IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
    Чета някакви идиоти и не мога да повярвам абе селяндури вие нямате ли родители, баби и дядовци ... какво значи смъртноста е при старите хора... мен не ме засяга.. Чета Грую идиота.. абе идиот ние като купихме 5-6 хиляди спидита.. ти глупако се направи на мъж в темата за Спиди, че си ти... та ти се смяхме няколко дена ... жалка работа.
    Абе ти не си ли наследник на траките или древните българи.
    Там смъртта е радост - най-после душата се е отървала от материалното.
    Затова и страда света - щото стана много алчен
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Не се спазват никакви мерки за превенция! Хората от седмици знаят какво е положението но се размотават напред назад както обикновено. Преди малко по ТВ новините ги показаха младите чалгаджичета се събрали в клубовете и заведенията в Габрово и празнуват. Като не са на училище все тая. Ще разпространяват вирусите на друго място. Нали простотията е безгранична. И това при положение че има грипна епидемия и потвърдена Корона зараза в този град с неизвестен брой преносители.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
        Чета някакви идиоти и не мога да повярвам абе селяндури вие нямате ли родители, баби и дядовци ... какво значи смъртноста е при старите хора... мен не ме засяга.. Чета Грую идиота.. абе идиот ние като купихме 5-6 хиляди спидита.. ти глупако се направи на мъж в темата за Спиди, че си ти... та ти се смяхме няколко дена ... жалка работа.
        Постоянно трабва да се повтаря: Всяка смърт е трагедия. Но не бива чрез психясване и паника да се предизвикват множество повече гибели, отколкото вирусът ще отнесе. И да, за предпочитане е все пак тази социално-здравна криза да отнесе хиляди стари хора в пределна възраст, отколкото при шашардисването да загинат десетки хиляди, много от тях деца, които при голяма икономическа стагнация ще загинат от други заболявания вследствие на недохранване, занижени медицински грижи или дори изоставяне от родителите им. Сложна работа е социалното управление, така че не се изказвайте неподготвени, ами мислете за цялостната поразия, която нанася такава пандемия. Медицинските й измерения не са няй-опасни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          https://eurocom.bg/new/virusolog-vzm...TD05TzyUwAX9Z8 Вирусолог: Възможно е много българи вече да са преболедували коронавируса

Инкубационният период е много дълъг
          Възможно е.

Мен ме учуди оня съобщението за сръбския пациент.

В Сърбия и те като нас преди 2 дена откриха първи болен. Ходил до Унгария и взел че се заразил. А па Унгария и тя с 5-10 официално болни. Па точно тях ли среща да хванеш корона-вирус.

И тези нашите двама пациенти. Как са се заразили едва ли ще научим. Та най-вероятно има доста заразени, които не показват симптоми поне за сега и може и да го прекарат много по-леко без дори да забележат. И дано си остане така, че вземат ли да се влошават ще стане сериозно.

Коментар

• За Испанския грип

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98...80%D0%B8%D0%BF

Проблемът е че ние си мислим, че сме по-подготвени, имаме повече и по-добро оборудване, повече и по-добри лекарства и пр.

Обаче има едно нещо - движението на хора (съответно вируса) спрямо 1918 и сега е 50 пъти по-голямо и по-бързо.

Може и да се размине и дано се размине, но може и да прерасне в нещо подобно на Испанския грип.

Коментар

• https://eurocom.bg/new/virusolog-vzm...TD05TzyUwAX9Z8 Вирусолог: Възможно е много българи вече да са преболедували коронавируса

Инкубационният период е много дълъг

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                20% смъртност??!!
                Спроред изнесените данни към днешна дата летален изход за заразени има основно при възрастни, които имат съпътстващи заболявания.
                Придържайте се към фактите и не се опитвайте да спекулирате със страховете на хората, моля!

ОК...

Отказвам се, аз не съм Дон Кихот и няма да се боря с вятърните мелници...
                Last edited by Xman1; 08.03.2020, 19:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Малко правопис сега. Думата “устоЙ”, така както си я употребил в горното ти нескопосно изречение, в българския език не съществува . Аз съм на 1000 години. Назад в гените си съм дори на 1300, а може и на около 2000. Ти, обаче, си на около 12-13 години.

Делят ни поне два вагона книги и българската граматика и правопис.

Поради гореизложените мотиви, комуникацията ми с теб ще е силно ограничена . Пожелаам ти успешно оцеляване от бацила и весело настроение.

ПС: Съвпаденията в четирите женски профила са от съвсем различно естество, но за тази цел се изисква дълъг и осмислен социален запис, който няма как да е наличен в персоналната ти черепна кутия и именно това някак интуитивно те дразни. Мъка а? .
                  Адашче, този избива комплекси. зАрежи го.

Коментар

• Проблемът е, че все още малко се знае за вируса, за заболяването, затова дали се изгражда имунитет и дали може да те повтори. Прокрадват се някакви данни че повторното заразяване води до инфаркт и си до там.

Сложете и политиката, че всеки си гледа икономически интерес и кашата става пълна. Е в линка дето го пуснах 2-3 поста по-надолу за Ебола някои африкански страни са отказали да обявят епидемия, за да не им пострада туризма. СЗО никаква не е свършила - пълни бюрократи безполезни.

И сега така - китайците криха. После си признаха. После се усетиха че другите не дават и те много коректни данни и те почнаха да поскриват и да редактират данните. Русия и Турция мълчат като комунист на разпит. В Иран не е много ясно какво става. САЩ и те нещо май шикалкавят.

За Италия говорят, че високата смъртност при тях се дължи да факта, че правителството отпуснало много пари за борба с корона вируса и болниците взели да пишат и умрелите в катастрофи като болни от корона вирус с цел да усвоят повече от тея пари.

Като цяло вятър и мъгла.

Имаше дискусии в американски форуми, че на комунистите от Китай не може да се вярва, че на западните "експерти" също, щото са много политкоректни. И най-добре да гледаме съседите на Китай - Южна Корея, Хонг Конг, Сингапур и пр. Хем били равно-отдалечени от двете групи експерти, хем имали опит с предишни вируси идващи от Китай.

Та май тези думи се оказаха верни, щото там са единствените адекватни действия. Хората не смятат вероятности, а действат.

Коментар

• Чета някакви идиоти и не мога да повярвам абе селяндури вие нямате ли родители, баби и дядовци ... какво значи смъртноста е при старите хора... мен не ме засяга.. Чета Грую идиота.. абе идиот ние като купихме 5-6 хиляди спидита.. ти глупако се направи на мъж в темата за Спиди, че си ти... та ти се смяхме няколко дена ... жалка работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

проста математика показва че вярно си бабуляче над 65. иначе не излизат сметките с прадядото. знаех си.
                        идругото съвпадение че на повечето женски профили прадедото им в балканската война боледувал бил се храбро и героично после отгледал достойно много челяд възпитана в духа на българщината и с устой в традициите.
                        чел съм го същуто от поне 4 женски профила . сигур сте братовчедки.
                        слънце. хихихи. наздраве.

бухахахахахахахахах.
                        мерси
                        Нямам идея какво е правил , как е живял и кой е бил прадядо ми, ама ако съдя по себе си , трябва да е бил селският идиот .

пп. Как не ви мързи да пишете толкова в този готин ден . Близки , по-близки от дигиталните тук нямате ли ? Нещо аналогово и топло ? Живо ? Щото с тая корона не се знае и колко време имате заедно . Оползотворете го

Коментар

проста математика показва че вярно си бабуляче над 65. иначе не излизат сметките с прадядото. знаех си.
                          идругото съвпадение че на повечето женски профили прадедото им в балканската война боледувал бил се храбро и героично после отгледал достойно много челяд възпитана в духа на българщината и с устой в традициите.
                          чел съм го същуто от поне 4 женски профила . сигур сте братовчедки.
                          слънце. хихихи. наздраве.

бухахахахахахахахах.
                          мерси
                          Малко правопис сега. Думата “устоЙ”, така както си я употребил в горното ти нескопосно изречение, в българския език не съществува . Аз съм на 1000 години. Назад в гените си съм дори на 1300, а може и на около 2000. Ти, обаче, си на около 12-13 години.

Делят ни поне два вагона книги и българската граматика и правопис.

Поради гореизложените мотиви, комуникацията ми с теб ще е силно ограничена . Пожелавам ти успешно оцеляване от бацила и весело настроение.

ПС: Съвпаденията в четирите женски профила са от съвсем различно естество, но за тази цел се изисква дълъг и осмислен социален запис, който няма как да е наличен в персоналната ти черепна кутия и именно това някак интуитивно те дразни. Мъка а? .
                          Last edited by Selena; 08.03.2020, 19:32.

Коментар

ни мъ интиресуват кой те клатил и кога . хлъзгав и раболепен си . към чичо матейко . а пАри нема
                            . дръж си ги и бабулячето и ризката. ни ти ги ща . щом смяташ че отиват повече на четириногу като теб.
                            капиш
                            бухахахахаххахахаха
                            мерси
                            Кретен.

Коментар

• Малко инфо за сапуна, гела и вирусите.
                              Алкохолният гел или сапуна не убиват вируса, но премахват мазното покритие по кожата,
                              той се нуждае от него, за да влезе във вашите клетки, ако премахнете мазното покритие със сапун или гел, вирусът ще стане неактивен и ще умре в рамките на 10 минути преди да докоснете устата или носа си.
                              Сапуна трябва да е течен, гела да има поне 80% чист спирт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Те затова Китайците си спряха икономиката и в един момент сложиха близо 700 милиона човека под карантина, защото е едно "най-обикновено вирусче". Икономиката им още не е тръгнала на повечето места, има само някаква симулация на активност.

Излагаш се, но по-лошото е че поставяш живота на други хора на риск, защото има хора които ще те послушат и ще направят като теб, за да установят един ден каква грешка са направили.

Смъртността е 1% само при перфектно работеща здравна система и при много строго следене на болестта, лекуване на тежко болните и поставяне на леките случаи под карантина (тип Южна Корея с десетки хиляди тестове на ден)... но смъртноста може да достигне до 20%, ако нещата бъдат изпуснати от контрол. Запомни ги тези две цифри, защото може да ти потрябват.

При инкубационен период от 2 до 28 дни.... можеш ли изобщо да си представиш какво може да стане, хора които днес ти изглеждат абсолютно здрави, след 28 дни може да се тръшнат и да умрат, хиляди хора, десетки хиляди, които днес изглеждат с леки симптоми и няма да проблем да ходят на работа. В Ухан дори бяха изписали човек, който видимо е изглеждал добре и е дал в два поредни дни отрицателни тестове, след това си е отишъл в къщи и е починал.

Също можеш да им видиш екипировката на тези в Южна Корея, вероятно според теб и те са малоумни паникьори. Ние по-подготвени ли сме от тях, повече екипировка и техника ли имаме от тях... та това безумно "спокойствие" у теб, че това е просто едно "вирусче". До кога ще го повтаряш това нещо, не си ли даваш сметка, че като опре до теб или твоите роднини и вече ще е много късно. После ще разправяш как никой не ти бил казал, колко е опасно. Ето аз сега ти казвам, по-опасно е отколкото можеш да си представиш, после нямаш право да ревеш... и изобщо и не си помисляй да идваш във форума и да ми казваш, че не са ти казали, ето сега ти казвам, между другото за последен път, специално на теб. Не за друго а защото си човешко същество и имаш право да знаеш. Всеки който ти казва, че това е едно най-обикновено вирусче или не знае или така са го инструктирали да говори.

Най-малкото не те ли притеснява поголовната цензура навсякъде?!... в това уж "свободно" общество?! Също така разпространението на дезинформация от реномирани медии, защото това за "най-обикновеното вирусче" се въртеше известно време в реномирни медии... кой им я спусна тази заповед да омаловажават едно толкова опасно заболяване, замисли се малко.

20% смъртност??!!
                                Спроред изнесените данни към днешна дата летален изход за заразени има основно при възрастни, които имат съпътстващи заболявания.
                                Придържайте се към фактите и не се опитвайте да спекулирате със страховете на хората, моля!

Age of Coronavirus Deaths

COVID-19 Fatality Rate by AGE:

*Death Rate = (number of deaths / number of cases) = probability of dying if infected by the virus (%). This probability differs depending on the age group. The percentages shown below do not have to add up to 100%, as they do NOT represent share of deaths by age group. Rather, it represents, for a person in a given age group, the risk of dying if infected with COVID-19.
                                AGE DEATH RATE
                                confirmed cases
                                DEATH RATE
                                all cases
                                80+ years old 21.9% 14.8%
                                70-79 years old 8.0%
                                60-69 years old 3.6%
                                50-59 years old 1.3%
                                40-49 years old 0.4%
                                30-39 years old 0.2%
                                20-29 years old 0.2%
                                10-19 years old 0.2%
                                0-9 years old no fatalities

*Death Rate = (number of deaths / number of cases) = probability of dying if infected by the virus (%). The percentages do not have to add up to 100%, as they do NOT represent share of deaths by age group.

In general, relatively few cases are seen among children.
                                COVID-19 Fatality Rate by COMORBIDITY:

*Death Rate = (number of deaths / number of cases) = probability of dying if infected by the virus (%). This probability differs depending on pre-existing condition. The percentage shown below does NOT represent in any way the share of deaths by pre-existing condition. Rather, it represents, for a patient with a given pre-existing condition, the risk of dying if infected by COVID-19.
                                PRE-EXISTING CONDITION DEATH RATE
                                confirmed cases
                                DEATH RATE
                                all cases
                                Cardiovascular disease 13.2% 10.5%
                                Diabetes 9.2% 7.3%
                                Chronic respiratory disease 8.0% 6.3%
                                Hypertension 8.4% 6.0%
                                Cancer 7.6% 5.6%
                                no pre-existing conditions 0.9%
                                *Death Rate = (number of deaths / number of cases) = probability of dying if infected by the virus (%). The percentages do not have to add up to 100%, as they do NOT represent share of deaths by condition.

Коментар

Working...
                                X