Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко беше коан учителя най-вероятно щеше да перне на петърчо два зад врата, да се усети на време че нито басейна съществува, нито тръбите.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеВ коанът за текстовата задача за басейна може и пети вариант, като опит с рационални аргументи да се разреши войната на истини.
Става за втори път Петърчо и казва:
– Господин учителю, аз доказах математически, че обема на басейна е 2000 кубични метра.
– Как моето момче ? – пита учителя.
– Ето сега. Нали съгласно отговора басейна се пълни за 40 часа. А имаме, че скоростта на пълнене е 50 кубически метра на час. Следователно обема на басейна е
50 * 40 = 2000 кубични метра. Следователно вие сте прав, господин учителю, а нашето лошо другарче Иванчо не е прав. И баща му, пияницата и той не е прав дето казва, че приета за вярна истина не може да се докаже с математически средства. Ето аз я доказах – казал Петърчо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Не само примерът е важен, Мечо. Някои хора просто не искат да действат на своя глава, да поемат рискове. Те почти подсъзнателно издирват някого, след когото да вървят и когото да величая. Това е стадния принцип.
Става за втори път Петърчо и казва:
– Господин учителю, аз доказах математически, че обема на басейна е 2000 кубични метра.
– Как моето момче ? – пита учителя.
– Ето сега. Нали съгласно отговора басейна се пълни за 40 часа. А имаме, че скоростта на пълнене е 50 кубически метра на час. Следователно обема на басейна е
50 * 40 = 2000 кубични метра. Следователно вие сте прав, господин учителю, а нашето лошо другарче Иванчо не е прав. И баща му, пияницата и той не е прав дето казва, че приета за вярна истина не може да се докаже с математически средства. Ето аз я доказах – казал Петърчо.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДобрия пример е пример. Идола е човек.
Просветеният може да види у другите добрия пример и да го открадне без да си създава идоли.
По важното е да просветиш децата си и да ги оставиш да решават за себе си, отколкото постоянно да им обясняваш кое е добро и кое лошо. (говоря по принцип, не за теб)!
Добро утро, тайфата!
Не само примерът е важен, Мечо. Някои хора просто не искат да действат на своя глава, да поемат рискове. Те почти подсъзнателно издирват някого, след когото да вървят и когото да величая. Това е стадния принцип.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПо важното е да просветиш децата си и да ги оставиш да решават за себе си, отколкото постоянно да им обясняваш кое е добро и кое лошо. (говоря по принцип, не за теб)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеИ какво, сега, ако живеехме в средновековието щяхте всички вкупом да кажете:
Миа, на кладатааа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДа, и аз ще нося още съчки да ти е топличко
Маленький мальчик в бочку с бензином упал.
Вьiтащил уши, вьiтащил нос.
Добренький дядя спичку поднес !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеИ какво, сега, ако живеехме в средновековието щяхте всички вкупом да кажете:
Миа, на кладатааа!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеDa, мисля, че е снимка.
Много е тънка границата м/у идол и добър пример.
Просветеният може да види у другите добрия пример и да го открадне без да си създава идоли.
По важното е да просветиш децата си и да ги оставиш да решават за себе си, отколкото постоянно да им обясняваш кое е добро и кое лошо. (говоря по принцип, не за теб)Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеИмаш предвид, че я има лично на аватара й ли?
Добре, това е шега, виждам, че нещо биеш накъм идолите, но не усещам бъзика, за съжаление.
Много е тънка границата м/у идол и добър пример.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеМанков, Миа е застанала с лика си.
Добре, това е шега, виждам, че нещо биеш накъм идолите, но не усещам бъзика, за съжаление.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеАми Пешо и аз си блъскам главата и се чудя от много време, за втората заповед, защо точно в "божите храмове"(църквите, синагогите, джамиите и так дале) не я спазват, а се кланят и целуват икони?
п.п.Религиозните доктрини не са чак толкова семпли. "Адептите" им понякога ги правят да изглеждат жалки.Last edited by val/she; 17.08.2012, 18:30.
Коментар
Коментар