IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Девет полицаи пострадаха след разпра с роми в Кюстендил
    19.08.2009 16:53
    Около 250 души замервали с камъни и стъклени предмети полицаи, които охранявали разчистването на незаконен строеж

Девет полицаи са пострадали в ромския квартал в Кюстендил при разправия с местни жители.

Служителите на реда оказвали съдействие на Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Кюстендил за освобождаване на имот от незаконен строеж.

Докато охранявали обекта, около 250 души започнали да ги замерват с камъни и стъклени предмети.

Полицаите използвали помощни средства и не допуснали ескалация на напрежението.

Девет от тях са с леки наранявания.

Съставен е акт за установяване на административно нарушение на 24-годишния А.Т., който пречел на длъжностни лица по време на изпълнение на служебни задължения и не се подчинил на полицейско разпореждане.

Коментар

• Императоре,

Явно няма да достигнем до никакво заключение с теб. Ти си пееш твойта песен и си повтаряш едни и същи неща... Убеждавам се че няма какво да кажа, което да ти промени мнението.

Аз не мога да бъда срещу някои само защото е от друг етнос или раса и това е принципната ми позиция. От тук нататък може да обсъдим неща и дори сигурно бихме мислили по подобен начин по някои въпроси като:

Ако си срещу социалните помощи гласувай за дясно правителство - малко данъци и фискален консерватизъм, но и по-малък брой услуги предлагани от правителството. Ако си за ограничаване на престъпността - подкрепи подобна партия, която защитава повече права на полицията, за сметка на лични свободи (всеки е свободен да избере баланса между двете за себе си). Ако си за хигиенични изисквания в някои квартали, изпрати петиция до местната власт и да бъдат наложени такива (което пак идва за сметка на някои лични свободи) и тн.

Това, че всички цигани не струват е просто невярно, защото има много цигани които в много отношения са по-коректни от много Българи.

Много от "ФАКТИТЕ" (не знам защо мислиш, че като го напишеш с главни букви звучи по авторитетно) които излагаш са просто хвърчащи анекдотни изказвания, които не показват нищо.

Първоначално изпратено от Императорът
      Хъхряците са ЕДИНСТВЕНИЯТ народ (позволявам си заради тебе фриволността да нарека тая паплач така), който НИКОГА не е имал държава или нещо подобно на държава, защото за тая цел е трябвало да се обособят сами на дадена територия и сами да се прехранват, а те това не го обичат.
      Същото изказване е правено за еврейте, преди създаването на Израел. Даже един от рефрените на нацистката пропаганда е бил, че еврейте могат да живеят само ако паразитират върху местното население и факта, че нямат държава доказвало това (същата логика, която ти се опитваш да пробуташ).

Но знам, че е безмислено да те убеждавам и може да прекратим тази тема, която според мен би трябвало да бъде затворена от модераторите, защото някои от изказванията вътре са просто наказуеми

Коментар

• vivic, туй го забравих... колко от народите по света са продавали или продават собствените си деца като кучета или крави? Самите хъхряци третират малките си като животни, а искат ние да ги смятаме за хора...
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• примери за мангалска наглост има много - преди 3 години имаше голяма буря по морето /дето опустоши Каваците/. На плажа Силистар бяха отнесени чадърите с "шапки" от тръстика. Питам един от охраната защо не повикат близките цигани от Синеморец да оплетат нови "шапки"? А той ми отговаря - Ами питахме ги ама те искат по 100 лева на ден!!!! Иначе им било по-изгодно да си секат незаконно дърва от Странджа и да си ги продават.....т~ва е пУлУжението.

А същия катун цигани в Синеморец ги довлече от Сливенските села преди години тогавашният кмет - за да гласуват за него и Синеморец да остане с избираем кмет /а не с назначен кметски наместник/. Та тоя синковец ги засели там, даде им нови регистрации, за да остане той пак кмет....разрешителни, строежи, ВиК, каравани, барчета.......ехххххххх, красота.!!!

Коментар

• Що се отнася до здравните и социални осигоровки на хъхряците както ги нарича импа не са виновни само те. Преди няколко години ми се наложи да поправям покрива. Наех фирма по обява дойде човекът спазарихме се написа ми фактура и всичко ок. Човека бял. На другия ден доведе бригада циганета. Свършиха работа за седмица. Но в понеделник не могли да дойдат. На въпроса ми защо. Трябвало да се явят при социалните служби да се запишат. Така казал шефа т.е. на който платих и то с фактура. Викам им ама вие защо не искате да ви назначи официално на бачкане.Искаме. Не могло. Така казал шефа.
            Та да Ви питам всичките дето обвиняват само хъхряците. Ако и вие имате деца в къщи дето да храните няма ли да се съгласите на тези условия. Ще се съгласите не еми газ ще пикаете.

А на този там Вивич нека първо той да интегрира жена си. Като за целта жена му първо да си обръсне мустаците. Щото иначе се различава от останалия нежен пол.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko
              Всъщност аз не мисля да пиша повече - казах това което мисля.
              Мисля че много хора грешат като смятат че българите мразят циганите.

българите може мразят циганите на думи, но циганите мразят българите на думи и на дела!

Мисля това е основата от която трябва да тръгнем. За примери не искам да давам - всеки новинарски сайт има новина за мангали пребили или ранили тежко полицаи.

Нямаше смисъл да се вържа на думите на оня платен провокатор "GE"- нещо си там.
              Сигурен съм че и той е съгласен че циганите мразят и унищожават българите, докато българите само си траят, а малцина издигат глас...тогава няма повод за спор.
              Спорна на всички, както и на платения провокатор
              Днеска полицай, утре който падне. Така ще е докато не разберем, че реда е дело на всички. Ама трябва малко размърдване буквално.

Коментар

• който иска да ги интегрира, да си вземе "хъхрячка" за жена, та да си я интегрира у тех си...

на повечето пазари можеш да ги видиш из страната - по няколко хиляди струват...
                не че има друга раса/народ при който да има такава традиция... явно те самите на толкова се оценяват - на 2-3к женските... колкото едно магаре...

Коментар

• Петъре - а когато 2 000 мангала хъхреха "Смърт на Българите" и размахваха брадви из моят квартал, колко от тях влязоха в затворът, а, брат ми? И колко бяха глобени? По отношение на дискриминацията - ами когато НЕК ми дере кожата всеки месец с надписани сметки, а остава ххъряците да ползват ток с години безплатно - не съм ли АЗ дискриминиран, аз и всички хора? Защо Българинът, турчинът, арменецът, евреинът и т.н. плащат ток, вода, осигуровки и т.н., а мангалите ги ползват безплатно? Кой трябва да влезе в панделата по тоя член? Министър-председател? Президент? Дупетатите?

ГГеков - къде се скри? Айде - всички чакаме да ни обясниш как да направим хора от нечовеците... Как да повторим подвигът на д-р Моро? Как да постигнем това, което в НИКОЯ страна не са успели да сторят?

И моите доводи всъщност на ФАКТИ - ти си ги наричай злоба или както искаш. Обяснявам очевидното - само заради тебе:
                  1. Хъхряците са ЕДИНСТВЕНИЯТ народ (позволявам си заради тебе фриволността да нарека тая паплач така), който НИКОГА не е имал държава или нещо подобно на държава, защото за тая цел е трябвало да се обособят сами на дадена територия и сами да се прехранват, а те това не го обичат.
                  2. Хъхряците са единствените гръбначни, които нямат дори елементарни морални норми, които отвръщат с доброто със зло. Лъвът, вукът, тигърът, змията дори, никога няма да захапят ръката на човекът, който ги храни (скоро гледахме по телевизията как една баба в някакво село храни лъвка), но не и мангалите, които живеят на наша издръжка, но ни отговарят с терор.
                  3. Хъхряците очевидно отстъпват на хората в интелектуално отношение - всяка една начална учителка, която преподава на "смесени" класове може да потвърди, че огромната част от чаветата са вродени дебили.
                  4. Хъхряците са единствените гръбначни, които ДОБРОВОЛНО живеят в мръсотия, често неописуема. Нито прасето (което не поняася паразити и обича да се къпе), нито плъхът, нито каквото и да е животно може да се мери с хъхрякът по мръсотия - който не вярва - да отиде в Столипиново или Виетнамските и да се убеди лично.

Исторически Европейската цивилизация, благодарение първо на римската империя, а после и на християнството, е интегрирала в себе си готи, хуни, авари, печенези и всевъзможни варварски племена, чийто потомци днес са цивилизовани европейци... провалила се е ЕДИНСТВЕНО с хъхряците. НИЩО друго не може да обясни това, освен тяхната природна, генетическа непълноценност.

Относно евреините - смятам тяхната религия, монотеизъмът, за най-големият бич на човечеството, но нямам нищо против самите тях. Не съм чул за евреин на социални помощи, нито за просещ евреин, нито за евреин живеещ в колиба, а като вземем предвид разликата в интелекта между хъхрещите дебили и евреините смятани за най-интелигентната нация на света, сравнението ти е просто идиотско.

Накрая да ти напомня - всички в темата чакаме да ни светнеш как да направим хора от хъхряците. Само, моля те, проумей елементарната истина, че докато държавата им плаща пожизнени пенсии, тия животни НИКОГА няма да започнат да работят - самите мангали имат наглостта да го заявяват в прав текст.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
                    Мисля, че някои лица в тази тема спокойно могат да бъдат подведени под наказателна отговорност.

Чл. 162. ал.1 от Наказателния Кодекс на Република България

Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.
                    Не съм забелязал някой да подбужда когото и да било към нещо.
                    Например
                    "Да хванем пушките и да ги изтребим до крак мамка им.."
                    звучи като лозунг. Не се вижда никакво подстрекателство.
                    Но пък изкази от рода на
                    " Заслужават да ги избием до крак" си е разсъждение на глас в свободна (дали) държава в свободен форум.
                    А форумите са затова.
                    Така че може би е добре да не пускаш заплахи, защото се приемат не добре от форумната общност.
                    А това че повечето тук мразят мангалите е нормално - никой не иска децата му да бъдат бити, жените изнасилвани, и на всичкото отгоре да плащаш за това удоволствие. (чрез данъците).

Кажи по-добре какво е най-доброто решение според теб.
                    Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                      Първоначално изпратено от Peter(Petar)
                      Мисля, че някои лица в тази тема спокойно могат да бъдат подведени под наказателна отговорност.
                      Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.
                      Че кой подбужда и с какво точно?
                      Цитирането на факти и обсъждането им не е подбуждане към нищо!
                      Виж Jay,
                      И аз съм писал в тази тема, изразявайки позицията си по този социален проблем. Изразявал съм и крайно негативното си отношение към Хелзинкския Комитет.

Но това, което правят някои (особено един) в тази тема, отдавна не е само обсъждане на факти. Това, че примерно ти конкретно не изпълняваш фактическия състав на престъпното деяние по чл.162 ал.1 НК не означава, че някои други не го изпълняват.

Учудвам се и на пасивността на модераторите. Силно им препоръчвам не само да заключат темата, но и да я изтрият, че винаги съществува риск някой заблуден фен на гореспоменатия комитет, воден от желанието си за инвестиции на БФБ, да се регистрира във форума на най-известния инвестиционен сайт в България и съответно да мерне едно на изказванията в тази тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
                        Че кой подбужда и с какво точно?
                        Цитирането на факти и обсъждането им не е подбуждане към нищо!
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Мисля, че някои лица в тази тема спокойно могат да бъдат подведени под наказателна отговорност.

Коментар

• Къде се скри бе, мен!? Нали си мъжко момче, що така избяга набързо като въпроса опря до личната иницатива и личния опит и пример!
                            Ти що не си взе за жена циганка!? Да я "интегрираш"!? И да я обучиш, и останалите тъпизми дето ти се въртят в празната кратунка!?
                            А защо дъщеря ти да не си вземе за мъж някой мангал, а!?

Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                            Дървеният философ не бил в България, но много услужливо ръси акъл за това и онова тук! Ама ви обичам такива палячовци!
                            Носи си и чуждоземския паспорт, че да се ползваш от привилегиите ако те сполети циганско нещастие!
                            И виж там за дъщеря ти, помисли - може и да и излезе късмета в циганската махала и да имаш за зет циганин! Тъкмо ще си станеш по-близък с циганите!

Първоначално изпратено от GGeko
                            Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                            Поговори тогава първо с майка ти дали не е имала вземане-даване с някой мангал по времето преди ти да се пръкнеш сред нас и ела отново тук с резултата да го обсъдим.
                            На такива дървени философи като теб трябва първо да строшим празните кратуни, тогава и мангалите няма да са ни толкова голям проблем!
                            Айде, със здраве!!!
                            Бъди много внимателен с тези приказки...
                            Като се върна в България, може да се отбия да ми строшиш главата...

Коментар

• Re: Малоумници

Здравейте, аз съм заек в този форум!
                              Много ми се иска да се радвам, че живея тук - мечтая за това, мечтая че някой ден и - дори в София положението ще се подобри значително.... но еххххх мечти........
                              Но сега всички знаем, че отгоре искат да ни тъпчат (в момента се справят доста добре) и това е изгодно на мнооого хора - така ще си придължава вовеки.... така че сега не искам това, не ми харесва България и желая да се махна и да заживея нормално!!!!!! Да - нормално, защото ако това нещо се случи тук на някого - то той е истински късметлия, но за малко ................ Искам Искам и ще го направя !!!!! Стига с тази псевдоподобна сган, която мисли че знае и може всичко![/b][/i]

Коментар

• Няма решение просто! Как да го решим без да се овътрим? Да си признаем, че сме егоисти и не ни дреме за мангалите! При мен поне е така! Проблемът е, че се развъждат в геометрична прогресия! Пример на 30 г. дядо вече...Може би трябва да се опитаме да набутаме ЕС някак си...ама са много според мен около 1 млн. [/b]

Коментар

Working...
                                X