Не очаквам понижение на нищо, еле па на имотите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Лично според мен златото не е класически балон, а естествена реакция на несигурността на пазарите. Когато инфлацията остава висока, а доверието в паричните политики и геополитическата стабилност е разклатено, инвеститорите търсят убежище – и това традиционно е златото.
Да, цената му в момента може да е „раздута“ спрямо историческите нива, но за разлика от типичен балон, има реално търсене и ограничено предлагане. Истински балон ще има, ако видим масова спекулация без фундаментална причина.
Коментар
-
именно , но ще е трудна предимно продажбата - да не кажем невъзможнаПървоначално изпратено от Silveto Разгледай мнениеЧак спад... просто с еврозоната няма да бъде толкова лесно покупко- продажбата на имотите.
Коментар
-
Айде да бутнем тук едно рамо
Сривът на имотния пазар в България иде: Експерти прогнозират тревожен спад и стотици недовършени обекти
https://www.zonaburgas.bg/srivat-na-...rsheni-obekti/
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/539-banki-...14-i-prez-yuli
Ръст на кредитирането и спад на ръста на паричните агрегати.
- 2 Харесвания
Коментар
-
към днешна дата по справка в имот.бг, средна цена на м2 в за двустайно жилище района на парцела - 2 982 euro.Първоначално изпратено от Zeifod Разгледай мнение
Локации?
към днешна дата по справка в имот.бг, средна цена на м2 в за тристайно жилище района на тристайното жилище пред акт 16 - 2 545 euro
локация двустаен - Кръстова Вада
локация тристаен - Драгалевци, района на комплекс Водолей
Коментар
-
Локации?Първоначално изпратено от VIDVID Разгледай мнениеЗдравейте колеги съфорумци,
Следя темата, дискусиите и дебатите с интерес от доста време.
Поставен съм пред дилема и бих се радвал всеки, който би желал да сподели мнение и опит, да даде мотивиран отговор на поставения въпрос :
Към момента имам ипотечен кредит (120К евро оставаща главница) за жилище 57м2 + самостоятелен подземен гараж и мазе.
Жилището е в затворен комплекс на трети жилищен етаж, изцяло южно изложение, построено 2008 година.
Имам подписан предварителен договор, отдавам парцел срещу обезщетение, като очакванията са в срок до 3/4 години проектът да бъде завършен.
Дилемата е дали за мен би бил удачен избор да влезна в преговори с инвеститора, като му предложа следната замяна :
- двустайно жилище 85,45м2 с идеални части, което е част от обезщетението срещу
- тристаен преходен апартамент, дву самостоятелни бани - северно, северо изложение- 104.55м2 с идеални части, което е пред акт 16 с доплащане от моя страна.
*към днешна дата по справка в имот.бг, средна цена на м2 в за двустайно жилище района на парцела - 2 982 euro.
към днешна дата по справка в имот.бг, средна цена на м2 в за тристайно жилище района на тристайното жилище пред акт 16 - 2 545 euro.
Идеята ми е да продам жилището в което живея в момента и с положителната разлика да доплатя и довърша тристайното жилище.
Обосновавам избора си със следните аргументи :
- ще имам собствено жилище - няма да имам кредит (Следващите 48 месеца x 1000лв. = 48,000лв )
- семеен съм и имам малко дете, вече започва да се усеща как тези 57м2 са недостатъчни
недостатъци, които отчитам :
- Северно изложение,североизточно изложение
- липса на газ в тристайното жилище, предвидена е термопомпа
- преходен тристаен
Благодаря предварително !
Коментар
-
Абе, газа ще порастне. В сребро имаш ли? Иначе дивидентът от Соди тая година - гола вода 274лв. По 75ст. на ден. Ако ми е само този доход, по една Фафла Боровец на ден, един банан или един домат.Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Газа потъна.
Ама ще чакаме зимата.Мое да избием.
Last edited by Bailor; 13.08.2025, 23:39.
Коментар
-
Здравейте колеги съфорумци,
Следя темата, дискусиите и дебатите с интерес от доста време.
Поставен съм пред дилема и бих се радвал всеки, който би желал да сподели мнение и опит, да даде мотивиран отговор на поставения въпрос :
Към момента имам ипотечен кредит (120К евро оставаща главница) за жилище 57м2 + самостоятелен подземен гараж и мазе.
Жилището е в затворен комплекс на трети жилищен етаж, изцяло южно изложение, построено 2008 година.
Имам подписан предварителен договор, отдавам парцел срещу обезщетение, като очакванията са в срок до 3/4 години проектът да бъде завършен.
Дилемата е дали за мен би бил удачен избор да влезна в преговори с инвеститора, като му предложа следната замяна :
- двустайно жилище 85,45м2 с идеални части, което е част от обезщетението срещу
- тристаен преходен апартамент, дву самостоятелни бани - северно, северо изложение- 104.55м2 с идеални части, което е пред акт 16 с доплащане от моя страна.
*към днешна дата по справка в имот.бг, средна цена на м2 в за двустайно жилище района на парцела - 2 982 euro.
към днешна дата по справка в имот.бг, средна цена на м2 в за тристайно жилище района на тристайното жилище пред акт 16 - 2 545 euro.
Идеята ми е да продам жилището в което живея в момента и с положителната разлика да доплатя и довърша тристайното жилище.
Обосновавам избора си със следните аргументи :
- ще имам собствено жилище - няма да имам кредит (Следващите 48 месеца x 1000лв. = 48,000лв )
- семеен съм и имам малко дете, вече започва да се усеща как тези 57м2 са недостатъчни
недостатъци, които отчитам :
- Северно изложение,североизточно изложение
- липса на газ в тристайното жилище, предвидена е термопомпа
- преходен тристаен
Благодаря предварително !
Коментар
-
не, развързах с печалба от около 1кПървоначално изпратено от better Разгледай мнение
Лятото ваканцува. Есента почва да рипа.
Държиш ли онези дет купи на 40?
която замина по кръчмипрепоръка е
Коментар
-
https://www.segabg.com/hot/sdelkite-...sichki-rekordi
рекорден брой сделки, с 30% повече
ше падат, направо се сринаха хахаха
Коментар

Коментар