If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Берти, всичко е търсене и предлагане. Никой не го интересува какви са разходите на строителя за да построи даден имот- ако има платежоспособно търсене на исканата от строителя цена, то цените вървят нагоре, ако няма търсене на тази цена- то имаме спад на цените. Ако не му излиза сметката на строителя- спира строежа или продава на малка загуба и чака по- добри времена както беше предишната криза. И с олиото и с всички други стоки е така
изобщо не е сложно, но някои колеги избягват да го разберат.
инвеститорите още преди да започнат новия проект имат заявки
и не е никак трудно да си направят сметката. при продадени 50%
от обектите, инвеститора има пари да завърши цялата сграда
ако не може да си осигури едни 20-30% на договор преди да започне
и няма пара да се финансира или не желае да се финансира сам
просто не започва.
ще има и от тия дето бетерчо праща и те служат за урок на другите инвеститори
Берти, всичко е търсене и предлагане. Никой не го интересува какви са разходите на строителя за да построи даден имот- ако има платежоспособно търсене на исканата от строителя цена, то цените вървят нагоре, ако няма търсене на тази цена- то имаме спад на цените. Ако не му излиза сметката на строителя- спира строежа или продава на малка загуба и чака по- добри времена както беше предишната криза. И с олиото и с всички други стоки е така
Точно така. Вижте земеделците например. Купиха скъпа тор, горива, семена и т.н. Цената стигна 700 лв тон, но те казаха "няма да продаваме, разходите са към 500, има война, глад, ще чакаме 1000 лв" сега цената е 420 лв/тон и никой не го интересуват разходите на земеделците, да не говорим, че след 2 месеца идва нова реколта, а складовете са пълни. Сещайте се кво следва.
Точно така. Вижте земеделците например. Купиха скъпа тор, горива, семена и т.н. Цената стигна 700 лв тон, но те казаха "няма да продаваме, разходите са към 500, има война, глад, ще чакаме 1000 лв" сега цената е 420 лв/тон и никой не го интересуват разходите на земеделците, да не говорим, че след 2 месеца идва нова реколта, а складовете са пълни. Сещайте се кво следва.
Цената на олиото как е?
Една групичка повишители бяха обвързали цените на олиото и яйцата с цените на имотите. Следят ли индекса?
От Туин Пиикс е репликата за совите. Засега съм доволен, не вдигам наемите средно около година стоят. А за ракията съм виждал да я съхраняват във всичко- от стъклени бутилки и дамаджани до 11 литрови пластмасови туби от минерална вода
тази сова е много изненадваща
не съм виждал ракия в бутилка от олио
освен в ония стъклените, зелените
кажи, как вървят наемите при теб
вдигаш ли ги, сваляш ли ги
и застояват ли се наемателите
От Туин Пиикс е репликата за совите. Засега съм доволен, не вдигам наемите средно около година стоят. А за ракията съм виждал да я съхраняват във всичко- от стъклени бутилки и дамаджани до 11 литрови пластмасови туби от минерална вода
Като гледам десетте най-големи жилищни проекта в Капитал от преди седмица, си мисля, че баш голямото давене тепърва предстои! Така нареченото, апокалиптично и митично -- "Голямо Мяу"! . И после следва дългия секс, но не по взаимно съгласие...
Абе, понижителите що са толкова спрели? Това ли им е идеята моите имоти, които не са мои хахаха, сега ще почвам да ем поствам снимки от ремонтите на моите, та да се пръскат като въшки, щом им е толкова важно...смешници!
Абе може ли да се окаже накрая че голяма част от растежа на БВП идва от въртенето на едни пари в строителството и БНБ не се намесва с лихвите защото ако го направи и паднат имотите, БВП ше се среине ?
Всъщност БНБ са отсвирили мача и нещата са изцяло в ръцете на ТБ.
Коментар