IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "дай линк за учения Ал Гор"... С този човек спорите като с нормален събеседник?

Коментар

• Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение

Какъв линк си дал? Който го отвори веднага вижда, че ти лъжата за нищо я нямаш. И не прочете ли как трябва да си преведеш едно изречение което не си могъл или само си пишеш?
      Хайде дай линк за учения Ал Гор и ни обясни защо го наричаш "учените".
      Ал Гор е виден затоплист, колко му е и учен да го изтупат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Ал Гор го заяви през 2009г,че до 5-7 години Арктика щяла да е без ледове.,Последно се твърди ,че това щяло да стане до 2030г.После ще е 2050г и така нататък.
        И ледената покривка е с по-голяма площ от 11 други години. При глобално затопляне не би ли трябвало да е с най-малка площ в момента?
        Дал съм линк,в който се вижда, че има 11 години с по-малка площ на леда,както и линк,от който се вижда, че от 52 години насам няма намаляване та снежната покривка в Северното полукълбо. Аз вярвам на потвърдени доказателства ,а ти вярвай и в дядо Коледа ако щеш.
        Какъв линк си дал? Който го отвори веднага вижда, че ти лъжата за нищо я нямаш. И не прочете ли как трябва да си преведеш едно изречение което не си могъл или само си пишеш?
        Хайде дай линк за учения Ал Гор и ни обясни защо го наричаш "учените".

И толкова ли ти е акъла, та не ти е е направило впечатление, че както си превеждаш "двнайстата най-ниска стойност" няма абсолютно никакъв смисъл - това е просто "12то подобрение на рекорда за 15 години". Ако и това не схващаш никой не може да ти помогне.
        Last edited by sosi; 26.07.2024, 16:18.

Коментар

И защо трябва да бъда поставян в някаква група?Аз си имам мнение по всеки въпрос, без да се съобразявам кой какво щял да каже.Либерастията както и руската имперска политика са еднакво вредни. Даже либерастията е по-вредна,щото Русия е много по-слаба,отколкото я представят и няма такива възможности да влияе негативно. А и така се оплете с тая война, че десетилетия ще им трябват да се съвземат.
          Съгласен съм, либерастите са по-вредни. Работата е там че, те, рушат западния свят ОТВЪТРЕ, като разделят хората и нациите, докато Русия няма нито тази цел, нито интерес от това. И не тя руши Запада, той сам си стреля в краката. Сега, доколко е "слаба" Русия, е спорен въпрос. Не и достига население, според мен, че да поддържа (по-високо) вътрешно потребление, че да е (още по-) неуязвим от санкциите. А, по десетилетията... то ние себе си да оправим за рвзи десетилетия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            На когото и да вярваш, не стигнеш линотвъд вярата (т.е., не предприемеш ли действия /каквито и да са/), нещата няма да сеизменят извън онова, неизбежното, дето и без теб ще стане. Факт е, обаче че, многомот прогнозите на учените, не са се сбъдвали ... и какво от това? Глобалното затопляне е факт, с който,някои не са съгласни...ама не могат да го отменят (само каква Красота!) и то продължава. Вергилчо изпуска факта.че, животът, в т.ч.ежедневният ход на температурите, е една такава нагъната крива, в която, въренчим ли се, пропускаме тенденцията, хода на СРЕДНАТА стойност за дълги и много дълги периоди. ЗАТОВА, той си мисли, че го лъжат а, като добавим справедливото негодувание срещу либерастките злоупотреби (в които, кой знае защо, ТОЙ СИ МИСЛИ, че и ние сме замесени) и известно количество русофобия и липсата на спомени от еднонвреме, в което още не се е бил родил, се получава взривоопасната смес от гняв, неразбиране и отричане, дето и бере киселите плодове.
            ...а би могъл, поне с останалите русофоби като теб, да не се конфронтира. Нищо не му носи това, освен още ядове. И се изяждат помежду си, вместо заедно- мен, примерно.

И защо трябва да бъда поставян в някаква група?Аз си имам мнение по всеки въпрос, без да се съобразявам кой какво щял да каже.Либерастията както и руската имперска политика са еднакво вредни. Даже либерастията е по-вредна,щото Русия е много по-слаба,отколкото я представят и няма такива възможности да влияе негативно. А и така се оплете с тая война, че десетилетия ще им трябват да се съвземат.

Коментар

Още чакам да ни обясниш кога учените са твърдели, че ледовете ще изченат до 2022г, а пък сега ледовете били на макс? Не считаш ли, че човек трябва да държи поне малко на думите си? Е аз като гледам такива безумни и долнопробни конспираторски лъжи на учените ли да вярвам или на астролози, врачки и конспиратори?
              На когото и да вярваш, не стигнеш линотвъд вярата (т.е., не предприемеш ли действия /каквито и да са/), нещата няма да сеизменят извън онова, неизбежното, дето и без теб ще стане. Факт е, обаче че, многомот прогнозите на учените, не са се сбъдвали ... и какво от това? Глобалното затопляне е факт, с който,някои не са съгласни...ама не могат да го отменят (само каква Красота!) и то продължава. Вергилчо изпуска факта.че, животът, в т.ч.ежедневният ход на температурите, е една такава нагъната крива, в която, въренчим ли се, пропускаме тенденцията, хода на СРЕДНАТА стойност за дълги и много дълги периоди. ЗАТОВА, той си мисли, че го лъжат а, като добавим справедливото негодувание срещу либерастките злоупотреби (в които, кой знае защо, ТОЙ СИ МИСЛИ, че и ние сме замесени) и известно количество русофобия и липсата на спомени от еднонвреме, в което още не се е бил родил, се получава взривоопасната смес от гняв, неразбиране и отричане, дето и бере киселите плодове.
              ...а би могъл, поне с останалите русофоби като теб, да не се конфронтира. Нищо не му носи това, освен още ядове. И се изяждат помежду си, вместо заедно- мен, примерно.
              Благодаря ти, Боже, че съм още жив!

Коментар

Още чакам да ни обясниш кога учените са твърдели, че ледовете ще изченат до 2022г, а пък сега ледовете били на макс? Не считаш ли, че човек трябва да държи поне малко на думите си? Е аз като гледам такива безумни и долнопробни конспираторски лъжи на учените ли да вярвам или на астролози, врачки и конспиратори?
                Ал Гор го заяви през 2009г,че до 5-7 години Арктика щяла да е без ледове.,Последно се твърди ,че това щяло да стане до 2030г.После ще е 2050г и така нататък.
                И ледената покривка е с по-голяма площ от 11 други години. При глобално затопляне не би ли трябвало да е с най-малка площ в момента?
                Дал съм линк,в който се вижда, че има 11 години с по-малка площ на леда,както и линк,от който се вижда, че от 52 години насам няма намаляване та снежната покривка в Северното полукълбо. Аз вярвам на потвърдени доказателства ,а ти вярвай и в дядо Коледа ако щеш.
                Last edited by Vergil1975; 26.07.2024, 14:54.

Коментар

Браво, модераторите. Допускате несанкционирани обиди, пък после да не се чудите защо тоя форум запада и все по-малко хора пишат в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Виж сега, ако покажеш ниво и израстване, подобни неприятни моменти сигурно ще разредеят осезаемо. И аз чух маса по свой адрес, ако не си забравил, трябва ли всеки път да скачам и да отвръщам със същото? И модераторите (те не са свободни хора, на заплата са и им налагат определена политика) не искат да се занимават с глупости но, им го налагат. Бъди НАД нещата, спри да се дърлиш за и с глупости, и ще ти просветне. Защо да го правиш ли? Добре...мислиш ли, че ще успееш някого да преубедиш, ако го наричаш някак неадекватно? Да припомням ли за "фатмаци", "старшинки" и други митични персонажи, дето никога не са били? Ами същото е, хората - без да са или именно, защото не да съвършени - виждат В ТВОЕТО държане ДЕТИНЩИНА, ПЪРВИЧНОСТ, НЕУМЕНИЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРАШ (признак на ниска емоционална интелигентност) и ...показват своята. Колкото и да (не е) на ниво и тя.
                    Е, по-добре ли се разбрахте? Убеди ли някого в правотата си?
                    И ЗА ЧИЙ ТИ Е ТОВА, В КРАЙНА СМЕТКА? Да получиш "признание" или да се почувстваш НАИСТИНА по-голям, по-зрял, по-по-най? Опитах се да проанализирам СВОЕТО поведение с теб, усетих, че не съм бил на ниво, дадох заден. Пречи ли ти нещо да се издигнеш над дребнавостта и безсмислените (си?) глупости? Какво би ти дало, ако успееш някого да "надвикаш", замислял ли си се?

Май те уморих. Живей с мир.
                    Проблеми с теб нямам. Дори и да сме имали заяждания, те са били в рамките на нормалното.Едно е да те нарека старшина,а ти мен невеж , друго е грозните обиди,които един индивид отправя към мен в последните няколко дни.
                    И тъй като модераторите не вземат мерки спирам да пиша по темата.

Коментар

Браво, модераторите. Допускате несанкционирани обиди, пък после да не се чудите защо тоя форум запада и все по-малко хора пишат в него.
                      Виж сега, ако покажеш ниво и израстване, подобни неприятни моменти сигурно ще разредеят осезаемо. И аз чух маса по свой адрес, ако не си забравил, трябва ли всеки път да скачам и да отвръщам със същото? И модераторите (те не са свободни хора, на заплата са и им налагат определена политика) не искат да се занимават с глупости но, им го налагат. Бъди НАД нещата, спри да се дърлиш за и с глупости, и ще ти просветне. Защо да го правиш ли? Добре...мислиш ли, че ще успееш някого да преубедиш, ако го наричаш някак неадекватно? Да припомням ли за "фатмаци", "старшинки" и други митични персонажи, дето никога не са били? Ами същото е, хората - без да са или именно, защото не да съвършени - виждат В ТВОЕТО държане ДЕТИНЩИНА, ПЪРВИЧНОСТ, НЕУМЕНИЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРАШ (признак на ниска емоционална интелигентност) и ...показват своята. Колкото и да (не е) на ниво и тя.
                      Е, по-добре ли се разбрахте? Убеди ли някого в правотата си?
                      И ЗА ЧИЙ ТИ Е ТОВА, В КРАЙНА СМЕТКА? Да получиш "признание" или да се почувстваш НАИСТИНА по-голям, по-зрял, по-по-най? Опитах се да проанализирам СВОЕТО поведение с теб, усетих, че не съм бил на ниво, дадох заден. Пречи ли ти нещо да се издигнеш над дребнавостта и безсмислените (си?) глупости? Какво би ти дало, ако успееш някого да "надвикаш", замислял ли си се?

Май те уморих. Живей с мир.
                      Last edited by Pyramid; 26.07.2024, 14:00.

Коментар

• Браво, модераторите. Допускате несанкционирани обиди, пък после да не се чудите защо тоя форум запада и все по-малко хора пишат в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Ето ви отговор на всичките въпроси по темата
                          Кой разбрал - разбрал

https://berkeleyearth.org/global-tem...port-for-2023/

National Average Temperature

Example of new high resolution data set that we will be launching during 2024. This is expected to reduce uncertainties when analyzing local regional, and national temperature patterns.

Causes of Warmth in 2023

Is Global Warming Accelerating? Maybe.

Global Mean Temperature Prediction for 2024

©2016-2024, Berkeley Earth
                          Бий глупака с факти,белким му загрее тиквоча.
                          Last edited by danetha; 26.07.2024, 07:48.

Коментар

Хахаха-a. Не ни обясни защо ни излъга какво пише в линка. С английския ли си зле, да им следиш мисълта на учените ли ти е трудно или не можеш да разчиташ графики?
                            Не му е първата лъжа.Преди месеци молеше за пари. Най-вероятно е някъв скамер

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                              „Идеята ,че CO2 е замърсяване, е абсолютно несъстоятелна... Идеята, че той ще унищожи планетата или ще промени температурата на Земята, е напълно абсурдна.“

Но от тоталитарна гледна точка, ако успеете да убедите хората, че CO2 е замърсяване, няма човешка дейност, която да не води до емисии на CO2, включително живот, включително умиране дори просто включването на светлината у дома.“

Ако се подчиним на идеята, че CO2 е замърсяване,тогава всеки един аспект от живота ви попада под регулаторния контрол на хората, които твърдят, че ни спасяват от замърсяване.“

Алекс Нюман
                              Н.Тесла и Т.Едисън също са били на различни мнения и са воювали.

Журналистът Нюман нормално се бунтува срещу зеления екстремизъм, но това не означава, че човешката дейност няма отношение към затоплянето.Това е разследването му, че слънцето е виновно
                              https://www.theepochtimes.com/world/...arming-3950089

И отговорът с графики и факти
                              https://climatefeedback.org/claimrev...e-epoch-times/
                              Обяснено е защо стратосферата се охлажда, а не би трябвало, ако Слънцето е причина за затоплянето.

Фактът, че въглищните централи са по-натоварени през юли, отколкото през декември, е намигване към скептиците

Коментар

Абе ще прогледнеш ти.Не си безнадежден случай като други в темата.
                                Ако се вгледаш назад, никъде няма да откриеш мое становище, че СО2 е замърсяване. Обаче, че би могъл да предизвика промяна в глобалните температури, това е факт. АКО концентрацията унсилно се измени. Иначе, това е газ на живота, един вид газов тор (ако ще и да дразниндихателните пътища), и увеличава продуктивността на растенията.
                                От тук насетне, ако ме послушаш, няма да сгрешил. Не съм писал със злоба или за лошо.

Коментар

Working...
                                X