш правилата на търга, тези 10% депозит може и да ги загубиш. Доста трудно е да се пробваш наведнъж с 3-4 имота и каквото стане, нещо което може да правиш спокойно, когато купуваш от брокер. Това също е полително качество за мен, но за други не е.
                  За лошата карма не знам дали се предава, не съм аз човекът, който може да отговори. Имотът го получаваш без никакви тежести. Единственият ти риск е, ако длъжникът - бивш собственик обжалва. Тук може да получиш информация от ЧСИ-то, то ще ти каже доколко има риск за това. Даже и да обжалва длъжника, ако ЧСИ-то си е свършило работата, имотът ще си е твой след време. Или ще си получиш обратно парите. В последния случай губиш само лихвата от тези пари за 1 - 2 месеца, защото те са по служебната сметка на ЧСИ-то, не можеш да ги ползваш за друго. Сам прецени дали си струва риска.

След като спечелиш търг, ти получаваш имота без тежести. Има си малък срок, в който длъжникът може да обжалва (1-2 седмици) и след това се нанасяш. Това е. Ако длъжникът отказва доброволно да се изнесе, идваш с полицаи и ключар. Полицаите го изкарват. Ключарят слага нова брава и апартаментът е твой.
                  Тук са пропуснали да ти благодарят за точната консултация.Това сериозно, г-н ЧСИ
                  Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  пич, не знам на кой свят живееш.
                  1. знаеш ли на база на какво се формира цената при ЧСИ
                  Аз много добре знам, на теб не ти отърват фактите, а те са, че НИ падат.
                  Цената при търг се прави от лицензиран оценител, който дава пазарна цена. При желание на взискателя (обикновено банка) може да се даде цена, която да покрива всичките задължения на длъжника (главницата и лихвата) + разходите по реализацията на имота. Ако не се реализира на тази цена, то на следваща продан е 20% надолу. Ако и там не се реализира, се прави нова И така, докато се достигне равновесната цена, реалната цена.
                  Истината е, че почти няма жилища на пазарна цена в тези търгове.
                  Неслучайно се водят дебати дали ако се използва пазарна цена от ЧСИ това няма да в полза на длъжника, но съвсем ще ви утежни и удължи процедурите.
                  Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  ...Следя сайтовете на ЧСИ от около година и гледам какви имоти се предлагат, на какви цени и колко са реализираните сделки и на какви нива. Определено мога да кажа, че този пазара към момента е трета глуха. Ако нещата се сговнят в БГ (да не се случва) сигурно ще се развие и ще заприлича повече на пазар, но към момента е умряла работа.
                  Имам познати в проблеми клиенти на голяма банка и знам как се процедира при 'закъсване' от страна на кредитополучател, НО ти понеже си много в час 'дебни' да купиш нещо качествено от ЧСИ.
                  Не знам какво следиш и какви познати имаш, щом като смяташ, че няма качествени имоти от ЧСИ и цените им са почти същите като тези на брокерите, твоя си работа. Тегли кредитче и купувай от брокер, така ще си получиш "качествен" имот на "разумна" цена, брокерчето ще спечели някой лев от комисионната, собственикът ще спечели някой лев от горницата, а банката ще спечели някой лев от лихвите и таксите.
                  Ако нещо се обърка с кредита, твоите приятелчета в голямата банка ще те консултират к`во да правиш и всичко ще се оправи

Явно има още балъци, докато и те не се заковат с ипотека, няма да спадне пазара
                  да, ясно е вече от разясненията, че по ред причини е почти невъзможна покупка чрез кредит при продан от ЧСИ, нали Zashtontcho?
                  Та, и този аспект е от дежурно разглеждан от теб.Заедно с този за крадливия брокер.
                  Аз само ще добавя, че от 162(40 за София) ЧСИ, за миналата година срещу 21 има образувани дисциплинарни производства.

Явно за теб правото няма никаква стойност.
                  Избрал си законите на джунглата.

Коментар

• Моят приятел Пешо Немският се обади, значи е добре, че се притеснявах за него

П.П. Бебе пИткоФ,

мноу хейтърски звучиш, какви са тия изрази?

Животозастраховотелите в Европа били "посредствени", ти колко искаш да инвестират за една годинка? 200% от БВП на ЕС ли и според тИбя част от портфейлите им в какво е? В имотки или в декъри мъгла?

"Ожесточено" рекламиране? - хихи

Само за протокола, Алианц имат 6 отделни юридически дружества в България и е тъпо да се сравнят помежду си. Просто показва, че си нямаш хал-хабер за какво говориш.

На обученията ни понякога идват едни "смешни" лектори от типа на Алън Пийз, чийто хонорар е над 100к $ на ден и други такива световни "загубеняци".

Ще ти дам малък жокер - едно от изследванията, проведено след 2000 г.става ясно, че до 2014 г. на пазара ще се появят професии, за които образователната система в цял свят не е подготвена. Мани, това, ами и ще се и наложат.

Ако, трябва да сравня моята подготовка, ще трябва да изредим 3-4 ВУЗ-а и от всеки по 3-4 специалности, ама щом думаш, че дрънкам глупости - така да е

П.П.П. Към мастър 7 плажни хавлии, Граве е брилянтен партньор. Ся предполагам, че пИткоФ съвсем се е омотал ко ста'а?

Коментар

• [QUOTE=ангел петков;1159126]: [URL="http://www.monitor.bg/article?id=240881[/QUOTE]
                      "спорния' бизнесмен ДЖ и 'безспорните' Делян Пеевски Ирена Кръстева и Цветан Василев - честно просълзих се и ти един чист и целия в бяло

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Хората за да си гледат децата им трябват доходи а не жилища.С жилище все някак ще се уредят , с доход сега е проблем вече и върви натам проблема да става все по труден за решаване. Според мен ЕС ще се разпадне и цените на недвижимостите в БГ и на всичко останало в едним момент ще са във валута , която е полуконвертируема. Съответно няма да бдат реципрочни на цени на други места по Света. За какво ще ги пупуват тези имоти тогава ? На кой му трябват ?
                        И ти ли стана сривльо и нещастен влогар.Преди месец друга песен пееше.

Коментар

• полуконвертируема
                          Ей-туй чудо ако можеш да обясниш - златен си

Като малко бременна, а?

Коментар

• Що не отворим тема :
                            Спада на цените на НИ в БГ и влиянието им върху разпада на ЕС, фалита на САЩ и възхода на Китай..

Коментар

• Zashtontcho

Хората за да си гледат децата им трябват доходи а не жилища.С жилище все някак ще се уредят , с доход сега е проблем вече и върви натам проблема да става все по труден за решаване. Според мен ЕС ще се разпадне и цените на недвижимостите в БГ и на всичко останало в едним момент ще са във валута , която е полуконвертируема. Съответно няма да бдат реципрочни на цени на други места по Света. За какво ще ги пупуват тези имоти тогава ? На кой му трябват ?
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Здравей, Zashtontcho Благодарности за старанието ти да имаме полезна информация.
                                Моля те, ако не е проблем за теб да правиш от време на време и справки за всички търгове на Агенцията за Държавни Вземания( може и НАП)....особено на митниците за търговете на конфискувани стоки.
                                Сигурна съм, че информацията за реалните цени на кафе, кожени палта, автомобили и др. от тези търгове ще е добър повод, много хора да се ориентират как са мамени от пазара.
                                Здравей лельо Съни. Ще трябва любезно да ти откажа, защото цените на кафето, кожените палта, автомобилите и другите не касаят четящите в този форум. Този форум е за жилищни имоти и тук трябва да се публикува информация и осведомявания за жилищни имоти.
                                Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                Къде е видя тая цена от 67500 лв., защото аз нищо подобно не видях да пише?
                                Предполагам знаеш, че първоначална тръжна цена и продажна (реална) цена, не е едно и също!
                                Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                А ти за каква цена говориш? От обявлението става ясно, че очакват за този апартамент между 67 500 лв и 5 000 000 000 лв.

Коментар

Working...
                                X