IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
    мечо,тва,че знаеш къде е врата,тва НЕ значи,че можеш да прекрачиш прага й
    тва е разликата между знанието и познанието.
    Добро утро tnm
    Добро утро красавици и юнаци

Асене, не четеш много внимателно какво пиша и оттам идва проблема. За разлика от теб аз чета какво пишеш и го разбирам (за себе си). Според мен ти мислиш правилно и затова аз нямам въпроси към начина ти на мислене. Или с други думи по въпроса ти как мислиш моята и твоята истини съвпадат.

По въпроса аз как мисля, моята и твоята истини не съвпадат. Тук имаме сблъсък на истини (виж обяснил съм моето виждане кратко и ясно). След като имаме сблъсък на истини, ти правилно отчиташ, че не можеш да ме убедиш ползвайки рационални аргументи, което още веднъж показва, че мислиш правилно. Аз знам, че след като съм написал кратко и ясно как мисля, и ти не си съгласен с мен, аз не мога да те убедя в правотата си използвайки рационални аргументи, което от своя страна показва, че аз мисля правилно, но ти това не го виждаш и оттам идва сблъсъка на истини. Има много начини, да стигнем или да не стигнем двамата до една истина по въпроса. Но всички те отникъде не са свързани с рационалното мислене.

Защото какво е рационален спор. Това е самоцелен спор. Той може да има смисъл единствено и само на тема рационални знания или използвани рационални методи.

Веднага давам пример. Ти си мислиш, че по я знаеш математиката (конкретен математически метод, метод от конвенционална логика, говорим език или език за програмиране). Аз си мисля, че аз по я знам (същото като в предните скоби). Това е рационален спор, който може да се реши с рационални аргументи. Но този спор е самоцелен (по отношение на познанието) и нищо няма да докаже.

ПП
    За вратата имаме разлика в интерпретациите, породена от посочения в поста сблъсък на истини.
    Last edited by mechobikov; 19.08.2012, 08:53.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Ехаааааа
      Това всичкото май е събрано в подписа ми
      Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Добро утро tnm
        Добро утро красавици и юнаци.

Асене, благодаря че показа начина си на мислене на всеобщо оплюване.
        мечо,тва,че знаеш къде е врата,тва НЕ значи,че можеш да прекрачиш прага й
        тва е разликата между знанието и познанието.
        да приемем,че съм те убедил,че софистите са добрите,а платонистите са лошите. тук имаш знание, обаче ти не си стигнал до тва заключение.
        то не е на база твой ризънинг,а е на база мой ризънинг+твоя логика,която е джъстифицирала тва мое твърдение като вярно.
        знанието само по себе си е нищо,освен самочувствие.то е мъдрост назаем,ако не разбрано!
        кво като знаеш коя е вратата,ако нямаш ключа?
        аз знам къде е сейфа на мойта банка и къде държат парите. е и?
        опитвам се както винаги да дам абстрактни примери,като ти ги представя физиески,защото днешния човек разбира доста добре физическото и има грешна представа за абстрактното.
        в момента,знанието,което съм ти дал те отклонява от смисъла,който влагам в него.
        вземи постинга на съни за академика и равина,за тва как пиечдито все дава правилния отговор на грешния въпрос.вземи го тоя постинг,принтвай си го и ставай и си лягай с него.
        няма значение кои са платон и протагор!има значение ти какво мислиш за тях,спрямо другите какво мислят за тях!
        те са просто абстрактен пример ,върху който ти показвам различен вид риънинг-единия е академичния обективизъм, платоническия реализъм и индуктивния ризънинг.
        втория е АНТИакадемичен релативиъм,АНТИплатоничеn скептицъм и дедуктивен ризънинг.
        в единия случая те водят до истина,че първия е добър,а втория лош,във втория случая ИСТИНАТА Е ОБРАТНАТА-че първия е лошия а втория е добрия!
        кат ти казвах,че истината почти никога не е една,ти каза "много ясно,че е една" .
        ами ти мислиш като платон,аз мисля като протагор.
        къде е проблема? ами той е,че ти , платон и днешния академизъм не различавате кво е инрофмация и кво е истина.за вас тва е едно и също нещо,ама дали е така?
        разликата:
        платон и протагор и кои са те, е информация.
        истината е дериватив на тази информация,прекарана през функция на човешкия мозък. тази функция се нарича ризънинг-тя е твойта програма.
        в линейната функция винаги води до обективност,защото е ЛЕСНА логика и математика на ниво 3 клас.за ква днешния скопен мозък си мисли,че истината е една. щото 1+1=2 .за тва и всички академици са интерпретирали тази инфо като една истина.защото са платонисти.
        за тва за тях инфото и истината са едно и също.
        защото линейничат .
        защото имат мозък на кокошки носачки.
        и понеже няма как информацията да е различна-тя е една,скопените им кокоши мозъчета мисят,че и истината е една.
        и как говориме за кокошки,как мечо една кокошка ще разбере кво мисли един човек?ами няма как.
        та как един академик ще разбере кво мисли протагор?ами няма как.съответно го отхвърля и обявява за манипулатор,щото в главата на академика се появява чернобялата картинка на неговото мислене,че протагор е загубил спора и за да се измъкне по терлъци обявява,че истината не е една.което наистина си е манипулиране.
        ето ти вид скопен ризънинг и правилна логика и как се получава догма-тва е правилен отговор на грешен въпрос,водещо до тотално грешни изводи.тва са днешните академици-те имат силно развита логика и скопен ризънинг.
        те могат да ти обяснят много добре кво се крие в една картина,проблема е,че ако картината НЕ е черно бяла,те са в тотална грешка.защото те виждат в черно-бяло.
        демек когато проблема е линеен,те са прави.ама когато проблема е мултидоменшънъл,кокошките почват да кудкудякат.
        аз мечо не искам от теб да знаеш ,че академиците са кокошки.аз искам да знаеш кога мислят и кога кудкудякат .
        тва е разликата между знанието за коя е вратата и разбирането да я отключиш,че да се възползваш от това,което се крие зад нея.
        аз не искам ти да се съгласяваш с мен,че академиците са в грешка за протагор. аз искам ти да откриваш САМ грешките им!
        има разлика между това,да ти кажа защо те са в грешка и ти да се съгласиш и това,ти да откриеш защо са в грешка. едното е знание,другото е мъдрост.
        първото е да ти дам риба,второто е да те науча да ловиш риба.
        първото е да те возя в кола,второто е да те науча да караш кола
        първото е да ти покажа вратата,второто е да прекрачиш прага й.
        проблема е,че аз няма как да те бутна,че да минеш през вратата.твоя сегашен ризънинг е прекалено тежък,че дори и шварценегер да те бута да минеш,няма да те помръдне и милиметър.
        само ти можеш да управляваш ризънинга си.само ти можеш да минеш през вратата.
        за тва ти казвах,че мъдростта НЕ е в книгите ,както вие си мислите! в книгите е информацията,знанието и мъдростта са във теб самия!
        следствията на това може да ги използваш за доказателство на тази теория:
        имаш хора които са прочели хиляди книги и са си останали кретени,имаш хора,които са прочели малко книги,ама са в пъти по интелигентни от първите!защо тва е така мечо?ами тва е релативизъм,а не обективизъм.
        обективния академичен поглед е:
        тоя много е чел ,следователно много знае.
        релативния поглед е:
        тва,че много е чел,НЕ е достатъчен критерий,че много знае.
        и пак формулките ще ти ги дам:
        обективизъм: 1+1=2

релативизъм: (1+1)х=?
        и релативния релативизъм,защото сам по себе си е релативен и 1 влияе и на другото ниво и т.н. или (1+1)х=функция,дори и да знаеш хикс.
        където х е ризънинга.

емпиричното наблюдение на днешния свят доказва грешността на академичния обективизъм,но въпреки тва днешното общество продължава да живее в илюзия и отрича емпиричното доказателство.знаеш ли кво е то?
        ами обективната формула за знание отрича съществуването на стив джобсовците.
        според тази формула е невъзможно един незавършил университет ,каму ли колеж и губещ времето си като младеж да скита из индия,да направи най голямата компания по капитализация в света.а релативизма допуска това.защо?
        защото според релативизма значението на информацията като знание не е толкова важно,колкото е взаимодействието на тази информация,спрямо индивидуалното й интерпрериране,демек Х !
        според академизма значение има броя книги,според релативизма фактора е тяхното интерпретиране.
        релативизма обяснява и "феномена" за обективизма,че съществуват супер умни хор,които са супер глупави. тва батка са тия с по 2 и 3 висши,където седат дома и чакат на мама заплатата и на баба пенсията.
        според академичния академизъм тва е невъзможно,според релативизма е не само е възможно но и е логически обяснено защо.
        математическата формула на релативизма казва,че ако имаш отрицателен ризънинг,колкото по учиш,толкова по тъп ставаш! или тва мечо е обяснението за днешния БАН.
        демек ,при Х<0 , натрупаното знание е отрицателно и колкото е повече,толкова по отрицателно е!
        за тва ти казвах,че мъдростта не е в книгата,а е в теб самия!
        за тва ,преди да учиш квото и да е,първо трябва да знаеш себе си!защото тогава ще разбираш грешките си и ще можеш да ръботиш върху ризънинга си.а сега не можеш,защото не се знаеш кой си. тва мечо са ключовете за вратата.за тва мога да ти покажа вратата,но не мога да я отключа,че да минеш през нея.
        за тва мога да ти кажа много добри книги и АНТИакадемични автори,но няма как да ти помогна да ги разбереш,защото прочиането НЕ Е МЪДРОСТ,мърдостта е в теб самия!
        Last edited by acen1975; 18.08.2012, 23:21.

Коментар

• http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Aз подхождам към "познанието" доста хаотично. Не се привързвам към някакви теории, философии, течения. Сипвам инфо в първичния бульон и...к'вот изкристализира след това.. е моето усещане за нещата.
            Всъщност аз това имах предвид като моля колегите да си покажат начина на мислене и вземане на решения.

Значи ако добавим и "проба грешка" което също каза днес, и към теб нямам въпроси. Ясно е, че го разбираш познанието !!!
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              Има търсачки,които "заобикалят" гугълските филтри ...Тях пак ги държат представители на божественото племе ,но тъй като там върви непрекъсната война между клановете понякога и ние гоите можем да се облажим
              А, добре, знаеш го и ти
              Аз доволен
              Last edited by vmаnkov; 18.08.2012, 17:17.
              Свободен във виелицата.
              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                ....Гугъл е филтриран до немай къде.....
                Има търсачки,които "заобикалят" гугълските филтри ...Тях пак ги държат представители на божественото племе ,но тъй като там върви непрекъсната война между клановете понякога и ние гоите можем да се облажим
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
                  Мини и покрай Деветашката пещера и Крушуна, за 2-3 часа се обикалят и двете природни забележителности, без да се изпотиш , за без пари ...

Виж после залеза над Дунава някъде от високо.

И карай към северното ни черноморие, ако имаш късмет като нас, може да си поплуваш с делфините...

Ооо, това е страхотно!!!
                  Къде ви се случи?

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    ...през гугъл има всичко
                    Не, далеч не, Спарт.

Гугъл е филтриран до немай къде.
                    Е, зависи какво търсиш...
                    Свободен във виелицата.

Коментар

....и тръгвам да се моля за работа....

Работа бол, гусин пом.-полит.! ....Ама паре нема - (...пустите паре нема - с дупе ли да плащаме ?..... )...

http://stockcharts.com/h-sc/ui

За спам и флуд плащат в един друг форум,но не и тук !

PS :http://www.youtube.com/watch?v=GCvwJ...layer_embedded

PS2: Графиката трябваше да е на Балтик Индекса,но от линка се зарежда DJIA ....Няма значение - през гугъл има всичко
                      Last edited by SPART; 18.08.2012, 16:30.
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Спреха ни топлата вода, та са ше се къпа съ студена.

Да видим кво ше стане.
                        Свободен във виелицата.

Коментар

• Мечо,
                          щешоф да кажа напоследок "стига си ги притеснявал", но понеже ти остава още много малко време тук - притеснявай ги, притеснявай!

А защо? (това на изпроводяк, батка)
                          Щото са:
                          http://www.youtube.com/watch?v=yVdJBNQMCMc
                          Last edited by vmаnkov; 18.08.2012, 16:26.
                          Свободен във виелицата.

Коментар

Още една седмица ще мързелувам и тръгвам да се моля за работа. През лятото на мен ми се молиха, ама аз ремонти, плаж, мързел. Сега аз ще се моля. Живот !!!
                            Един мой добър познат, почти приятел, е така в Щатите.

Работи като шофьор на трък (голем камион) полвин година или малко озгор, уволнява се (понеже нема кой да му даде отпуска 4-5 месеца), прекарва си тука тея 4-5 месеца, връща се в Щатите, наема се и пак работи, връща се ... ... и така кара.
                            Той е доволен.

-----------------------------------------------
                            Но бех вкаран в коан
                            !!!

Може, може...

Приемам сичко, освен това, де го не приемам
                            Last edited by vmаnkov; 18.08.2012, 16:02.
                            Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              Помня. Помня също, че като споменеш, че гората започва да пъстрее, си стягаш багажа и отлиташ на юг

Цамбуркането действа много разхлаждащо, ама пусто - много изгарям. От слънцето, от вятъра ... Затова предпочитам минералните басейни
                              "Не вливай ми в сърце отрова"

Още една седмица ще мързелувам и тръгвам да се моля за работа. През лятото на мен ми се молиха, ама аз ремонти, плаж, мързел. Сега аз ще се моля. Живот !!!
                              tnm

Коментар

Мързел и недостатъци
                                Неочаквано добра комбинация
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X