IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Драги циклопе, температурата на океаните е водещата относно глобалната на Земята, у Тутраканя кво мерите е без значение - отнася се към флуктуациите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Още един тотален невежа.

ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ означава повишаване на средната температура на цялата земя засега с 1.2 градуса. Това е неоспорим факт, и ми е много смешно как един пазарджишки полицай има наглостта да го оспорва, а сега и ти се нареждаш до него. И ти ли си полицай, че то това невежество май е заразно при тях?
      С теб ми се спори... Понеже си интелигентен и търсиш отговори, а не зацикляш като сектант... Та я кажи ми... Как се сравнява ГЛОБАЛНА температура сега - с ГЛОБАЛНА температура преди 100 години? Дай да смалим... Ако искам да сравня ГЛОБАЛНА температура в Тутракан днес - с ГЛОБАЛНА температура в Тутракан преди 5 години - ама сега в Тутракан имам 20 датчика - а преди 5 години съм имал 5 датчика - и не съм имал на паркинга на ЛИДЛ и на площада пред общината и на покрива на новия 8 етажен блок в центъра - та, какво сравнение С ТОЧНОСТ ДО 0.1 ГРАДУСА мога да имам за преди 5 години в Тетевен, при положение че не съм имал СЪЩИЯ БРОЙ ДАТЧИЦИ И НА СЪЩИТЕ МЕСТА? Ама да не е по-топло ПО ПРИНЦИП на площада пред общината? Какво отклонение ми прави този датчик в УСРЕДНЕНИТЕ ДАННИ ЗА ГЛОБАЛНАТА ТЕМПЕРАТУРА???

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Ще измрат най-неприспособимите....А историята е доказала,че много често по- интелигентни хора са доста по- неприспособими от такива с по-ниска интелигентност....
        Матейко си има собствени критерии кои трябва да оцелеят. За него всички, които не са богати са подчовеци и се подразбира, че има предвид, че само богатите ще оцелеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

О да! споделете какъв % бозайници са оцелявали по тия времена
          или вие не сте бозайник и не ви дреме
          Ами всичките, но просто са били малка и са се крили от динозаврите, поне така казва ИИ -"....по време на Юра и Креда бозайниците са останали малки, скрити в екологични ниши, за да избягват доминиращите динозаври...."А като измрели динозаврите взели бързо да се развиват и да завземат по-големи ниши....
          Пък и разчитам на Дарвиновата теория за еволюцията, че ще се запознаем и приспособим към новата среда.....

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ами това ти е нивото-не си гледал филма, ама веднага реши,че са тъпотии. В него учени изобличава лъжите на затоплистите. Ама ти искаш да си невежа и полезен идиот.
            И на мен преводач в Ютуб не ми е трябвал,щото владея няколко езика.
            ...и те са?

Коментар

Адаптирали са се животинките. То и ние хората ще се адаптираме, ама най-вероятно ще се съкрати бройката ни поне едно 10 пъти. Но и в това няма нищо лошо, защото ще измрат преди всичко полезните и безполезните идиоти.
              Ще измрат най-неприспособимите....А историята е доказала,че много често по- интелигентни хора са доста по- неприспособими от такива с по-ниска интелигентност....

Коментар

Голям праз!По времето на динозаврите средната температура е била с до 15 градуса по-висока,а нивата на CO₂ до 6 пъти по-високи от днешната и доста добре са им се отразявали,я...какви големи твари са били....
                О да! споделете какъв % бозайници са оцелявали по тия времена
                или вие не сте бозайник и не ви дреме

Коментар

Ха-ха-ха - отново развинтено въображение и отново невежество. Истината е друга:
                  1. Не съм го изгледал, защото не искам да си губя времето с тъпотии
                  2. По въпроса с клипове на английски - ами гледам ги всичките, не само на английски, но и на 100 други езика. Човек трябва да е безкрайно тъп, ако все още не е научил, че Google и YouTube имат автоматични преводачи от всеки език към всеки.
                  Ами това ти е нивото-не си гледал филма, ама веднага реши,че са тъпотии. В него учени изобличава лъжите на затоплистите. Ама ти искаш да си невежа и полезен идиот.
                  И на мен преводач в Ютуб не ми е трябвал,щото владея няколко езика.

Коментар

Голям праз!По времето на динозаврите средната температура е била с до 15 градуса по-висока,а нивата на CO₂ до 6 пъти по-високи от днешната и доста добре са им се отразявали,я...какви големи твари са били....
                    Адаптирали са се животинките. То и ние хората ще се адаптираме, ама най-вероятно ще се съкрати бройката ни поне едно 10 пъти. Но и в това няма нищо лошо, защото ще измрат преди всичко полезните и безполезните идиоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                      Дадох линк към филм,но не си го изгледал, щото не знаеш английски език.
                      Ха-ха-ха - отново развинтено въображение и отново невежество. Истината е друга:
                      1. Не съм го изгледал, защото не искам да си губя времето с тъпотии
                      2. По въпроса с клипове на английски - ами гледам ги всичките, не само на английски, но и на 100 други езика. Човек трябва да е безкрайно тъп, ако все още не е научил, че Google и YouTube имат автоматични преводачи от всеки език към всеки.

Коментар

Още един тотален невежа.

ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ означава повишаване на средната температура на цялата земя засега с 1.2 градуса. Това е неоспорим факт, и ми е много смешно как един пазарджишки полицай има наглостта да го оспорва, а сега и ти се нареждаш до него. И ти ли си полицай, че то това невежество май е заразно при тях?

Коментар

Още един тотален невежа.

Наглецо-казах ти вече, повишаване с 1 градус има, защото са взети за основа студените 80-е години на 19-и век. Типична манипулация, защото 70-е години са били топли но не се вземат за сравнение, щото лъжите им ще лъснат.
                          И това, че съм бил полицай не означава,че съм по-малко интелигентен или ерудиран от някой бизнесмен,който лиже задника на ГЕРБ и ББ.По-добър си в лизането.
                          И не го оспорвам само аз,но и учени,които се занимават с климата. Дадох линк към филм,но не си го изгледал, щото не знаеш английски език.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                            оо ботич и той пробва мозъчни напъни,

споделете ботич откъде се появиха според вас 17млн.т. вода във въздуха около Флорида, само две седмици след друг ураган...
                            кое според вас е двигателя на ветрове от 200км.ч в Черно море? (във Варна за първи път имаше 150км.ч)

И така, понеже се охлаждаме... то ботича казва че причината е: ?
                            За първи път - откога?От когато ти си спомняш,или малко по-назад във времето...

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

я си виж в ТЪЛКОВНИЯ РЕЧНИК какво значи ГЛОБАЛНО.
                              Някъде да стане по СТУДЕНО, някъде по топло са ВСЕ ЛОКАЛНИ ВЕЛИЧИНИ. НЯМА НИЩО ГЛОБАЛНО.
                              Аз тази логика съм я чел и осмислил преди 20 години сигурно. И тука съм казвал че ни чака ГЛОБАЛНО ЗАСТУДЯВАНЕ НА ЕВРОПА щото ще изчезне АНОМАЛИЯТА на топла англия и скандинавия заради гълфстима та чак до баренцово море дет не замръзва за разлика от вечно ледената гренландия. Като се стопи леда на гренландия ще ЗАМРЪЗНЕ баренцово море - пак ЛОКАЛНИ ЯВЛЕНИЯ.
                              И сахара ще стане тучни поляни с треви като в Индия ( по 3 метра) и слонове сигурно ще има.
                              И всички тези трансформации ще се случат НЕЗАВИСИМО ОТ ЧОВЕКА, зелени пимбяни и не знам си кви ГЛУПОСТИ
                              Още един тотален невежа.

Коментар

• оо ботич и той пробва мозъчни напъни,

споделете ботич откъде се появиха според вас 17млн.т. вода във въздуха около Флорида, само две седмици след друг ураган...
                                кое според вас е двигателя на ветрове от 200км.ч в Черно море? (във Варна за първи път имаше 150км.ч)

И така, понеже се охлаждаме... то ботича казва че причината е: ?

Коментар

X