IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dimilov
    Момчета млади,ще ви дам един мъдър съвет:
    стига писахте по форумите,зарежете това и правете деца,създавайте семейства и както циганора и негрите създавайте мнозинството ,което ще тръгне и ще подкрепя вашиите и нашите идеи и ще им спре идиотските набези във всяка свера от живота.Ако ние имаме по едно дете ,а те по пет -шест и отгоре,след 30-40 години ,ако сме живи ,ще настане небивал и неистов тормоз над нашите поколения.
    +1
    Точно и ясно - в един момент бройката си казва думата и всякакви други приказки са безсмислени... Правете деца, 2-3-4 колкото можете да изхраните и изучите - направете ги хора и така... Трудно е но друг начин няма...
    We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Момчета млади,ще ви дам един мъдър съвет:
      стига писахте по форумите,зарежете това и правете деца,създавайте семейства и както циганора и негрите създавайте мнозинството ,което ще тръгне и ще подкрепя вашиите и нашите идеи и ще им спре идиотските набези във всяка свера от живота.Ако ние имаме по едно дете ,а те по пет -шест и отгоре,след 30-40 години ,ако сме живи ,ще настане небивал и неистов тормоз над нашите поколения.Както Хитлер е требел евреи,цигани и славяни,така и сегашните хрантутници на наш гръб ще станат смазващ и унищожителен фактор за нашите деца.Паразитите в цялата еволюционна история са се размножавали,живяли и оцелявали благодарение на кроткопасящите дойни крави.Осъзнайте ,че нашият истински силен потенциал са нашите деца и това ,което им предаваме като опит и знания,за да могат да оцелеят.Другото са думи ,които имат смисъл ,но не вкарани в действие не значат нищо и си остават брътвежи по форумите.
      Един циганин преди години ми сподели ,че на тях им е казано да правят деца ,че ще им е трудно ,ама като станат много ,ще си гласуват и ще си оправят държавата като станат много.Никъде по света не отчитат гласовете на избирателите по тяхния коефициент на интелигентност или напр.академик -10 гласа ,професор 9 гласа ,доцент-8 и т.н.Всичко е едно към едно.Така ,че вие младите ,обичайте си ,зачитайте се като хора ,помагайте си и разтете като хора всеки ден ,но не забравяйте ,че мнозинството ще определя вашият живот.Засега го имате,но не задълго ,ако нямате деца .И ако търсите оправдания и причини,ще ви кажа ,че е по-добре храните рода си -своите собствени деца,отколкото паразити ,от коити всички пищят ,но не могат да направят нищо по простата причина ,че хранейки ги ,толерирайки ги ,сме допуснали да ни тероризират на всяка крачка.

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
        Нека бъдем честни, не всеки българин би се радвал да дели работно място с циганин.
        А сега нека бъдем наистина честни:
        Няма да е никак лесно да намериш и един българин, който би се радвал да дели работно място с циганин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed
          .............
          Всяка частна фирма, гледа да наеме човек който ще и върши възможно най-много работа, никой не се интересува от каква раса си, така че това е пълна глупост да се приеме.
          Да, по принцип си прав и има много документирани случаи как свободния пазар решава проблема с дискриминацията - ако черните работят за по-евтино и по-добре ги наемаш и с това се привършва.

Но по някои път свободния пазар не работи толкова добре колкото на теория. Шефовете на фирми са обикновенни хора и си имат недостатъци . Често може да се случи, че шефът е предубеден към друга раса/етнос и да не наеме такива хора само заради това. Или пък персоналът на фирмата може да не се чувства комфортно да работи с хора от малцинствата и тн.. Така, че в много отношения тези закони помагат за решаване на проблемите с дискриминацията.

Нека бъдем честни, не всеки българин би се радвал да дели работно място с циганин.

Коментар

А що се отнася до ромите - едно възможно решение, или опит за такова, е нещо като affirmative action - което има в Америка.
            Моя роднина, живя дълги години в САЩ, наскоро бяха в БГ и ми разказа как във фирмата ги принудили да назначат чернокожи на ръководни постове и от фирмата, направили отдел на който назначили за мениджър негърка, хем жена, хем черна, а мойта роднина я сложили за нейна секретарка, за всичките години които работела там, негърката не е свършила абсолютно нищи, идва в офиса, чете вестник и си прави маникюра и си тръгва.

И после някой казва, от как въведохме програма, наш колко чернокожи вече заемат ръководни постове...... Всяка частна фирма, гледа да наеме човек който ще и върши възможно най-много работа, никой не се интересува от каква раса си, така че това е пълна глупост да се приеме.

Коментар

• ГГеков - говориш глупости. Как ще накараш някой работодател да вземе на работа животно, което хем не умее да върши нищо, хем не желае да се научи, хем само гледа какво да гепи?

Видяли сте сигур новината от Днес.бг - хъхряците правят барикади и скачат на бой, за да пазят незаконен коптор - тия вече са убедени, че са над законите и могат да си струпват катуните където им хареса и никой няма право да ги пипне, че могат да бомбардират полицаите с павета и те са длъжни да търпят...

В тая ситуация само две ченгета биха били достатъчни, ако си вършеха работата както трябва - да извадят от патрулката два шмайзера и да почнат да косят хъхряците наред.... не бръзай да подскачаш ГГеков - само след 2-3 такива интервенции, нечовеците ще разберат, че с полицията шега не бива и ще се свиват като мишки...
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушка
                Първоначално изпратено от GGeko
                ............................

........................
                ................................
                И понеже доколкото схващам си от другата страна на Атлантика да питам:
                знаеш ли защо е такава огромна разликата в стандарта, и въобще в начина на живот
                между САЩ и донякъде Канада и всички останали страни на юг от САЩ?
                Разликата идва оттам, че преди много години, когато са заселвали Америка,
                Испанците убивали индианците и са е..б..али жените им,
                а Англичаните не са ги е...б...али, а са ги убивали... Наред.

Резултата от това се вижда сега.

Рано или късно чашата ще прелее, и тогава...
                Всичко ще си дойде на мястото.
                Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                  vivic, туй го забравих... колко от народите по света са продавали или продават собствените си деца като кучета или крави? Самите хъхряци третират малките си като животни, а искат ние да ги смятаме за хора...
                  Императоре, как би решил въпроса с хъхряците, намножили са се като хлебарки. Имат в излишък деца и може затова да ги гледат като животни. Заформили са се в гета. Без полицейски ескорт няма стъпване там. Май не бива да им се дават помощи, а да им се отнемат при повече от 3 деца. Никой не знае, как да спре това гетообразуване.

Коментар

• GGeko, виж сега пич!
                    Много е перверзно да си на майка си в п..ката и да ръсиш акъл от майната си за толкова сложен въпрос като този с циганите у нас. Перверзно ли казах, а да - и цинично. Имаме една много хубава поговорка за твоя случай - На чужд гръб и 100 тояги са малко! Та така и ти! Давайте да интегрираме, ама аз ще си ви гледам от майната си и ще ви се радвам.
                    Да не се повтарям, че някъде из темата съм го писал преди време - имал съм над 200 мангали на главата за известно време. И съм разбрал кое "работи" при тях.
                    Я сега ми кажи ти с колко мангала си имал вземане-даване!?
                    Обзалагам се, че точно с 0.
                    Хайде ако обичаш - преустанови участието си тук, защото излишно нагнетяваш напрежение, пък вече всички разбрахме как няма да може и ти да го отнесеш ако тук стане кютек с мангалите.

Ако ме накараш да посоча една причина (разбира се има и много други) за по-високия американски стандарт е културата на капитализъм със всички добри и лоши страни, чрез която са отприщени най изобретателните качества на човека.

А що се отнася до ромите - едно възможно решение, или опит за такова, е нещо като affirmative action - което има в Америка. При Affirmative Action, правителството задължава работодатели (или дава данъчни облекчения на такива) да наемат хора от малцинствата в пропорционално съотношение на демографския/етнически състав на даденото населено място (които разбира се имат съответната квалификация и искат да работят). Същото за университетите и специалните училища. Това нещо е направено с черните и има резултати в САЩ, може да минем по отъпкана пътека.
                    Другото нещо, което някои във форума защитават - "да ги избием" - пътеката също е отъпкана но не знам дали искаме да минем по нея.

Коментар

• GGeko, ако трябва за момент да сме сериозни в тази тема, то аз имам инфо от първа ръка относно реални опити за интеграция на роми съгласно европейски програми в едно малко градче където аз живея... преди няколко години им се предлагаше начално обучение по обща грамотност и т.н. с цел да си намерят лесно работа, като за присъствие ИМ СЕ ПЛАЩАШЕ сума близка до мин РЗ (тя тогава беше доста по-ниска). курсовете масово пропадаха след първите 2-3 седмици тъй като ромите просто ги мързеше да стоят по цял ден над тетрадките и да учат. по лесно е да просят...
                      в момента текат страшно много програми за обучение, квалификация (някакъв занаят - като дърводелец примерно, или заварчик), и реализация, но КПД на тези програми е уникално ниско. общо взето ДОБРОВОЛНО ромите не желаят да учат.
                      основен ромски рефрен при интервю в бюрото за труда:

-Какво можеш да работиш?
                      -Всичко!
                      -Какво си учил?
                      -Нищо...

ясно е че това ще е начина - наливане на огромно количество пари с ефективност 2-3 на 100 да се навият да учат и така до пулен успех. но аз като европейски данъкоплатец някакси трудно възприемам идеята аз да плащам хиляди левове за обучение и квалификация, а на ромите ДА ИМ ПЛАЩАТ за да учат...
                      иначе, да, и аз като теб ако си изнеса чукалата от бг и мен ще ме боли органа за ромите и ще прокламирам за толерантност, но аз съм тук и виждам как хората се озлобяват срещу циганите ден след ден. това няма да свърши на добре...

за съжаление циганите отлично си знаят правата и експлоатират куцата ни съдебна система. основния рефрен който ще чуеш ако се опиташ да турсиш отговорност от циганин за извършена кражба или измама е "Съди ме, докажи!"
                      това е...
                      пробвай да съдиш циганин...

и така нататък... няма смисъл да задълбаваме, проблема е голям, а и тази тема си е по-готина без много сериозни разговори

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушка
                        Императоре,

Явно няма да достигнем до никакво заключение с теб. Ти си пееш твойта песен и си повтаряш едни и същи неща... Убеждавам се че няма какво да кажа, което да ти промени мнението.

........................
                        Но знам, че е безмислено да те убеждавам и може да прекратим тази тема, която според мен би трябвало да бъде затворена от модераторите, защото някои от изказванията вътре са просто наказуеми
                        Aми като пишеш тук, поне кажи как да стане това за което говориш.
                        Лесно е да кажеш "ама и те са хора" да ги интегрираме.
                        Ето кажи как да стане???
                        Човека ти казва - "това са гадове" защото има опит някакъв.
                        Какъв опит имаш ти с мангалите? Ако нямаш - ти пожелавам никога да нямаш.
                        Но ако имаш... за съжаление 99.99% ще е отрицателен.

знаеш ли защо е такава огромна разликата в стандарта, и въобще в начина на живот
                        Ако ме накараш да посоча една причина (разбира се има и много други) за по-високия американски стандарт е културата на капитализъм със всички добри и лоши страни, чрез която са отприщени най изобретателните качества на човека.

А що се отнася до ромите - едно възможно решение, или опит за такова, е нещо като affirmative action - което има в Америка. При Affirmative Action, правителството задължава работодатели (или дава данъчни облекчения на такива) да наемат хора от малцинствата в пропорционално съотношение на демографския/етнически състав на даденото населено място (които разбира се имат съответната квалификация и искат да работят). Същото за университетите и специалните училища. Това нещо е направено с черните и има резултати в САЩ, може да минем по отъпкана пътека.
                        Другото нещо, което някои във форума защитават - "да ги избием" - пътеката също е отъпкана но не знам дали искаме да минем по нея.

Коментар

Императоре,

Явно няма да достигнем до никакво заключение с теб. Ти си пееш твойта песен и си повтаряш едни и същи неща... Убеждавам се че няма какво да кажа, което да ти промени мнението.

........................
                          Но знам, че е безмислено да те убеждавам и може да прекратим тази тема, която според мен би трябвало да бъде затворена от модераторите, защото някои от изказванията вътре са просто наказуеми
                          Aми като пишеш тук, поне кажи как да стане това за което говориш.
                          Лесно е да кажеш "ама и те са хора" да ги интегрираме.
                          Ето кажи как да стане???
                          Човека ти казва - "това са гадове" защото има опит някакъв.
                          Какъв опит имаш ти с мангалите? Ако нямаш - ти пожелавам никога да нямаш.
                          Но ако имаш... за съжаление 99.99% ще е отрицателен.

Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• http://www.monitor.bg/article?id=193187

някой да е виждал хора някъде да живеят по този начин? скоро гледах доста по-подробен снимков материал от този блок 20 в Ямбол, ако намеря сайта ще го постна. ей това става с опитите да се интегрират мангалите - на времето са им заменили НЕЗАКОННИТЕ къщи с чисто нов комунистически блок - ток, вода, канализация... точно като на хората... ей го на на какво прилича сега...
                            който иска да си ги интегрира, щом комунистите на времето с твърда ръка не са успели, да не си правите илюзии че сега някой ще успее? хм?

Коментар

• Първоначално изпратено от ахмак
                              Та да Ви питам всичките дето обвиняват само хъхряците. Ако и вие имате деца в къщи дето да храните няма ли да се съгласите на тези условия. Ще се съгласите не еми газ ще пикаете.

А на този там Вивич нека първо той да интегрира жена си. Като за целта жена му първо да си обръсне мустаците. Щото иначе се различава от останалия нежен пол.
                              не знаех че си миризлив циганин, не говорех конкретно за теб. аз цигани не мисля да интегрирам, на времето съм се мъчил работа да им давам - не става. една маймуна по ще те разбере... но виждам че ти си някакво изключение, нормалните мангали не познават интернет все още, явно ти си надскочил събратята си с векове... сигурно си някакъв главатар?
                              не мисля да продължавам дискусия с мангал. аз не съм Маугли, нито Кристофър Робин, дето може да говори с животните, та да говоря с теб очевидно и ти не ме разбираш...

Коментар

• Не ми се взема страна по спора сега, но поне с един цитат ще се опитам да го конкретизирам, а не да го размиваме.
                                Това за GGeko:
                                Емил Кало е председател на организацията на евреите в България "Шалом" От негово интервю на 30 Юни 2005:[39]

- основният криминогенен елемент на нашето общество е циганското малцинство. Това е статистика. Защо го казва само един политически субект? Защо, когато стана драма, както в "Захарна фабрика", медиите правят опит за неговото, в кавички, справедливо представяне?
                                - (...) Време е политическата класа да каже: да, ромите са криминогенна група, те крадат, убиват и изнасилват. (...) Ами програмата "От социални помощи към заетост"? Бяха изхарчени сума пари, мои и ваши. Какво стана с тази програма? Ама не с елементарния отговор: 270 000 души получиха работа. Каква работа получиха?
                                - Подпираха метли.
                                - Ето! Вие го знаете и аз го знам. (...) Откъде накъде това малцинство ще се ползва с привилегии, питам аз? И което и да е малцинство? Аз никога не съм искал привилегии за еврейската общност.
                                Цитата тук е от уикипедия, да им отдадем дължимото.

Коментар

Working...
                                X