IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    И за ИТ-тата, мисля че бъдещето е тяхно в дигитализирания свят, който обхваща всички сфери.
    Най-много, покрай разни карантини, човечеството по-лесно да приеме преотстъпването на работните места на роботите.
    Мирен и тих преход.

Познавам доста ИТ-та и особено по-младите, на пръв поглед наистина изглеждат зомбирани,извън света на кодовете.
    Но, ако поговорите повече с тях, може да откриете, че светът, който си създават им е достатъчен и имат други потребности, което не ги прави по-глупави и не непременно по-слаби за оцеляване, Рядко съм ги чувала да мърморят или да се оплакват при трудности.
    Грешката ти е, че правиш ГЕНЕРАЛНИ изводи, на базата на лични наблюдения! Отделно тези като дигитален свят и всички сфери, са по-подходящи за бабите на кварталната пейка! Подобно обобщение, не дава ясен поглед за перспектива през аргументи, а по-скоро затвърждава виждането, че света за казващия го е до толкова гъвкав, до колкото той го съобразява спрямо текущата конюнктура и знанията си за това какво е сега! Може ли бъдещето да е гъвкаво обаче, спрямо сегашния момент, подобно мислене не може да определи!

Ясно е, че компютрите няма да изчезнат, но нас ни интересува близката перспектива и следващите 10-15 години! Убеден съм, че ще има много повече технологии 2050г., стига света да не се е затрил! Въпросът е кой ще ги създаде и каква ще е МЕЖДИННАТА конюнктура?

Твоя поглед отчита единствено СЕГА и НЯКОГА ТАМ! Не отчиташ възможна промяна в МЕЖДИННАТА конюнктура, а тази междинна конюнктура може да изхвърли от пазара, междинни конюнктурни играчи!

Last edited by Mike Florida; 09.03.2020, 00:30.

Коментар

Съгласна съм. Нарушените вериги на доставки ще станат по-осезаеми след месец, ако продължат да карантинират цели промишлени зони и на Запад.
      Ако надделее и паниката ще е още по-тежко, особено, ако се създаде недостиг на животоспасяващи лекарства, вкл и поради презапасяване и масово изкупуване...
      Надявам се, скоро със затоплянето да се нормализират нещата
      Ох. Като познавам вида Хомо, се тревожа дали изобщо, ще се. Толкова неадекватни, и животните биват рядко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Карантината ще докара краха.Ако коронавируса епизодично избухва ту тук ту там и карантината стане ежедневие ту тук ту там икономиката такава каквато я познаваме ще се срине...........та затова и тези ВЕРОЯТНИ но не сигурни сценарии.Времената ще са със сигурност тежки оттук насетне.Колко тежки?Бъдещето ще покаже.
        Съгласна съм. Нарушените вериги на доставки ще станат по-осезаеми след месец, ако продължат да карантинират цели промишлени зони и на Запад.
        Ако надделее и паниката ще е още по-тежко, особено, ако се създаде недостиг на животоспасяващи лекарства, вкл и поради презапасяване и масово изкупуване...
        Надявам се, скоро със затоплянето да се нормализират нещата

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
          Измамник разкарай се.Никой не иска да разговаря с теб щот освен измамник си и досаден.Намери си друга работа или форум
          Измамник е на майка ти синчето. Другото, са плещеници на некадърници. А и форумът е на всички.
          Накратко, не позна, мазен фукльо.

Коментар

• И за ИТ-тата, мисля че бъдещето е тяхно в дигитализирания свят, който обхваща всички сфери.
            Най-много, покрай разни карантини, човечеството по-лесно да приеме преотстъпването на работните места на роботите.
            Мирен и тих преход.

Познавам доста ИТ-та и особено по-младите, на пръв поглед наистина изглеждат зомбирани,извън света на кодовете.
            Но, ако поговорите повече с тях, може да откриете, че светът, който си създават им е достатъчен и имат други потребности, което не ги прави по-глупави и не непременно по-слаби за оцеляване, Рядко съм ги чувала да мърморят или да се оплакват при трудности.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
              Малко инфо за сапуна, гела и вирусите.
              Алкохолният гел или сапуна не убиват вируса,
              Дезинформация.

Сапунът убива много микроби, а хидрофобните вируси, към които спадат короните (имат липидна външна обвивка) дезактивира, щото не може да се каже "убива", и изважда завинаги от играта.
              Потърси на "пав", виж, че липидите са мазнини и прочети какво сапуните правят с тях.
              Допълнително в медицинските сапуни има добавки срещу хидрофилните вируси, тези, които нямат обвивка на РНК-то.

Коментар

Развивате сценарии в хипотезата на апокалипсис.
                Но какво ще го докара самия тотален крах?
                Коронавируса ли?
                Наличните данни към момента не показват драстични разлики със сезонния грип по отношение на R0,и % нс смъртност.
                В недалечна Сирия през вблизките години има над милион жертви и милиони, тръгнали да търсят спасение от войната...
                Повече ме е страх от природен катаклизъм.
                Или пък от плана на глобалните лидери за налагане на контрол, който покрай паника от пандемия лесно ще се прокара.
                Карантината ще докара краха.Ако коронавируса епизодично избухва ту тук ту там и карантината стане ежедневие ту тук ту там икономиката такава каквато я познаваме ще се срине...........та затова и тези ВЕРОЯТНИ но не сигурни сценарии.Времената ще са със сигурност тежки оттук насетне.Колко тежки?Бъдещето ще покаже.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Не думай. И ти я.. НАПРАВИ ?!?
                  'Бахмааму и техникум, 'Бах!
                  ... Ама иначе, са "глупави" днешните, щото ти някога си се мъчил.
                  И ТАМ СИ ОСТАНАЛ. ,"спец по ИТ" ( "Измамна Техника"/" техника на измамата", да не се бърка с IT ,"Information Technology")
                  Измамник разкарай се.Никой не иска да разговаря с теб щот освен измамник си и досаден.Намери си друга работа или форум

Коментар

• Развивате сценарии в хипотезата на апокалипсис.
                    Но какво ще го докара самия тотален крах?
                    Коронавируса ли?
                    Наличните данни към момента не показват драстични разлики със сезонния грип по отношение на R0,и % нс смъртност.
                    В недалечна Сирия през вблизките години има над милион жертви и милиони, тръгнали да търсят спасение от войната...
                    Повече ме е страх от природен катаклизъм.
                    Или пък от плана на глобалните лидери за налагане на контрол, който покрай паника от пандемия лесно ще се прокара.

Коментар

Ха ха ха как ми примомни времената къде 1988-1989г.Беа ми дали една дипломна работа да правя информационно управляваща система на подстанция 220/110/6,3 kv.Цифрови входове и изходи ацепета....Визуализация и управление на състояние на прекъсвачи разеденители защити мерения на ток напрежение мощност архив.....И на асемблер....Мани мани страшни времена.
                      Не думай. И ти я.. НАПРАВИ ?!?
                      'Бахмааму и техникум, 'Бах!
                      ... Ама иначе, са "глупави" днешните, щото ти някога си се мъчил.
                      И ТАМ СИ ОСТАНАЛ. ,"спец по ИТ" ( "Измамна Техника"/" техника на измамата", да не се бърка с IT ,"Information Technology")

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Преди няколко години през август издирвахме хлапета, загубени в планината над един язовир. Напили се вечерта в една от хижите и за по-направо решили да цепят през гората и да слязат в града.

Като се омотали, след обяд на другия ден започнали за звънят на родителите си. Майките им като ревнаха - аууу, в гората мечки, вълци ... горките ни деца. Баш тъй ..., то мечката проста и ще тръгне след винениците, де хвърчат на рояци около тях.

След много напътствия ги намерихме да берат душа до едно дере, почти обезводнени. Като ги попих защо не са пили вода от поточето, най-невъзмутимо ми отговориха, че не знаят дали водата става за пиене!?!? И това бяха ученици последен курс на Математическата гимназия у хабитата. Мъка, мъкааа!

На прав път си относно оцеляването им, ми е думата.
                        Ха ха ха мани че ми напоняш една случка та се смея...Преди години мои роднини от София ми дойдоха на гости с внучето си.И отиваме на реката за риба.Нагазили сме с въдиците той хвана един трескозъбец и си умря от кеф.По едно време го гледам се престисква.Викам му Саше какво има той нищо викам да не криеш ей а той ми ака ми се.Викам му сваляй гащите и клякай във водата а той няма тука няма тоалетна чиния и тоалетна хартия....Но като го насви и бързо бързо свали гащаите и клекна.А сега с какво да се изтрия а аз му викам във водата си измий се....Ха ха ха

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Напълно си прав, днешните IT-та не са никакви такива, затова ще хванат мотиките. Навремето трябваше да пишем драйвери за всяка периферия, на Асемблер, защото нищо друго не вършеше работа - само инструкции, прекъсвания и адреси по цял ден, пък управление на портовете и интерфейси, пък заделяне от оперативната памет за регистри, буфери и резидентни програмки, пък е-промове и програмировачки - нямаше един BIOS като хората. Всъщност, ти оживяваш компютъра, след като си го събрал от 10 платки като дъски за кофраж. Бил Гейтс беше откраднал целия графичен дизайн на OS2 на APPLE, чиито Макинтоши изглеждаха като днешните TESLA на Мъск. WINDOWS беше 6 дискети от 1.44МБ и имаше единствено падащи менюта от главната страница като сайт за залагания на "тука има, тука нема" на цар Киро. Сега какви са IT-тата - ако им дадеш една печатарка да подкарат, ще я закарат на автотенекеджия. По 5 бимки вземат, а ние навремето доехме секретарката на шефа, защото нямаше никъде кисело мляко и го квасехме с един високочестотен електроимпулсен генератор. Време е всичко да дойде на мястото си.
                          Ха ха ха как ми примомни времената къде 1988-1989г.Беа ми дали една дипломна работа да правя информационно управляваща система на подстанция 220/110/6,3 kv.Цифрови входове и изходи ацепета....Визуализация и управление на състояние на прекъсвачи разеденители защити мерения на ток напрежение мощност архив.....И на асемблер....Мани мани страшни времена.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                            Кой ти каза , че семейство от 4 човека не може да се самоиздържа. Аз знам , че може.
                            Разбира се. Някое, някъде, при определено стечение на обстоятелствата.
                            Обаче, не всяко, не навсякъде, не винаги и не е сигурно, дали ще, или не ще.
                            Т.е., наистина, знаеш такъв случай. И ТОЗИ случай, е...
                            ...ЧАСТЕН СЛУЧАЙ. В оромното множество случаи, НЕЩАТА СТОЯТ ДРУГОЯЧЕ.
                            ...Но, светът има нуждабот всички ни, а повечето, са удобно забравени от онези, някак натрупали сериозни резерви.
                            Last edited by Pyramid; 08.03.2020, 23:55.

Коментар

Може разбира се.Но без луксове.
                              Какъв лукс, като уя е на дупето.
                              Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Кой ти каза , че семейство от 4 човека не може да се самоиздържа. Аз знам , че може.
                                Може разбира се.Но без луксове.

Коментар

Working...
                                X