IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Болницата в Габрово е построена на един доста стръмен баир. ...
    Съдба - нашата нация е жертва на късно случилата и се модерност и видимото обстоятелство, че процесът на "ферментация" в социалната област не е завършил и върви твърде мудно. Управленците продължават трогателно и по детски да се изненадват, че управленските им решения пораждат последици.

Вчера предрекох, че до 24 часа ще намерят начин да осигурят функционирането на болниците за извършване на сложни процедури при стационарни (нележащи) болни. Е, това трябваше да е факт отдавна - твърдяха, че имат планове за всякакви случаи, но поне днес го имаме.
    Сега трябва да се реши проблемът за докарване на болните до сградата. Ще забележат за ден-два, че и това не е обмислено по начин, който ще работи навсякъде и ще г о решат.

Отколе сме си все така - проби и грешки в безкрайността.

Правилно си се насочил към вариант на решение, който включва помощ отвътре - полицай или някой санитар - мъж. Знаеш, че трябва да се подготви поощрение!

Обмисли и някакъв вариант да си намериш защитно облекло за еднократна употреба, сериозни маски си имаш. Употребата все пак да се случи обмислено и дозирано, че да не всееш излишна паника в публиката. Просто разсъждавам в посока на това да подготвиш операцията по начин, че да н е могат да те върнат. Някакви поливариантни решения.

Освен чисто човешки аспекти, разговорът може да е много полезен и н а други колеги, които по някакви причини имат вземане-даване с болници.

Успех и обаждай как се справяте!

Бях натиснал нещо криво и постингът замина в крив вид, та редактирах малко.
    Last edited by nachev; 10.03.2020, 15:49.

Коментар

• В метрото чух две информации...
      1. Короната се е появила, щот се е раазбрало, че СЗО отпуска 4 млрд за превенция.....Веднага тиквоч е наредил да се намерят болни, за да иска 140 млн евра.....Дали е вярно ич не знам...
      2. Официално има доказан лек за този вид корона вирус...Едно от лекарствата срещу СПИН давало отлични резултати и с/у короната...

пп Пак ще се чудя от какво ще се гътна....Мъкааа...

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Мутафчийски: Всеки, който влиза в болница, ще се счита за потенциално заразен с коронавирус

Очевидно е, че това е мярка, която е разпоредена от Щаба и ще трябва да я съобразите при провеждането на процедурата.
        От думите ти разбирам, че територията, която се намира между самата сграда и оградата, също се счита за "болница".
        Проверете този детайл!
        Може би пък ще е възможно да избуташ количката по стръмната част на двора и при достигане на равната част просто да я оставиш на санитарката?!
        Болницата в Габрово е построена на един доста стръмен баир. Ако ме спрат вън на портала, ще има бая бутане по баира и ще помоля полицаите да помагат. Ако ме пуснат с джипа до приемно отделение, там има равен участък, и няма да има проблеми. В нормална ситуация там винаги е задръстено от спрели коли, но сега камерите на медиите показват, че е разчистено и има къде да се спре.

Най-много ме е страх да не вземат и да ни затворят в болницата за 14 дена, защото аз сутрин имам тютюнджийска кашлица, а жена ми подсмърча. И двамата нямаме температура и други сиптоми, но знам ли ги тия от болницата как ще реагират.

Едно си е карантина в къщи, където най-близкия болен е на километри разстояние, и друго е да си затворник в болницата, където най-близкия болен е в съседната стая.
        Last edited by Mateev; 10.03.2020, 15:10.

Коментар

• Единствения реален отговор на Короната, са повсеместни карантини и ограничаване на пътуванията като в Китай. Там тези мерки, малко по малко сработват!

Тук ще се чака тоталното пламване, за да се направи това, което изначално логиката е повелявала!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Не съм сигурен. Такива ключови събития въздействат независимо от тяхната незначителност. Самият факт на присъединяване към инфектираните страни стреска мозъчетата и като гледат кво става по света, си викат, айде, дойде и у нас. Но също може някой хитрец или група хитреци да са изчаквали дълтоочакваната дата и да са пуснали по пързалката неколко лабилни позиции. И то става лавина.
            Няма да ти споря, мисли каквото искаш, преди сме си писали в темата за бежанците и никога не сме били на едно мнение! Аз съм мега расист по убеждения, ти като цяло си толераст и либерален! Въпрос на гледна точка!
            В случая всеки има неговите си доводи, за да е убеден в едно или друго!

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Не незнае.
              ама знае какво е .. All Inclusiv..
              Залагам също и на credit card!

Това е съпроводено от дълбока вяра, че животът е единствено една неограничена във времето поредица от транзакции от вида"All Inclusiv+credit card" !

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение

Знаеш ли какво е онкология?
                Не незнае.
                ама знае какво е .. All Inclusiv..
                Last edited by Todor Sabev; 10.03.2020, 14:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

БФБ следва международните пазари като сентимент! Спадането днес тук, няма нищо общо с паниката от Короната на местна почва, ЗАЩОТО ТАКАВА НЯМА!
                  Не съм сигурен. Такива ключови събития въздействат независимо от тяхната незначителност. Самият факт на присъединяване към инфектираните страни стреска мозъчетата и като гледат кво става по света, си викат, айде, дойде и у нас. Но също може някой хитрец или група хитреци да са изчаквали дълтоочакваната дата и да са пуснали по пързалката неколко лабилни позиции. И то става лавина.

Коментар

Преди малко звъняхме в онкологията, за да проверим ще вземат ли утре жена ми за вливане на ежемесечните химикали за имунотерапия. Отговорът беше следния:
                    1. Отиваме на входа на болницата, но извън оградата, и се обаждаме в онкологията.
                    2. От там изпращат санитарка, който да вземе жена ми и да я заведе в отделението.
                    3. Не стана ясно какво ще правим с инвалидната количка - пътя е стръмен и количката се бута много трудно от здрав мъж, а какво остава за някоя слаба санитарка.
                    4. Допустимо е с жена ми да има придружител (явно ще съм аз), но той се подлага доброволно на същите условия.
                    5. А условията са, че след вливането и след излизане от болницата се налага задължителна 14-дневна домашна карантира на жена ми и на нейния придружител.
                    6. Подписват се някакви документи за тази карантина и доколкото знам се носи някаква отговорност, ако тя не се спазва.
                    7. Ще има и някакъв контрол на хората с официално наложена карантина, но все още не знам какъв ще е този контрол.
                    Мутафчийски: Всеки, който влиза в болница, ще се счита за потенциално заразен с коронавирус

Очевидно е, че това е мярка, която е разпоредена от Щаба и ще трябва да я съобразите при провеждането на процедурата.
                    От думите ти разбирам, че територията, която се намира между самата сграда и оградата, също се счита за "болница".
                    Проверете този детайл!
                    Може би пък ще е възможно да избуташ количката по стръмната част на двора и при достигане на равната част просто да я оставиш на санитарката?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

Екшън план срещу паниката: Ограничават покупките на стоки от първа необходимост Това са договорили Министерството на икономиката и големите вериги на среща през миналата седмица

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/ikonomika/ekshn-pla...ews731794.html
                      Добре че сгреяха най-после. Само този акт да не възбуди още по-голяма паника, че у нас всичко наобратно става.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Стига бе, нали имаше дефицит на животоспасващи лекарства, как намериха?
                        Знаеш ли какво е онкология?
                        Last edited by X_Y; 10.03.2020, 14:35.
                        Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

Екшън план срещу паниката: Ограничават покупките на стоки от първа необходимост Това са договорили Министерството на икономиката и големите вериги на среща през миналата седмица

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/ikonomika/ekshn-pla...ews731794.html
                          По скоро складовете са празни.. че май всичко е от Китай.. лютениците идват в едни големи бидони и стават каквито стават...

Коментар

• Екшън план срещу паниката: Ограничават покупките на стоки от първа необходимост Това са договорили Министерството на икономиката и големите вериги на среща през миналата седмица

Коментар

Преди малко звъняхме в онкологията, за да проверим ще вземат ли утре жена ми за вливане на ежемесечните химикали за имунотерапия. Отговорът беше следния:
                              1. Отиваме на входа на болницата, но извън оградата, и се обаждаме в онкологията.
                              2. От там изпращат санитарка, който да вземе жена ми и да я заведе в отделението.
                              3. Не стана ясно какво ще правим с инвалидната количка - пътя е стръмен и количката се бута много трудно от здрав мъж, а какво остава за някоя слаба санитарка.
                              4. Допустимо е с жена ми да има придружител (явно ще съм аз), но той се подлага доброволно на същите условия.
                              5. А условията са, че след вливането и след излизане от болницата се налага задължителна 14-дневна домашна карантира на жена ми и на нейния придружител.
                              6. Подписват се някакви документи за тази карантина и доколкото знам се носи някаква отговорност, ако тя не се спазва.
                              7. Ще има и някакъв контрол на хората с официално наложена карантина, но все още не знам какъв ще е този контрол.
                              Стига бе, нали имаше дефицит на животоспасващи лекарства, как намериха?
                              Last edited by X_Y; 10.03.2020, 14:35.

Коментар

• https://offnews.bg/zdrave/kak-se-ukr...t4LvCYfgfiy0sE
                                Как се укротява коронавирус - опитът на Сингапур

Коментар

Working...
                                X