IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Направих си малко статистика какво се предлага в имот.бг за "Лозенец":
    - 36 бр. едностайни със средна цена 925 евро/кв.м
    - 419 бр. двустайни със средна цена 999 евро/кв.м
    - 936 бр. тристайни със средна цена 1 083 евро/кв.м
    - 297 бр. четиристайни със средна цена 1 085 евро/кв.м
    - 94 бр. многостайни със средна цена 1 093 евро/кв.м
    - 161 бр. мезонети със средна цена 1 013 евро/кв.м
    - 73 бр. етаж от къща със средна цена 1 356 евро/кв.м

Общо се предлагат 2 016 имота!
    Да приемем, че 25% са дублирани обяви - стават 1 512 бр.
    И това е само в един квартал. А купувачи на практика липсват.
    Явно продавачите не искат да продават - чакат да се върне 2008 г. изглежда.
    Дали ще дочакат??
    "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Още само като мернах заглавието и се досетих, че може да е сред строителите не преценили възможностите си и оптималната печалба от локацията. Никакъв swot анализ, никаква дългосрочна визия.
      http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1522751
      Жалко за семейството му!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
        Пояснения по червения шрифт
        Става въпрос за брат и сестра, къщата е преписана на брата, като негово задължение е да гледа родителя си. Аз нямам нищо общо със ситуацията, искам само да помогна на ощетената страна.
        Относно синия цвят, не знам при какви условия е направено това преписване срещу гледане, но моята логика е, че ако са можели да продадат, ипотекират и тн. въпросната къща без съгласието на собственика докато той е жив щяха да го направят. В момента човекът е подложен на психически тормоз и заплахи.
        Ако разбирам правилно в конкретната ситуация най добрият вариант е този в зеленото, трябва явно да си видят как е оформено документално това преписване срещу гледане.
        Явно не си наясно със ситуацията наистина. Щом сямташ, че къщата не е тяхна, а все още на стареца то може да е сключен договор за издръжка и гледане, като имота все още не е прехвърлен, а това ще стане след определен срок предвиден в договора. Както ти каза bpst всичките му там тънкости трябва да са описани в договора.

Ако под "преписана" имаш предвид, че има някакво завещание. Завещанието е разпореждане с имуществото за след смъртта. Няма как то да е под условието - завещавам ти имота си ако докато умра ме гледаш и издържаш.

Ако наистина смяташ, че има нужда от помощ човека просто отиваш в полицията и им обясняваш за какво иде реч. Те знаят какво да направят.
        Last edited by Moesia; 30.08.2012, 10:14.

Коментар

Става въпрос за брат и сестра, къщата е преписана на брата, като негово задължение е да гледа родителя си. Аз нямам нищо общо със ситуацията, искам само да помогна на ощетената страна.
          Относно синия цвят, не знам при какви условия е направено това преписване срещу гледане, но моята логика е, че ако са можели да продадат, ипотекират и тн. въпросната къща без съгласието на собственика докато той е жив щяха да го направят. В момента човекът е подложен на психически тормоз и заплахи.
          Ако разбирам правилно в конкретната ситуация най добрият вариант е този в зеленото, трябва явно да си видят как е оформено документално това преписване срещу гледане.
          В нотариалния акт за продажба срещу гледане и издръжка обикновенно е записано, че родителя има право да обитава имота или помещение в него. В този случай без съгласието на родителя имота не може да се ипотекира и продава! Ако имота е дарен безусловно - няма проблеми да бъде ипотекиран или продаван.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
            Какво трябва да се разбира под "Имаме една къща преписана срещу гледане?".
            - имате договор за прехвърляне на имот срещу задължение за издръжка и гледане
            Да, може да ипотекираш имота, той вече е твой. Може включително да го продадеш и пр. Трябва обаче да изпълняваш задълженията си по договора свързани с гледането (тука вече допълнителните договорки са ограничавани единствено от закона и фантазията) иначе договора подлежи на разваляне. Видно от въпросите ти (иначе нямаше да ги задаваш ) такъв договор най-вероятно няма. Още повече казваш "без съгласието на собственикът й /човекът е жив и здрав/". Сигурен съм, че ако имота ти беше прехвърлен по такъв договор, щеше да знаеш ако си станал собственик.

- имате изготвено завещание, в което вие сте заветник - т.е. посочен да получите конкретна част от имуществото
            Тогава все още не си собственик на имота и ще трябва да се грижиш за собственика до .... сещаш се, защото във всеки един момент може да промени завещанието си. В такъв случаи тъй като не си собственик на имота няма и как да го ипотекираш.

- имате някаква устна уговорка, включително по многовековния пример на Хан Кубрат, собственика събрал наследниците и тъпчейки съчки в печката тип "Чудо" разпределя имуществото и е определил на вас заветния имот но само ако се грижите за него.
            Смятай, че просто сте си поприказвали

Коментар

Още еди въпрос има, спешно ми е затова пиша тук / нотариусите не работят вече /
              Имаме една къща преписана срещу гледане. Възможно ли е да бъде ипотекирана без съгласието на собственикът й /човекът е жив и здрав/?
              Можем ли да обявим преписването за нищожно, защото няма гледане, а именно това е причината за преписването?
              Възможно ли е ако има ипотека при тези условия по-някакъв начин да бъде развалена/ тук си мисля, че задавам риторичен въпрос/ ?
              Благодаря!

Какво трябва да се разбира под "Имаме една къща преписана срещу гледане?".
              - имате договор за прехвърляне на имот срещу задължение за издръжка и гледане
              Да, може да ипотекираш имота, той вече е твой. Може включително да го продадеш и пр. Трябва обаче да изпълняваш задълженията си по договора свързани с гледането (тука вече допълнителните договорки са ограничавани единствено от закона и фантазията) иначе договора подлежи на разваляне. Видно от въпросите ти (иначе нямаше да ги задаваш ) такъв договор най-вероятно няма. Още повече казваш "без съгласието на собственикът й /човекът е жив и здрав/". Сигурен съм, че ако имота ти беше прехвърлен по такъв договор, щеше да знаеш ако си станал собственик.

- имате изготвено завещание, в което вие сте заветник - т.е. посочен да получите конкретна част от имуществото
              Тогава все още не си собственик на имота и ще трябва да се грижиш за собственика до .... сещаш се, защото във всеки един момент може да промени завещанието си. В такъв случаи тъй като не си собственик на имота няма и как да го ипотекираш.

- имате някаква устна уговорка, включително по многовековния пример на Хан Кубрат, собственика събрал наследниците и тъпчейки съчки в печката тип "Чудо" разпределя имуществото и е определил на вас заветния имот но само ако се грижите за него.
              Смятай, че просто сте си поприказвали
              Last edited by Moesia; 30.08.2012, 01:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Лорде,това може да те заинтересува

http://www.investor.bg/novini/122/a/...lyjnik,139452/
                44К евра за луксозна къща на морето.....Той щеше да купува студио от 25 м2 за кило злато......

Коментар

А, ако самото лице желае да промени преписването, защото не е изпълнявано условието? Смятам, че, ако лицето желае е възможно / не съм юрист/
                  100% е възможно, но трябва да се заведе дело и т.н. Имай предвид, че имотът освен ипотекиран вероятно може да бъде и продаден ...

Коментар

• Първоначално изпратено от GreatApe Разгледай мнение
                    1. След като къщата е приписана собсвеникът вече не е собственик.
                    2. На теория е възможно да бъде ипотекирана, но не знам дали банките дават ипотеки срещу имот с тежести(вероятно старият собсвеник има право на ползване).
                    3. Докато старият собственик е жив не виждам как трето лице може да развали приписването(може би да го изкарате луд или нещо такова).
                    4. И най-важното, консултирай се с адвокат или ако ти е толкова спешно потърси форум с юристи.
                    А, ако самото лице желае да промени преписването, защото не е изпълнявано условието? Смятам, че, ако лицето желае е възможно / не съм юрист/

Коментар

Имаме една къща преписана срещу гледане. Възможно ли е да бъде ипотекирана без съгласието на собственикът й /човекът е жив и здрав/?
                      Можем ли да обявим преписването за нищожно, защото няма гледане, а именно това е причината за преписването?
                      Възможно ли е ако има ипотека при тези условия по-някакъв начин да бъде развалена/ тук си мисля, че задавам риторичен въпрос/ ?
                      Благодаря!
                      1. След като къщата е приписана собсвеникът вече не е собственик.
                      2. На теория е възможно да бъде ипотекирана, но не знам дали банките дават ипотеки срещу имот с тежести(вероятно старият собсвеник има право на ползване).
                      3. Докато старият собственик е жив не виждам как трето лице може да развали приписването(може би да го изкарате луд или нещо такова).
                      4. И най-важното, консултирай се с адвокат или ако ти е толкова спешно потърси форум с юристи.

Коментар

Имам един въпрос отчасти по темата.
                        Става въпрос за една наследствена къща, няма нотариален акт, но има строителни книжа скици, чертежи, строителни разрешения и т.н
                        С удостоверение за наследници прехвърляме партидите за ток, вода и данъци, искам да издадем нотариален акт, за да имам официален документ за собственост.
                        Какъв точно е редът това да се случи.
                        Благодаря предварително!
                        Благодаря!

Коментар

• Лорде,това може да те заинтересува

http://www.investor.bg/novini/122/a/...lyjnik,139452/

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            пич,

това, че има частни случаи не е важно ! важното е, че народа е пропищял от кражби. Една от причинте хората масово да си продават наследствени имоти за без пари е точно заради безобразните кражби.
                            Това защото "родната полиция ни пази"!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitraki_123 Разгледай мнение
                              Скоро и у нас

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=422120

Коментар

• Penko

2-3% на месец след потъване от 30-40% нищо не е все още.В България няма да има поскъпване на жилищата , докато управлява Златев чрез Борисов, ще има поскъпване на бензина обаче гарантирано
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X