Първоначално изпратено от Trakatrak
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Защо се хАбиш да отговаряш на паникьори? Само ги караш да се чувстват значими...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Ама ти нали си супер подготвен? Защо купувА леща, батерии, олио? Страшен лъжец си, няма недостиг на животоспасващи лекарства. Нито на леща. Нито на ориз. Нито на тоалетна хартия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
И това е заради целенасочената паника, създавана от медиите и поддържана от стадото".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Недостига на животоспасяващи лекарства вече се появи. Жена ми е болна от рак и веднъж месечно ходи в болницата на имунотерапия, която преставлява вливане на някакви химикали, целта на които е да поддържат рака в ремисия. И сега в сряда трябваше да отиде на поредното вливане. Да, ама с появата на коронавируса в Габрово въведоха карантина на болницата и забраниха всякакви планови операции и манипулации.
И сега въпросът ми е следния - значи ли това, че с тази заповед правителството дефакто подписа смъртната присъда на всички раковоболни, които се нуждаят от поредната си месечна имунотерапия? Утре ще звъня по телефона да проверя в болницата имат ли някакви разпоредби за този проблем, или в бързината и паниката са разпоредили една недомислица, застрашаваща живота на много на брой раковоболни.
За който не знае, препаратите за имунотерапия не могат да се купят от аптеката. Изписват се персонално и поименно от София и се доставят в деня, в който трябва да се извърши вливането. Пропускането дори и на едно единствено вливане означава, че рака отново ще се активира и резултата от това сами се досещате какъв ще бъде.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Съгласна съм. Нарушените вериги на доставки ще станат по-осезаеми след месец, ако продължат да карантинират цели промишлени зони и на Запад.
Ако надделее и паниката ще е още по-тежко, особено, ако се създаде недостиг на животоспасяващи лекарства, вкл и поради презапасяване и масово изкупуване...
Надявам се, скоро със затоплянето да се нормализират нещата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Сутринта дадоха една жена пред Плевенската болница да я връщат от химиотерапия. Настанал е медицински хаос и сега седмица поне ще пренареждат реда в медицинските заведения. А трябваше досега да са ги проектирали и проиграли тези промени. Защо у нас всичко става със закъснение? Направо се смайвам, как в Германия с над 1100 заразени нямат още смъртен случай.
Вече медиите използват тези думи: "вирусът-убиец", "страшната неизвестност, кой е бил нулевият разпространител".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Здрасти, честит ти нов ник.
Ети ти тука едно медицинско издание, Айщайн. Ха да те видим сега, можеш ли да ползваш гугъл превод:
https://www.livescience.com/how-long...-surfaces.html
https://www.consalud.es/pacientes/es...74946_102.html
https://gacetamedica.com/investigaci...hasta-24-dias/
https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/007192.htm
И да не те забравя, все пак, честит ти 8ми март.
Що за целенасочена дезинформация с подлото допускане, че хората не четат "доказателствените" препратки, и просто вярват на лъжливата шапка, която си им сложила?
В първата ти препратка (Livescience са авторитетно и световноизвестно издание) казват това: Накратко, не знаем колко дълго.
But how long can the new coronavirus linger on surfaces, anyway? The short answer is, we don't know.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Недостига на животоспасяващи лекарства вече се появи. Жена ми е болна от рак и веднъж месечно ходи в болницата на имунотерапия, която преставлява вливане на някакви химикали, целта на които е да поддържат рака в ремисия. И сега в сряда трябваше да отиде на поредното вливане. Да, ама с появата на коронавируса в Габрово въведоха карантина на болницата и забраниха всякакви планови операции и манипулации.
И сега въпросът ми е следния - значи ли това, че с тази заповед правителството дефакто подписа смъртната присъда на всички раковоболни, които се нуждаят от поредната си месечна имунотерапия? Утре ще звъня по телефона да проверя в болницата имат ли някакви разпоредби за този проблем, или в бързината и паниката са разпоредили една недомислица, застрашаваща живота на много на брой раковоболни.
За който не знае, препаратите за имунотерапия не могат да се купят от аптеката. Изписват се персонално и поименно от София и се доставят в деня, в който трябва да се извърши вливането. Пропускането дори и на едно единствено вливане означава, че рака отново ще се активира и резултата от това сами се досещате какъв ще бъде.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Съгласна съм. Нарушените вериги на доставки ще станат по-осезаеми след месец, ако продължат да карантинират цели промишлени зони и на Запад.
Ако надделее и паниката ще е още по-тежко, особено, ако се създаде недостиг на животоспасяващи лекарства, вкл и поради презапасяване и масово изкупуване...
Надявам се, скоро със затоплянето да се нормализират нещата
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеИ за ИТ-тата, мисля че бъдещето е тяхно в дигитализирания свят, който обхваща всички сфери.
Най-много, покрай разни карантини, човечеството по-лесно да приеме преотстъпването на работните места на роботите.
Мирен и тих преход.
Познавам доста ИТ-та и особено по-младите, на пръв поглед наистина изглеждат зомбирани,извън света на кодовете.
Но, ако поговорите повече с тях, може да откриете, че светът, който си създават им е достатъчен и имат други потребности, което не ги прави по-глупави и не непременно по-слаби за оцеляване, Рядко съм ги чувала да мърморят или да се оплакват при трудности.- Андрей Ершов (1931 - 1988) и
- Виктор Глушков (1923 - 1982).
"Програмистът трябва да е изобретателен като Едисон и прецизен като банков чиновник, за да може да композира шедьоври само от нули и единици "
...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеАко до утре сутринта не бъдат изтрити всички обидни и клеветнически постинги по мой адрес, започвам с адвокат и нотариус копиране на постингите и подготовката на материалите за съдебните дела.
И, въобще... нали всичко се срутва, какви нотариуси-адвокати, къде ще се вееш по съдилища да те приклещи вируса? Противоречиш си, Матейко!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Грешката ти е, че правиш ГЕНЕРАЛНИ изводи, на базата на лични наблюдения! Отделно аргументи като дигитален свят и всички сфери, са по-подходящи за бабите на кварталната пейка! Подобно обобщение, не дава ясен поглед за перспектива през аргументи, а по-скоро затвърждава виждането, че света за казващия го е до толкова гъвкав, до колкото той го съобразява спрямо текущата конюнктура и знанията си за това какво е сега! Може ли бъдещето да е гъвкаво обаче, спрямо сегашния момент, подобно мислене не може да определи!
Ясно е, че компютрите няма да изчезнат, но нас ни интересува близката перспектива и следващите 10-15 години! Убеден съм, че ще има много повече технологии 2050г., стига света да не се е затрил! Въпросът е кой ще ги създаде и каква ще е МЕЖДИННАТА конюнктура?
Твоя поглед отчита единствено СЕГА и НЯКОГА ТАМ! Не отчиташ възможна промяна в МЕЖДИННАТА конюнктура, а тази междинна конюнктура може да изхвърли от пазара, междинни конюнктурни играчи!
Коментар
Коментар