IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Или щеше да го накара да нахрани малките златни рибки, с които междувременно е бил зарибен басейна
    Ходил съм на един много красив плаж в Ямайка. В морето плуваха рибки и по големи риби с най различни цветове. Вълната като се вдигне край тебе все едно гледаш аквариум. И на пясъка, където имаше локвички, в някои от тях имаше цветни рибки.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ако беше коан учителя най-вероятно щеше да перне на петърчо два зад врата, да се усети на време че нито басейна съществува, нито тръбите.
      Или щеше да го накара да нахрани малките златни рибки, с които междувременно е бил зарибен басейна
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        В коанът за текстовата задача за басейна може и пети вариант, като опит с рационални аргументи да се разреши войната на истини.

Става за втори път Петърчо и казва:

– Господин учителю, аз доказах математически, че обема на басейна е 2000 кубични метра.
        – Как моето момче ? – пита учителя.
        – Ето сега. Нали съгласно отговора басейна се пълни за 40 часа. А имаме, че скоростта на пълнене е 50 кубически метра на час. Следователно обема на басейна е
        50 * 40 = 2000 кубични метра. Следователно вие сте прав, господин учителю, а нашето лошо другарче Иванчо не е прав. И баща му, пияницата и той не е прав дето казва, че приета за вярна истина не може да се докаже с математически средства. Ето аз я доказах – казал Петърчо.
        Ако беше коан учителя най-вероятно щеше да перне на петърчо два зад врата, да се усети на време че нито басейна съществува, нито тръбите.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Добро утро, Мечо!
          Добро утро, тайфата!

Не само примерът е важен, Мечо. Някои хора просто не искат да действат на своя глава, да поемат рискове. Те почти подсъзнателно издирват някого, след когото да вървят и когото да величая. Това е стадния принцип.
          В коанът за текстовата задача за басейна може и пети вариант, като опит с рационални аргументи да се разреши войната на истини.

Става за втори път Петърчо и казва:

– Господин учителю, аз доказах математически, че обема на басейна е 2000 кубични метра.
          – Как моето момче ? – пита учителя.
          – Ето сега. Нали съгласно отговора басейна се пълни за 40 часа. А имаме, че скоростта на пълнене е 50 кубически метра на час. Следователно обема на басейна е
          50 * 40 = 2000 кубични метра. Следователно вие сте прав, господин учителю, а нашето лошо другарче Иванчо не е прав. И баща му, пияницата и той не е прав дето казва, че приета за вярна истина не може да се докаже с математически средства. Ето аз я доказах – казал Петърчо.
          tnm

Коментар

Добрия пример е пример. Идола е човек.
            Просветеният може да види у другите добрия пример и да го открадне без да си създава идоли.

По важното е да просветиш децата си и да ги оставиш да решават за себе си, отколкото постоянно да им обясняваш кое е добро и кое лошо. (говоря по принцип, не за теб)
            Добро утро, Мечо!
            Добро утро, тайфата!

Не само примерът е важен, Мечо. Някои хора просто не искат да действат на своя глава, да поемат рискове. Те почти подсъзнателно издирват някого, след когото да вървят и когото да величая. Това е стадния принцип.
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

По важното е да просветиш децата си и да ги оставиш да решават за себе си, отколкото постоянно да им обясняваш кое е добро и кое лошо. (говоря по принцип, не за теб)
              Аз Там се престаравам.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                И какво, сега, ако живеехме в средновековието щяхте всички вкупом да кажете:
                Миа, на кладатааа!
                Нищо подобно не казваме.

Коментар

Да, и аз ще нося още съчки да ти е топличко
                  Маленький мальчик на стройке играл.
                  Маленький мальчик в бочку с бензином упал.
                  Вьiтащил уши, вьiтащил нос.
                  Добренький дядя спичку поднес !!!
                  tnm

Коментар

И какво, сега, ако живеехме в средновековието щяхте всички вкупом да кажете:
                    Миа, на кладатааа!
                    Да, и аз ще нося още съчки да ти е топличко
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Da, мисля, че е снимка.
                      Много е тънка границата м/у идол и добър пример.
                      Добрия пример е пример. Идола е човек.
                      Просветеният може да види у другите добрия пример и да го открадне без да си създава идоли.

tnm

Коментар

• И какво, сега, ако живеехме в средновековието щяхте всички вкупом да кажете:
                        Миа, на кладатааа!
                        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                          Имаш предвид, че я има лично на аватара й ли?

Добре, това е шега, виждам, че нещо биеш накъм идолите, но не усещам бъзика, за съжаление.
                          Da, мисля, че е снимка.
                          Много е тънка границата м/у идол и добър пример.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            Манков, Миа е застанала с лика си.
                            Имаш предвид, че я има лично на аватара й ли?

Добре, това е шега, виждам, че нещо биеш накъм идолите, но не усещам бъзика, за съжаление.
                            Свободен във виелицата.
                            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Манков, Миа е застанала с лика си.

Коментар

Ами Пешо и аз си блъскам главата и се чудя от много време, за втората заповед, защо точно в "божите храмове"(църквите, синагогите, джамиите и так дале) не я спазват, а се кланят и целуват икони?
                                Приемаш го много буквално. Можеш да застанеш пред икона, портерет на дъщеря си, картина, без това да те прави идолопоклонник. Според мен се има предвид доколко си свободен в изборите си с всичката относителност на една Свобода.

п.п.Религиозните доктрини не са чак толкова семпли. "Адептите" им понякога ги правят да изглеждат жалки.
                                Last edited by val/she; 17.08.2012, 18:30.

Коментар

Working...
                                X