IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould
    преди векове славяни и западняци заедно спряха превземането от мохамеданите на Виена (и Западна Европа) - днес там живеят над 1000 000 мюсюлмани....

За съвременния войнстващ ислям може да благодарите на щатите - не е зле да се поровите из нета и да видите как ЦРУ създава монстера "Осама", как им помагат да свалят светския режим в Афганистан - в Кабул например българка-архитект е построила Университета, в който днес пикаят талибаните....

Коментар

• Първоначално изпратено от ivan61
      Изтребване до крак!!! ( снощен , след употреба на алкохол)
      +1 (днешен , без алкохол от снощи )

Коментар

• ГГеков, момче, къде видя да искам разделянето на автобусите на мангалски и немангалски места. Искам като се качи "ром" в рейса, да си дупче билетчето и да не мирише на сметище.
        Имаше проект преди време на 10 метра буквално от блока, в който живея, да се построят жилища за "ром"-и. Айде си помисли, ако това стане на мястото, където живееш, за колко време ще се изнесеш, и колко ще ти струва имота вече - ако въобще може да се продаде!
        Това, което емоционално обяснява Импа, е че трябва и правата, и задълженията, да важат за всички. Щото на "ром"-ите нещо частта относно задълженията много куца.
        Аз съм далеч по-толерантен от Импа, защото все пак ми се иска на тези хора някак се да се помогне да се интегрират по-добре. Но това би станало с мощно законораздаване и мощна образователна и социална помощ, което не виждам как ще стане.
        И за капак ще споделя само една случка - в Бургас навремето имаше автобусна линия номер 8 (сигурно и още я има), която ходи до квартал Горно Езерово. Навремето се коментираше един случай, как при проверка на билетите, на кондукторката вместо билет е бил показан нали се сещаш какво. Сети се кой нормален човек би направил такова нещо.
        Така че, щом не си живял в близост и в контакт с роми, първо ги опознай от близо, пък после коментирай. Импа наистина е радикален, ама и реалното положение наистина е много зле.

Коментар

• Изтребване до крак!!! ( снощен , след употреба на алкохол)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            .
            Приятелю, аз виждам, че няма смисъл да споря с теб. Начина по който пишеш личи, че аргументите ти са емоционални а не рационални.

На мен ми е ясно, че винаги ще има 10-15 процента от населението, които е лесно да ги насъскаш срещу другата раса, етнос, религия и тн. и на базата на тези емоции да вкараш хора в политката (като Слави Бинев) И квото и да ти приказвам аз или колкото и останалия цивилизован свят да се опитва да ограничи такива като теб, винаги ще ви има.

Не всички цигани са лоши и не всички живеят на социални помощи. Не слагай всички под един знаменател и недей да съдиш някои само защото е ром/еврейн/турчин.

Аз също съм против социални помощи и съм силен привърженик на дясна, про-бизнес политика. Помощите, аз смятам, само стимулират мързел и като цяло са вредни за обществото. Но не скачам на расови заключения. Недей да живееш с някаква илюзия, че само циганите живеят от помощи. Българите по селата масово живеят от социални помощи.

Като цяло сигурно си прав, че по-голям процент роми живеят така, но това не е основание да смяташ че едната раса е по-висша от другата.

Ако си готов да направиш това заключение, трябва да направиш и другото. Ние(българите) сме по-нисши хора(раса?) от американците или европейците (т.е. истинските "бели" / недей да мислиш че нас ни смятат за бели на запад) защото начина по който живеем, мързела ни, и социалните ни навици сравнено със САЩ и Европа, не са по-различни от тези на ромите сравнени с теб. Никой обаче от цивилиозваните страни не си позволява да заключи, че Българите са по-нисша раса - напротив повечето смятат, че изотчника на проблемите е социален, а не расов. Но от другата страна, някакъв пикльо - форумджия, си позволоява да прави зключения че той бил член на по-висша раса от друга на базата на подобни социални различия.

И недей да ме обвиняваш в идеализъм, защото твойте приказки не само са грозни но и подсъдими. Ако е идеализим да искам да видя средновековното мислене на българите да се промени в посока тази на развитите общества - тогава приемам обвинението.

Ти сигурно си мислиш, че понеже другите общества не са виждали цигани не знаят "за какво става въпрос." Мислиш си че тези (най-често чужди) политици които се опитват да прокарат "толерантно" отношение към ромите са заблудени непоправими наивници. Мислиш си че те сигурно не са виждали роми и за това са толкова толерантни.

Напротив вижда ли са и то много и по-лоши неща от наште роми. Българите сме сравнително изолирани, слава богу, от най-жестоките етно-конфликти които стават в други страни (дори в съседни нам). Недей да си мислиш, че ти знаеш нещо повече. В общества където има много по-големи причини за омраза между етносите, където наистина се е проливало кръв, на моменти, има по-разумни и умерени мнения от колкото твойте - някакъв псевдо националист на който не му харесва, че до мижавата му панелка има циганско семейство което слуша високо музика и не си хвърга боклуците където трябва. Ти наистина си изгубил перспектива върху нещата.

Коментар

• Достатъчно е да се спрат авантите им и да бъдат наказвани за престъпленията си според законите - това е достатъчно - сами ще изпукат в по-голямата си част.
              Един паразит няма как да оцелее без търпящ го гостоприемник.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                ГГеков - защо просто пробно не изпълниш това което ти заръчах - вземи един катун хъхряци у вас, погледай си ги една седмица и после пак ще говорим, ако искаш. Хакиненов ти отговори на повечето неща. Да споменем още, че тия безплатни (за тях, а за нас платени) благинки те хич не ги и пестят - за мангала няма проблем да изстуди бирата си с помащта на сто литра течаща вода или да си топли катуна, в който духа отвсякъде с пружина за легло, включена в мрежата и въобще не го интересува, че някой беден пенсионер няма да може да си купи лекарствата, необходими му да живее, след като плати тока и водата.
                Никой не е забранил на гнусниците да учат, никой не им забранява да работят. И проумей, че НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ да напускам домът си, само защото някакви смрадливи изроди са се самонастанили налблизо, на чужда земя, без да питат никого - аз искам от държавата, която издържам с данъците си, да ги прогони, да ги махне по дяволите нанякъде. Защото аз имам право на чист въздух, годен за дишане, в моят дом, закупен с труд и НЕ ЖЕЛАЯ зимата например да се давя от смог, толкова гъст, че на 20 митра не се вижда нищо, само защото краставите катунари горят в кюмбетата си всичко, каквото им попадне.

За социалните помощи - 80% поне от тях отиват у мангалската измет. Да си чул на някой Българин или турчин или арменец държавата да е построила безплатен дом? Да си чул Българин, турчин арменец да ползва с години безплатни ток и вода?
                За автобусите - ами просто искам да се спазват правилата - качи в някой автобус - прочети ги - има ги залепени. В транспортът нямат право да се возят индивиди в нехигиеничен външен вид, нямат право да превозват предмети които са опасни и могат да замърсят дрехите на пътниците или превозното средство или да им създават неудобство, да не говорим, че и ГТ все още е платен. Спазва ли се това? Качва се хъхрещото същество, което се е къпало за последно по Великден (ама по-миналия), вмъква с пъшкане камара ръжидиво "жилезу", тръсва го по средата, пльосва се като плужек на някоя седалка и не си и помисля да дупчи билет. И според тебе това е нормално, защото "горкият мангасар" е перманентно "социално слаб", защото не ще да работи, а парите, които държавата му плаща за издръшката на 8-те му крастави чавета ги харчи изцяло за ракия?

И нещо не видях да коментираш новината от линкът, който пуснах. Ако бяло момиче допусне такава грешка от младежка глупост и се наложи да остави детето си в дом, 99.9% сигурно е, че няма да повтори тази грешка... а и вероятно години наред ще страда от психологическата травма и ще мисли за детенцето си, което е оставило в дом. А какво прави хъхрячката? Снася едно - захвърля го в дом, снася второ - аре пак в дом, снася трето - къде ще се занимава в дом да го дава, хайде в кофата за боклук и готово... И ти наричаш тая мръсна твар ЧОВЕК, а мене наричаш НЕАНДЕРТАЛЕЦ, мен, който соча за основни човешки атрибути моралът и чувството за дълг и отговорност.

И освен това не забелязах да отговаряш на въпросите, които зададох. Хайде, докажи ми на базата на емпирическите факти, че мангалите са хора, че не са нисши същества, както аз твърдя, ама като се абстрахираш от анатомията им. Човек ли е според теб същество, което изпитва огромно интелектуално усилие, просто за да свърже смислено и членоразделно изречение? Човек ли е същество, което си захвърля малкото в кофата за боклук или го продава за 500 евро? Човек ли е същество, което днес може да нахраниш, а утре да те убие с мотика за благодарност, защото е видяло че си прибираш 5 лева в джоба? Човек ли е същество, което бяга като дявол от тамян, ако опиташ да го научиш поне на азбуката? Човек ли е същество, което украсява "двора си" с планини от боклуци, по-високи от колибата му, по средата на която обича да сере на пияна глава? - За мене не е - айде, докажи ми обратното.

И не ми обяснявай, че никога не си живял в близост до поселения на хъхряци - беше ми ясно от самото начало - само такива наивни идеалисти като тебе могат да ги смятат за хора.
                Няма управия с мангалите. Лагери ли, що ли?
                Аз лично не знам след 20 години как ще живее сина ми в тази страна, в която ще преобладава тази пасмина.

Коментар

• ГГеков - защо просто пробно не изпълниш това което ти заръчах - вземи един катун хъхряци у вас, погледай си ги една седмица и после пак ще говорим, ако искаш. Хакиненов ти отговори на повечето неща. Да споменем още, че тия безплатни (за тях, а за нас платени) благинки те хич не ги и пестят - за мангала няма проблем да изстуди бирата си с помощта на сто литра течаща вода или да си топли катуна, в който духа отвсякъде, с пружина за легло, включена в мрежата и въобще не го интересува, че някой беден пенсионер няма да може да си купи лекарствата, необходими му да живее, след като плати тока и водата.
                  Никой не е забранил на гнусниците да учат, никой не им забранява да работят. И проумей, че НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ да напускам домът си, само защото някакви смрадливи изроди са се самонастанили наблизо, на чужда земя, без да питат никого - аз искам от държавата, която издържам с данъците си, да ги прогони, да ги махне по дяволите нанякъде. Защото аз имам право на нормална среда за живот, на чист въздух, годен за дишане, защото моят дом е закупен с труд и защото плащам данъци и НЕ ЖЕЛАЯ зимата например да се давя от смог, толкова гъст, че на 20 митра не се вижда нищо, само защото краставите катунари горят в кюмбетата си всичко, каквото им попадне.

За социалните помощи - 80% поне от тях отиват у мангалската измет. Да си чул на някой Българин или турчин или арменец държавата да е построила безплатен дом? Да си чул Българин, турчин, арменец да ползва с години безплатни ток и вода?
                  За автобусите - ами просто искам да се спазват правилата - качи в някой автобус - прочети ги - има ги залепени. В транспортът нямат право да се возят индивиди в нехигиеничен външен вид, нямат право да превозват предмети които са опасни и могат да замърсят дрехите на пътниците или превозното средство или да им създават неудобство, да не говорим, че и ГТ все още е платен. Спазва ли се това? Качва се хъхрещото същество, което се е къпало за последно по Великден (ама по-миналия), вмъква с пъшкане камара ръжидиво "жилезу", тръсва го по средата, пльосва се като плужек на някоя седалка и не си и помисля да дупчи билет. И според тебе това е нормално, защото "горкият мангасар" е перманентно "социално слаб", защото не ще да работи, а парите, които държавата му плаща за издръжката на 8-те му крастави чавета ги харчи изцяло за ракия?

И нещо не видях да коментираш новината от линкът, който пуснах. Ако бяло момиче допусне такава грешка от младежка глупост и се наложи да остави детето си в дом, 99.9% сигурно е, че няма да повтори... а и вероятно години наред ще страда от психологическата травма и ще мисли за детенцето си, което е оставило в дом. А какво прави хъхрячката? Снася едно - захвърля го в дом, снася второ - аре пак в дом, снася трето - къде ще се занимава в дом да го дава, хайде в кофата за боклук и готово... И ти наричаш тая мръсна твар ЧОВЕК, а мене наричаш НЕАНДЕРТАЛЕЦ, мен, който соча за основни човешки атрибути моралът и чувството за дълг и отговорност.

И освен това не забелязах да отговаряш на въпросите, които зададох. Хайде, докажи ми на базата на емпирическите факти, че мангалите са хора, че не са нисши същества, както аз твърдя, ама като се абстрахираш от анатомията им. Човек ли е според теб същество, което изпитва огромно интелектуално усилие, просто за да свърже смислено и членоразделно изречение? Човек ли е същество, което си захвърля малкото в кофата за боклук или го продава за 500 евро? Човек ли е същество, което днес може да нахраниш, а утре да те убие с мотика за благодарност, защото е видяло че си прибираш 5 лева в джоба? Човек ли е същество, което бяга като дявол от тамян, ако опиташ да го научиш поне на азбуката? Човек ли е същество, което украсява "двора си" с планини от боклуци, по-високи от колибата му, по средата на която обича да сере на пияна глава? - За мене не е - айде, докажи ми обратното.

И не ми обяснявай, че никога не си живял в близост до поселения на хъхряци - беше ми ясно от самото начало - само такива наивни идеалисти като тебе могат да ги смятат за хора.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                    Рязаните калашници да си хващат ибриците и да си отиват в Анадола. Там да си строят каквото искат.

Коментар

• Нова джамия в центъра на град Варна?
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                        КЗК проверява банките за споразумение за високи лихви
                        DnesPlus - 09 Юли 20:05
                        Комисията за защита на конкуренцията е иззела документи от Асоциацията на търговските банки. В акцията са участвали и полицаи. От комисията ще оповестят причините за обиска след няколко дни. Една от възможните причини са сигналите на граждани, за споразумение между банките за поддържане на високи лихви по кредитите. Асоциацията на търговските банки обаче не се занимава с определяне на ценовата политика на кредитните институции. Информацията е на БТВ.
                        КЗК СА ИДИОТИ - КАКТО ВСИЧКИ ЧИНОВНИЦИ

Коментар

• КЗК проверява банките за споразумение за високи лихви
                          DnesPlus - 09 Юли 20:05
                          Комисията за защита на конкуренцията е иззела документи от Асоциацията на търговските банки. В акцията са участвали и полицаи. От комисията ще оповестят причините за обиска след няколко дни. Една от възможните причини са сигналите на граждани, за споразумение между банките за поддържане на високи лихви по кредитите. Асоциацията на търговските банки обаче не се занимава с определяне на ценовата политика на кредитните институции. Информацията е на БТВ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
                            Императорът вероятно ще ти отговори, но аз реших да ти посоча 1-2 неща, за които според мен не си прав...

Първоначално изпратено от GGeko
                            Получил си безплатно начално и средно образование, радваш се на (сравнително) добри и горе-долу безплатни здравни услуги, безплатен университет, децата ти най-вероятно ще получат сравнително добро средно образование пак безплатно и тн.
                            Че е безплатно, безплатно е, но нали все пак се дават пари за заплати на учителите и за поддръжка на училищата. Според теб откъде идват тези пари? От бюджета, в който аз и Имп-а си правим вноски всеки месец, под формата на данъци, а всеки средностатистически представител на етническата група, която защитаваш, не си го и помисля.

Циганина , вместо тия неща получава ток и вода и живее в некви мизерни караванки... така че не ми казвай че той се облагодеталства толкова много повече от тая социална системата, от колкото ти.
                            1. За ток и вода повечето хора си плащат, а ромите трупат неплатени сметки с години и после се бунтуват, че сумите са огромни.
                            2. "Тия неща" са достъпни и за тях. Никой не ги е спрял да ходят на училище. Не го правят или от мързел или защото родителите им ги принуждават да крадат от 6-годишни.

Ако искате да направим и места в автобусите за роми ... а? някъде по задните седалки...
                            Не, това което поне аз искам, е просто да си плащат билетите, а не контролите да се правят, че не ги виждат и да ги подминават...

не съм имал много вземане-даване с роми, щото израснах в част на България, където нямаше много а след това доста време прекарах и прекарвам извън България.
                            Вероятно точно на това се дължи желанието ти да покажеш колко си толерантен към всички етнически групи... просто наистина не си се сблъсквал с тях и не знаеш.
                            Още един на влака на императора....
                            Същите "аргументи" които вие използвате срещу ромите - че са мръсни, че не са работливи, че не са хора и Бог знае още кво тн.. са използвани срещу черните преди 60 години в САЩ.

Ти наистина ли мислиш, че повечето хора във водещите цивилизовани страни в света, са заблудени за тази си "неправилно насочена и наивна" толерантност. А императора и шепа изолирани тъпанари около Сидеров са правите?!?

Ако не ти харесва да живееш около бедни хора... събери пари и се махни от квартала.

Ако не ти харесва социалната политика, избери дясно правителство.

Но не може обаче да твърдиш, че един българин има право на социални помощи а един турчин, циганин, еврейн, аременец (и не знам още кой друг е на хейт-списъка на атака) няма право.

Коментар

• Императорът вероятно ще ти отговори, но аз реших да ти посоча 1-2 неща, за които според мен не си прав...

Получил си безплатно начално и средно образование, радваш се на (сравнително) добри и горе-долу безплатни здравни услуги, безплатен университет, децата ти най-вероятно ще получат сравнително добро средно образование пак безплатно и тн.
                              Че е безплатно, безплатно е, но нали все пак се дават пари за заплати на учителите и за поддръжка на училищата. Според теб откъде идват тези пари? От бюджета, в който аз и Имп-а си правим вноски всеки месец, под формата на данъци, а всеки средностатистически представител на етническата група, която защитаваш, не си го и помисля.

Циганина , вместо тия неща получава ток и вода и живее в некви мизерни караванки... така че не ми казвай че той се облагодеталства толкова много повече от тая социална системата, от колкото ти.
                              1. За ток и вода повечето хора си плащат, а ромите трупат неплатени сметки с години и после се бунтуват, че сумите са огромни.
                              2. "Тия неща" са достъпни и за тях. Никой не ги е спрял да ходят на училище. Не го правят или от мързел или защото родителите им ги принуждават да крадат от 6-годишни.

Ако искате да направим и места в автобусите за роми ... а? някъде по задните седалки...
                              Не, това което поне аз искам, е просто да си плащат билетите, а не контролите да се правят, че не ги виждат и да ги подминават...

не съм имал много вземане-даване с роми, щото израснах в част на България, където нямаше много а след това доста време прекарах и прекарвам извън България.
                              Вероятно точно на това се дължи желанието ти да покажеш колко си толерантен към всички етнически групи... просто наистина не си се сблъсквал с тях и не знаеш.
                              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Преди доста време спорих с Императора точно в тази тема. Той обаче както и повечето българи не вдяват за какво става въпрос. Да тези престъпления ги има и те трябва да се наказват. Но престъплението го е извършил Адам Иван Хасан или кой още не знам. А не може да се говори общо цигани, българи или турци вършат дадени престъпления. Докато говоренето е в този дух нещата ще продължават по този начин.

Коментар

Working...
                                X