IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!

Подлудихте ме с тези далекоизточни мъдрости, бре!
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Aз подхождам към "познанието" доста хаотично. Не се привързвам към някакви теории, философии, течения. Сипвам инфо в първичния бульон и...к'вот изкристализира след това.. е моето усещане за нещата.
      и при мен е така )
      Вратата е отворена, независимо вън или вътре съм )
      Често харесвам противоречащи си мислители, защото прескачам догмите им...

п.п....харесвам мечтата на дъ корс )
      ...възстановявам се бавно, но упорито
      За пореден път се убеждавам, че официалната медицина е пълна с догми, с които трябва да се бориш, често и да игнорираш, но как да стане това, ако ти липсва познанието )
      В случая на ортопедите - къде от презастраховане, къде от придобити убеждения, търсят радикални, не комплексни решения. Резултатът, обикновено избива в нарушени функции на пренебрегната част от множеството.
      Скептиците в случая са физиотерапевтите, които се мъчат да поправят грешки...
      Аз търся техните скептици ...
      Някой има ли личен допир до иглотерапията?
      А в сблъсъка модерно - древно, на кое бихте заложили - лазер- срещу иглотерапия (имат подобен подход на влияние)?
      Last edited by съни(тя); 18.08.2012, 12:23.

Коментар

• Aз подхождам към "познанието" доста хаотично. Не се привързвам към някакви теории, философии, течения. Сипвам инфо в първичния бульон и...к'вот изкристализира след това.. е моето усещане за нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Добро утро и хубав уикенд
          http://www.youtube.com/watch?v=Bj6nhpC5Qbo
          Добро да е и за теб.
          Възстановяваш ли се?

Избрала съм пътя на проба-грешка.

п.п.Харесвам Summer wine.

http://www.youtube.com/watch?v=8BglEyv5O2Y

http://www.youtube.com/watch?v=jenzDewbXl8

http://www.youtube.com/watch?v=KUcbt...&feature=share

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            ...

Един критерий. За мен най лесния. Почваш да се отнасяш към всички, като към равни (включително и към неосъзнатите), усещаш, че и зверовете и растенията имат своя истина. Ако играеш началник или подчинен, ти си наясно, че ИГРАЕШ (лъжеш, такава е играта).
            Не прави на другите това, което не искаш на теб да правят.
            Конфуций
            Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            ...

По важното е да просветиш децата си и да ги оставиш да решават за себе си, отколкото постоянно да им обясняваш кое е добро и кое лошо. (говоря по принцип, не за теб)
            Това е и моето мислене и истина, но в практиката ми е трудно понякога.
            Предпочитам да предпазя от огъня...
            Last edited by съни(тя); 18.08.2012, 11:46.

Коментар

• Асене, за да се отрича нещо, първо трябва да се познава
              Познанието е като кошница, когато се напълни, търсиш прогнилите ябълки в нея.
              Академиците пълнят кошницата Имат своята роля, за да се оправдае и съществуването на скептиците )
              Човек разбира това, което знае...

Коментар

• Добро утро и хубав уикенд
                http://www.youtube.com/watch?v=Bj6nhpC5Qbo

Три пътя водят към знанието
                Пътят на размишлението — това е най-благородният път.
                Пътят на подражанието — това е най-лекият път.
                Пътят на опита — това е най-горчивият път.
                Конфуций

Коментар

• Асене, в предния ми пост е обещания коан и тълкуванието му. Тълкуван е от човек разбирач на дзен. Защо ни е необходимо тълкуването, нали и ние с теб владеем познанието. Не ни е необходимо тълкуването на всички коани, а само на тези, които са свързани с история, която не познаваме, или книги, които не сме чели.

Моето мнение е, че ти не ни разбираш, защото не ни четеш. Ние (или поне аз) те разбираме, защото те четем внимателно и като не разбираме питаме. Аз понеже чета колегите мога да ти кажа, кой съгласно така представеното тълкувание е Манджушри, и кой е Самантабхадра. Няма да те мъча:

1. Манджушри - Манков
                  2. Самантабхадра - Кев

У останалите просветени от темата нещата са малко по смесени.
                  Last edited by mechobikov; 18.08.2012, 09:29.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• "Веднъж Манджушри стоял пред вратата, когато Буда го повикал: "Манджушри, Манджушри защо не влизаш?"
                    - Не виждам нищо от тази страна на вратата. Защо да влизам? -отговорил Манджушри."

Ньоген:
                    Историите на Дзен са проблеми от живота, теми за медитация.
                    Не е задължително този диалог да се е провел между Буда и Манджушри. Да предположим, че един от вас се колебае да влезе или да не влезе в този дзен-до и аз питам: "Защо не влизаш?" Ако бодърства в дадения момент, той може да отговори: "Не виждам нищо извън дзен-до. Защо да влизам?" Той не вижда нищо по-различно от дзен-до: "във" или "извън" са само термини за сравнение. Всъщност той нищо не чува, нищо не вижда, нищо не усеща, нито мирис, нито вкус, и за нищо не мисли, но с благодарност отива и сяда на мястото си. Какво друго бих могъл да направя освен да възхваля този абсолютно свободен човек?
                    Човекът е още млад и глупав. Той се обучава на двойственост, вместо на единство, за което учи религията. Поради илюзиите си човек често поставя врати и едва после разглежда какво има зад тях. Той чува, усеща мирис и вкус, мисли, изхождайки от егоистичната си гледна точка.
                    Той говори за световно братство, но няма представа за неговите принципи. На света е необходим Манджушри, а не месия или пророк. Кой е той, Манджушри?
                    Манджушри символизира мъдростта на Буда. Яхнал лъв, той с един скок разрушава всички илюзии и с острата си сабя покосява всички прегради по пътя на Освобождението. Някои будистки последователи предполагат, че Манджушри е ученик на Буда Шакямуни. Други с невероятна убеденост разказват за неговия минал и настоящ живот. Нека се остави на мечтата си, както иска (този, който отговаря на въпроса на Манджушри). Изучаващите Дзен трябва да срещнат Манджушри в себе си..
                    "Аватамшака Сутра" споменава четири свята: светът на материята, на разума, на хармонията между материята и разума и светът на техните хармонични елементи. Манджушри от нашата история живее извън света на материята, той е в света на разума, но още не се е научил да постига тяхното хармонично съчетаване.
                    Самантабхадра символизира обичната доброта на Буда. Той язди слон, търпеливо водейки го през джунглата, обичайки и уважавайки всички живи същества. Той няма да обяснява причината, а спокойно ще влезе през вратата. Неговото сърце е сърцето на Буда, отговарящо като ехо на зова на Буда.
                    Четвъртият свят, споменаван в "Аватамшака Сутра", понякога се среща като "Небесно Царство". За да стигне до този стадий, човечеството трябва да се научи да живее в света на хармонията на разума и материята, а преди това трябва да живее в света на разума. Много е важно човек да срещне Манджушри лице в лице в наши дни. Той казва: "Не виждам нищо от тази страна на вратата. Защо да влизам?" Но къде е тази врата? И къде сте вие самите - отвън или отвътре?
                    Last edited by mechobikov; 18.08.2012, 08:56.
                    tnm

Коментар

• Добро утро tnm
                      Добро утро красавици и юнаци.

Асене, благодаря че показа начина си на мислене на всеобщо оплюване. Аз нямам въпроси. Ти го владееш познанието. Не че нямам различия с теб, но това е нормално, тъй като всеки си има своя истина, а за истината рационални аргументи не са открити. Истината се променя от сблъсъка с действителността, а рационалните аргументи могат да служат единствено да смекчат този сблъсък, но не и да променят истината. А дето казваш накрая, че вратата е отворена, аз не съм ги чел много даоизма и дзен будизма, но ще ти отговоря с един коан и тълкуването му по късно когато го намеря.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Тъй тъй, сега остава един дето се опитва да ни говори покровителствено да каже:
                        Абе, той и Манков знае да лети, ама не знае, че всъщност знае.
                        Ами не Асене, Манков знае да лети, и знае защо знае !!!

Ако искаш ние да не си мислим, че ти знаеш да летиш, ама не знаеш че всъщност знаеш - дай покажи си твоя начин на мислене на всеобщо оплюване и да ги сравним !!!
                        да,манков определено моа да лети и не само разбира,но и знае.
                        ква което ти не разбираш е,че аз не съм запознат с постингите му,а знам,че знае от ТВОЯ гледна точка и понеже в днешно време знанието е свързано с академичност в главите на хората,а аз говоря за АНТИакадемичност,смятам,че човек който знае в твоите очи в този случай мозже да доведе повече до догма,демек защо софистите са лошите,а платонистите добрите!и в случая аз съм в грешка за манков,понеже теб прецених неправилно,че оценяш академични знания за мъдрост.
                        ама мечо фатката в моята философия НЕ е да си БЕЗгрешенен,тъй като според мойте виждания живееме в догматичен и фалшив свят,
                        съответно за мен няма вярно и невярно,както е при вас .
                        за мен има невярно и ВЯРНО,което е нищо повече от още НЕдоказано НЕвярно.
                        съмнявам се,че ще ме разбереш,а по скоро тва ще ти прозвучи като игра на думи,но понякога зад играта на думи има доста сложна логика и комплексна математика.
                        но едно от последствията ще разбереш-то е,че аз не търся БЕЗгрешие,защото за мен то не съществува.за мен истината НЕ е същото,както от гледна точка на платонистите и техния продукт-съвременното западНАЛо общество.
                        аз не искам да съм прав,аз искам да съм по малко грешен,защото в света на грешното,качественото и количествено измерение на интелекта НЕ е в правнилното,а в по малко грешното.

отностно,теорията ти за смисъла на моето всеобщо оплюване,тази теория е пречупена през твойто виждане на правилно и грешно,която е доста по грешна от мойта теория
                        или общуването ти с мен си има своята цена! тази цена мечо е унижение!
                        проблема НЕ е в мен,проблема е във вас,но вие не знаете себе си!
                        ще си опитам да ти го обясня,доколкото мога и дано го разбереш,защото не е толкова просто:
                        1. според моята философия ПОзнанието НЕ е дериватив на знанието,квато е днешната академична гледна точка, а е ОБРАТНОТО - ПОЗНАНИЕТО е дериватив на осъзнаването на ГРЕШНОТО знание.
                        не случайно когато ви говорех за една от ИСТИНСКИТЕ конспирации,за които не знаете, контрола върху ПОзнанието,защото ТО е истинската власт, и ви казвах,че има основни училища,къде децата НЕ се учат да знаят,а се учат да ОТКРИВАТ грешното знание
                        демек АНТИакадемичния подход,подхода на стария истински академизъм,където тривиума е бил базата (ризънинга) , на което се гради всичко останало.

или тва е поговорката,която всички вие сте чували и знаете,НО НЕ РАЗБИРАТЕ,защото е мъдрост назаем-произведена от хора,които време оно са имали верен ризънинг,но в днешно време ,времето на много информация и липса са мислене , е НЕдоразбрана .тя е :
                        "човек се учи от грешките си"

2.следователно за мен е безсмислено да ти казвам и пиша километричен постинг,когато ти мечо си прав,защото знание в теб по този начин НЕ мога да образовам,а най много да образУвам,защото ти засилвам самочувствието.
                        или в моя свят мечо съгласието е безсмислено,а понякога дори и грешно.в моя свят няма значение колко книги и какви си прочел,има значение КАК си ги прочел.защото навсякъде има мъдрост,дори и в грешните книги.
                        НО мъдростта не се крие в самата книга,или броя книги ,както е представата във вашите глави,ИСТИНСКАТА МЪДРОСТ се крие в твоя ризънинг-демек интерпретацията на тази книга в главата ти.
                        не е в това,което ти се казва в книгата ,а е това,което ти РАЗБИРАШ,че ти се казва. НЕ нейното знание,а нейното НЕзнание.
                        така,дори и от абсурдно грешни книги можеш да си извадиш мъдрост,а тя е да се поучиш от грешките на другите.
                        с други думи за вас знанието се крие в броя книги и "тежестта" на техните автори(ефекта на вратовръзката) ,за мен ПОзнанието се крие НЕ в книгата и автора й ,а в ТЕБ САМИЯ,демек в читателя!
                        ще ти дам пример зза да разбереш абсурда на днешната догма в кви размери се разпростира,като вземем един от МНОГОТО примери- техническия анализ.
                        тва е такъв абсурд,доказваш нищо повече от деградацията на съвременния интелект,чрез използване на академичния обективизъм + индуктивна логика,ведеща до абсолютен интелектуален КРЕТЕНИЗЪМ в науката на инвестирането и спекулирането.
                        въпреки абсурда на тази нелепа теория,която с времето си се е превърнала в главите на хората в теорема,имаш десетки хиляди книги за ТА,както и МИЛИОНИ хора,които ги четат,вярват и изграждат знание в познание!дори тоя абсурд се изучава,както и приложенията му в изчисление на риск на база исторически данни в модната днешно време наука на топ университетите,наречена риск мениджмънт и страничните й "академични" профилирани производни.
                        аз бая книги съм изчел да оценяне на риск и комплексни деривативи,само че не чета академизма позитивно,а скептично- демек мен не ме интересува къде те са прави,а къде са грешни!и се уча от техните грешки.
                        или аз също чета ГРЕШНИТЕ книги,НО за да знам къде грешат академиците и защо хедж фондове на най големите опшън специялисти ФАЛИРАТ,демек защо тия които "знаят най много, фалират НАЙ БЪРЗО.
                        и в бг този ефект го има,казва се "стандарт инвестмънт" ,фонда на бг академичните прУфесУри.
                        емпиризма е мноооого важно нещо,разбира се също недоразбрано от днешния академизъм и броено за нещо позитивно.
                        емпиризма мечо може да бъде мноооого добър ,но и МНООООООГО ЛОШ!
                        той може да ти помогне,може и да те съсипе.моя епиризъм мечо е,че колкото по АКАДЕМИЗИРАН е един мозък,толкова повече грешки допуска.ефекта на вратовръзката е догма,която Не ви позволява да видите грешките на хора като:

2.1.академичните икономисти- нуриел рубиновците и емил хърсовците
                        2.2академичните квантови академици и производители на теоритични модели за изчисление на деривативи и фалиращи фондове за милярди в следствие на академичното си знание
                        2.3 на академичните философи,обясняващи ти колко е умен сократ и платон и кви глупаци и манипулатори са софистите
                        2.4 на академичните историци,със тотално скопена логика,изкривяващи историята и нейните поуки в абсурни размери,от рода,че влиянието на фашизма в германия е следствие на изгубването на първата световна война версайския договор.
                        слепи кокошки ,отхвърлящи факти от рода,че фашизма първо се заражда в италия,а италия е ПОБЕДИТЕЛ в първата световна война и бенефира от версай,което само по себе си доказва нелепите им твърдения.
                        2.5 така мога да продължавам те замерям с факти мечо , от лас вегас до черно море.и догма в медицината и в математиката и в социологията и философията и където и да е в съвременните академчни науки,използващи платоническа логика + индактив ризънинг!

за тва мечо,в следствие на моя емпиризъм,че днешния академизъм произвежда догми в абсолютни размери в следствие на правилна логика и ГРЕШЕН ризънинг,съм стигнал до заключението ,че академична литература може да се използва по скоро за да се учиш от грешките на интлелектуални кретени ,а не толкова от примемането на тяхното знание за вярно,щото много са учили и техни колеги са им раздавали титли на база кво за назубрили от тях,както и те в бъдеще ще раздават титли на свои ученици на база кво учениците са назубрили от тях,както и ще изпъждат учениците ,които поставят под съмнение тяхното знание!
                        знаеш ли кой е макс планк?не ти трябва да знаеш кой е,но ти трябва да знаеш кво е казал-той го е обяснил този ефект мнооого добре,стига да можеш да откриеш истината в него. а е казал:
                        "прогреса в науката не зависи от броя нови от открития,а от броя надгобни плочи"

ще ти го и преведа,защото се съмнявам,че ще разбереш скрития смисъл:
                        разбиването на академичната догма с ново откритие,което откритие ДОКАЗВА ГРЕШНО ЗНАНИЕ е почти възможно ,докато догматизираните академици не ПУКНАТ .
                        защото доказателството за грешно знание в хора,правещи пари от наука,тотално обезсмисля качествата им като научни работници и разбирането на идолизирането им като "просветени" ,е риск за тяхното матерялно и душевно съществуване.
                        или тва е все едно папата да каже,че христос не съществува,нито пък дявола. дори и много добре да знае това,ще се прави на удар с мокър парцал,защото ако признае,неговото същестуване ще се обезсмисли.демек няма повече да е папа,щото християните няма да го броят дори и за кисела ябълка.

3. психологичното следствие на антидогматизацията,или защо истината боли,а НЕ ТРЯБВА:
                        ами мечо,нали казваш,че е много важно да знаеш себе си. по няква случайност след като аз говорех кво е да знаеш себе си. само че ти казах,че тва е цяла философия,като ти дадох само два конкретни примера от нея,които бяха моментно релативни за ризънинга ми в постинга.
                        а да видиме колко знаеш себе си и зали моа да РАЗБЕРЕШ защо теорията ти за моето всеобщо оплюване е нищо повече от НЕпознаване на твойто АЗ.
                        по горните на пръв поглед нерелативни излеяния имат връзка. показал съм ти вратата,можеш ли да прекрачиш прага й?

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                          Слънчаса тази тема
                          притчи,коани,божи заповеди
                          философии
                          кози

я по-весело
                          на мен грозгето ми се съсипа и не се ядосвам
                          а тук за такива незначителни неща ,като смисъла на живота
                          се дърляте

http://www.youtube.com/watch?v=EGikh...eature=related
                          Прасето като го хранят с царевица и става кат месо, кат сланина, демек възможно най хубаво. Дали не може и тука, кат философия, кат простотии
                          tnm

Коментар

Слънчаса тази тема
                            философии
                            кози

я по-весело
                            се дърляте

Да, ма тоя вариант по-мечешки ми се чини:

http://www.youtube.com/watch?v=O3w60...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=FTMQ6...eature=related
                            Last edited by sergo; 17.08.2012, 22:27.

Коментар

Слънчаса тази тема
                              философии
                              кози

я по-весело
                              се дърляте

Аха,

и на мен ми е досадно да чета простотии.

Демек, Мечката е пичът дет' вярва на себе си, а не се спира да цитира "авторитети" по аксиомиТЕ и т.н. да не изреждам.

В същото време, ако го попитам има ли представа как функционира човешкия мозък ( който все още се изследва ), че има разлика между мъже и жени, до коя година се оформя, колко от тия ще станат педали или лесбийки и т.н.

Да не го мятам и на други статистики, че ще му изправя косите за болести примерно ...

Мога да го засипя с въпроси и той ще ми "обобщава", че някой му прошепнал в ухото, че било така и толкоз.

Демек той може да ти даде само 2 единствено възможни отговора за простотиите си:

1. Еди кой си е казал така ( но иначе не вярвал в идоли ).
                              2. Защото аз мисля така ( други няма демек, па аз гледам, че Земята е вече над 7 млрд. и ще гони 9 млрд. в скоро време ).

Т'ва всичкото се "обобщава" после с логикаТА, познаниеТО и т.н. че и на мен ми писна

П.П. Затова къркай си, гледай си гроздето и "просветените" да си лаят. Керванът си върви.

Чиърс!
                              Last edited by marandi; 17.08.2012, 22:06.

Коментар

• Слънчаса тази тема
                                философии
                                кози

я по-весело
                                се дърляте

http://milom.blog.bg/

Коментар

Working...
                                X