IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marmalad Разгледай мнение
    Ти в НСИ влизал ли си? Знаеш ли как се вадят такива данни? На това ли се базират постовете ти?
    Мармалад... Не, че нещо ама си тръгнал на краставичари, краставици да пробутваш...

Също така ми звучиш, като поредния младеж около 35 годишен сетил се, че му е нужно жилище за да си гледа семейство... Но виж цените били високи... Ами какво прави предишните 15 години - бирички в парка?

И защо да гледам НСИ... То там има само кенефи, а не жилища. Наистина хубавите имоти рядко стигат до ЧСИ.

А и как реши, че цените трябва да са наполовина?... А сетих се... Ти си и от ония които смятат колко тухла, арматура и бетон има в една сграда и се ядосва, че в квадратурата на апартамента влизат балконите и общите части...

Ехх... мечти нали да си вземеш апартамент до НДК за 300 лева квадрата... Направо идилия...
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Не Ландлорд, до утре постовете ми ще са колкото този последния, не съм искал да се заяждам, а и няма за какво. Ти си ми симпатичен а от друга страна виждам че нямаш нужда от повече обяснения. Лека

Коментар

Ти в НСИ влизал ли си? Знаеш ли как се вадят такива данни? На това ли се базират постовете ти?
        На реални сделки. А твоите постове са 5, но предчувствам, че до утре ще са 300.
        Не искам да охлаждам ентузиазмът ти, но съм виждал и много други, които са се стремяли да свалят цените на имотите с постове

Коментар

• Ти в НСИ влизал ли си? Знаеш ли как се вадят такива данни? На това ли се базират постовете ти?

Коментар

Landlord-че, бързаш да обиждаш, за разлика от теб това ми е трети пост и в реалния живот ако някой така ми се изрепчи.... Ти май си падаш по първосигналните неаргументирани обиди. Ама ако искаш моето мнение - Имотите не струват и на половина от това което струват в момента. Огледай се какво става наоколо. Имам представа само от София -има цигани, има мутри, има чалга, има Азис, Рени, Пени, Мени и "вся остальная сволоч/.
            Като имаш представа за София, погледни, че от една година според НСИ цените не са помръднали надолу, колкото и да се ще та такива шутове като тебе! Виж НСИ - тримесечните данни - 26-ти ред. Другите глупости, които си написал нямат никакво отношение към цените на имотите естествено.

Коментар

• Landlord-че, бързаш да обиждаш, за разлика от теб това ми е трети пост и в реалния живот ако някой така ми се изрепчи.... Ти май си падаш по първосигналните неаргументирани обиди. Ама ако искаш моето мнение - Имотите не струват и на половина от това което струват в момента. Огледай се какво става наоколо. Имам представа само от София -има цигани, има мутри, има чалга, има Азис, Рени, Пени, Мени и "вся остальная сволоч/.

Коментар

• Първоначално изпратено от marmalad
                Успешно завърнал се от там, имаш ли нещо да кажеш или пак ще се пускаш?
                От "златни" признавам само златния орфей
                Имаш ли нещо да кажеш по темата за цените на имотите или си поредния се регнал жалък спамър с жалейката си, че няма нищо на свое име?

Коментар

LANDLORD, влизам в темата макар и да не съм сигурен че Ти си я отварял просто така. Днес се нуждая от поне 10 поста. После може и да пиша в нея, макар и Ти самия да знаеш че имотите са умряла работа.
                  Имотите от робовладелския строй насам не са умряла работа, а скоро не се очаква родовообщинен или нов комунизъм. Така, че плувай по 800-метровата тръба на златните

Коментар

• LANDLORD, влизам в темата макар и да не съм сигурен че Ти си я отварял просто така. Днес се нуждая от поне 10 поста. После може и да пиша в нея, макар и Ти самия да знаеш че имотите са умряла работа.
                    Last edited by marmalad; 31.08.2012, 21:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                      Направих си малко статистика какво се предлага в имот.бг за "Лозенец":
                      - 36 бр. едностайни със средна цена 925 евро/кв.м
                      - 419 бр. двустайни със средна цена 999 евро/кв.м
                      - 936 бр. тристайни със средна цена 1 083 евро/кв.м
                      - 297 бр. четиристайни със средна цена 1 085 евро/кв.м
                      - 94 бр. многостайни със средна цена 1 093 евро/кв.м
                      - 161 бр. мезонети със средна цена 1 013 евро/кв.м
                      - 73 бр. етаж от къща със средна цена 1 356 евро/кв.м

Общо се предлагат 2 016 имота!
                      Да приемем, че 25% са дублирани обяви - стават 1 512 бр.
                      И това е само в един квартал. А купувачи на практика липсват.
                      Явно продавачите не искат да продават - чакат да се върне 2008 г. изглежда.
                      Дали ще дочакат??
                      близо до Американското посолство под него не е зле но по нодолу предпочитам къща
                      в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                        Колко от хората живеещи там пътуват с метро? Там кола под 20 000 лв. на старо трудно се забелязва. Мислиш ли че тези хора ще ползват метро? Ако си дал половин милион за апртамент в лозенец ще се пъхнеш ли под земята, щото нямаш пари за бензин?
                        Не е въпросът само за бензин - ми ако искаш да отидеш до някой магазин на Витошка, или да изпиеш там в някое заведение няколко питиета?
                        Шсе качиш на колата, ще чакаш по задръствания, ще търсиш място в синя зона ... и накрая ще седнеш да си изпиеш питието с приятел? ... опа, всъщност ще пиеш кафенце или кола, щото си с кола и не можеш да пиеш алкохол
                        Don't work hard, work smart!

Коментар

• bertram

Мислиш ли че преливат от кеш банките ? А откъде биха могли да дойдат тези пари в тях, при положение че изнесоха много милиарди към майките си на запад ? В такъв случай това, че хората не искат да вземат заеми тях перфектно ги устройва.Прав ли съм в разсъжденията си ?
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            има няколко тънки момент, които обаче са лъжичката с катран в кацата с мед

поразрови се в нета и намери блгове, фейсбук групи и тн, които са посветени на това как банките направиха луди малките хора с ипотеки само и само да могат да прикрият спадането на приходите от разни големи кредити, за които сума ти хора са взели пари под масата, премии и са се били в гърдите колко пазарен дял имат. Точно тези хора (малките ипотекари) са ходеща антиреклама на цялата ни 'пълна с кеш банкова система' , която на практика концентрира в момента свободния ресурс за покупка на жилища. Хората с депозити повечето имат собствено жилище и не бързат да се хвърлят с главата напред в нови покупки на НИ.

та остават ипотеките.... отиди в мола и спри произволни 100 човека и питай биха ли теглили в момента ипотека от българската банкова система и колко могат да си позволят да плащат...

така че може да извадиш глава от пясъка и да се замислиш
                            Бертрамчо, аз съм от така наречените от теб малки ипотекари. Вярно е , че през 2008г. изедниците от пощенка антибаМка ни вдигнаха вноската с 60-70лв., но сега още куп баМки искат да рефинансирам при тях, като при изчисляване на вноската се получава точно толкова както преди пощенска да ми вдигнат лихвите. И още повече ще намаляват лихвите. Този процес е предстоящ.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                              Лорде, излез малко от Обеля и се разходи в Лозенец. Колко от хората живеещи там пътуват с метро? Там кола под 20 000 лв. на старо трудно се забелязва. Мислиш ли че тези хора ще ползват метро? Ако си дал половин милион за апртамент в лозенец ще се пъхнеш ли под земята, щото нямаш пари за бензин?

Ама нали си предимно писател (не читател) простено ти е
                              В Лозенец не са накупили само мутри от 90-те години. В старите сгради живеят доста партийни величия от близкото минало и бивши директори на предприятия. Знам, защото чичо ми беше такъв Бог да го прости. Повечето от тях в момента са пенсионери и с удоволствие биха се возили в метрото.
                              А и не мисли, че някога съм имал нещо общо с Обеля!

Коментар

• Домакинствата в България дължаха на нейната банкова система жилищни заеми на стойност:
                                1)
                                - в края на 2007г. бяха 5,890,143 хил. лв.
                                - в края на юли 2008г. бяха 7,396,661 хил. лв.
                                Тоест за 7 месецa има увеличение от над 1.5 милиарда лв.
                                2)
                                - в края на 2011г. те са 9,368,120 хил. лв.
                                - в края на юли 2012г. бяха 9,353,030 хил. лв.
                                Тоест за 7 месеца има спад от над 15 милиона лв.

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Коментар

Working...
                                X