IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Ето например. Говорил съм, че е важно да се знае, че по пътя на познанието имаме право да приемаме всичко за истина. Дори и неща, които не само, че не са очевидни, но дори си мислим, че не са истина.

Ето как е по дзен

„Цветето не е червено, върбата не е зелена." Последователите на Дзен възприемат това като нещо напълно приемливо. Докато обмисляме логически извод, ние сме оковани, духът ни не е свободен и истинските факти от живота ни убягват. Но сега вече държим ключа към решенията, ние сме господари на действителността, думите са загубили властта си над нас. Ако искаме да не наречем лопатата лопата, имаме пълното право да го направим — не е необходимо лопатата винаги да си остава лопата. Нещо повече, според Дзен това изразява по-точно действителното състояние на нещата, което не може да бъде обвързано с имена.
    Иначе това в черничкото най-много ме кефи: Ето как е по Дзен - каза Мечо ( ДзенЯ ) и цитира буламача на видни "дзен"-овци кат' него

Да се се изказваш кат' последна "инстанция" някой ден си го избий от главата, че ставаш за смях. Още повече с аргументи на цитат от неизвестна жена на пазара казала така и вече това е "авторитет"

Що не са се подписали под "анализа" с имената си, че поне да се смея на тях, а не на тИбя? Ърмм ...?

Коментар

• Това:
      http://www.youtube.com/watch?v=4MBmjWZX5PU

Некой да каже?

П.П. - Мечо, солото с китарата, и с бас-китарата след това.. и след това и песента.
      Ни съ ядосвай, както аз съ ядосвам.
      Карай твойта, мойта е, например, The Shield, второто парче
      Last edited by vmаnkov; 19.08.2012, 18:24.
      Свободен във виелицата.
      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Ясно,

ще стане като с дефиницията за конвенционален - аз те питам, ти мълчиш кат' фитка в нови гащи, а после кат' ти дам определение и почваш да "обясняваш" ти на Русото

Сега какво очакваш? Да ти обясня защо 'орицата са казвали, че цветето не е червено и върбата не е зелена и после ти пак нагло да почнеш да ми обясняваш, че точно това си имал предвид и това си писал досега? Ърмм ..? Демек, докажи го, кат' си "светнат", а не ми ги цитирай кат' вятърна мелница неща, които не си казал ти

Да не говорим колко се смях с коментара след цитата и малоумните обяснения за логика, свобода и прочие бул-шийтс. Т'ва само хора без работа могат да напишат подобни безумия, че и да си вярват на тях. Ти ще ми кажеш какви са па тия дет' им вярват на глупостите кат' тИбя ( ъъ ... смигам ).

П.П. Чатна ли поне малко какви ги бълваш или ...? Как беше лафа: Дали? Ама надали ..?
        Last edited by marandi; 19.08.2012, 18:14.

Коментар

Конвенционален го използвам точно в смисъла който си дал. Това, че ти не го разбираш е друг въпрос.

Да повторя какво съм казал

1. За математиката - че е най конвенционалната от всички логики.
          2. За логиките - че могат да бъдат конвенционални и такива за собствено употребление.
          Тук никъде не говоря за абстракция.

.............................
          Конвенционална я употребявам именно в смисъла на уговорена (договорена, общоприета), защото на това наблягам. Казвам конвенционална, когато можем да я използваме за общуване. Ама това ясно съм го обяснил в постовете си.
          .................................
          Момче ( Мече ) и т.н.

няма конвенционална логика или математика. Дай ми пример за подобни думичики, но изведени като дял от област Х, а не частен случай. Т.е. общоприет ( конвенционален ) и думите логика, математика и т.н. са несъпоставими, без определени предварителни условия.

Ти продължаваш да разпъваш локуми и от частни случаи да правиш генерални "заключения".

Сега, ако те питам за любимата ти философска логика и нея ще я изкараш конвенционална, а ако попрочетеш малко, ще видиш, че тя няма нищо с математическа логика, с философия на логиката, с металогика и прочие ...

Това, че в СУ "Климент Охридски" има гамени, които преподават предмет философска логика, потвърждава точно казаното от Асенката за нивото на образУванието.

Ти си учил дисциплина философска логика ли? ( че поне да приключваме )

Коментар

• Ето например. Говорил съм, че е важно да се знае, че по пътя на познанието имаме право да приемаме всичко за истина. Дори и неща, които не само, че не са очевидни, но дори си мислим, че не са истина.

Ето как е по дзен

„Цветето не е червено, върбата не е зелена." Последователите на Дзен възприемат това като нещо напълно приемливо. Докато обмисляме логически извод, ние сме оковани, духът ни не е свободен и истинските факти от живота ни убягват. Но сега вече държим ключа към решенията, ние сме господари на действителността, думите са загубили властта си над нас. Ако искаме да не наречем лопатата лопата, имаме пълното право да го направим — не е необходимо лопатата винаги да си остава лопата. Нещо повече, според Дзен това изразява по-точно действителното състояние на нещата, което не може да бъде обвързано с имена.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Напротив!

Дал съм ти пълна свобода да се излагаш или "излагаш" ( както си прецениш ) <-- това е омоним

Добре, че имаш приятели в тоя форум, които ме удържат да се разфуча с Русата метла и да те понасмета.
              ----------------------------------------------
              П.П. Иначе за протокола:

значение на конвенционален в БГ-езика и неговите синоними: (прил.) условен, договорен, по уговорка; (прил.) приет, възприет, общоприет, обикновен; (прил.) традиционен, неоригинален, шаблонен, неспонтанен.
              -----------------------------------------------
              Освен, че няма подобни дялове в наука като конвенционална математика, логика и прочие думички, които използваш съвсем "свободно", то поне се опитай да "стоплиш", че конвенционален и абстрактен са противоположни думички. Т.е. ти използваш логикаТА, математикаТА, философияТА като омоними. За тИбя са едно и също нещо, защото се изписват еднакво.

Не те интересува, че тези еднакво изписани думички, може да имат коренно различни значения по различните дялове.
              Няма лошо, винаги можеш да измислиш Мечовия оксиморон, който да гласи: Конвенционалната абстрактност или абстрактната конвенционалност.

По принцип съм сигурен, че и след 100 години няма да ми схванеш постинг-а, но няма лошо. Дерзай!
              Конвенционален го използвам точно в смисъла който си дал. Това, че ти не го разбираш е друг въпрос.

Да повторя какво съм казал

1. За математиката - че е най конвенционалната от всички логики.
              2. За логиките - че могат да бъдат конвенционални и такива за собствено употребление.
              Тук никъде не говоря за абстракция. Просто не използвам това. Не че не е така. На мен абстракция не ми върши работа. Не че не знам какво е абстракция.

3. Също казах, че говоримите езици и езиците за програмиране ги разглеждам като видове конвенционални логики.

Конвенционална я употребявам именно в смисъла на уговорена (договорена, общоприета), защото на това наблягам. Казвам конвенционална, когато можем да я използваме за общуване. Ама това ясно съм го обяснил в постовете си.

Ти се гавриш. Опитваш да отклониш темата там където не искам. Ако някой ти уйдиса на акъла, обсъждайте ги тези работи, които ти искаш да обсъждаш, но не предпоставяй дали аз имам или нямам знания за тях. Така се опитваш да ми извиеш ръцете и насила да ме отклониш от темата.

Ако искаш да си говорим за математическите работи дето ти ги знаеш подхвани отделен разговор, а аз ако имам съответните знания и ако искам ще се включа.
              tnm

Коментар

• И двамата сте конвенционални маскари! Жалко за 30 + годишните, щом с такива тъпи спорове се занивамат. А едно време какви 30 годишни пичове имашееее......по цяло лято на "Златни пясъци", а не навряни пред компа избиващи комплекси.

Коментар

Маранди. Сега сериозно. Казах ти, че не я разбираш материята. Говоря за философия. Ти даваш примери с математика. Нерде Ямбул, нерде Стамбул. Казах ти да не се мешаш, защото тази тема ми е на сърце. Ти продължаваш с неадекватните си изпълнения.

Все едно аз, тъй като нито обичам колкото тебе родителите си, нито умея да готвя, да почна да свинствам когато ти пишеш за баща си.
                  Напротив!

Дал съм ти пълна свобода да се излагаш или "излагаш" ( както си прецениш ) <-- това е омоним

Добре, че имаш приятели в тоя форум, които ме удържат да се разфуча с Русата метла и да те понасмета.
                  ----------------------------------------------
                  П.П. Иначе за протокола:

значение на конвенционален в БГ-езика и неговите синоними: (прил.) условен, договорен, по уговорка; (прил.) приет, възприет, общоприет, обикновен; (прил.) традиционен, неоригинален, шаблонен, неспонтанен.
                  Освен, че няма подобни дялове в наука като конвенционална математика, логика и прочие думички, които използваш съвсем "свободно", то поне се опитай да "стоплиш", че конвенционален и абстрактен са противоположни думички. Т.е. ти използваш логикаТА, математикаТА, философияТА като омоними. За тИбя са едно и също нещо, защото се изписват еднакво.

Не те интересува, че тези еднакво изписани думички, може да имат коренно различни значения по различните дялове.
                  Няма лошо, винаги можеш да измислиш Мечовия оксиморон, който да гласи: Конвенционалната абстрактност или абстрактната конвенционалност. Или абстрактно е дериватив ( както казва Асенката ) на логиката. Демек релативност е дериватив на абсолютизъм ( обективност ) и т.н. по веригата.

По принцип съм сигурен, че и след 100 години няма да ми схванеш постинг-а, но няма лошо. Дерзай!

Шегувам се по този начин, понеже преди няколко дена ти четох обобщенията и за "граматикаТА", а не ти личи въобще ( ъъ ... смигам ).
                  Last edited by marandi; 19.08.2012, 16:38.

Коментар

• Маранди. Сега сериозно. Казах ти, че не я разбираш материята. Говоря за философия. Ти даваш примери с математика. Нерде Ямбул, нерде Стамбул. Казах ти да не се мешаш, защото тази тема ми е на сърце. Ти продължаваш с неадекватните си изпълнения.

Все едно аз, тъй като нито обичам колкото тебе родителите си, нито умея да готвя, да почна да свинствам когато ти пишеш за баща си.
                    tnm

Коментар

Дай ми дефиниция за конвенционален чеп
                      Ето какво направи преди малко. Ся вдяна ли ???
                      tnm

Коментар

Кое не си казал в действителност? Конвенционална математика или конвенционална логика, дет' от 1 седмица не спираш да ги повтаряш по 10 пъти на ден.

Дай ми дефиниция за конвенционален? Щот' явно хал хабер си нямаш кат' ползваш дадени думички, но ти звучат "научно". Оттам ти влезе и поривът да боравиш с аксиомиТЕ, логикаТА, познаниеТО и т.н. да не повтарям.

Прегледай дефиниция за конвенционален и да си преподредиш малко нещата.

П.П. За къв чеп ми е да те омаскарявам и пред кого като тук сме само приятелчета? Не мога се сетя и подсказвай.

Опитвам се да ти наместя кашата в хубавата главица

П.П.П. Като ми дадеш дефиницията и ми хареса, после може и да те питам още нещо, според зависи от отговора ти. Грешен отговор = няма да има повече въпроси, защото няма смисъл. Ще ти метна и бонус: За Асенката конвенционален = БАН
                        Не се изнервяй само. Исках да ти обърна внимание, че така както си ми цитирал поста излиза, че казвам друго, а не това което съм казал в действителност. Помислих си, че го правиш нарочно. Ама като ти гледам акъла може и да си сбъркал май.
                        tnm

Коментар

Маранди, нямам намерение да те бавя. Ти сега в желанието си да ме омаскариш падна на нивото на Димка. Забележи как си ми цитирал поста и как чрез лигавото ти цитиране излиза че съм казал нещо което не не съм казал в действителност. Ако се обиждаш на лигав, не бъди лигав, а цитирай целия пост за да е ясно, точно какво казвам.
                          Кое не си казал в действителност? Конвенционална математика или конвенционална логика, дет' от 1 седмица не спираш да ги повтаряш по 10 пъти на ден.

Дай ми дефиниция за конвенционален? Щот' явно хал хабер си нямаш кат' ползваш дадени думички, но ти звучат "научно". Оттам ти влезе и поривът да боравиш с аксиомиТЕ, логикаТА, познаниеТО и т.н. да не повтарям.

Прегледай дефиниция за конвенционален и да си преподредиш малко нещата.

П.П. За къв чеп ми е да те омаскарявам и пред кого като тук сме само приятелчета? Не мога се сетя и подсказвай.

Опитвам се да ти наместя кашата в хубавата главица

П.П.П. Като ми дадеш дефиницията и ми хареса, после може и да те питам още нещо, според зависи от отговора ти. Грешен отговор = няма да има повече въпроси, защото няма смисъл. Ще ти метна и бонус: За Асенката конвенционален = БАН
                          Last edited by marandi; 19.08.2012, 15:15.

Коментар

• Маранди, ти си ги разбирай простите числа. Аз там нямам претенции.
                            Умни числа ми дай на мене, щот съм умен

Кой какъвто е от такива числа разбира
                            tnm

Коментар

Ти със закон за наследствата започнат ли си, че ме питаш тия дивотии?

Мислиш ли, че му пука на закона дали е просто число или сложно? Ами да забраним всички прости числа в математиката тогава, че ще ни е по-лесно и няма да има Мечки и Дянковци, дет' ще изколят всичко и няма да оставят 1 жива твар след себе си.

Наследството на първия "гений" вече не го й помня кой беше кат' финмин. и премиер беше 10 млн. стадо и понеже наближавахме 11 млн. население, те решиха да са "справедливи" и стадото внезапно подмина и 9-ката и 8-цата и сега сме на 7-ца.

Ама, то и 7-цата е просто число и затова сега ще гоним 6-цата, ама кат' я подминем и нея отиваме на 5-ца ( и тя не става, щот' е просто число ), затова да планираме за 4-ка. Ама, след нея па идва 3-ка и тя е просто число и т.н. докато стигнем заветната 0 по конвенционалните методи на Дянката сега и Мечката.
                              -----------------------------------------
                              Следващият хаптърник и той ще е също още по-конвенционален. 22 години конвенционални хаптърнъци, дет' много чуват петлите, а жива крава не оставят след себе си.

Накрая ще ми ядат ..... конвенционалната Нула!

Айде пак дивотии
                              tnm

Коментар

• Маранди, нямам намерение да те бавя. Ти сега в желанието си да ме омаскариш падна на нивото на Димка. Забележи как си ми цитирал поста и как чрез лигавото ти цитиране излиза че съм казал нещо което не не съм казал в действителност. Ако се обиждаш на лигав, не бъди лигав, а цитирай целия пост за да е ясно, точно какво казвам.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X