IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Държавите нямат за приоритет развитието на вътрешното им земеделие, а реално при огромни природни катастрофи или кризи като сегашната какво правим. 96% от текущото население на България не произвежда никаква храна.
    Храна има. ЕС поне субсидира земеделците точно заради такива ситуации уж.

А иначе всичко останало се прави в Китай.

Франсета и американци се оплакваха за лекарства, консумативи, етц. Едните 40% изнесли в Китай, другите стигат до 80% за лекарства и съставките им.

А иначе субсидирането на земеделците има предистория. През ВСВ Англия почти останала без храна, щото повечето храна се е произвеждала в колониите. И ЕС казал, бе дай да субсидираме тука земеделието, че да не стане нещо такова.

Ама не са се сетили за лекарства и медицински консумативи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Пък и не четеш, явно. Затуй, ще повторя за празни пространства като теб: МАТЕЕВ ми спаси живота и, магаре или не, АЗ съм му задължен. Разбира се, многопо-добре би било, ако ме бе чул но, магарешка му работа, щом така е решил...
      А ризката и Селенчето не ти ги давам, щото не заслужаваш. Прекалено се добри за двуного като теб.
      Капиш?
      ни мъ интиресуват кой те клатил и кога . хлъзгав и раболепен си . към чичо матейко . а пАри нема
      . дръж си ги и бабулячето и ризката. ни ти ги ща . щом смяташ че отиват повече на четириногу като теб.
      капиш
      бухахахахаххахахаха
      мерси

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

проста математика показва че вярно си бабуляче над 65. иначе не излизат сметките с прадядото. знаех си.
        идругото съвпадение че на повечето женски профили прадедото им в балканската война боледувал бил се храбро и героично после отгледал достойно много челяд възпитана в духа на българщината и с устой в традициите.
        чел съм го същуто от поне 4 женски профила . сигур сте братовчедки.
        слънце. хихихи. наздраве.

бухахахахахахахахах.
        мерси
        Пък на мен дедо ми се е бил във войните в началото на века. Ала не съм на 65.То малко относителни са тез работи.

Коментар

• Едно интересно четиво за сравнение с предишните вируси, реакциите тогава и пр. по темата.

https://www.vox.com/2015/5/27/866024...h-flu-pandemic

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Мерси, мило, че както е тръгнало ... Наздраве напук на всичко негативно, което упорито ни се вре в краката .

Сетих се за прадядо си по време на балканските войни. Оцелял е сред върлуващ, тиф, холера и всякакви гадости, трепал ги вражеските войници е “по пет на нож”, върнал се е и е отгледал достойно децата си, та ние тук сме седнали да се тресем от някакъв бацил, по дяволите .
            проста математика показва че вярно си бабуляче над 65. иначе не излизат сметките с прадядото. знаех си.
            идругото съвпадение че на повечето женски профили прадедото им в балканската война боледувал бил се храбро и героично после отгледал достойно много челяд възпитана в духа на българщината и с устой в традициите.
            чел съм го същуто от поне 4 женски профила . сигур сте братовчедки.
            слънце. хихихи. наздраве.

бухахахахахахахахах.
            мерси

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

на абсолютно никой не желая зло за да съм зложелател. но признавам подигравам се на матейката на теб и (в)селена .
              на матейчо за желанието на всяка цена да го харесват да е прав да е пионер да е откривател . е не е .
              на теб за сервилниченето подмазването разливането а пари неяма да има . а да и за ризката
              на в(селена ) за безграничноста й . както казва груйо . тя го знае затова е я е разхвърляла на няколко ника . но пак личи
              бухахахахахахах
              мерси
              МНОГО си тъп, Саше!
              Пък и не четеш, явно. Затуй, ще повторя за празни пространства като теб: МАТЕЕВ ми спаси живота и, магаре или не, АЗ съм му задължен. Разбира се, многопо-добре би било, ако ме бе чул но, магарешка му работа, щом така е решил...
              А ризката и Селенчето не ти ги давам, щото не заслужаваш. Прекалено се добри за двуного като теб.
              Капиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Спирам, дори и "математик" като Матейко-копейко от ДКМС може да сметне какъв процент е 3500 умрели на 1 300 000 000 население на Китай. И не ми говерете за карантини - дори и при карантина можеш да заразяваш хората около теб и реално да заразиш всички в твоя обсег.

Те затова Китайците си спряха икономиката и в един момент сложиха близо 700 милиона човека под карантина, защото е едно "най-обикновено вирусче". Икономиката им още не е тръгнала на повечето места, има само някаква симулация на активност.

Излагаш се, но по-лошото е че поставяш живота на други хора на риск, защото има хора които ще те послушат и ще направят като теб, за да установят един ден каква грешка са направили.

Смъртността е 1% само при перфектно работеща здравна система и при много строго следене на болестта, лекуване на тежко болните и поставяне на леките случаи под карантина (тип Южна Корея с десетки хиляди тестове на ден)... но смъртноста може да достигне до 20%, ако нещата бъдат изпуснати от контрол. Запомни ги тези две цифри, защото може да ти потрябват.

При инкубационен период от 2 до 28 дни.... можеш ли изобщо да си представиш какво може да стане, хора които днес ти изглеждат абсолютно здрави, след 28 дни може да се тръшнат и да умрат, хиляди хора, десетки хиляди, които днес изглеждат с леки симптоми и няма да проблем да ходят на работа. В Ухан дори бяха изписали човек, който видимо е изглеждал добре и е дал в два поредни дни отрицателни тестове, след това си е отишъл в къщи и е починал.

Също можеш да им видиш екипировката на тези в Южна Корея, вероятно според теб и те са малоумни паникьори. Ние по-подготвени ли сме от тях, повече екипировка и техника ли имаме от тях... та това безумно "спокойствие" у теб, че това е просто едно "вирусче". До кога ще го повтаряш това нещо, не си ли даваш сметка, че като опре до теб или твоите роднини и вече ще е много късно. После ще разправяш как никой не ти бил казал, колко е опасно. Ето аз сега ти казвам, по-опасно е отколкото можеш да си представиш, после нямаш право да ревеш... и изобщо и не си помисляй да идваш във форума и да ми казваш, че не са ти казали, ето сега ти казвам, между другото за последен път, специално на теб. Не за друго а защото си човешко същество и имаш право да знаеш. Всеки който ти казва, че това е едно най-обикновено вирусче или не знае или така са го инструктирали да говори.

Най-малкото не те ли притеснява поголовната цензура навсякъде?!... в това уж "свободно" общество?! Също така разпространението на дезинформация от реномирани медии, защото това за "най-обикновеното вирусче" се въртеше известно време в реномирни медии... кой им я спусна тази заповед да омаловажават едно толкова опасно заболяване, замисли се малко.
                Last edited by Xman1; 08.03.2020, 18:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Ей, дремнах 2 часа, щото ме е страх от короната, но малоумието не е напуснало форума - Матейко-копейко като виден кадър на Димитровския Комсомолски Младежки Съюз громи врага с партеин билет и ги гони като империалисти. вСелена и Пирамидко, който си глеа интереса де, му пригласят, а равновеско се мъчи вече да пази някакъв умерено-равновесен тон - той поне се усети.

Най-веселото е, че ДКМС Матейко обвинява в безсърдечие другите, когато той самият е изкупил и се е презапасил с лекарства, които биха могли да спасят нечий живот, а той ще ги изхвърли. И този лицемер има суратя (на майчин език) да обвинява другите!?!?!? Мда, определено глупостта не ходи по гората, а по хората, а най-нагли са бившите комунисти... И всички тези искат да затрият икоомиката, само за да си спасят мизерния животец - да убием хлебарка с атомна бомба е всичко, което се прави в момента - загуби за трилиони по света заради 3500 умрели, основно пенсионери. Ма всички такива пенсионери ще виснат в очакване на пенсията си утре, нали, и ще реват за дРъжавата. Смех на квадрат

Тръгвам за Варна утре и ще ми е трудничко да пиша от телефона, така че основно ще чета следващите 3 дни. Дотогава - не изпадайте в паника, това е основното. И за да не съм голословен - децата ми са в района на Плевен (не в самия град) от около седмица. Нямам притеснения за тях и няма да ги местя през следващата седмица, докато има грипна ваканция в София. Не съм си купил ядене за 3 години напред, макар че винаги имам храна за седмицата, щото пазарувам основно в неделя, т.е. днес съм си купил, след седмица пак ще си купя. Имам пари да си купя не само за 3 години, а за 33 години храна, но няма да го направя, защото го считам за безумно. Обаче безумците са най-кресливи.

Спирам, дори и "математик" като Матейко-копейко от ДКМС може да сметне какъв процент е 3500 умрели на 1 300 000 000 население на Китай. И не ми говерете за карантини - дори и при карантина можеш да заразяваш хората около теб и реално да заразиш всички в твоя обсег. Или короната не заразява членове на семействата Мислете, тези, които могат, другите са ясни - дори и с партийните куфари, пак си остават цървули, купили са трандафори.

Наздраве, отново си наливам от пълнолетното!
                  Писна ми да ми се подиграваш и да ме клеветиш в публичното пространство с измислиците на болното ти въображение. Официално те информирам - тебе и собствениците на сайта Investor.bg, че ОБИДАТА И КЛЕВЕТЕНЕТО В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, наказуемо по наказателния кодекс.

Отправих една камара искания към модераторите на Investor.bg да трият тези обидни и клеветнически постинги. Те не го направиха, с което станаха СЪУЧАСТНИЦИ в това престъпление. Сега ще подготвя и официално писмо до собствениците на Investor.bg, и ако пак няма ефект - следва съдебно дело с много голяма сума на претенциите към ответниците.

Делото ще бъде насочено срещу Investor.bg за много пари, а на следствените служби ще подам оплакване да издирят самоличноста на Грую Груев и на още 2-3 човека, който систематично клеветничат и се подиграват по мой адрес, след което ще заведа срещу тях НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО.

Моите съболезнования, но чашата на търпението ми преля.

Ако до утре сутринта не бъдат изтрити всички обидни и клеветнически постинги по мой адрес, започвам с адвокат и нотариус копиране на постингите и подготовката на материалите за съдебните дела.
                  Last edited by Mateev; 08.03.2020, 18:47.

Коментар

• Реално погледнато, за подобна криза никога не е лесно да си подготвен, но човечеството доста се разглези последните десетилетия.
                    Сега се берат плодовете от това нещо!

Държавите нямат за приоритет развитието на вътрешното им земеделие, а реално при огромни природни катастрофи или кризи като сегашната какво правим. 96% от текущото население на България не произвежда никаква храна. ДА вярно е че има банкомати с цифрички по тях, но те не могат да те нахранят в някаква извънредна ситуация.
                    Поддържането на добра фармацефтична база по страни за антибиотици и предпазни средства също е зарязано на произвола.

Фактически погледнато, ако нещата се усложнят, единственото упование на страните, ще бъде този на който разчитат, да не е толкова зле, колкото са те да речем. Какво правим, ако този, от който зависиш на живот или смърт, реално е по-зле и от теб?

Ако нещата се влошат очаквам празни магазини, липса на храни. Антибиотиците ще свършат за 2-3 седмици и после ще се разчита на внос от Италия, която няма да може да прати нищо, защото всичко ще ползват само за себе си!

Ако се реализира подобен сценарий ще е доста грозна картинка! Не толкова умрелите от вируса, а цялостната трагедия на обществото!

Коментар

• Не бойте се,
                      • само 60% - 80% от населението на света ще се заразят с COVID-2019 и
                      • смъртността е само 2% - 3%
                      https://www.medisite.fr/pneumonie-br...80.196469.html
                      https://experience.arcgis.com/experi...beeeee1b9125cd

COVID-2019 : une contagiosité exponentielle
                      En février 2020, des scientifiques estiment que le coronavirus pourrait bientôt infecter 2/3 de la population mondiale. "Il y a une possibilité que 60 % de la population mondiale finisse par contracter le virus", indique le Pr Gabriel Leung, de la Hong Kong University.
                      La statisticienne et conseillère de l'OMS, Ira Longini, va dans le même sens. "Avec une contamination moyenne de 2,5 personnes par cas, le taux de contagion du coronavirus COVID-19 peut atteindre 60 à 80 %", précise-t-elle.
                      Last edited by barbaron; 08.03.2020, 18:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Между другото, след всяка пневмония остават доживотни сенки от фиброза, които се хващат на най-обикновен рентген. На пушачите дробовете им са такива. На тия, дето живеят на Орлов мост - също. На тия, дето духат под вода - също. По-опасни са каверните - празни пространства, които остават след туберкулозата и дробът е надупчен като швейцарско сирене. Не е за омаловажаване написаното, разбира се, но все пак пневмонията не е никак безобидно преживяване.
                        Лошото е, че има много безсимптомни тихи пневмонии, в начална фаза и болния не може да разбере, за да пие антибиотици и да се ограничат щетите.
                        Ще видим какво ще стане! Към момента нещата с този вирус се очертават все по-мрачни, от към всяко едно естество.

Коментар

ЗдрАво, адашката, и поздрав за tnm !
                          Честит празник и на Съни и всички дами!
                          Мерси, мило, че както е тръгнало ... Наздраве напук на всичко негативно, което упорито ни се вре в краката .

Сетих се за прадядо си по време на балканските войни. Оцелял е сред върлуващ, тиф, холера и всякакви гадости, трепал ги вражеските войници е “по пет на нож”, върнал се е и е отгледал достойно децата си, та ние тук сме седнали да се тресем от някакъв бацил, по дяволите .
                          Last edited by Selena; 08.03.2020, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Кошмарни изводи след аутопсии на умрели от COVID-19 огласиха учени от Ухан

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveop...ews731467.html
                            Между другото, след всяка пневмония остават доживотни сенки от фиброза, които се хващат на най-обикновен рентген. На пушачите дробовете им са такива. На тия, дето живеят на Орлов мост - също. На тия, дето духат под вода - също. По-опасни са каверните - празни пространства, които остават след туберкулозата и дробът е надупчен като швейцарско сирене. Не е за омаловажаване написаното, разбира се, но все пак пневмонията не е никак безобидно преживяване.

Коментар

Ето го истинския зложелател.
                              на абсолютно никой не желая зло за да съм зложелател. но признавам подигравам се на матейката на теб и (в)селена .
                              на матейчо за желанието на всяка цена да го харесват да е прав да е пионер да е откривател . е не е .
                              на теб за сервилниченето подмазването разливането а пари неяма да има . а да и за ризката
                              на в(селена ) за безграничноста й . както казва груйо . тя го знае затова е я е разхвърляла на няколко ника . но пак личи
                              бухахахахахахах
                              мерси

Коментар

• Кошмарни изводи след аутопсии на умрели от COVID-19 огласиха учени от Ухан

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveop...ews731467.html

Коментар

Working...
                                X