IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Zashtontcho

защо се правиш на луд не знам. Брокера взима 2.5 до 5% комисион. Той НЕ ОПРЕДЕЛЯ цената. Вярно може да даде съвет на продавача, НО продавачът е този, който казва колко пари иска за имота си.

Вече стана смешен с тези горници за брокерите.

ПП не съм брокер.
    Стига бе Бърти! Утрепа ми надеждите с лопатата! Точно обмислях какви условия да му предложа, че да ми стане съдружник - с това ноу-хау за горниците щяхме да правим много дебели пачки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      Когато си прав, прав си. Точно така е.
      Един колега ме уверяваше, че най-голяма далавера било да се тегли максимален кредит за максимално дълъг срок. Той изтегли 85К Евро за 30 години за 4-стаен панел в Красна поляна + 15К Евро потребителски за 7 години за ремонт и обзавеждане.
      Сега, той е инженерче и е нормално да не са му много ясни нещата, макар че поне би могъл да сметне колко ще му излезе в крайна сметка апартаментът при ГПР по ипотечния кредит 9-10% и ГПР по потребителския - 11-12%. Страшното е, когато хора, завършили с отличие финанси в УНСС, те убеждават в същото.
      Аз пък съм на мнение че инженерите най-добре смятат. В това отношение УНССто хич не го хвали.

Коментар

• Zashtontcho

защо се правиш на луд не знам. Брокера взима 2.5 до 5% комисион. Той НЕ ОПРЕДЕЛЯ цената. Вярно може да даде съвет на продавача, НО продавачът е този, който казва колко пари иска за имота си.

Вече стана смешен с тези горници за брокерите.

ПП не съм брокер.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
          Дойде време за поредното упражнение по сравняване на цени.

Ето, апартамент 88 кв.м в ж.к. Илинден, за 94 500 лв. от ЧСИ. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/17216

Ето какво предлагат брокерите:
          • Същият квартал, същата площ, цената е 113 390 лв. Разлика от 18 890 лв. Благодарение на брокера Ре/Макс Пропърти инвестмънт. Обявата е на 26 октомври, 2010 год.
            http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...880&f1=details
          • Същият квартал, същата площ, цената е 116 300 лв. Разлика от 21 800 лв. Благодарение на брокера Явлена. Обявата е на 2 ноември, 2010 год.
            http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...256&f1=details
          • Същият квартал, същата площ, цената е 146 500 лв. Разлика от 52 000 лв. Благодарение на брокера Бърт Пропърти. Обявата е на 22 март, 2010 год. Тука има двоен скок на маржа, явно са се надявали да има балъци, дето са мислили, че цените отново се покачват http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...545&f1=details
          • Същият квартал, същата площ, цената е 166 900 лв. Разлика от 72 400 лв. Благодарение на брокера Каст ЕООД. Обявата е на 28 май, 2010 год. Тука има троен скок на маржа, явно и тези са се надявали да има балъци, дето са мислили, че цените отново се покачват http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...873&f1=details
          • Същият квартал, същата площ, цената е 175 950 лв. Разлика от 81 450 лв. Благодарение на брокера Глобъл Сървисиз ООД. Обявата е на 5 юли, 2010 год. Тука има троен скок на маржа, явно и тези са се надявали да има балъци, дето са мислили, че цените отново се покачват http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...424&f1=details
          • Същият квартал, същата площ, цената е 179 860 лв. Разлика от 85 360 лв. Благодарение на брокера Тийм Имоти ООД. Обявата е на 6 ноември, 2010 год. Обявата е съвсем нова, като цената е двойна на ЧСИ-то, но и с цели 70 000 лв. повече от друг брокер, предлагащ апартамент в същия квартал със същата площ.
            http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...000&f1=details

Който има налични пари, може да се възползва от офертите на ЧСИ.

Който може да си позволи лукса на брокерските услуги и това някой друг да движи нещата, има богат избор. Който има привилегията да тегли банков кредит, може да си позволи и лукса на брокерските услуги, и богатият избор от предложения. Печели и той, и брокера, и банката, и нотариуса

Вече всеки може да си прецени нещата и да види кой е най-изгодния вариант за него.
          Дойде време за поредната порция самореклама
          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
            Е малко ли са ти 8% по депозит.
            малко са ми . депозитът трудно може да се нарече инвестиция . да не говорим ,че понякога като приспаднеш и инфлацията си на -. успех с депозитите .

Коментар

• Дойде време за поредното упражнение по сравняване на цени.

Ето, апартамент 88 кв.м в ж.к. Илинден, за 94 500 лв. от ЧСИ. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/17216

Ето какво предлагат брокерите:
              • Същият квартал, същата площ, цената е 113 390 лв. Разлика от 18 890 лв. Благодарение на брокера Ре/Макс Пропърти инвестмънт. Обявата е на 26 октомври, 2010 год.
                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...880&f1=details
              • Същият квартал, същата площ, цената е 116 300 лв. Разлика от 21 800 лв. Благодарение на брокера Явлена. Обявата е на 2 ноември, 2010 год.
                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...256&f1=details
              • Същият квартал, същата площ, цената е 146 500 лв. Разлика от 52 000 лв. Благодарение на брокера Бърт Пропърти. Обявата е на 22 март, 2010 год. Тука има двоен скок на маржа, явно са се надявали да има балъци, дето са мислили, че цените отново се покачват http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...545&f1=details
              • Същият квартал, същата площ, цената е 166 900 лв. Разлика от 72 400 лв. Благодарение на брокера Каст ЕООД. Обявата е на 28 май, 2010 год. Тука има троен скок на маржа, явно и тези са се надявали да има балъци, дето са мислили, че цените отново се покачват http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...873&f1=details
              • Същият квартал, същата площ, цената е 175 950 лв. Разлика от 81 450 лв. Благодарение на брокера Глобъл Сървисиз ООД. Обявата е на 5 юли, 2010 год. Тука има троен скок на маржа, явно и тези са се надявали да има балъци, дето са мислили, че цените отново се покачват http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...424&f1=details
              • Същият квартал, същата площ, цената е 179 860 лв. Разлика от 85 360 лв. Благодарение на брокера Тийм Имоти ООД. Обявата е на 6 ноември, 2010 год. Обявата е съвсем нова, като цената е двойна на ЧСИ-то, но и с цели 70 000 лв. повече от друг брокер, предлагащ апартамент в същия квартал със същата площ.
                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...000&f1=details

Който има налични пари, може да се възползва от офертите на ЧСИ.

Който може да си позволи лукса на брокерските услуги и това някой друг да движи нещата, има богат избор. Който има привилегията да тегли банков кредит, може да си позволи и лукса на брокерските услуги, и богатият избор от предложения. Печели и той, и брокера, и банката, и нотариуса

Вече всеки може да си прецени нещата и да види кой е най-изгодния вариант за него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                дрънкаш на принципна основа, а даваш маргинални "примери".
                Какво е това "инвестиция" в Нови пазар? То по добре да инвестираш в завод за газени лампи.
                Два вида са купувачите на имоти. Тези с пари, които искат да запазят стойността им и купуват ново строителство в големи градове и такива които няма къде да живеят и вземат кредит за да си решат жилищния въпрос.
                И двата типа като гледам са си запазили максимум 60% от парите ... тц тц.
                Свърши тая, хората се опариха.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  ... по същия начин ли щеше да разсъждаваш, ако беше "инвестирал" в Нови пазар да речем?
                  Винаги дрънкам на принципна основа, а не на от частни случаи да вадя тъпи изводи.
                  дрънкаш на принципна основа, а даваш маргинални "примери".
                  Какво е това "инвестиция" в Нови пазар? То по добре да инвестираш в завод за газени лампи.
                  Два вида са купувачите на имоти. Тези с пари, които искат да запазят стойността им и купуват ново строителство в големи градове и такива които няма къде да живеят и вземат кредит за да си решат жилищния въпрос.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                    българинът обеднява и няма пари за имоти . има някакво търсене предимно от провинциалисти , които продават всичко насело само и само да се устроят в Сф. другото е ала бала . в БГ в момента няма добра инвестиция - имотите надценени , кредитите скъпи . за БФБ не ми се говори . а да видим как ще тръгне ,че не ми е ясно нещо....
                    Е малко ли са ти 8% по депозит.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                      Rover е прав. Времето на депозитите изтича. Кризата навлиза в своя последен етап, където ще пляснат кинтите на единствените незасегнати - на хората в кеш. Как? Чрез инфлация... Сега е момента да се влагат парите, а в инвестиционната култура на 95% от българина това означава ИМОТИ
                      българинът обеднява и няма пари за имоти . има някакво търсене предимно от провинциалисти , които продават всичко насело само и само да се устроят в Сф. другото е ала бала . в БГ в момента няма добра инвестиция - имотите надценени , кредитите скъпи . за БФБ не ми се говори . а да видим как ще тръгне ,че не ми е ясно нещо....

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                        Май полека-лека нещата с кредитирането отиват да се нормализират, а? Разбира се, все още са далеч са от нормални, но се движат в правилната посока... А и спада на имотите ще бъде ограничен от очакваната по-висока инфлация (което не е радостно, защото ще нарастват само номинално, но не и реално, но все пак по-добре от кинти кеш, те и номинално няма да растат) Безконтролното печатане на пари винаги е водило в крайна сметка до едно и също, така, че няма причина този път да е различно...

Цената на петрола отбеляза нов двугодишен връх

Петролът прескочи 88 долара за барел, което е най-високото ценово ниво от октомври 2008
                        Rover е прав. Времето на депозитите изтича. Кризата навлиза в своя последен етап, където ще пляснат кинтите на единствените незасегнати - на хората в кеш. Как? Чрез инфлация... Сега е момента да се влагат парите, а в инвестиционната култура на 95% от българина това означава ИМОТИ
                        Last edited by SEBULBA; 11.11.2010, 07:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Не ме учи завоалирано..златни сечения дрън..дрън..От огромно значение е че се лъже , от тези лъжи стигнахме дотук.
                          Трейдъров,

познанията са ти нула и за съжаление ми напомнят на вчерашния "Референдум", който гледах по БНТ с участието на Хърсев, Паръмов, Ангелов и още 3-ма.

Беше трагедия и няма нищо срамно на такива да кажат: "Момчета, не вдяваме от парична политика, икономика и т.н. ", демек ще се учим на Вас и може би допускаме грешки.

Кофтито е, че "ученето" продължава 21 години и те не отстъпват нито сантим място на по-кадърни.

Затова посоката е ясна, всичко читаво емигрира.

Нека, аз съм "За" и това е шанса на БГ-то. Само ще подскажа, че "прехода" и след още 20 години няма да е приключил и за доста 'орица кризата ще е доживотна ...

Коментар

• Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                            Хмм ...,

сакън, че имото-притежателите ще вземат да вдянат основния проблем, а именно, че имотката не е официална разплащателна единица и после, че ще им се отпусне кредит, ама ако се докажат доходи, иначе греда ....?

Да развием нещата малко по-насетне. Простите безимотни граждани из развитите държави, пишат разни лица с % в полиците си и като се смарангясат, наследниците им намазват по някоя кинта, дет' да я прайкат кот' си сакат после.

"Умните" БГ-станци масово се наследяват имотки, които после се оказват, че не можело да се делят и отгоре им са виснали 100 маймуни по бащина и мамина линия и почват едни панаири, ко шъ прайм.

Мо'а да хортувам до утре колко прост тря'я си да слушаш мантрата за имотките като смисъл на животЯ, че "имот не се продавал" и т.н. и т.н.

===================================

Маранди, абе ти май наистина ни имаш за прости. Някога по въпроса за депозитите бях казал, че няма дълъг период не само в България, а и по света, в който в крайна сметка да си на печалба от депозит. Дълъг период казвам - над 15 години. Сега ти казвам същото и за застраховките. Навремето жената била направила две застраховки без да ми каже. Накарах я веднага да ги анулира. Тя оставила едната ( сватбена), по която след навършване на 18 години на наследника, сме щели да получим парици. Каза ми за това след 10 години. Оставихме я до 22та година и когато я изтеглихме, вместо 2000 и незнамколкоси лева, получихме....60 лева. Купихме един чадър за тези пари.
                            .........
                            Роувъров,

пази си нервите, бря

"Онова" време, за което говориш отнесе по три нули, както от кредитите, така и от застраховките със спестовен елемент. Костов го нарече деноминация.

Само, че "онова" време няма да се върне. После няма да се върне и времето, когато си оцелял в онази криза като си къткал всичко в стокови пари, щото беше кратка ( едва няколко месеца ), за разлика от тази.

Кат' ме видиш да дам грешна прогноза какво се случва, тогава ми пиши аз за какъв те мисля.

Казвам го пределно ясно, даже ще ти вляза от твоята гледна точка кат' бизнес-притежател. Матри'ала кофти ли е - сам казваш, че си оритал една камара хора, за да се "свиеш" и с цел да запазиш качествените.

После в ЕС действат про-дефлационни процеси, а в държава с валутен режим като България още повече. Т.е. инфлацията е само в сфери от първа необходимост и е нормално, за което съм предупреждавал. Т'ва означава, че книжните кинти са кът.

Ти по-голям "майстор" ли си като си купувал имотки, които сега са с поне 30% надолЕ? После, дежурния въпрос, който задавам на бебе Винеров и на ВЯско. "Ако не живееше във Варна, какво правим с имотките?"

Т'ва, че по щастлива случайност си в регион, който се държи добре на имотната сцена, по същия начин ли щеше да разсъждаваш, ако беше "инвестирал" в Нови пазар да речем?

Винаги дрънкам на принципна основа, а не на от частни случаи да вадя тъпи изводи.

Понеже ти казах, че ще "мина" през твоята гледна точка. "Какъв ти е шанса според теб за твоя бизнес, когато си на подобни нива на кредитиране и колко конкурентно-способен ще си на фона на останалите, които ползват евтин ресурс?"

Аз ще ти помогна - шанса ти е ... нулев!

П.П. Тоже ще ти помогна с една статистика от ЕС. Средния живот на една фирма е цели 3 години. После на тяхно място се появяват нови и нови ... та, реалностите са това.

И оттук подсказах, че да се блъскат средства в имотки, от които нямаш нужда е ... тъпичко, щото ликвидността им е смешна на фона на безрискова алтернатива в книжни пари.

Няма ме разбереш, ама това е нормално, щот' си бивша шапка. Ще ме разбереш кат' те поизбутат от пазарЯ и видиш, че "инвестициите" ти са с 40% надолЕ

Чиърс!
                            Last edited by marandi; 11.11.2010, 00:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              ..нищо няма да си вземат хорицата и накрая ще има един колективен рев.Тези хора нито искат , нито знаят , нито могат и накрая ги и мързи..да ти кажа какво ще стане - едно нищо.
                              Няма да има рев. Ще има тояга и няма да питат ти кредити ли раздава, депозити ли взема или само се хили във фронтофиса.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                                Добре, ясно, че човека ще плати двойно и тройно за апартамента си, а какво ще стане ако обезценката на еврото скочи? Няма ли човека да спечели? За мен това е с голяма вероятност. Както и на долара и на юана и т.н.
                                Още си спомням как имахме заем все още 1990г за апартамента си и го платихме след няколко години с месечна заплата.

А за банките, не съм пробвал всички, защото май накрая ще стане работата с една от тях, без такива обезпечения.
                                Да де, ама сега не е 1990-а, а 2010-а. И слава богу, де. Щото ти 1990-а си теглил заем в левове, без клауза за превалутиране, без нищо. Банките се опариха здраво от такива кредити и общо взето в момента са си вързали гащите. Клаузи за превалутиране, предсрочна изискуемост - всички тези неща са с цел банката да се защити максимално.
                                Шансът еврото да се обезцени спрямо лева поне според мен е нищожен. Може обаче левът да се обезцени спрямо еврото и тогава всички ипотекари отиват по дяволите.
                                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Working...
                                X