Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнениеАко сте на възраст под 60, вероятността да умрете С коронавирус е по-малка от вероятността да се удавите.
Ако сте над 60 години, вероятността да умрете от пътна катастрофа е няколко пъти по-голяма от тази да умрете С коронавирус.
/само за статистиката/Last edited by Ender; 30.11.2020, 22:06.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнениеАко сте на възраст под 60, вероятността да умрете С коронавирус е по-малка от вероятността да се удавите.
Ако сте над 60 години, вероятността да умрете от пътна катастрофа е няколко пъти по-голяма от тази да умрете С коронавирус.
Ако примерно не знам да плувам и заради това не влизам в морето, вероятността за удавяне е нулаLast edited by precakanoto; 30.11.2020, 23:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
Нептуне,
всеки алкохол приет вътрешно, даже и бира, върши работата на аспирина.
Сгрявай се, а и стреса ти ще намалее.Ти да видиш.
Ма съм лаик в тази област, тъй става, който не е учил в тоз Университет, когато е трябвало.
Last edited by neptun266; 30.11.2020, 17:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЪхъ! Направо го разби градски ми, като му сподели такава лична подробност
Вашите военни ли са били, музиканти ли ??
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Нормално е да обмисляме хипотези при наличие на поне малко достоверна информация относно обекта на изследване. Обратното вече не е нормално и като цяло не е добре за психиката.
С което съвсем не казвам, че ти има нещо! Но в случая истината е от второстепенно значение и отстъпва пред полезността в индивидуален план.
А кой, откъде, каква и колко достоверна информация има е отделен въпрос
Съгласявам, че не говори добре за психиката ако го караш само на предположения.
ps. Твоето мнение по същността на въпроса какво е - модифициран ли е вируса от т.нар втора вълна?!Last edited by precakanoto; 30.11.2020, 17:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
Д-р Лев извинявам се ако питането ми е неуместно. Каква е разликата между ковид пневмония и пневмония от вирусен тип, която както казвате,
всеки алкохол приет вътрешно, даже и бира, върши работата на аспирина, разширявайки кръвоносните съдове.
Сгрявай се, а и стреса ти ще намалее.Last edited by hazard; 30.11.2020, 17:50.
Коментар
-
Ето ви и чиповете за ваксинитеЧестито на овцете.
https://www.rolex.org/rolex-awards/s...k-kendall-2020
Last edited by al4en; 30.11.2020, 18:34.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Дръво, понеже защото съм рядко мързелива и изключително мразя да си напъвам онзи 5 - 6% от високо интелигентния си мозък, би ли ми обяснил връзката между тютюнопушенето, спорта и музикалността?
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Нормално е да се обмислят хипотезите. Мога да повярвам на тази хипотеза, доколкото е добре и да се докаже все пак. Но не виждам да се работи сериозно в тази насока. Ако изобщо може да се докаже.
С което съвсем не казвам, че ти има нещо! Но в случая истината е от второстепенно значение и отстъпва пред полезността в индивидуален план.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Значи не си и музикална.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеС антибиотик. Но се борим с вторичната бактериална инфекция и пневмония когато е усложнена с такава. Вирусната чиста пневмония е интерстициална, при добавяне на бактериална инфекция нещата загрубяват - засягат се и алвеолите и малките разклонения на бронхите (бронхиолите) - алвеолит и бронхиолит. От възпалителния ексудат който става гноевиден или гноен направо. Но и самата интерстициална пневюония води до алвеоло-капилярен блок - точно ниво газообмен и затова протича с изразена хипоксемия, хиперкапния и дихателна недостатъчност.
Не, при всяка вирусна пневмония, в един момент се добавя и бактериална на по-късен етап обикновено. Това са бактериите в носоглътката, бронхите, те слизат надолу при лоша вентилация, потискане на имунния отговор в началото. Най често са пневмококи, стрептококи, хемофилус инфлуенце. Може и стафилокики, менингококи...всички те обитават носоглътката.
Как да ги комбинират вирусите с бактерии? Какво имаш предвид? Не разбирам.
Д-р Лев извинявам се ако питането ми е неуместно. Каква е разликата между ковид пневмония и пневмония от вирусен тип, която както казвате, преминава винаги в бактериална- добавеното кръвосъсирване ли(доколкото се мъча да проумея нещата става дума за т.н. матово стъкло, което не се вижда на рентген, а на скенер)?
П.С. Бихте ли ме посъветвали, трябва ли да продължа да приемам антикоагуланти дори и след като си мисля,че вече съм почти ОК(ден 24). Ако да- какво препоръчвате( аз започнах с аспирин, но GP-то ми предписа антистенокардин, който приемах до към ден 16-17) и за какъв период от време?
Благодаря предварително.Last edited by neptun266; 30.11.2020, 15:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от The Matrix Разгледай мнение
Ще проверим кода, но грешки не допускаме. Всичко е математически изчислено и синхронизирано
Коментар
Коментар