Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Въпроса ти не е правилен.Правилния въпрос е КОЙ НЯМА ДА ИЗПАДНЕ В КРИЗА?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
То хубаво хората ще си направят малки стопанства, но как ще стане това....няма достатъчно време за подобно нещо. За една година вируса ще е заразил евентуално 60% от населението... дори само бюрократичната част по купуването на имот може да те зарази.... как си го представяш това... хиляди хора в момента се втурват, селски имоти да купуват, за да може евентуално догодина да се излориат там... това просто няма как да стане на практика, няма изобщо време за подобни неща. Вируса вече чука на вратата и човек вместо да си седи вкъщи, сега, точно сега да се втурне по институции, за да вади милион и един документа.... ами и техника ще трябва да купува... а реколтата евентуално догодина ще стане... т.е. или всичко ще е отминало или още по-лошо ще е станало, след година и трактор няма да има от къде да си купи... а с мотиката няма да може да произведе храна дори за себе си. Някога се е получавало, но не са били по едно семейство, били са цял род, който заедно е обработвал земята, а не семейство от 2-ма 3-ма човека. Това което описваш ми се струва абсолютно невъзможно, дори през Интернет да можехме имоти да купуваме.
Тези които си имат стопанства и ферми, ОК могат да се изолират и да си живеят там в момента, но тези които нямат, сега просто не му е времето.
Освен това аз мисля че липса на храна може да се получи заради транспортни проблеми, а не че няма да има производство.
Виж в Китай там най-много имат нужда от тях. Познай коя е професията, която може да си работи най-лесно от вкъщи и познай каква техника ще е необходима.... роботи, роботи и още роботи. Защото лесно се дезинфекцират и могат да се пращат в силно заразена среда без да се рискуват хора... а и понеже вируса не е радиация, всякакви роботи вършат работа, за роботите трябват програмисти и други ИТ специалисти. Също за борба със самия вирус, трябват суперкомпютри които да симулират ваксини и лекарства, за тях трябват ИТ специалисти, цяла армия от тях.
Ето ти пример (за роботи носещи храна и медикаменти на хора под карантина):
https://www.youtube.com/watch?v=m3CjjrBzSSASapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Фермер не се става от днеска за утре! Фермерството освен опит иска и инвестиции! Не става само с желание, породено от ГЛАД! Особено ако нямаш и никакви пари!
Реално може да си 40 килограма и порциона на ден да ти е 3 филии хляб, но не се става туко тъй фермер!
ИТтата просто ще се върнат при пенсионери родители и заедно ще мизерстват. Голяма част ще се пробват да работят, където намерят из провинцията. Някаква малак част и фермери ще станат, но това ще са все хора, с такива семейства и традиции в тази област, които и към момента се занимават с това!
Короната се очертава като голям срив, но да видим! Все още не е напълно ясно дали ще стартира пълномащабен крах! Има такива индикации, но докато не почнат да хлопват заводи и пред банките да има опашки, не е на 100%!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Виж в Китай там най-много имат нужда от тях. Познай коя е професията, която може да си работи най-лесно от вкъщи и познай каква техника ще е необходима.... роботи, роботи и още роботи. Защото лесно се дезинфекцират и могат да се пращат в силно заразена среда без да се рискуват хора... а и понеже вируса не е радиация, всякакви роботи вършат работа, за роботите трябват програмисти и други ИТ специалисти. Също за борба със самия вирус, трябват суперкомпютри които да симулират ваксини и лекарства, за тях трябват ИТ специалисти, цяла армия от тях.
Ето ти пример:
https://www.youtube.com/watch?v=m3CjjrBzSSA
Ако ти се търси и чете. Отиди виж. Само за тази тема е! След като ми изчетеш аргументите! Винаги може да си кажеш! Майната му на тоя! Това са глупости!
Ти може да си имаш аргументи за роботи и дронове, аз имам пък свои!
Към момента сме на етап теоретично-аргументативен дебат! Времето ще покаже истината!
Много ясно съм го написал там, защо хората, които витаят в облаците, че вече всичко е дронове и смарт телефони, ще преживеят истински шок, когато се сблъскат с финансово икономическата действителност!
Реално финансите и икономиката са ни отвели ДНЕС, до тук, че да имаме и дронове, и роботи!
Имам претенции, че разбирам от икономика и финанси, така че мнението ми се основава на това какъв е модела изобщо на създаване на продуктите, за които говориш!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Преди няколко години през август издирвахме хлапета, загубени в планината над един язовир. Напили се вечерта в една от хижите и за по-направо решили да цепят през гората и да слязат в града.
Като се омотали, след обяд на другия ден започнали за звънят на родителите си. Майките им като ревнаха - аууу, в гората мечки, вълци ... горките ни деца. Баш тъй ..., то мечката проста и ще тръгне след винениците, де хвърчат на рояци около тях.
След много напътствия ги намерихме да берат душа до едно дере, почти обезводнени. Като ги попих защо не са пили вода от поточето, най-невъзмутимо ми отговориха, че не знаят дали водата става за пиене!?!? И това бяха ученици последен курс на Математическата гимназия у хабитата. Мъка, мъкааа!
На прав път си относно оцеляването им, ми е думата.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеЕдин измамник изобретател надуших.Топли София с вода от Козлодуй и има световни изобретения в гаража ама никой не ги е виждал да работят
А ти, мними, като рекох дипломите, като ще си ги вадим, да е лице в лице, пред хора - уплаши се. И предпочиташ - 0, " Истински" ! - пак анонимно да плюеш от дистанция, да не те видят вдички, какъв измамен мушмурок си.
Връщам се към темата:
Време. Време може и да може да се намери. Обаче...при тотален срив на придвижването на хора и стоки и високата урбанизация към момента, ми се губи как ще стигнат останалите редурси и как ще бъде заменен изгубеният дълговременен опит, основно, поостанал у старите, най-уязвими хора. Дано ненсе стига до там.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
Няма да станат никакви фермери! Повечето ще изпукат от глад много преди това.
За да обработваш земя ти трябват машини. (С мотиката няма да стигнеш до никъде!) Тези машини струват много пари и искат подръжка и гориво. Трябва да имаш и стопански постройки където да съхраняваш машините. Другия вариант е да започнеш с един кон или бивол и едно рало като преди 200 години.
Животните искат много грижа и много познания и опит! Дори само едно прасе и 20 кокошки да гледаш това са по поне 1-2 часа работа всеки ден 365 дни в годината. Има сметка само ако гледаш много животни и да наемеш хора са се грижат за тях. Животните също им трябват стопански постройки където да живеят. Освен това трябва да им осигуриш достатъчно храна за зимата. Най трудно се гледат крави и по принцип големи животни. Работата е много но и продукцията е много. Една крава дава 20 литра мляко на ден но може и много повече зависи от породата и начина на гледане. Като заколиш едно теле месото ще ти стигне за 1 година. А ако го продадеш може да купиш тонове жито или други храни.
Малко по лесно се гледат овце и кози но пак говорим за всекидневна грижа.
Младите днес нямат никакъв шанс! 99% от тях не знаят какво значи работа и живот на село. Нямат никаква представа как да оцелеят сами.
За самобитния живот на село трябват много знания и умения в много различни области. "Простите" селяни (истинските) всъщност са много по умни от повечето граждани и знаят как да се справят със всякакви тежки ситуации. Истинския селянин разбира от всичко и физически е як като бик. Обрабова земята, отглежда култури, отглежда животни, разбира от строителство, разбира и от техническа подръжка и управление на машини.
Като се омотали, след обяд на другия ден започнали за звънят на родителите си. Майките им като ревнаха - аууу, в гората мечки, вълци ... горките ни деца. Баш тъй ..., то мечката проста и ще тръгне след винениците, де хвърчат на рояци около тях.
След много напътствия ги намерихме да берат душа до едно дере, почти обезводнени. Като ги попих защо не са пили вода от поточето, най-невъзмутимо ми отговориха, че не знаят дали водата става за пиене!?!? И това бяха ученици последен курс на Математическата гимназия у хабитата. Мъка, мъкааа!
На прав път си относно оцеляването им, ми е думата.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 4 Харесвания
Коментар
� -
То хубаво хората ще си направят малки стопанства, но как ще стане това....няма достатъчно време за подобно нещо. За една година вируса ще е заразил евентуално 60% от населението... дори само бюрократичната част по купуването на имот може да те зарази.... как си го представяш това... хиляди хора в момента се втурват, селски имоти да купуват, за да може евентуално догодина да се излориат там... това просто няма как да стане на практика, няма изобщо време за подобни неща. Вируса вече чука на вратата и човек вместо да си седи вкъщи, сега, точно сега да се втурне по институции, за да вади милион и един документа.... ами и техника ще трябва да купува... а реколтата евентуално догодина ще стане... т.е. или всичко ще е отминало или още по-лошо ще е станало, след година и трактор няма да има от къде да си купи... а с мотиката няма да може да произведе храна дори за себе си. Някога се е получавало, но не са били по едно семейство, били са цял род, който заедно е обработвал земята, а не семейство от 2-ма 3-ма човека. Това което описваш ми се струва абсолютно невъзможно, дори през Интернет да можехме имоти да купуваме.
Тези които си имат стопанства и ферми, ОК могат да се изолират и да си живеят там в момента, но тези които нямат, сега просто не му е времето.
Освен това аз мисля че липса на храна може да се получи заради транспортни проблеми, а не че няма да има производство.
Въпроса дали ние с теб ще изпукаме от глад изобщо не го коментирам! Това не ми е тема към момента!
В крайна сметка аз не смятам, че ще има зомби апокалипсис! Абсурдно е хората да тръгват по селата и в изолация из пещери!
Далече съм от мисълта да предлагам да копаем окопи и да купуваме кози и кой, към което село хване!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
Няма да станат никакви фермери! Повечето ще изпукат от глад много преди това.
За да обработваш земя ти трябват машини. (С мотиката няма да стигнеш до никъде!) Тези машини струват много пари и искат подръжка и гориво. Трябва да имаш и стопански постройки където да съхраняваш машините. Другия вариант е да започнеш с един кон или бивол и едно рало като преди 200 години.
Животните искат много грижа и много познания и опит! Дори само едно прасе и 20 кокошки да гледаш това са по поне 1-2 часа работа всеки ден 365 дни в годината. Има сметка само ако гледаш много животни и да наемеш хора са се грижат за тях. Животните също им трябват стопански постройки където да живеят. Освен това трябва да им осигуриш достатъчно храна за зимата. Най трудно се гледат крави и по принцип големи животни. Работата е много но и продукцията е много. Една крава дава 20 литра мляко на ден но може и много повече зависи от породата и начина на гледане. Като заколиш едно теле месото ще ти стигне за 1 година. А ако го продадеш може да купиш тонове жито или други храни.
Младите днес нямат никакъв шанс! 99% от тях не знаят какво значи работа и живот на село. Нямат никаква представа как да оцелеят сами.
За самобитния живот на село трябват много знания и умения в много различни области. "Простите" селяни (истинските) всъщност са много по умни от повечето граждани и знаят как да се справят със всякакви тежки ситуации. Истинския селянин разбира от всичко и физически е як като бик. Обрабова земята, отглежда култури, отглежда животни, разбира от строителство, разбира и от техническа подръжка и управление на машини.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Майки, би ли изяснил защо ITтата ще изпаднат в криза?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеНастоящата криза показва, колко важни са малките семейни стопанства!
При свинската чума, се действаше изцяло в защита на едрия капитал и против хората!
Ако в дадени райони има карантина, как ще се осигурява доставката на храни?
Едно малко стопанство може да осигури прехраната на едно семейство за месеци!
Разбира се, кой ти мисли за хората, когато трябва да се грижим, за едрия капитал на свиневъдите!
Изводите всеки да си ги прави!
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеАко това което прогнозират апокалиптиците се случи наистина на никой няма да му е до компютри и програмисти....
Ето ти пример (за роботи носещи храна и медикаменти на хора под карантина):
https://www.youtube.com/watch?v=m3CjjrBzSSALast edited by Xman1; 08.03.2020, 23:07.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Майки, би ли изяснил защо ITтата ще изпаднат в криза?
Изложил съм си позицията специално за идващото и ИТ сектора в БГ!Last edited by Mike Florida; 08.03.2020, 23:19.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Фермер не се става от днеска за утре! Фермерството освен опит иска и инвестиции! Не става само с желание, породено от ГЛАД! Особено ако нямаш и никакви пари!
Реално може да си 40 килограма и порциона на ден да ти е 3 филии хляб, но не се става туко тъй фермер!
ИТтата просто ще се върнат при пенсионери родители и заедно ще мизерстват. Голяма част ще се пробват да работят, където намерят из провинцията. Някаква малак част и фермери ще станат, но това ще са все хора, с такива семейства и традиции в тази област, които и към момента се занимават с това!
Короната се очертава като голям срив, но да видим! Все още не е напълно ясно дали ще стартира пълномащабен крах! Има такива индикации, но докато не почнат да хлопват заводи и пред банките да има опашки, не е на 100%!
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Карантина не значи един ров с крокодили около града и дрони дето стрелят по всичко което мърда. Хранителни продукти се доставят както обикновено.
Утре отивам в командировка у Болярия. Добре предупреди за крокодилите. Трябва да внимавам кога прецапам през р. Янтра.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
�
Коментар